RSS

Pedofil papok ügyeinek szőnyeg alá söprése Írországban

18 máj

Írországban a katolikus klérus tagjai által elkövetett szexuális molesztálások áldozatai háborognak – teljes joggal! Kiderült ugyanis, hogy az ír katolikus vezetés igyekezett a szőnyeg alá söpörni az ügyek nagy részét. Miért nem lepődünk már meg ezen?

Az ügyek kivizsgálására az egyház létrehozta az NBSCCC (National Board for the Safeguarding of Children in the Catholic Church) nevű szervezetet, ám ír egyházi vezetők 219 esetet visszatartottak attól is, hogy ez a szervezet megvizsgálhassa azokat és csak 53 ügyet továbbított hozzá a 272-ből. Sőt, a püspökök és vallási vezetők – az adatvédelemre hivatkozva – jogi akadályokat is gördítettek az elé, hogy az NBSCCC rendesen el tudja végezni a munkáját és fel tudja tárni a papi pedofília valódi mértékét Írországban.

Ezért az áldozatok támogatására létrehozott szervezet, a „One in Four” a kormányhoz fordult, hogy lépjen közbe és erre Frances FitzGerald gyermekügyi miniszter ígéretet is tett. Azt mondta nem lehet tolerálni semmi olyan törekvést, amely akadályozza az ügyek teljes feltárását.

Az egyik áldozat, Marie Collins a klérus „lélegzetelállító képmutatásáról” beszélt annak kapcsán, hogy kívülre azt kommunikálják, hogy teljesen elkötelezettek a gyermekeket védő politika bevezetésére, ugyanakkor a valóságban mindent megtesznek az ügyek szőnyeg alá söpréséért.

Közben az Amnesty International mind az ír kormányt, mind a Vatikánt elmarasztalta azért, mert nem tesznek meg mindent a gyermekek védelme érdekében. A Szentszékkel szembeni kifogások listáján szerepelt, hogy „nem mozdították el posztjaikról az állítólagos elkövetőket a megfelelő vizsgálatok lezajlásáig, nem voltak együttműködők a nyomozóhatóságokkal az igazságszolgáltatás érdekében és nem biztosítottak megfelelő jóvátételt az áldozatoknak”.

Forrás: http://wheresjesus.multiply.com/journal/item/2448/The_Catholic_Mafia_in_Ireland 

 
Hozzászólás

Szerző: be 2011. május 18. szerda hüvelyk Hírek, Katolikus

 

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás