RSS

Darkmatter2525 az isteni beavatkozás természetéről

25 nov

Elnézést, hogy ilyen régen elhanyagoltam a blogot: meló, iskola ezerrel, úgyhogy továbbra sem ígérem a felpörgést, de azért, hogy legyen egy új bejegyzés Darkmatter2525 egy új videója arról, hogy bármi történjék is a keresztények természetesen nem veszíthetnek. 😉

 

 
9 hozzászólás

Szerző: be 2011. november 25. péntek hüvelyk Humor

 

Címkék: , , , ,

9 responses to “Darkmatter2525 az isteni beavatkozás természetéről

 1. krisztianerik

  2011. november 26. szombat at 09:21

  Nem tudom , hogy emlékeztek -e rá , ez itt történ magyar honban , ha jól emlékszem Szfehérváron , na de ebbe nem vagyok annyira biztos . Egy kedves testvír aki a hitgy tagja volt egy alkalommal a lakásában helyet adott egy hajléktalannak , aki később el is ment vele gyülekezetbe , őszinte segítséget nyújtott neki . Azonban egy nap mellkason szúrta a hajléktalan ezt a testvírt , majd a haldokló a bibliáját a mellkasára tette és végignézet a haláltusáját . Mindezek után lelépett ::(((
  Isten ilyenkor épp kávézgatott? Az ilyen és ehhez hasonló esetek kiakasztóak voltak számomra , és mindig ilyenkor feltettem a kérdést isten ilyenkor mit csinált?
  Gondolom vannak akik ezt is megmagyarázzák , valszeg ha nem lett volna az illető keresztény nem vitte volna magával a hajléktalant a lakására . Elég sokat vagyunk úton a munkánkból kifolyólag , sok stoppost látunk az út szélén állva , régebben felvettük őket ha arra mentünk , de ma már soha senkinek nem állunk meg és úgy gondolom jól is tesszük::))

   
  • Lili

   2011. november 28. hétfő at 13:30

   Itt a cikk a lemészárolt hitesről:

   http://www.hetek.hu/interju/200206/a_gyori_abel

    
   • krisztianerik

    2011. november 28. hétfő at 14:39

    köszike , hogy megkerested a cikket ::)))

     
  • fuhur

   2011. november 28. hétfő at 13:37

   “Az ilyen és ehhez hasonló esetek kiakasztóak voltak számomra , és mindig ilyenkor feltettem a kérdést isten ilyenkor mit csinált?”

   Azt amit mindig is. Ilyenkor sem létezik. 🙂

    
 2. K Ádám

  2011. november 26. szombat at 15:02

  Lukács 12/4
  “Mondom pedig néktek én barátaimnak: Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.”
  Jelenések21/3-4
  “És hallék nagy szózatot, a mely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenük.
  És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.”

  A világ részben gonosz, részben jó. Egy ember megtérése nem formálja át a világot, részben ugyanúgy kiszolgáltatott marad a többiekkel szemben. Szomorú, hogy van aki úgy elállatiasodik, hogy annak is árt aki segít neki, a számkivetettség, a függőségek elvihetik az embert addig a pontig, ahol már az élet sem ‘szent’ a számára.
  Van hely ahol garantált a béke, ahol nincs halál, de az a hely nem a világban van, és azon a helyen nincsenek tévelygők, sem számkivetettek, sem ellenségek. Itt vannak. (Ha az igét valaki ‘fék nélkül’ akarja betartani az szabad prédájává válik a gátlástalan embereknek. “Aki kér adj neki, és ha valaki kölcsön akar kérni el ne fordulj attól” , “Nem az-é, hogy az éhezőnek megszegd kenyeredet, és a szegény bujdosókat házadba bevigyed, ha meztelent látsz, felruházzad, és tested /testvéred../ előtt el ne rejtsd magadat?” meg hasonlók.) Legyetek ravaszak mint a kígyók, és szelídek mint a galambok, mondta Jézus az őt követőknek. Hogy a felekezetekben mennyi józanság van, tanítanak-e arról, hogy az erény ne váljon kihasználhatósággá azt nem tudom. Azt tudom, hogy van aki elég korrekten megtanulta kezelni ezt. A haverom felesége mesélte, egy fickó kéregetett tőle egy bevásárló központ előtt mert éhes volt, és ő simán a kezébe nyomta a zsemlét meg talán még valamit amit vett, és ennyi. Egy sráctól tudom, hogy akik kéregetnek elfogadják az ételt, nehogy ne kapjanak máskor, de kidobják ha már nem kell több, viszont továbbra is kérnek pénzt. Ez van.. nem a gyülekezet, hanem a világ hibája hogy nem lehet mindenkin segíteni, és szomorú hogy az a férfi ennyire jóhiszemű, ennyire befogadó volt, egy ilyen szívét vesztett emberrel szemben. Ez nem Isten országa, és nem Isten arca, ez a világ arca ami történt. Az egyik arca a világnak, ami nem Isten kegyelmét tükrözi. Van a világnak olyan arca is ami szebb dolgokról szól, ha valaki kárhoztat a rosszért, az adjon hálát a jóért. Így arányos.

   
 3. ateistanaplo

  2011. november 27. vasárnap at 10:42

  Van egy ismerősöm, aki keresztényként súlyos beteg lett, lebénult. Egy ideig élet-halál között lebegett, aztán a haláltól megmenekült, de a súlyos lebébulása megmaradt egy életre. Olyan súlyos, hogy önálló életre nem képes, ápolásra szorul. Persze ők hallelújáznak istennek és csodaként tartják számon, hogy isten megmentette a haláltól. Azért, hogy egy életen át ágyban feküdjön. Nagyszerű. Micsoda életminőséggel ajándékozta meg a Mindenható! Keresztény létére.
  De szerintük ez “csoda” – csoda, mert életben maradt…

  Ha abban hisznek, hogy van Menny, akkor tulajdonképpen nem lett volna jobb, ha az életen át tartó kínlódás helyett inkább egyből magához szólítja az Úr? Vagy még inkább, ha isten teljesen meggyógyítja? Na, az tényleg csoda lett volna, mert olyan az állapota, hogy ha abból meggyógyulna, akkor elhinném én is, hogy vannak csodák! Sajnos nem gyógyul meg és évtizedek óta egy fikarcnyit sem javult az állapota. Pedig mennyit imádkoznak érte, mennyire hisznek. És Jézus ugye megígérte, hogy ha csak annyi hited van, mint a mustármag…

  Na hát kb. erről szól ez a videó is. Ha valaki meggyógyul egy betegségből, az csoda (nem azért van, mert mondjuk egyébként is meggyógyult volna). Ha nem gyógyul meg, akkor azért csoda, mert életben maradt. Ha meg meghal, akkor meg jó az Úr, mert magához hívta. Hát így van az, hogy a keresztények nem veszíthetnek, történjék bármi is. 😉

   
 4. fuhur

  2011. november 28. hétfő at 14:12

  “Persze ők hallelújáznak istennek és csodaként tartják számon, hogy isten megmentette a haláltól.”

  Érdekes, hogy csodás gyógyulások mindígh csak olyankor vannak amikor amúgy is meggyógyulnak néha az emberek. De miért nem tesz csodát az úr soha az amputáltakkal? 🙂

  http://whywontgodhealamputees.com/

   
 5. fuhur

  2011. november 28. hétfő at 14:17

  A videohoz meg csak annyit, a keresztény vallás egy remekül felépített mémkomplex. Ez is mutatja az evolúció erejét.

   
 6. [kazmer]

  2011. december 4. vasárnap at 20:06

  Darkmatter2525 egy korábbi videójában pont arról volt szó, hogy a keresztény csávó mennyire boldog, mert agytumora van, és hamarosan találkozhat a teremtőjével. Aztán a lányát elüti az autó, és még meg is köszöni a sofőrnek. Ez a srác kifinomult érzékkel képes kisarkítani a kereszténység legdurvább ellentmondásait. Lásd még a mi történne ha csak ateisták kerülnének a mennybe című videóját.

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: