RSS

“Kisfiúkat kasztráltatott a holland egyház”

17 Már

A holland katolikus egyház több fiatal fiút kasztráltatott az 50-es években, hogy kigyógyítsa őket állítólagos homoszexuális hajlamukból, írja az NRC Handelsblad. A lap forrásainak legalább tíz ilyen esetről van tudomásuk. Az állítások alapját az egykori műtéti beavatkozások elszenvedőinek vallomásai, orvosi jelentések, magánlevelek és ügyvédi dokumentumok képezik.

A kasztráltak olyan kiskorú fiúk voltak, akiket korábban katolikus iskolákban vagy internátusokban egyházi személyek megrontottak. A sebészeti beavatkozásokra az egyház fennhatósága alá tartozó pszichiátriai klinikákon került sor: a műtétek indikációja úgy hangzott, hogy a gyerekeket “meg kell szabadítani a betegségüktől”. Hollandiában tavaly decemberben tették közzé egy vizsgálóbizottság jelentését, amelyből kiderült: 1945 után az ország katolikus egyházi intézményeiben több tízezer gyermeket rontottak, illetve erőszakoltak meg.

Bár már akkor felmerült annak a gyanúja, hogy sor került a kasztrálás mint “a homoszexualitás gyógyítását célzó terápiás módszer” alkalmazására, ez a körülmény nem került bele a jelentésbe. Wim Eijk, Utrecht érseke decemberben bocsánatot kért a visszaélések elszenvedőitől, majd a jelentés nyilvánosságra kerülése után úgy fogalmazott, hogy annak tartalma “szégyennel és fájdalommal tölt el”.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2012/03/17/fiukat_kasztraltatott_a_holland_egyhaz/

 
291 hozzászólás

Szerző: be 2012. március 17. szombat hüvelyk Hírek, Katolikus

 

Címkék: , , , ,

291 responses to ““Kisfiúkat kasztráltatott a holland egyház”

 1. xingtao

  2012. március 18. vasárnap at 05:55

  Ez borzalmas és felháborító!!!
  De majd úgyis jönnek a keresztény kommentelők, hogy az nem is úgy volt, meg tévedni emberi dolog, a holland katkók nem is igazi keresztények 😦

  Lehet, hogy lassan tényleg be kéne vezetni a kereszténység áldozatainak emléknapját?

   
  • Nemes Levente

   2012. október 28. vasárnap at 13:37

   A keresztény az egyértelműen a Kereszt szóhoz köthető, egy tárgyhoz, a keresztyén pedig Krisztushoz, mint Krisztus követőt. Mindegy milyen történelmi valláshoz vagy protestáns felekezethez tartozik valaki, ha nincs újjászületve, ha nem valóság az életében a Krisztusi erkölcs és etika, ha nem valóságos a személyes kapcsolata a Mindenható Istennel, mindig lesznek olyan emberek, akik borzalmas, gonosz és felháborító dolgokat fognak elkövetni, és mindezt egy dogma, hagyomány, tradíció nevében és felhatalmazásával mely távolról sem KERESZTYÉNI.

    
 2. Ádám

  2012. március 18. vasárnap at 07:36

  Ateistanaplo, örülök, hogy ismét aktív vagy mind kommentek, mind bejegyzések tekintetében. 🙂

   
 3. Tamás

  2012. március 18. vasárnap at 08:02

  Ha ez történt, akkor az rendkvül borzalmas és felháborító!!! De ez nem ok arra, hogy az egész egyházat az összes igazhitű hívővel együtt megbélyegezzék és általánosítsanak, arra meg még kevésbé nyújt alapot, hogy Jézus Krisztus mint a Második Isteni személy tanítását és a Megváltás művét és jelentőségét kétségbe vonják.

   
  • Lajos

   2012. március 18. vasárnap at 09:07

   A “Megváltás” bizonyíthatóan NEM veszi el a “bűnöket”, pl a KATOLIKUS EGYHÁZ perverz botrányai, vagy a karizmatikus mozgalom erkölcsi botrányai..stb. pedig azt merik állítani egy-két igére hivatkozva,. hogy igen. Pedig nem. Így marad a kimagyarázás, ami a hazugság és öncsalás mestereivé teszi a híveket.

   A “Megváltás” nem egyéb, mint a primitív felfogású és öngyötrő (sérült) emberek EMBERÁLDOZAT kívánása a problémáik megoldása érdekében. (Kivetítésüprojekció)

   Az az egy előnye van a kereszténységnek, hogy az ilyen embere agyát LEKÖTI az “egyetlen, szent, tiszta, szű, elsőszülött” emberáldozat MEGTÖRTÉNTÉVEL, így ezek az emberek nem vágynak ÚJ, FRISS áldozatra, viszont az áldozatot elutasítókat tiszta szívből tudják gyűlölni.

    
   • xingtao

    2012. március 18. vasárnap at 09:18

    “viszont az áldozatot elutasítókat tiszta szívből tudják gyűlölni.”

    És mindezt a szeretet nevében 🙂
    Az milyen szép pillanat, amikor a hittérítő/pap stb arckifejezése megváltozik, amikor udvariasan (!) elutasítod.

     
   • Nemes Levente

    2012. október 28. vasárnap at 13:41

    XINGTAO, a te arcod is megváltozna, ha figyelmeztetnél valakit hogy ne igyál abból a vízből mert mérgezett, és figyelembe se venne téged, és inna belőle…

     
   • andelaxi

    2012. október 28. vasárnap at 22:52

    “XINGTAO, a te arcod is megváltozna, ha figyelmeztetnél valakit hogy ne igyál abból a vízből mert mérgezett, és figyelembe se venne téged, és inna belőle…”

    Lehet, de nem gyűlölném érte, és nem kezdeném el átkozni.
    Amúgy meg a víz mérgezettségét egyértelműen ki lehet mutatni, míg ugyanazon vallás képviselői képesek ellentmondani egymásnak, ha az istenükről van szó.

     
  • Warlord

   2012. március 18. vasárnap at 09:57

   Jezus Krisztus,mint masosik isteni szemely tanitasat es a megvaltast,mint isteni tervet nem azert kell elvetni,mert a holland katolikus egyhaz kisfiukat kasztraltat,hanem azert mert az egyszerüen egy lelki zsarolas,egy lelki terror!
   Jezus tanitasai önmagukban veve lehetnek hasznosak,de ahhoz nem kell keresztenynek lenni,hogy valaki tudjon ilyen elvek menten elni.Hit es Jezus nelkül is sokan kepesek (es kepesek voltak) eljutni ugyanerre.Ehhez nem hit kell,hanem jozan esz!

    
   • Nemes Levente

    2012. október 28. vasárnap at 13:55

    Hhhmmm, remélem Warlord, fiatal vagy még és bohó!!!Ami nálad is hiányzik az pedig az hogy ez nem marad mindig így, sajnos Te is öregedni fogsz, ez majd sok minden másra is megtanít.Az egyik hogy lehet, hogy képes vagy sok mindent elérni az életedben józan ésszel, de a halálos ágyon nem kívánom neked a rettegést…Egyik volt tanárom esete jut eszembe, marxista politikát tanított, halálos ágyán Istent kérte ne hagyja magára, és a túlvilágon ne feledkezzen meg róla…
    És az a történet is, amikor megkérdezik, és mi van ha halálunk után kiderül hogy az egész keresztyénség 1 humbug volt?Válasz:- Akkor is éltem egy tisztességes életet, szeretetben, erkölcsösen, őszintén, de, mi lesz Veled ha mindez igaz?Mert lehet a Mindenható Istent gúnyolni, kicikizni láthatatlanban, de, amikor Ott állsz szembe vele, már késő lesz.

     
   • andelaxi

    2012. október 28. vasárnap at 22:54

    Így van, lehet cikizni Krisnát, nem hinni Zeuszban, ” őszintén, de, mi lesz Veled ha mindez igaz? Mert lehet Krisnát /Zeuszt gúnyolni, kicikizni láthatatlanban, de, amikor Ott állsz szembe vele, már késő lesz.”

    Sajnos eddig semmi újdonsággal nem tudtál szolgálni, a már megszokott panelokat szedted elő 😦

     
 4. xingtao

  2012. március 18. vasárnap at 08:24

  Az “igazhitű hívők” vagy a Második Isteni személy miért nem tesznek semmit az ilyen esetek megakadályozására és az utána következő sumákolás ellen?

   
 5. Tamás

  2012. március 18. vasárnap at 11:41

  Ti is valójában hívők vagytok, hisztek abban, hogy nincs Isten, ehhez (ti. az ateizmushoz) kell a legnagyobb hit. Szerintem lényegesen többen vannak azok, akik hisznek Istenben. Csak kevesen vannak azok, akik nemcsak hisznek Istenben, hanem tudják, hogy van Isten, mert kinyilatkoztatásban van részük.

  Lajos – ha elismered, hogy van bűn, a hozzászólásodból ez következik, akkor elismered, hogy van egy magasabb szintű erkölcsi törvény, amely nem emberi, hanem a természetfeletti kinyilatkoztatásból ered.

  Warlord – Hívőként erre azt tudom mondani, hogy Jézus tanítása a szeretetről és az irgalomról szól, mindenki aki mást állít, az vagy tévedésben van, vagy szándékosan állít valótlant.

  Xingtao- Ha Isten korlátozná az emberek szabad akaratát és pl. megakadályozná a bűncselekmények elkövetését, akkor már rég nem lenne ateista ember a világon és ez a fórum sem.

   
  • Warlord

   2012. március 18. vasárnap at 12:45

   “Ti is valójában hívők vagytok, hisztek abban, hogy nincs Isten, ehhez (ti. az ateizmushoz) kell a legnagyobb hit.”

   Ha valaki nem hisz Istenben,az nem egyenertekü avval,mintha valaki hinne benne.
   Mig a hivö allitja,hogy letezik,ami nem tapasztalhato meg,a nem hivö azt mondja,hogy mivel nem tapasztalhato meg,valoszinübb,h nem letezik – ennyi.
   A legnagyobb hit pedig nem az ateizmushoz kell,mert az csupan annyi,hogy az ember elfogadja azt,hogy a valosag annyi,ami megtapasztalhato,hanem ahhoz,hogy valaki valosnak – es josagosnak – tudjon tekinteni egy olyan lenyt,mint a bibliai Isten!

   “Szerintem lényegesen többen vannak azok, akik hisznek Istenben. Csak kevesen vannak azok, akik nemcsak hisznek Istenben, hanem tudják, hogy van Isten, mert kinyilatkoztatásban van részük.”

   No,hat itt kezdödik a dolog lenyege,mivel az,hogy valakinek legyen kinyilatkoztatasban resze,bizony mar Istenen mulik,mar persze ha ez az egesz valosagos!
   Tehat vegsösoron Isten döntesen mulik minden,kinek milyen sors jut,mert ugyebar,az,h valaki hisz Istenben edes keves.Hiszen “az ördögök is hisznek” – mondja a biblia!

   “ha elismered, hogy van bűn, a hozzászólásodból ez következik, akkor elismered, hogy van egy magasabb szintű erkölcsi törvény, amely nem emberi, hanem a természetfeletti kinyilatkoztatásból ered”

   Korantsem következik egyikböl a masik,ez bizony csusztatas!
   Bizony függhet az emberi joerzestöl,tarsadalmi normaktol,törvenyektöl is,h ki mit tart bünnek,ehhez nem kell termeszetfeletti kinyilatkoztatas!
   Masreszt megint különbseg emberi ertelemben vett bünröl,meg a bibliai ertelemben vett,kereszteny ertelmezesü bünröl beszelni!

   “Hívőként erre azt tudom mondani, hogy Jézus tanítása a szeretetről és az irgalomról szól, mindenki aki mást állít, az vagy tévedésben van, vagy szándékosan állít valótlant.”

   Szol arrol is!De nem csak arrol,hanem bizony az isteni bosszurol is,vagyis arrol is,h mi lesz azok osztalyresze,akik nem hisznek Jezusban,mint Isten Fiaban,a Megvaltoban!Jezus erröl is beszelt,te csak az erkölcsi tanitast emeled ki.En erre mondtam,hogy kereszteny hit,vagy egyaltalan istenhit nelkül is eljuthat valaki ilyesfele erkölcsi szemleletre!

   “Ha Isten korlátozná az emberek szabad akaratát és pl. megakadályozná a bűncselekmények elkövetését, akkor már rég nem lenne ateista ember a világon és ez a fórum sem.”

   Csakhogy onnantol fogva,hogy azt mondjuk,nem korlatozza a szabad akaratot,azt is mondjuk,hogy maga Isten engedi meg es teszi lehetöve,hogy legyenek olyanok,akik ellene forduljanak es az iteleteben reszesüljenek,ne pedig a kegyelmeben – tehat innentöl fogva rosszakaratu is kell,hogy legyen!
   Lehet,hogy az Isten ilyen,a kerdes nem ez,hanem,hogy lehet-e egyaltalan egy ilyen Istent josagosnak tartani,aki engedi,hogy bün,rossz es szenvedes lehessen a vilagban es raadasul meg jol meg is bünteti azokat,akiknek ö hagyta,hogy sajat maga ellen tegyenek!
   Egy josagos Isten,aki gyülöli a bünt,mar a csirajaban megakadalyozta volna,hogy a bün a vilagba jöjjön!
   Marad a klasszikus megallapitas:
   Isten vagy josagos de nem mindenhato,mert nem tudja megakadalyozni a rosszat,
   vagy Isten mindenhato,de akkor nem josagos,mert akkor nem akarhatja megakadalyozni a rosszat,hisz az jelen van a vilagban!

    
  • Gyula

   2012. március 18. vasárnap at 13:06

   Tamás – A logikád sántít, mindenbe azt magyarázol bele, amit akarsz. Az utolsó mondatoddal (Ha Isten korlátozná az emberek szabad akaratát és pl. megakadályozná a bűncselekmények elkövetését, akkor már rég nem lenne ateista ember a világon és ez a fórum sem.) viszont meggyőztél. Mivel sok ateista ember van a világon, van ez a fórum is, tehát Isten nem létezhet, vagy ha mégis, akkor rosszakaratú, mivel mindenható, megakadályozhatta volna a gyerekek kínzását. Ehhez a szabad akarat korlátozása sem szükséges: intézte volna úgy, hogy rajtakapják a vétkezőket. Hogy hogyan? Mit tudom én, szerinted Ő a mindenható.
   Egyébként csodálkoznál, ha tudnád, mennyi ateista pap van. Persze nyíltan nem vállalják.

    
  • Helén

   2012. március 19. hétfő at 23:34

   A klasszikus válasz az “az ateisták is hisznek” című izére: ha az ateizmus hit, akkor a bélyegnemgyűjtés hobbi, a nemfocizás sport és a betartott cölibátus kefélés.

   Ami a kinyilatkoztatást illeti: mondd csak, mi alapján különbözteted meg a kinyilatkoztatást a hallucinációtól? Miből is gondolod, hogy a te kinyilatkoztatásod igazibb, mint valamelyik öngyilkos merénylőé? Én azt készséggel elhiszem neked, hogy a te számodra a kereszténység a szeretetről szól, de felhívnám a figyelmedet, hogy korántsem minden keresztény van ezen a véleményen (pl. sokak számára azért elsősorban az üdvözülésről szól a kereszténység, a különféleképpen értelmezett szeretet pedig eszköz ennek elérésére). Amitől újból felvetődik a kérdés: mitől igazibb a te kereszténységed másokénál? És mitől igazibb más vallásokénál? “Csak”? “Kinyilatkoztatás”? – Tudod, ezt aztán bárki mondhatja (és mondják is)… miért épp neked higgyek?

   A szabad akaratot illetően a kereszténységben lényegében úgy áll a dolog, hogy szabad embernek mindazt szabad, amit (persze szerinted, vagy a te megfogalmazásodban az általad kapott kinyilatkoztatás szerint) Isten megenged. Magyarán: a keresztény szabadságfogalom szerint szabad vagy Istennek és “kinyilatkoztatásainak” alávetni magad, de ha nem teszed, örökké bűnhődni fogsz – ez azért finoman szólva is egy meglehetősen korlátolt szabadságfogalom (hiszen valójában csak egy választási lehetőséget enged meg a hívőnek). Ezzel szemben a keresztény gondolatvilágon kívül azt nevezzük szabadságnak, amikor valódi választási lehetőség van (pl. nem mondunk olyant, hogy “szabad vagy gyilkolni, de ha megteszed, lecsukunk” /a “szabad vagy nem hinni, de akkor elkárhozol” mintájára/, hanem nemes egyszerűséggel azt mondjuk “nem szabad gyilkolni, kivéve ha megtámadtak”).
   Ezzel párhuzamosan a bűn fogalma is eltérő. A kereszténység bűnfogalma az isteni törvények, azaz Isten vélt elvárásrendszere köré forog, míg a nem istenileg kinyilatkoztatott, hanem embertől eredő bűnfogalom a középpontjában kb. olyasmi áll, hogy lehetőleg ne bántsunk másokat. Nem tudom, hogy szerinted bűn volt-e megcsonkítani a fiúkat (elvégre az egyház azért tette, hogy közelebb vigye őket az üdvözüléshez, tehát alapvetően pozitívan cselekedett, hiszen a fiúkat a szenvedésen keresztül a paradicsomba juttatja), de az átlag ateista szerint egyértelműen bűn, mert fájdalmat okoz és visszafordíthatatlanul megsértette az érintettek testi épségét és önrendelkezési jogát.

   A postra visszatérve: A (katolikus) egyháznak ezek a bűncselekményei (a bántalmazottakkal való együttérzés mellett) azért is váltanak ki ennyire széles körű felháborodást, mert az egyházak (nem csak a katolikus), a vallások és a hívők egyaránt azt szeretik állítani, hogy isten nélkül nincs erkölcs stb., miközben képviselőik a világi etika szerinti normák alapján ítélve igen súlyos bűncselekményeket követtek el úgy, hogy az egyház ezeket még leplezte is (újabb lelki sérüléseket okozva a bántalmazottaknak), és a kisujját sem mozdította, hogy a bűnismétlést megakadályozza – az, hogy az elkövetők elzárása helyett az egyház megcsonkította az áldozatokat, hát, nagyon bízom, hogy ennél aljasabb csontvázakat már nem rejtenek a szekrényeik.
   A bántalmazások leplezését, a bántalmazó papok elrejtését és a holland fiúk megcsonkítását a katolikus egyház mint szervezet követte el, amelyet mindezért rendes bírósági ítéletet és társadalmi megvetés illet. És gyilkosok közt cinkos, aki néma: megvetés illeti azokat a mezei egyháztag hívőket is, akik saját egyesületükön belül nem verik az asztalt és nem követeik sem az áldozatok kárpótlását, sem azt, hogy az egyházon belüli szervezeti struktúrákat alakítsák át úgy, hogy ha ilyesmi még egyszer előfordul, akkor az illető soha az életben ne kerüljön ismét potenciális áldozatok közelébe. Aki ma fenntartások nélkül vállal közösséget az egyházzal és még egy picit sem szégyenkezik miatta, annak véres a keze.
   Tehát kedves Tamás, ha némi jóérzés és lelkiismeret szorult beléd és eddig nem tetted volna meg: írj egy levelet a területileg illetékes püspöködnek, amelyben közlöd, elfogadhatatlan, amik történtek és azt követeled, a katolikus világegyház adja át minden egyházmegye összes vonatkozó aktáját az illetékes rendőrségnek, fizessen fájdalompénzt az áldozatoknak és gondoskodjon arról, hogy ezentúl rendesen bánjanak az áldozatokkal és a bántalmazó egyházi személyek zárják el a potenciális áldozatok elől.
   – És még ez az erkölcsi söpredék bagázs akarja megmondani, hogyan éljünk “erkölcsösen”…

    
   • Warlord

    2012. március 20. kedd at 00:12

    Hüüü,ez mar igen!!!
    Remelem,azert irogatsz majd gyakrabban is ide! 😉 😀

     
   • Papírkutya

    2012. március 20. kedd at 00:30

    Egyetértek! 😉

     
   • Ádám

    2012. március 20. kedd at 06:24

    Warlord, Papírkutya + 1

     
   • Nemes Levente

    2012. október 28. vasárnap at 14:47

    Kedves Helén!Sok igazságot mondtál el, mely mély indulatoktól fűtött, ha az ember ilyen borzalmakról vesz tudomást.De, nem szokatlan!Nem vagyok álszent, meg erkölcsi söpredék bagázs része, sem vallásos, ezért engedd meg hogy érveljek 1 kicsit. A keresztény az egyértelműen a Kereszt szóhoz köthető, egy tárgyhoz, a keresztyén pedig Krisztushoz, mint Krisztus követőt. Mindegy milyen történelmi valláshoz vagy protestáns felekezethez tartozik valaki, ha nincs újjászületve, ha nem valóság az életében a Krisztusi erkölcs és etika, (mondom a Krisztusi, és nem emberi), ha nem valóságos a személyes kapcsolata a Mindenható Istennel, mindig lesznek olyan emberek, akik borzalmas, gonosz és felháborító dolgokat fognak elkövetni, és mindezt egy dogma, hagyomány, tradíció nevében és felhatalmazásával mely távolról sem KERESZTYÉNI. Ennek van 1 Újszövetségi intése is a hívők felé, ami már 2000 éves, hogy ne essenek a holland papok hibájába (bűneibe…), és ez így hangzik: “Mert az Istennek neve miattatok káromoltatik a pogányok között, a mint meg van írva.” (Rómabeliekhez írt levél 2:24)mármint az ilyen “angyal bőrbe” bujt ördögi papok miatt, káromolják sokan Isten nevét, és vele együtt az egész “erkölcsi söpredék bagázst” is, jogosan!Nem szeretnék belemenni történelmi felsorolásokba, mennyi mindent megtett az “egyház”, hogy megtartsa egyházi pozícióját, hithű embereket nyilvánított eretneknek és nyilvánosan kivégzett!Ezért jött 1 Luther Márton, és kimondta ez így, ebben a formában HÜLYESÉG, mert nem BIBLIKUS!!!És sok ember kezdte másképpen látni a Keresztyénséget, és lehetősége lett olvasni ! a Bibliát.Szóval, nagy különbséget kell tenni a vallásos és hívő ember között, bár, mint édesanyám mondani szokta “az ember gyarló…”, viszont kevesebb ilyen borzasztó esemény köthető azokhoz az újtestamentumi hívőkhöz, akiknek az életükben valóság Isten jelenléte. Remélem nem voltam tolakodó, ha igen elnézésedet kérem. Engedd meg hogy megosszam még ezt:” Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?” (Márk 12:24), csak, mert az én életemben is sokat segített…

     
 6. xingtao

  2012. március 18. vasárnap at 12:36

  Tehát a szeretet és irgalom istene, aki mindenható és mindenttudó, valamint a magasabb szintű erkölcsi törvény megalkotója, közönyösen nézte végig több tízezer gyerek megerőszakolását, megrontását? Fasza.
  Az igazhívők meg csak sumákoltak (tisztelet a kivételnek), de pechükre kiderültek ezek az esetek…

   
 7. STARKILLER

  2012. március 18. vasárnap at 16:06

  Az egy dolog, hogy a kasztrálás egy elég primitív dolog, de akkor már ha valakiket kasztrálnak, akkor azok a molesztáló papok kellettek volna legyenek. Ennyit az egyházi logikáról. Mellesleg, szinte tudtam hogy jönnek majd kommentek hogy ,,azok nem is igazi hívők, meg Jézus ilyen nem tanított” de akkor kedves őszintén, de mérsékelten keresztények (magyarán, nem fundik) miért nem tesztek az ilyenek ellen? Mondjuk, alapíthatnátok saját egyházakat, ami nem csak a profitért megy, stb. Mellesleg, ha bebizonyosodna, hogy létezik isten, én akkor sem hódolnék előtte. Hogy miért? Talán mert mindez ellen ami a világban megy, nem tesz semmit.

   
  • Gyula

   2012. március 18. vasárnap at 18:51

   STARKILLER
   Tökéletesen egyetértek!

    
  • Warlord

   2012. március 18. vasárnap at 23:17

   “Mellesleg, ha bebizonyosodna, hogy létezik isten, én akkor sem hódolnék előtte. Hogy miért? Talán mert mindez ellen ami a világban megy, nem tesz semmit.”

   Telitalalat!!! 😀
   Sikerült egy mondatban megfogalmaznod,amihez nekem sokszor egy fel oras gepeles is keves!
   Ügyes! 😉

    
  • ateistanaplo

   2012. március 19. hétfő at 11:37

   Én is egyetértek. Idejönnek reklamálni, mert bejegyzést közlök az ilyen esetekről (nem, és ezzel nem “bélyegeztem meg” az összes hívőt!), ahelyett, hogy ezt az energiát arra fordítanák, hogy a saját egyházuk megtisztulását követelnék az illetékesektől! Magának az Istennek, meg elsőként kéne rendet vágnia az egyházban, de valamiért nem teszi…

    
   • Gyula

    2012. március 19. hétfő at 13:30

    ateistanaplo
    ”Magának az Istennek, meg elsőként kéne rendet vágnia az egyházban, de valamiért nem teszi…”
    …talán azért, mert nincs…

     
 8. Ricsi

  2012. március 19. hétfő at 14:19

  “Ti is valójában hívők vagytok, hisztek abban, hogy nincs Isten, ehhez (ti. az ateizmushoz) kell a legnagyobb hit.”

  De sokszor valaszoltunk mar erre. En most nem fogok, olvasd at az egesz blogot es a hozzaszolasokat, ha erdekel. Unom hetrol hetre az aktualis idetevedoknek ugyanazt legepelni. Boven kijarna mar az effajta mondatokert a faszkorbacs.

  “Szerintem lényegesen többen vannak azok, akik hisznek Istenben.”

  Hulye emberekbol, birka tomegekbol mindig is tobb volt. Ezzel semmi ujat nem mondtal. Mellesleg ha buszke vagy arra, hogy irastudatlan, primitiv termeszeti nepek duzzasztjak meg ezt a szamot, akkor hadd gratulaljak.

  “Csak kevesen vannak azok, akik nemcsak hisznek Istenben, hanem tudják, hogy van Isten, mert kinyilatkoztatásban van részük.”

  Ha valoban kevesen vannak, az jo, mert sosem szeretem, ha elmebetegek vannak szabadlabon felugyelet es gyogyszerkura nelkul.

  Barki, aki azt allitja, hogy tudja, isten letezek es tudni vel egyeb, masok altal nem tudhato dolgokat, pusztan hazudik. Mert en nem tudok ilyesmikrol es senkinek nincs olyan telepatikus kepessege, amivel tudomast szerezhetne dolgokrol olyan modon, amire en keptelen vagyok.

  “ha elismered, hogy van bűn, a hozzászólásodból ez következik, akkor elismered, hogy van egy magasabb szintű erkölcsi törvény, amely nem emberi, hanem a természetfeletti kinyilatkoztatásból ered.”

  A magasabb szintu erkolcs a jogallamok jogszabalyaban all. Peldaul a rabszolgasag es a gyilkossag tiltasa es szankcionalasa, pedig mindket intezmeny nagyon szelesen promotalt a bibliadban. Amugy meg ez: “ha elismered, hogy van bűn, a hozzászólásodból ez következik, akkor elismered, hogy van egy magasabb szintű erkölcsi törvény” egy puruttya-dijas kovetkeztetes. Te meg irogalsz egy nyiltan ateista blogra, vagyis elismered, hogy az ateizmus a helyes vilagnezet.

  “Warlord – Hívőként erre azt tudom mondani, hogy Jézus tanítása a szeretetről és az irgalomról szól, mindenki aki mást állít, az vagy tévedésben van, vagy szándékosan állít valótlant.”

  Ugy nagyjabol a felvilagosodas kora ota ciki a langykeresztenyeknek bevallalni az oszovetseget is, jezussal szeretnek takarozni. Teny, hogy az oszovetseg szociopata istenkepehez es erkolcseihez merten jezus tagadhatatlanul egy magasabb szint. De azert nem sokkal, mert jezus alsogatyaja is vastagon fekcsikos. Eleg csak a szemkivajasra valo felszolitast, vagy a “ne temesd el a feleseged, hanem kovess engem” joszivusegekre gondolni, a teljesseg igenye nelkul.

  “Xingtao- Ha Isten korlátozná az emberek szabad akaratát és pl. megakadályozná a bűncselekmények elkövetését, akkor már rég nem lenne ateista ember a világon és ez a fórum sem.”

  En akarmikor bevaltanam a jelenlegi vilagot egy olyanra, ahol nincsenek ateistak, viszont pedofil papok, gyilkosok, rasszistak, terroristak es ongyilkos merenylok sem. Amugy az olcso, vegletes vagy-vagy verziok a szabad akarat kerdesenek kapcsan eleg szegenyes pedigrere vallanak egy omnipotens lenytol. Az istened monnyolle, mert en puszta halandokent ki tudok otolni peldaul olyan megoldast, hogy jol megberheli az emberek fejet ugy, hogy mindenkinek megmarad a szabad akarat illuzioja, de megsem tesznek rosszat, mert keptelenek lennenek ra, szinten isten hatasos kozbeavatkozasa reven.

  Klasszikus kecske es kaposzta-fele, win-win helyzet. Mindenki orulhetne a szabad akaratanak es nem lenne emberi gonoszsag sem. Emelle mondjuk bonuszkent megoldhatna a betegsegek meg a termeszeti katasztrofak okozta rosszat es akkor mar elkezdhetnenk beszelhetni valamifele josagrol. Az, hogy en uszkve 10 perc alatt jobb uzleti strategiaval allok elo, mint a te teremtod, az minimum rad nezve verciki.

   
 9. Warlord

  2012. március 23. péntek at 11:11

   
  • AK

   2012. március 23. péntek at 12:18

   ójaj… Csak nekem az az érzésem, hogy ez egy szekuláris oktatási rendszerben nem történhetett volna meg úgy, hogy nem derül ki?
   Olyan mintha a papság és a szerzetesek isteni felhatalmazása miatt a megengedhetőnél sokkal többre lenne felhatalmazásuk. Ők a mindenható, a teremtő a zatyaúristen szolgái.
   Semmi kiváltságot és tiszteletet nem érdemel semmilyen vallás papsága, mert látjuk a végeredményt.

    
   • Warlord

    2012. március 23. péntek at 16:39

    És mindezeknek közepette a Ittenke tétlenül csücsül a Mennyek Országában és hagyja,hogy az ilyenek miatt káromoltasék az Ő neve,aminek következtében a hívek száma meg jelentősen csappan.Nem baj,így egyre nagyobb tömeggel lehet majd befűteni odalenn! 😉
    Mégiscsak igaz lesz ez a “masszív Pokolfeltöltés folyik” elmélet…! 😀

     
 10. kilenctizenegy

  2012. március 24. szombat at 01:57

  Nem gondoljátok, hogy megérett az idő egy európai szintű mozgalom elindítására azzal a céllal, hogy hímnemű katolikus klerikusok (azaz papok és szerzetesek) ne foglalkozhassanak kiskorúakkal? Azaz egyetlen kiskorú se kerülhessen olyan helyzetbe, hogy más felnőttek nélkül egy pap vagy szerzetes társaságában maradjon, vagy bármilyen más módon ki legyen szolgáltatva annak. Akkor sem, ha a kiskorú szülei ezt eltűrnék vagy akár kifejezetten akarnák.

  Nem hiszem, hogy az egyházi oktatással vagy neveléssel járó bármilyen feltételezett előny arányban állna ennek a világjelenségnek a veszélyeivel.

  A Katolius Egyház többszörösen eljátszotta a jogot ahhoz, hogy klerikusai kiskorúak közelében tartózkodjanak. Az államoknak fel kellene lépniük kiskorú polgáraik védelmében, bármilyen nagy hatalmú, és történelmileg beágyazott szervezettel szemben szorulnak is azok védelemre.

   
 11. kilenctizenegy

  2012. március 25. vasárnap at 00:16

   
 12. Lajos

  2012. március 25. vasárnap at 09:29

  JÉZUS szeret és Él. vs JÉZUS szeretkezik és élvez

  “Alfons atya azzal fenyegetett bennünket, hogy hozza a fegyverét, ha valaki hamisan fog énekelni. A szobájában meg is mutatta. Onnantól tudtuk, hogy tényleg van fegyvere” – mondta el a kolostor egykori lakója.

  Az 1200 oldalas jelentésből kiderül, hogy nem csak alkalomszerűen történtek a bűncselekmények, hanem egy egész rendszerről van szó, mely évtizedeken át működött. Az áldozatok egyszerűen egy koncentrációs táborként írják le a helyet. Az erőszakos rituálék során a 10-12 éves áldozatokat térdre kényszeríttették, és úgy kínozták. Ezután a zokogó osztálytársaknak kellett ütniük a bűnöst. Esténként pedig ugyanezeknek a gyerekeknek ki kellett elégíteniük az igazgatót. Ezt úgy élték meg, hogy legalább nem bántották őket. A büntetéshez elég volt, ha egy hangot nem jól énekeltek ki.

  ………

  A vizsgálatok szerint olyan gyerekek estek a brutalitás áldozatául, akik problémás családból származtak, és akiket ritkán látogattak. A normálisan működő családok gyermekeit nem bántalmazták. A gyerekek között volt, aki azt mondja, nem bántalmazásként élte meg, ami vele történt: “15 éves voltam, amikor le kellett vetkőznöm, és a nevelőm ölébe ülnöm. A szájába kellett élveznem, és ő lenyelte a spermámat. Eközben a fenekembe dugott valamit és mozgatta. Közben kézzel ki kellett elégítenem. Ettől kivételezett helyzetem volt, nem bántottak. Nem is éltem meg bántásként a dolgot. Sokszor rettegtem éjszaka, hogy más tanárok meg fognak verni. Ezeknek a szadista embereknek ez egy tökéletes környezet volt ahhoz, hogy kiéljék hajlamaikat. Alfons atya nem úgy bánt velem, mint a többiek. Vele nem éreztem, hogy egy idióta vagyok, egy örök vesztes.

  ……

  Az otthon egyik korábbi lakója így mesélt róla: “Alfons atya szerintem egy öreg náci volt. Nekem gyakran azt mondta: te zsidó, mindjárt hozom a fegyverem és lelőlek! A tányérok amiből ettünk nagyon öregek voltak, és horogkereszttel voltak díszítve. Alfons atya sokszor vert meg bikacsökkel és tenyérrel is. Azt mondta, hiába mondok el bármit is a szüleimnek, senki nem fog nekem hinni.”

  http://velvet.hu/sztori/2012/03/24/horrorkolostor_ausztriaban/#

   
  • Lajos

   2012. március 25. vasárnap at 09:36

   “több tanuló is öngyilkos lett az évek során. 1988-ban egy 17 éves diák felvágta az ereit, és az internátus ajtaja előtt esett össze. Az elsőnek a helyszínre érkező Christian Haidinger hittantanár segítségnyújtás helyett feladta az utolsó kenetet. Utána futott be az orvos, aki végül megmentette a fiút. Haidinger jelenleg is magas pozíciót tölt be, 2009 óta ő a bencés főapát.”

   “És ez az az üzenet, amelyet tőle hallottunk és hirdetünk néktek, hogy az Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség.”

   I. János levél:1:5

    
 13. xingtao

  2012. március 25. vasárnap at 10:05

  Durva ! 😦

   
  • AK

   2012. március 25. vasárnap at 10:31

   Kicsit off, de pont a héten néztem meg a Primal feart (Legbelső félelem). Jó kis klasszikus ügyvédes krimi/thriller erős katolikusos szállal. Ajánlom, Edvard Norton zseniális. http://www.imdb.com/title/tt0117381/

    
 14. AK

  2012. március 25. vasárnap at 10:31

  Edward persze…

   
 15. Ádám

  2012. április 4. szerda at 12:12

  Nagyszerű írás:
  http://szkeptikus.blog.hu/2011/01/21/miert_nem_gyogyithatoak_a_fanatikusok

  “A kutatók nemrég egy ötletesen összeállított vizsgálattal bizonyították: egy adott szöveget a hallgatója aszerint minősít „megcáfolhatatlannak” vagy látja el „ezt még szembesítenem kell a tényekkel” értékeléssel, hogy a kijelentés megfogalmazóját karizmatikusnak vagy „átlagos” polgárnak hiszi [5]. A kísérletben, fMRI berendezéssel „belepillantva” a kísérleti személyek agyába, láthatóvá vált: a „hívők” és a „nemhívők” agyuk eltérő területeivel elemzik a hallottakat. Amikor a „hívő” egy általa karizmatikusnak gondolt személy állításait értékeli, agya „kikapcsol”: a hallottakat nem bocsátja keresztül a racionalitás szűrőjén. Amikor viszont a világot ösztönszerű szkepticizmussal szemlélő ember hallgatja meg ugyanezt a szöveget – még ha megpróbálják is karizmatikusnak feltüntetni annak megfogalmazóját – kritikusan közelít az állításokhoz és bizonyítékokat kér annak igazáról. A kísérlet azt igazolta: a hívők, ha egy állítás szoros kapcsolatban van „Istennel”, akkor elutasítják a kételkedést és megingathatatlanul hisznek. Hiába hát a racionális érvelés, a tények bemutatása és felsorolása, az nem hat rájuk. Bár ez a vizsgálat kizárólag a vallásos, illetve nemvallásos személyek karizmához való viszonyáról szólt, a jelenség bármilyen politikai és ideológiai mozgalomra – a holokauszttagadástól a kézrátétellel történő gyógyításig – érvényesnek tűnik.”

  Sajnos ez is azt támasztja alá, hogy felesleges vitába szállni a vallásos emberekkel – vagy más fanatikusokkal… :S

   
  • Nemes Levente

   2012. október 28. vasárnap at 15:01

   ” A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.” A remény valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés hogy Léteznek! Egyszerű mindez ellen harcolni, viszont még egyszerűbb elfogadni…, még mindig szabad döntésünk van, még mindig…

    
   • Warlord

    2012. október 28. vasárnap at 15:08

    Nos…a vakhit valoban igy is tesz!

     
 16. Kantarella

  2012. április 8. vasárnap at 11:50

  Ezúton szeretnék mindenkinek boldog Zombijézus, valamint termékenységi napokat kívánni! 😀

  Fiúk! A lányokat se kíméljétek! Ez alatt természetesen csak és kizárólag a locsolkodást értem! 😛 😛 Pálinkás szép pihenést kívánok!
  Üdv.: Kantarella

   
 17. Xmes

  2012. május 27. vasárnap at 20:46

  “Ha Isten korlátozná az emberek szabad akaratát és pl. megakadályozná a bűncselekmények elkövetését, akkor már rég nem lenne ateista ember a világon és ez a fórum sem.”
  Ez tetszik, most vagy 10 percig ezen röhögtem. 😀
  Figyu.

  “Szabad akaratot kaptál, így azt tehetsz, amit akarsz, azt gondolhatsz amit akarsz, és úgy dönthetsz, ahogy te akarsz. De ha nem azt teszed amit én akarok, nem azt gondolod amit én akarok, és nem úgy döntesz ahogy én akarom, akkor úgy pofán csaplak, hogy az örökkévalóságig bánni fogod azt is, hogy egyáltalán meg mertél születni!”

  Az egész vallásodban ennyi a szabad akarat. Ha élni mersz vele, és nem úgy ahogy Jehova nagyúr akarni méltóztatik, akkor jól szét veri a képed.

  Ezt nevezed te szabad akaratnak?

   
  • Nemes Levente

   2012. október 28. vasárnap at 15:09

   Nézőpont kérdése…, szabadon élni örökön örökké, egy olyan helyen mely nem az embereknek készült!Ez is szabad döntés, de, csak a hülye dönthet így, még akkor is ha SZABAD neki!
   Egyébként badar felfogásunk van a szabadságról, és csak azért mert nem ismerjük Istent.
   Milyen keretek mellet lehet döntésünk, meddig mehet a döntésünk, mennyi mindent dönthetünk szabadon…A demokrácia szabadság? A legjobb Árpád hídi falfirka:” A békéért háborúzni kell?

    
   • Warlord

    2012. október 28. vasárnap at 15:13

    Csak epp ott hibadzik a dolog,hogy te elfelejtkezel arrol,hogy az nem szabadsag,ha azt szabtak meg,hogyha szabadon,de nem ugy döntesz,ahogy en akarom,akkor megbüntetlek,akkor az mar bizony messze nem szabadsag!
    Ugyanakkor erösen megkerdöjelezhetö,hogy elfogadhato-e a szabadsag az olyanok kezeböl,akik ilyen döntesi lehetösegeket adnak!

     
 18. Tomko

  2012. augusztus 18. szombat at 23:34

  Üdvözlök mindenkit!

  A hozzászólásom nem kapcsolódik a témához, de a többi kommentárt nézve, ez gondolom elnézhető. Remélem hogy egy keresztény is olvasni fogja a bejegyzésemet, mert érdekelne hogy mit gondol róla.

  Elsőnek szeretném leszögezni, hogy a békés hittel (ami abból áll hogy imádkozik, és ettől boldog lesz), nincs semmi bajom, de azzal amikor “Isten” nevében tömegeket mészárolnak le, azzal már van. A fanatikus fundamentalisták számára szeretném leírni a kereszténység kifejlődését, mert ugye az ősemberek még azt sem tudták hogy a szentlelket eszik-e vagy isszák.

  A szertartások kezdetben azt a célt szolgálták, hogy az istenek vagy szellemek segítsenek a vadászatban. Ezek aztán továbbfejlődtek, az ókori kultuszok irányába. A zsidók is követték az akkori módit, és kreáltak egy istent maguknak, hogy aztán lelkiismeret furdalás nélkül lemészárolhassák a szomszédaikat (az ószövetség gyakorlatilag erről szól). Így egy ideig vígan éldegéltek, de akkor jöttek a gonosz rómaiak, és leigázták őket. Amúgy az is érdekes hogy isten kiválasztott népét hogyan győzhették le a pogányok? Akkor a zsidó egy csoportja rájött hogy a korábbi beképzelt hozzáállással nem győzhetnek, és humánusabb (keresztény) elveket kezdtek el vallani. Ez a nézet vírusként terjedt el, és belülről bomlasztva segítette a Római Birodalom pusztulását, és taszította az embereket a sötét középkorba.

  Elég bárgyú feltételezés azt állítani, hogy a középkorban Európa volt a világ közepe, hiszen az iszlám világ, és Kína is sokkal fejlettebb volt. Európát a puskapor tette a világ közepévé, és annak segítségével terjesztették el a kereszténység téveszméjét az egész világon, sikerrel rombolva le a többre hivatott indián államokat.

  Az ugye nyilvánvaló, hogy a hittérítés rendben lett volna, ha így zajlik:

  Térítő: Helló indián! Mond csak te miben hiszel?
  Indián: Én a napistenben hiszek, akinek hetente föl kell áldozni egy embert.
  Térítő: Ez elég durva! Nem próbálod ki inkább a kereszténységet? Tessék, itt egy Biblia. Aztán ha nem tetszik, visszatérhetsz a vallásodhoz, mert ugye én békés vagyok, és mindenkit szeretek.

  De a valóságban így zajlott:

  Térítő: Helló indián! Mond csak te miben hiszel?
  Indián: Én a napistenben hiszek, akinek hetente föl kell áldozni egy embert.
  Térítő: Nem akarsz inkább Jézusban hinni?
  Indián: Nemigazán.
  Térítő: Na, akkor fölakasztalak, lemészárolom a családod és fölgyújtom a házad. Mert megtehetem.

  Be kell látnunk, hogy ez minden csak nem szeretet.

  Ja, és a végére még szeretnék a mindenhatóságról érdeklődni:
  Ha Isten mindenható, akkor bármit megtehet. Mondjuk neki azt hogy teremtsen egy akkora követ, amit még ő sem tud felemelni.
  Ha nem tudja megcsinálni, akkor nem mindenható.
  Ha megtudja csinálni, akkor viszont nem tudja fölemelni a követ, azaz nem mindenható.

  Ha valaki megtisztel azzal hogy válaszol, akkor erre az utolsó eszmefuttatásra ne azzal válaszoljon, hogy ezt az emberi agyunkkal nem tudjuk fölfogni, mert az nem válasz.

  Köszönöm hogy végigolvasták.

   
  • hívő fiú

   2012. augusztus 21. kedd at 12:31

   Neked is ajánlom az http://istenletezik.hu/ honlapon meghallgatható számos hanganyagot.

   Másrészt nem érdemes összekeverni az igazi keresztényeket , akiknek az élete is igazolja a hitüket azokkal akik a kereszténységre hivatkozva tesznek a keresztény tanításokkal ellentétes dolgokat.

    
   • AK

    2012. augusztus 23. csütörtök at 15:47

    Azt gondolod, hogy ez az istenletezik honlap bármi fontosat tartalmaz? Sajnos nem igazán.
    Klasszikus hitvédelem, ami ezek szerint csak most ért el Magyarországra. Egyrészt tele van körkörös érveléssel, másrészt több évtizedes, fáradt, ezerszer megcáfolt, egy gimnáziumi tudományos műveltséggel bármikor újra megcáfolható Kent Hovind és Ray Comfort féle vacak érvekkel (nagyrészt tájékozatlanságból fakadó érvek, úgymint “bonyolult, nemértem, áhá akkor ez ISTEN”). Harmadrészt néha jön a nem igazi keresztény érvelés amit minden egyes keresztény szekta (fyi több mint 30 000 keresztény felekezet van világszerte) elmondhat a másikról, és azzal hogy te felekezeteken kívülinek tartod magad azzal csak egy egyszemélyes felekezetbe sorolod magad és le “nemigazikeresztényezed” a többiek nagy részét. Akkor miből is tudjuk biztosra megállapítani, hogy kinek van igaza?
    Milyen ember élete igazolja a hitét? Mit értessz ez alatt? Ha valaki nem keresztény, hanem “csak” egy becsületes, aktív humanista akkor annak az élete mit igazol?

     
 19. mgmeli

  2012. augusztus 23. csütörtök at 13:10

  És mégis mikor ismered fel az …ellentétes dolgokat…? Megtörténtük után, vagy nem? S akkor milyen is az a keresztény????

   
  • hívő fiú

   2012. augusztus 23. csütörtök at 14:45

   Nem egészen értelek . Ha valaki például szórakozásból embert öl , az nyilván ellentétes a keresztény alaptanításokkal. Ezt igazán nem nehéz sem észrevenni , sem megállapítani .

    
 20. mgmeli

  2012. augusztus 23. csütörtök at 15:02

  többet is válaszolnák, de nincs időm most. De tegyük fel, hogy gyermekkorodban a plébános úr prédikált, és felnéztél rá, stb, most meg kiderül, hogy pedofíl… Ez után hogy néznél rá? Vagy hogy néznél rá, ha a te gyermekedet tenné tönkre???

   
  • h

   2012. augusztus 24. péntek at 08:33

   Amit írtál ellentétes a keresztény értékekkel , a pléhbános úrnak börtönben a helye.

    
  • hivő fiú

   2012. augusztus 27. hétfő at 22:49

   Jézus szerinted kikről beszélt itt ?

   (Máté Evangyélioma 7. rész 15-16)
   “Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
   Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?”

   Vagy néhány sorral lejjebb :

   (Máté Evangyélioma 7. rész 21-23)
   “Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
   Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

   És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.”

    
 21. mgmeli

  2012. augusztus 23. csütörtök at 15:08

  Az élet tisztelete más vallásokban talán még erőssebb is, mint a kereszténységben…

   
 22. Tomko

  2012. augusztus 23. csütörtök at 15:44

  Az életet egyedül az ateisták tisztelik! Egy Jehova Tanúi által kiadott újságban olvastam egy kérdést, amiben a kérdező arról érdeklődött, hogy ha a keresztények elítélik a Holokausztot, akkor miért nem ítélik el a bibliában leírt, számtalan, zsidók által elkövetett tömeggyilkosságot, hiszem a tízparancsolat szerint ölni bűn. A válasz az volt, hogy akkor isten akarta hogy lemészárolják azokat az embereket. Legalábbis ezt mondta amikor Dávidnak megjelent.

  Magyarul, ha nekem álmomban megjelenik isten, és azt mondja hogy irtsam ki a cigányokat, akkor a biblia alapján minden kereszténynek kötelessége lenne segíteni az öldöklésben, hiszen ez isten akarata.

  Ezek szerint minden idiótát, aki istenre hivatkozik föl kellene menteni bármilyen bűntény alól.

   
  • xingtao

   2012. augusztus 24. péntek at 01:07

   “Magyarul, ha nekem álmomban megjelenik isten, és azt mondja hogy irtsam ki a cigányokat, akkor a biblia alapján minden kereszténynek kötelessége lenne segíteni az öldöklésben, hiszen ez isten akarata.”

   Volt már itt korábban 1-2 kommentelő, aki egyedül magát tartotta igaz kereszténynek-hasonlóan hívő fiúhoz -, na ők egyetértettek a bibliai népírtásokkal.. viszont amikor megkérdeztem tőlük azt, amit fent írtál, hirtelen elfelejtettek válaszolni :))

    
   • hívő fiú

    2012. augusztus 24. péntek at 08:36

    Hol írtam ,hogy én lennék az egyedüli igaz keresztény ?

     
 23. mgmeli

  2012. augusztus 23. csütörtök at 17:13

  de hisz minden bűnük meg van bocsátva… Ez az egyik legnagyobb ellentmondása az egész kereszténységnek… Igazad van, mert igenis egyedül az ateista az, aki ki meri mondani, hogy legyél humánus maga az emberség miatt, és nem mert félni kell a pokoltól stb.

   
  • xingtao

   2012. augusztus 24. péntek at 01:10

   “és nem mert félni kell a pokoltól stb.”
   Na igen, aki azért lesz keresztény mert fél a büntetéstől, illetve örök életre vágyik, az csak saját magára gondol. És ilyenből rengeteg van. (vagy mind az 🙂 )

    
 24. xingtao

  2012. augusztus 24. péntek at 15:58

  “Hol írtam ,hogy én lennék az egyedüli igaz keresztény ”

  Elnézést, helyesbítek:

  “aki egyedül magát illetve a gyülekezetét/felekezetét/szektáját tartotta igaz kereszténynek-”

  Ez így jó lesz?

  Egyébként tele van a net ilyenekkel, már itt is volt egy jó pár ilyen hozzászóló..nem mondom, szórakoztató, amikor egy keresztény vagy egy ateista blogon egymásnak esnek a katkók és pl a karizmatikusok, hogy bibii, az én /mi bibliaértelmezésünk vagy kereszténységünk az igazi és követendő 🙂

   
  • hívő fiú

   2012. augusztus 24. péntek at 16:35

   Hol írtam olyat hogy “aki egyedül magát illetve a gyülekezetét/felekezetét/szektáját tartotta igaz kereszténynek” vagy egyáltalán miből gondolod ezt kiolvasni ?

   Célszerű lenne tényszerűnek maradni a leírtakkal kapcsolatban és nem hozzágondolni , amit olvasni szeretnél.

   A saját véleményemet hadd fogalmazzam meg én , köszönöm nem kérek külön segítséget.

   A Biblia szerint részenként van bennünk az ismeret és nekem ez , épp azt mondja ,hogy érdemes meghallgatni másokat (értelmes határokon belül) , avval együtt hogy nem kell feltétlenül egyetérteni ,az igazság előbb – utóbb úgyis kiderül.
   Az ,hogy két ember nem ért egyet mindenben teljesen általános jelenség . Az egyet nem értés belső okai az érdekesek és abból sokat lehet tanulni .

    
   • xingtao

    2012. augusztus 24. péntek at 17:05

    Bocsi, de mivel állandóan KETA hanganyagokra hivatkozol, adta magát, hogy te a KETA megközelítését tartod igaznak. Ha mégsem, akkor elnézést.

     
 25. hívő fiú

  2012. augusztus 24. péntek at 17:25

  Igazából nem is tudom minek a röviditése a KETA , azért ajánlom a http://istenletezik.hu oldalt ,mert szerintem sok értékes gondolatot tartalmaz,ami szerintem másoknak is hasznos lehet,avval együtt ,hogy mindenben nem értek egyet .Ezt nem tudom százalékban pontosan kifejezni , de mivel értéknek tartom ezért sok véleményükkel egyetértek.
  Általánosságban kár erről tovább írogatni , valami tényleges kérdésről el tudom mondani ,hogy egyetértek-e velük vagy sem.Egyébként feltettem itt már más linket is.

   
  • Nemes Levente

   2012. október 28. vasárnap at 15:15

   Kellet Európai Teológiai Akadémia.

    
 26. Tomko

  2012. augusztus 24. péntek at 18:06

  Kedves hívő fiú!

  Szeretnélek megkérni, hogy néhány korábban felvetett kérdésemről írd le a véleményedet. Ezzel elsősorban nem vitát szeretnék szítani, hanem tényleg érdekelne, hogy mit gondol ezekről egy hívő ember.

  “Ha Isten mindenható, akkor bármit megtehet. Mondjuk neki azt hogy teremtsen egy akkora követ, amit még ő sem tud felemelni.
  Ha nem tudja megcsinálni, akkor nem mindenható.
  Ha megtudja csinálni, akkor viszont nem tudja fölemelni a követ, azaz nem mindenható.”

  A második dolog, a második hozzászólásom lenne, mégpedig az hogy egyetértesz-e az ókori tömeggyilkosságokkal.

  A harmadik kérdésem pedig az, hogy mi a véleményed az apokrif iratokról?

  Ugye tudjuk, hogy az apokrif iratok olyan írások, amelyeket szerzőik szent írásnak tartottak, de az egyházi vezetők nem fogadták el azokat. Arról szeretnélek kérdezni, hogy akik eldöntötték hogy mi legyen a bibliában, milyen jogon döntöttek arról hogy mi isten szava, és mi nem az.
  Az én válaszom az, hogy nyilván csak azokat a könyveket rakták a bibliába, ami az ő érdeküket szolgálta, és az ő hatalmukat növelte. Tehát önző módon, a saját érdekükben befolyásolták “isten” szavát.
  De természetesen kíváncsian várom a te válaszaidat is.

   
  • hivő fiú

   2012. augusztus 27. hétfő at 22:37

   Kicsit messziről kezdem ,remélem azért követhető lesz.

   Az általad írt példa jellegzetes gödeli állítás .
   Aki TTK-s matekos annak nem lesz itt nagy újság, ugorhat néhány sort.

   Gödelnek két idevágó fontos tétele van.
   A wikiről vágom ide , de tele vele a net és igazán jó könyvek is jelentek meg a témában.
   Ajánlott olvasmányok: Raymond Smullyan :” Mi a címe ennek a könyvnek?”
   Mérő László: Észjárások (bármelyik változat) illetve általában minden könyve .

   1)
   Gödel első nemteljességi tétele
   Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó, formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan mondat, mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

   A tétel megfogalmazható úgy is, hogy
   Minden elég erős, ellentmondásmentes elméletben van olyan mondat, mely eldönthetetlen, miközben igaz .

   Már ebből az állításból következik , hogy a világ logikus eszközökkel csak részlegesen megismerhető vagyis a tudomány alapeszköze a matematika bizonyítja a saját eszközeivel a tudomány korlátolt hatókörét .

   2)
   Gödel második nemteljességi tétele Gödel első nemteljességi tételének egy lényeges kiterjesztése. Míg az első nemteljességi tétel azt mondja ki, hogy minden „valamirevaló” elméletnek van megoldhatatlan problémája, addig ez a tétel konkrét példát mutat: minden „valamirevaló” elméletben bizonyíthatatlan, hogy maga az elmélet ellentmondásmentes.

   Ugyanígy lehet bizonyítani hogy nincs olyan nyelv , amivel ellentmondásmentesen le lehetne írni a valóságot.

   Vagyis mondhatnám , hogy a te kérdésedre az általam ismert nyelveken nem adható ellentmondásmentes válasz , de attól még lehet olyan rendszer ,amiben ennek a kérdésnek a tartalma megválaszolható csak nem biztos ,hogy azt mi ismerjük.

   A világ tele van gödeli állításokkal és bármely tudományban pillanatok alatt előjönnek ,de ettől még a tudomány nem értéktelen és úgyanígy a Biblia szövegéből is lehet ellentmondásokat gyártani.

   Az általad írthoz hasonlókat bőven lehetne mondani sokféle összefüggésben .
   Például mi történik ,ha a mindent megállító falnak merőlegesen neki megy a megállíthatatlan ágyúgolyó?

   A Gödeli állítások jellegzetessége ,hogy önmagukról szólnak.

   Nézzünk egy közhelyszerű mondatot:
   A tyúk tojásból kel ki és tyúk tojással szaporodik.
   Ez ugye igaz.
   Mi a válasz erre a kérdésre: Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás ?
   Ha a tojás akkor mi tojta ?
   Ha a tyúk akkor miből kelt ki?

   Itt persze érezhető ,hogy ez csak egy jól hangzó látszat ellentmondás ,hisz folyamatában fejlődött ki példaállatkánk, viszont a nyelv ezt a háttértudást nem közvetíti és néhány kellőképp alul tájékoztatott
   kocsmabölcsész sokat tud ezen vitatkozni és ha beleragadnak a nyelv formális csapdájába megállapíthatják ,hogy tyúkok pedig nincsenek .

   A tudományban sarkigazságokból (axiómákból) építkezünk , amiket bizonyítás nélkül fogadunk el .
   Ha ezek némelyikét megkaparjuk bizony könyen zavarba jövünk és nem tudunk mást csinálni mint elhinni
   , hogy ez épp a mi pillanatnyi elképzelésünk szerint müködik.
   A fizikában például sokáig hallgatólagosan elfogadták , hogy a fizikai törvények, fizikai állandók az időben nem változnak .Bizonyítani nem tudjuk. Most már van olyan ősbumm elmélet , aminek alapötlete, hogy a fénysebbeség más volt mint most.

   Hétköznapi ,emberi fogalmaink pontos meghatározása még talán ennél is nehezebb.
   Szeretetre ,örömra, boldogságra nagyon sok meghatározás van kinek ez , kinek az.
   Egyikre sem mondanám ,hogy jobb vagy rosszabb ,mert mi szerint is mérném?

   Visszatérve az állításodra , ha megpróbáljuk komolyan venni a “nem tudja felemelni” rész okozhat nehézséget.
   Azt jelenti hogy nem tudja mondjuk a Földhőz képest elmozdítani ?
   Ha igen , akkor még sok minden máshoz képest még mindig mozog (valamilyen nézőpontból épp felemelkedik) vagyis még nem teljesült a kívánt feltétel.
   Ha tovább gondoljuk egy ilyen kő létezése azt kéri hogy megálljon az egész világ .
   Nem tudom mi értelme lenne és ha minden megállna senki sem tudná értékelni ezt a “mutatványt” .

   Ószövetségben jó sok parancsolat szabályozta a hitéletet és elvileg ezek alapján lehetet üdvösséget nyerni . Az élet egész apró részleteit szabályozták ,de mivel Gödel tétele már akkor is igaz volt, biztos voltak olyan helyzetek amikor bármit csinált jóravaló , tanult izraelitánk valamilyen parancsolatot megsértett vagy legalábbis eldönthetetlen volt számára mi is a helyes viselkedés.
   Az Újszövetség tanításai mindezt feloldják .
   Pál apostol ezen mondatai az én olvasatom szerint épp
   erről beszélnek:
   “Ilyen bizodalmunk pedig Isten iránt a Krisztus által van.
   Nem mintha magunktól volnánk alkalmatosak valamit gondolni, úgy mint magunkból; ellenkezőleg a mi alkalmatos voltunk az Istentől van:
   A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.”

   A betű itt a parancsolatokat jelenti ,de jelenti számomra azt is hogy nem lehet az újszövetségi erkölcsi tanítást
   logikai rendszerként kezelni , mert mindenképp valamilyen bizonyíthatatlan állításhoz vezet (hisz minden logikai rendszernek ez a sajátsága).
   Értelmezésem szerint Jézus azért is hagyta a benne hívőkre a Szentlelket ,hogy tanítását személyre szabva jutassa eszünkbe mindig az adott helyzetnek megfelelően .

   A többire később igyekszem válaszolni ,viszont azt tudnod kell ,hogy én nem vagyok hittanár,szóval nem biztos ,hogy én vagyok aki hitelesen tud válaszolni minden kérdésedre.

    
   • Tomko

    2012. augusztus 28. kedd at 17:28

    A köves érv természetesen csak egy elméleti, és nem gyakorlati példa volt. Azonban most csak azt mondtad hogy nem tudsz válaszolni a kérdésemre, bár azt nyilvánvalóan megfogalmaztad hogy miért.

    “Visszatérve az állításodra , ha megpróbáljuk komolyan venni a “nem tudja felemelni” rész okozhat nehézséget.
    Azt jelenti hogy nem tudja mondjuk a Földhőz képest elmozdítani ?
    Ha igen , akkor még sok minden máshoz képest még mindig mozog (valamilyen nézőpontból épp felemelkedik) vagyis még nem teljesült a kívánt feltétel.
    Ha tovább gondoljuk egy ilyen kő létezése azt kéri hogy megálljon az egész világ .
    Nem tudom mi értelme lenne és ha minden megállna senki sem tudná értékelni ezt a “mutatványt” .”

    Itt szükségtelenül túlbonyolítottad az érvelést. Nyilvánvalóan a földhöz képest gondoltam a fölemelést. De hogy neked is otthonosabb legyen, képzeld el a középkori világképet: Lapos tányér alakú Föld, ami nem mozdul(!) és a Nap kering körülötte.

    A köves érvet egyébként Viola Zoltán: Nagy Ateista Könyv című művéből vettem. A könyv megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban is, de inkább idézem az idevágó részt:

    “Isten, mint a “legtökéletesebb létező”

    – Isten fogalmából szükségszerűen következik a létezése, mert más fogalmakkal ellentétben e fogalomban benne rejlik a legtökéletesebb létezés fogalma is, ami kétségkívül Isten elidegeníthetetlen attribútuma!

    – Itt az a gond, hogy nincs definiálva pontosan (sőt sehogy!), mi az, hogy “legtökéletesebb lét”! Ezzel kapcsolatban általában azt mondják a fundik, hogy a “legtökéletesebb”, az azt jelenti, hogy “mindenható, mindentudó, örökkévaló, aki a maga erejéből, a semmiből teremtette mindazt, ami létezik, hiszen ennél nagyobb tökéletességet nem lehet elképzelni”! Nos, erre azt válaszolhatjuk, hogy a “legtökéletesebb” eme definíciója eleve azt tartalmazza, amit az istenfogalommal bizonyítani akarnak a fundik, hogy tudniillik az Isten teremtette a világot! Ez azonban körben forgó érvelés.

    A fenti “érv” azonban nemcsak körben forgó, de rém gyenge lábakon áll amiatt is, mert igenis el lehetne képzelni a felsoroltaknál nagyobb tökéletességet: például olyasvalamit/valakit, aki magát a “tökéletességet” is megteremtette! Sőt, ezt máris elképzeltem, mert leírtam! Ha viszont azt mondja erre a fundi, hogy remek, épp az a lény az Isten, aki a “tökéletességet” megteremtette, akkor eszerint nem igaz az, hogy Isten maga a tökéletesség, vagyis a korábban Istenre a fundi által megadott definíció eleve téves volt!

    Továbbá: A fundi nem bizonyította, hogy a “mindenható, mindentudó, örökkévaló” attribútumokkal eleve csak Isten rendelkezhet! Miért is ne lehetne úgy, hogy a Világ örökkévaló?! Emellett természetesen nem mindentudó és mindenható, de mi ateisták nem is érezzük szükségszerűnek, hogy okvetlenül legyen a világban (vagy azon kívül) bármi, ami mindenható és mindentudó!

    Aztán: Az a fogalom, hogy “mindenható”, eleve önellentmondásos! Mert vegyük csak ezt a példát: Tud-e a mindenható Isten akkora követ teremteni, amekkorát már ő maga sem bír felemelni?! Tudniillik, ha nem tud – akkor van valami, amire nem képes, tehát nem mindenható! Ha azonban tud, akkor létezhet akkora kő, amit Isten nem képes felemelni, tehát megintcsak nem mindenható!

    Erre az érvre a fundik azt szokták válaszolni, hogy “Istennek természetesen jogában áll egy időre lemondani hatalma egy részéről, s ekképp csekélyebb hatalmúvá válva már képes akkora követ teremteni, amit ebben az állapotában nem képes felemelni!”

    Csakhogy vegyük észre, hogy ez a válasz nem az eredeti kérdésünkre adott válasz, mert ha Isten lemond a hatalma egy részéről, akkor máris nem mindenható ebben az állapotában, márpedig a mi kérdésünk épp arra vonatkozott, hogy a MINDENHATÓ Isten képes-e ekkora követ teremteni! Az is paradox, hogy Isten a maximális hatalmi állapotában nem képes megtenni valamit, amit csekélyebb hatalmúként megtehet!

    Mi ateisták úgy gondoljuk, hogy egyszerűen nem létezhet semmi és senki, ami/aki mindenható lehetne.

    Az a fogalom is önellentmondásos, hogy “mindentudó”. Ugyanis az, hogy “mindentudó”, az azt jelenti, hogy “mindent tud”. Tehát MINDENT, vagyis ebbe beleértendő az önmagára vonatkozó teljes tudás, 100%-os információ is. Ez azonban nem lehetséges, mert a hívők Istent személyes, éntudattal rendelkező lénynek képzelik, holott korábban megadtuk az “éntudat” precíz definícióját, és abban szerepel, hogy az éntudat egyfajta modell önmagunkról. Na már most nyilvánvaló, hogy semmibe sem férhet bele önmaga abszolút tökéletes modellje, például a mi agyunkba sem férhet bele a mi agyunk teljes részletességű modellje, és ekképp Istenbe sem férhet bele Isten tökéletes modellje! Ha minden másról mindent tudhat is Isten, de önmagáról biztos hogy nem, okvetlenül kell legyenek olyan kérdések önmagára vonatkozóan, amikre képtelen válaszolni emiatt! Istent az Isten sem ismerheti (tökéletesen). Ha viszont van valami, amit Isten nem tud, akkor nem mindentudó! Ha nem tud mindent, akkor nem is mindenható, hiszen ha mindenható volna, első dolgai közé tartozna nyilván mindentudóvá változtatni önmagát!

    Amiatt sem lehet Isten mindentudó, mert a “mindentudás” és a “szabad akarat” egymást kizáró fogalmak. Ha ugyanis Isten mindent tud, akkor tudja azt is, amit ő valamikor majd a jövőben tesz. Például tudja előre, hogy holnap teremt egy bolygót. Na de ez esetben megszűnik a holnapi napra vonatkozóan a szabad akarata – nem dönthet holnap úgy, hogy aznap mégsem teremt egy bolygót, ez esetben ugyanis, ha úgy döntene, előző nap rosszul tudta volna a másnapi leendő cselekvését, tehát akkor ő nem volt mindentudó!

    Vegyük aztán ezt a kérdést: Ki az, aki megteremtette a “végtelenséget”?! És ez nem ostoba gúnyolódó kérdés, hanem arra mutat rá, hogy minden olyan eszmefuttatás, amit a filozófusok szívesen neveznek “a priori”-nak, meg amibe belekeverik az olyasféle szavakat, hogy “abszolútum”, “végtelen”, “tökéletesség”, ezek tulajdonképpen csak játékok a szavakkal, semmi más. Arra alkalmasak, hogy megzavarják valakinek a józan eszét, de másra nem. Ugyanis az efféle eszmefuttatások lényege, hogy korrektül nem definiált fogalmakból indulnak ki, majd megpróbálják azt bebeszélni a hallgatóságnak, hogy mert a fogalom létezik, emiatt létezik a fogalom által jelölt tárgy/lény/objektum is, és az épp olyan, amilyennek ők az eszmefuttatásukban lefestették. Eközben felhasználnak egy csomót a “Csalárd érvelési technikákból” is – megengedem nem okvetlenül rossz szándékból, de esetleg önmagukat is megtévesztve. Más efféle elgondolkodtató kérdések Isten “mindenható” voltáról: – Tud-e Isten magának Teremtőt teremteni? (Tehát olyan lényt, aki őt magát megteremtette). Tud-e Isten olyan Istent teremteni, akinek a hatalma az övével megegyezik? (Ha erre a válasz igen, kérdezzük meg, hogy vita esetén melyik Isten akarata győzedelmeskedik). Végül talán a legelgondolkodtatóbb, ami lehet, hogy az én leleményem, mert másutt még nem hallottam: Isten nem lehet mindenható, mert azt mondják róla a hívők, hogy öröktől fogva létezik, márpedig ha ez így igaz, akkor van ám néhány dolog, amire biztosan nem képes: nem képes önmagát megteremteni; nem képes megszületni (tehát arra, hogy a nemlét állapotából a létezés állapotába emelkedjék, és nem arra, hogy mint Krisztus, az emberek világába beleszülessék), továbbá kérdéses, hogy képes-e mindörökre meghalni!”

     
   • Tomko

    2012. augusztus 28. kedd at 21:26

    Az utolsó mondat (a lényeg) lemaradt:

    “Ha ellenben KÉPES isten arra, hogy mindörökre meghaljon (öngyilkos legyen), akkor mi a biztosíték rá, hogy Isten, ha valaha volt is, de mostanában is él/létezik még?!”

     
   • Papírkutya

    2012. augusztus 29. szerda at 00:21

    Nagyon élveztem ezeket az eszmefuttatásokat! Hívő fiú és Tomko e fórumhoz méltó vitapartnerek! 🙂
    Ezekről a kérdésekről nekem a Chuck Norrisos viccek jutottak eszembe. 😀
    “Chuck Norris elszámolt végtelenig. Kétszer.”
    “Chuck Norris osztható nullával.”
    Ezekben pont az a pláne, hogy nyilvánvaló matematikai képtelenségek.
    Vajon ilyen egyszerű Isten létét kizárni? Csak ki kell találni egy paradoxont és Isten felszívódik egy logikai buborékban?

     
 27. xingtao

  2012. augusztus 28. kedd at 00:41

  “Mérő László: Észjárások (bármelyik változat) illetve általában minden könyve .”

  Ha már Mérő László szóba került:
  Mérő László és a csapodár ismeretterjesztés http://ateistaklub.blog.hu/2011/12/15/mero_laszlo_es_a_csapodar_ismeretterjesztes

   
  • hivő fiú

   2012. augusztus 28. kedd at 05:25

   Nem állította senki ,hogy hibátlan minden állítása viszont Mérő saját hibáit későbbi könyveiben elég becsületesen javítgatja ezért is lenne célszerű az összeset elolvasni akár neked akár más bírálójának.
   Egyébként nem ismerek egyetlen népszerű ismeretterjesztő művet , amibe ne lehetne valahogy belekötni , merthogy a közérthetőség kedvéért a tudományos pontosság sokszor csorbul.

   Tomkonak azért ajánlottam egy könnyedebb , egyéni hangvételű szerzőt és könyveit és Raymond Smullyan szigorúan logikus művét ,mert érezhetően nem jártas a témában és akkor nem sokra menne egy matematika logika tankönyvvel.

   Kiváncsi vagyok Raymond Smullyan műveibe milyen hibákat találsz .

    
   • xingtao

    2012. augusztus 28. kedd at 07:26

    Szerintem a könyvkritika írójával vitatkozz erről 🙂 Azért linkeltem be, hogy lássátok, egy filozófusnak mi a véleménye Mérő könyveiről 🙂

     
 28. xingtao

  2012. augusztus 28. kedd at 02:46

  “de jelenti számomra azt is”
  “Értelmezésem szerint ”

  Akkor ez az jelenti, hogy más keresztény vagy mondjuk más gyülekezetek máshogy értelmezik ezeket a dolgokat?

   
  • hivő fiú

   2012. augusztus 28. kedd at 05:36

   Könnyen lehet , de erről még nem kérdezösködtem.

    
   • xingtao

    2012. augusztus 28. kedd at 07:28

    Az eddigi játékosok hozzászólása alapján igen – nem volt két hívő, aki ugyanúgy értelmezte volna a dolgokat 🙂

     
 29. hivő fiú

  2012. augusztus 28. kedd at 08:09

  A különböző értelmezések nem feltétlen egymást kizáróak , sokszor egymást kiegészítőek.
  Szerintem a Biblia értelmezésénél lényeges , hogy tudjuk az adott kijelentés milyen környezetben hangzott el , mert például Pál apostol levelei egy-egy tényleges gyülekezetnek , személynek szóltak és vannak kérések , utasítások , amit mi ha akarnánk sem tudnánk itt és most teljesíteni .
  Például :
  A felsőruhámat, melyet Troásban Kárpusnál hagytam, jöttödben hozd el, a könyveket is, kiváltképen a hártyákat.(Timótheushoz írt II. levél 4. rész 13)

  Jézus hegyi beszéde viszont örök érvényű vagyis egy kereszténynek mindent azon keresztül érdemes megszűrni.

   
  • Warlord

   2012. augusztus 28. kedd at 14:19

   “A különböző értelmezések nem feltétlen egymást kizáróak , sokszor egymást kiegészítőek.”

   Hááát,ezt azért nem igazán lehet elmondani pl. a hetednapi adventisták és pl. a reformátusok “Meg kell-e tartani a szombatot?”,vagy a Jehova tanui és mondjuk a katolikusok “Isten-e Jézus?”,vagy esetleg az “Összeegyeztethető-e a pápaság a Bibliával?” katolikus és protestáns,vagy akár a már korábban tárgyalt “Bibliai-e a ma tapasztalható nyelveken szólás?” pünkösdista és mondjuk baptista értelmezéseiről!De persze lehetne még sorolni…
   Pedig állítólag ugyanaz a “Lélek” értelmez és magyaráz mindenütt! 😀

    
   • xingtao

    2012. augusztus 28. kedd at 16:53

    Arról nem is szólva, hogy pl a Hitgyüli támogatja a halálbüntetést, bibliai alapon. http://magyarnarancs.hu/belpol/tamogatja-a-halalbuntetest-a-hit-gyulekezete-81343

     
   • hivő fiú

    2012. augusztus 28. kedd at 20:58

    Igen ,biztos vannak összeegyeztethetetlen álláspontok is. Az ördög “munkája” pont az ,hogy eltérítse az embereket isten útjáról .
    Jób könyve részletesen ír erről.

    A magvető példázatát érdemes evvel kapcsolatban is elolvasni.
    Márk Evangyélioma 4. rész 3-20.
    Máté Evangyélioma 13. rész 3-24.

    A Biblia több helyen említi a tévtanítókat és azt is hogyan lehet felismerni őket. Néhány példa:
    Máté Evangyélioma 7. rész 14-20

    Péter Apostol II. levele 2. rész
    1.Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, a ki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak.
    2. És sokan fogják követni azoknak romlottságát; a kik miatt az igazság útja káromoltatni fog.
    3. És a telhetetlenség miatt költött beszédekkel vásárt űznek belőletek; kiknek kárhoztatásuk régtől fogva nem szünetel, és romlásuk nem szunnyad.

    Timótheushoz írt I. levél 4. rész
    1.
    A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.
    2.
    Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben.
    3.
    A kik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, a kik megismerték az igazságot.

    Még lehetne sorolni , viszont azt is meg kell jegyezni , hogy nem minden ellentét üdvösség kérdése és az utálkozás sem mindig kölcsönös.
    Igen , tudom sokan a többieket gondolja hamis tanítóknak vagy legalábbis megtévesztettnek, de aki keres talál és személy szerint én átéltem azt , amiről Jézus így beszélt :
    János Evangyélioma 6. rész 44
    Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt,

    Semmilyen emberi , családi ,egyházi nyomás nem volt rajtam , hosszú bizonytalankodó keresgélés után néhány nap alatt világos lett mit kell tennem , majd keresztelkedésem (Vízkeresztség és Szentlélekkeresztség ) után egyszerre csak elkezdtem érteni a Bibliát, pedig addig néhány mondat után elegem lett belőle és sokszor ha Bibliás beszélgetést hallgattam , igazából igyekeztem valahogy viccet csinálni az elhangzottakból .
    Erről még sokat tudnék írni , de ahogy látom ez itt nem mindenkit érdekel szóval hagyom is.

    Viszont mindenkinek kívánom hogy élje át , ami velem történt vagy valami hasonlót és öntse el az a nyugalom , ami azóta alapjáraton bennem van.

     
 30. Warlord

  2012. augusztus 28. kedd at 21:07

  “…nem minden ellentét üdvösség kérdése…”

  Ezt sem feltetlenül gondolja minden magat keresztenynek vallo igy!Föleg arra hivatkozva,hogy “Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é,és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
  És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.”
  (Mt. 7:22.,23.)

   
  • hivő fiú

   2012. augusztus 28. kedd at 21:23

   “…nem minden ellentét üdvösség kérdése…”
   Itt olyan ellentétekre gondolok mint hogy Úrvacsora alkalmával bort igyunk vagy szeszmentes szőlő levet .Ennyi már elég is lehet egy egyházszakadáshoz.
   Mt. 7:22.,23. igehelyről nekem például a pedofil papok jutnak eszembe. Nekik lehet , hogy én ,de a végén majd meglátjuk.

    
   • Warlord

    2012. augusztus 28. kedd at 21:41

    En sem a “bor,vagy szeszmentes szölöle” fele ellentetkröl beszeltem…
    A pedofil papok lehet jo pelda,de sztem az a peldazat ennel többröl is szol,nevezetesen,hogy az adott tetteket veghez vivök is eppugy szentül meg vannak rola gyözödve,hogy ugyanugy az “Ur neveben” cselekszenek,mint a vegül üdvössegre jutok…

     
 31. Warlord

  2012. augusztus 28. kedd at 21:10

  Masreszt azt azert meg hozzatennem,hogy az Ördög sem terithetne el az embereket Isten utjarol,ha Isten nem hagyna neki!Job könyve valahol erröl is szolna…

   
  • xingtao

   2012. augusztus 29. szerda at 04:44

   “hogy az adott tetteket veghez vivök is eppugy szentül meg vannak rola gyözödve,hogy ugyanugy az “Ur neveben” cselekszenek,mint a vegül üdvössegre jutok…”

   Mint pl Morus Tamás? Aki egyrészt katolikus szent, másrészt segített néhány protestánsnak, hogy vértanú lehessen belőlük 😦

   “Viszont mindenkinek kívánom hogy élje át , ami velem történt vagy valami hasonlót és öntse el az a nyugalom , ami azóta alapjáraton bennem van.”

   Itt a többség keresztény volt, katkótól kezdve a hitgyülisig, szóval a Jézussal/Szentszellemmel való találkozás miegymás megvolt – és ha jól tudom, a helyi exkeresztény törzsgárdát is a nyugalom járja át, amióta megvilágosodtak és ateisták lettek 🙂

    
   • AK

    2012. augusztus 29. szerda at 06:21

    Jelentem nyugalom van itt is. 🙂 Hozzátenném még hogy nálam csak a keresztény gondolkodásmód elvetésével jelent meg igazán az igazi felnőtté váláshoz szükséges teljes felelősségvállalás. Bónuszként be tudok számolni az emberek és állatok iránti erősebb empátiáról. Még sorolhatnám, de az már olyan bizonyságtételszagú lenne.

     
   • hivő fiú

    2012. augusztus 29. szerda at 07:36

    A Szentszellemmel való találkozásról hadd kérdezem meg , hogy és mint volt , mert sokan gondolják hogy például nyelveken szólnak aztán mégsem .
    Erről még írok választ Warlordnak is mihelyt lesz időm.

     
 32. hivő fiú

  2012. augusztus 28. kedd at 22:03

  “… az adott tetteket véghez vivök…”
  Pontosan miit értesz adott tetteken ?

   
  • Warlord

   2012. augusztus 29. szerda at 04:59

   Asszittem egyertelmü lesz igyis.Hat amiröl Jezus beszelt:”profetalas,ördögüzes,sok hatalmas dolog…”

    
 33. AK

  2012. augusztus 29. szerda at 10:16

  hívőfiú! Sose voltam(tunk) Igazi KeresztényekTM. Nem találkoztunk az Igazi SzentszellemmelTM, Csak démoni erők vezettek meg minket és azt hittük, hogy igen (vannak közülünk akik hosszú évtizedekig tévelyegtek emígyen). Aztán rájöttünk, hogy még így is hogy tévelygő, igazából sátánimádó álkeresztények vagyunk, túlontúl korlátozzuk magunkat a testi élvezetekben ezért inkább dobtuk az egészet. Most már annyit bűnözhetünk amennyit akarunk mindenféle bűntudat nélkül. Csodálatos érzés. Nekem speciel a bujaság a hitetlenség a kedvencem és természetesen mindenféle gondolatbűnt is nagyon előszeretettel gyakorlok.
  Mit képzelsz ki vagy te? Hogy tudnád te egyáltalán megítélni valaki másnak a hitét, az őszinteségét, a hitéletében megélt élményeket? Lehet, hogy te kurva okos vagy és a képzelt barátod megsúgta neked, hogy hogyan lehet megkülönböztetni az igazi képzelt barátot a nemlétező képzelt baráttól, de hadd súgjam meg: ez mind csak a te fejedben van. nem igazi…

  Amit nem veszel észre (és ami a hangnememnek az oka), hogy abban a tudatban hogy nálad van az igazság és te csak jót akarsz, megsértessz másokat. Megkérdőjelezet az őszinteségüket és sokszor a fél életüket. Elég nagy parasztság, ha engem kérdezel…

   
  • hivő fiú

   2012. augusztus 29. szerda at 11:24

   Válasz AK nak :
   “Mit képzelsz ki vagy te?”

   Egy hétköznapi hívő , aki kíváncsi és mivel természettudományokban edződött ezért megfelelő alapossággal próbálja megfigyelni mások hasonló vagy épp ellentétes élményeit ,véleményét.

   “Hogy tudnád te egyáltalán megítélni valaki másnak a hitét, az őszinteségét, a hitéletében megélt élményeket?”

   Hol írtam olyat , amiből azt olvasod ki ,hogy én ítélkezni szeretnék vagy tudok ?

   Visszatérő motívum az indulattal teli véleménycserékbe , hogy a másik szavaiba könnyedén bele gondolunk valamit , ami lehet hogy épp saját sérelmeinkről szól.

   Máté Evangyélioma 7. rész 1
   Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

   Igyekszem figyelembe venni , de ha úgy érzed ,hogy megbántottalak :Nem akartam .Bocsánat.

   “…abban a tudatban hogy nálad van az igazság … ”

   Többször kifejtettem , hogy nem gondolok ilyet .Nem is lenne biblikus:
   Például:
   Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész 9
   Mert rész szerint van bennünk az ismeret.

   “… megsértessz másokat….”

   Bocsánat ,nem volt szándékomban , viszont attól hogy egy vélemény neked nem tetszik az még lehet igaz.

   “Megkérdőjelezed az őszinteségüket és sokszor a fél életüket. ”

   Szerintem ezt te sem gondolod komolyan .

   ” Jelentem nyugalom van itt is . ”

   Biztos vagy benne ?

   “Elég nagy parasztság, ha engem kérdezel…”

   Nem erről kérdeztelek , hanem arról hogyan milyen körülmények közt kezdtél nyelveken szólni.
   De ha egy fel nem tett kérdésre válaszolsz elolvasom azt is.

   Mit szólnál egy személyes találkozóhoz ?

    
   • AK

    2012. augusztus 29. szerda at 12:26

    Én semmilyen körülmények közt nem kezdtem el nyelveken szólni. Mások kifejthetik a saját élményeiket, ha szeretnék (pl. ateistanaplonak tuti, talán krisztianeriknek is voltak ilyen élményei).

    Biztos vagyok a nyugalmamban, jelentem minden OK. Miért kérded?

    “Hol írtam olyat , amiből azt olvasod ki ,hogy én ítélkezni szeretnék vagy tudok ?”
    pl: “…hogy és mint volt , mert sokan gondolják hogy például nyelveken szólnak aztán mégsem.”

    Előtte már (lehet más topikban) legalább kétszer szegezted neki ugyanezt a kérdést a többieknek. Javíts ki, ha rosszul következtetek, de nekem ebből az jön le hogy ha elmondjuk a saját élményeket, akkor te abból tudsz következtetni, hogy ez most igazi istenélmény volt-e, avagy hamis.

    Sok dolog amit írsz arra enged következtetni, hogy a “sose voltál igazi keresztény, nem élted meg azt amit én, mert ha neked is igaziTM kapcsolatod lett volna istennel akkor nem lehetnél ateista” gondolathalmaz forog a fejedben. Lehet, hogy én ítélkezem túl hamar, de annyiszor hallottuk már az idetévedőktől ezt a sztenderd érvet (sok mással egyetemben), hogy messziről megismerem. És ezzel -akarva, akaratlanul- látatlanba ítélnéd meg a hitünket, hitéletünket, őszinteségünket.

     
 34. xingtao

  2012. augusztus 29. szerda at 11:42

  “Hol írtam olyat , amiből azt olvasod ki ,hogy én ítélkezni szeretnék vagy tudok ?”

  Azért a nyelveken szólással kapcsolatban megkérdőjelezted mások tapasztalatait (hitélményét?), idézem:

  “mert sokan gondolják hogy például nyelveken szólnak aztán mégsem .”

  Én max csak az iskolai német-és oroszórák eredményeként beszéltem nyelveken, igaz, azt is gyatrán 🙂

   
  • hivő fiú

   2012. augusztus 29. szerda at 12:01

   “…sokan gondolják hogy például nyelveken szólnak aztán mégsem..”

   Ezt sajnos tényként nyugodtan kijelenthettem . Több olyan esetről tudok , ahol csak emberek szájába adtak szavakat vagy valami nyelvtörőt mondatnak velük és lám akadozik a nyelved , nyelveken szólsz és még lehetne a trükköket sorolni , amivel megtévesztenek sokakat .
   Leírom majd én is a történetem csak egy kicsit később.

   Ezen az állításon nem kellene megsértődni , hasznosabb lenne a tapasztalatcsere.

    
 35. hivő fiú

  2012. augusztus 29. szerda at 17:45

  Válasz AK :

  Tény ,hogy kicsit nyeglén fogalmaztam mikor azt írtam :

  ” Szentszellemmel való találkozásról hadd kérdezem meg , hogy és mint volt ,”

  -Itt már annyi gúnyos csipkelődő hozzászólást olvastam evvel kapcsolatban ,hogy rám ragadt egy picit a stílusotokból. Lényeg ,hogy szeretném megtudni , hogy kinek mit jelentett a
  “Jézussal/Szentszellemmel való találkozás” .
  Igen , bizonyos következtetéseseket le lehet vonni ezekből.
  A tudomány már csak így működik .
  Egyébként a Bibliában vannak helyek , amit sokan csak akkor értenek meg miután betöltekeztek Szentlélekkel .
  Az esetleges beszámolókból pont ilyenek után kutakodnék.
  Megállapiíásként és nem ítélkezésként legfeljebb ilyeneket írnék :
  -hogy milyen bibliai alapja volt ennek-annak
  vagy
  -én nem látom ezt a Bibliában , de pszihologusoktól már hallottam hasonlót
  vagy
  -ez érdekes még ilyet még csak nem is hallottam
  vagy
  stb..

  “És ezzel -akarva, akaratlanul- látatlanba ítélnéd meg a hitünket, hitéletünket, őszinteségünket.”

  Ateisták vallási érzékenységével tényleg nem számoltam. Nem is értem , de azért valahol örülök.

  ” Biztos vagyok a nyugalmamban, jelentem minden OK. Miért kérded?”
  -Olvastam a hozzászólásaid….

   
  • AK

   2012. augusztus 29. szerda at 20:46

   “-Olvastam a hozzászólásaid….”
   Imádom a kereszténységet kritizálni, egyenesen jól esik miatta zsörtölődni. Ha ezért frusztráltnak tűnök az csak a “látszat”, közben belül vidáman fütyörészek. 🙂

   “Ateisták vallási érzékenységével tényleg nem számoltam. Nem is értem , de azért valahol örülök.”
   Egy korábbi életszemlélet, életvitel, hitélet őszinteségét kérdőjelezi meg a “no true christian” érvelés. Szó sincs vallási érzékenységről De ezt szerintem nem érdemes tovább rágni, vagy megérted vagy nem.

   “Egyébként a Bibliában…” …”milyen bibliai alapja volt ennek-annak…”
   Ennyi erővel hivatkozhatsz a Kalevalára vagy a Gilgames-eposzra is.

   De tényleg én is kíváncsi lennék a karizmatikus élményeitekre, hogy milyen volt belülről megélni. Én ilyen szempontból csak egy “langymeleg hívő” voltam, akibe egyszerűen csak belenevelték az egészet, és ezért nem tudtam szabadulni tőle sokáig.

    
 36. Ricsi

  2012. augusztus 30. csütörtök at 08:57

  Egy ideje nem jártam erre, de azért látom, folyamatosan jönnek a gumicsontra.

  hivő fiú: nem olvastam minden hozzászólásodat, de azért tudj róla, hogy tájékozatlan vagy. Ez együtt jár a keresztényi hiteddel, szóval a te hibád ebben maximum annyi, hogy ez téged ki is elégít.

  Többiektől: mindenki rendben van, gyerekek? Hogy telt a nyár? 😀

   
  • hivő fiú

   2012. augusztus 30. csütörtök at 13:20

   Válasz “Ricsi”-nek

   “nem olvastam minden hozzászólásodat, de azért tudj róla, hogy tájékozatlan vagy.”

   Légyszíves , világosíts fel !

   “Ez együtt jár a keresztényi hiteddel, ”

   Miben is kell tájékozatlannak lennie egy kereszténynek ?
   Mondjuk a pornóújságokban, de ezt valahogy nem bánom.
   De azért várom a bölcs meglátásaid.

   Aki nem keresztény az mindenben tájékozott ,mindent tud ?

    
   • krisztianerik

    2012. augusztus 30. csütörtök at 19:10

    Kedves hivő fiucska !
    Csodálom azokat a mennyei meglátásokat amelyekkel itt hadoválsz őssze vissza .
    Csak nem te vagy az ,akit oly annyira betöltött a szent szellem hogy pillanatnyilag nem rejszol pornó újságokra? Mert ha te vagy az akkor rossz helyen jársz mert legalábbis nekem nincs szükségem arra hogy pornó ujságokra rejszoljak a klotyón ,ahogy te magad tetted :)))
    Mit ne mondjak , nem kevés bünvallást kellett végig hallgatnom keresztényként ,ahol a nagyon hivő és nagyon szent szellemmel betöltekezett keresztények nyári rejszolásait kellett végighallgatnom és imádkoznom azért , hogy isten megbocsájtson nekik:)))
    Mindenesetre mi nem vagyunk járatosak azokban a pornó újságokban mint ahogyan azt gondoltad !!
    Nem értem miért gondolják a keresztények azt , hogyha valaki nem keresztény az abszolút rossz ember lehet?

    kedves Ricsi:))
    Köszönjük kérdésed jól vagyunk , boldogok vagyunk ismét istenke nélkül is:)))

    Nyelveken:))
    Sukabaradórisukabara!! ( csak azért hogy megértse ifju hivő barátunk miröl is irtam):)))

     
   • Ricsi

    2012. augusztus 31. péntek at 02:45

    @hívő fiú: arcoskodás nélkül mondom, túl öreg itteni róka vagyok én neked, hogy így egyből kóstolgass. Olvass egy kicsit vissza, mert jónéhány hozzád hasonló idetévedő, önbizalomtól duzzadó szalonkeresztényt ettem már meg reggelire. Ha nem hiszed, kérdezd meg a többieket.

    Milyen pornóújságokról beszélsz, hol látsz te itt ilyet? A te fejedben egyenlő az ateizmus a pornóújságokkal? Szép, hogy egy keresztény hoz fel ilyen témát, én inkább kussolnék a helyedben a pedofil papokkal, meg a gyönyörű erkölcsi útmutatásokkal (homoszexuálisok, makacs tinédzserek, házasságtörők halálra kövezése, szombaton dolgozó ismerősök megölése, népirtások). Mellesleg akinek pornóra van igénye és újságokra költ, az még nálad is hülyébb – az internet szarásig tele van ilyen oldalakkal, ingyen.

    Tájékozatlan vagy, mert megelégszel a tekintélyelvű, de nem igazsággal való megfeleltethetősége, hanem pusztán hagyománya miatt elterjedt keresztény dogmákkal. Korlátolt vagy, mert nem látod be, hogy az, hogy te kereszténynek születtél, puszta esetlegesség volt és az Indiában született hindu ugyanolyan erősen és valósnak éli meg a tiédtől gyökeres politeista hitét. Akkor kinek van igaza, neked,vagy neki? Vagy a világ más, százezernyi hiedelemrendszerének? Innentől ez szánalom a köbön, szájber pöcsösszeméregetés.

    Tudatlan vagy, mert nem fogod fel, hogy te is ateista vagy, akárcsak én, csupán eggyel több istent vetek el, mint te. Ha megérted, te miért veted el a többi vallás többi istenét, megérted, én miért vetem el még a tiédet is. Mellesleg mindenki vallástalannak születik, ha úgy tetszik, teológiai tabula rasával – te vagy az, akit megfertőztek mémekkel. Itt ugyan nem fogod terjeszteni a kórod.

    Nem fogod fel, hogy ha a vikingkori Dániába születsz, akkor Thort és a jégóriásokat hiszed valósnak. Ha valaki Thorban hisz ma, kiröhögöd, abba bele sem gondolván, hogy a keresztény hitedet ugyanúgy már most kiröhögi a világ gondolkodóbb fele, és a hiedelemrendszered úton van a történelem szemétdombjára, ahová való.

    Arrogáns és önző is vagy, mert úgy gondolod, isten veled kapcsolatban van, téged meghallgat, segít, szeret – eközben Darfurban csecsemőkkel a karjukban léptek taposóaknára ártatlan anyák és tombolt a legújabbkori genocídium egészen tavalyelőttig, több millió áldozatot követelve. Itt lefogadom, hogy a büdös életben nem hallottál Darfurról, lövésed nincs, hol van és mi történik ott. Neked elég annyi, hogy isten szerinted jó, minden mást kizársz a sötét agyhelyedből.

    Fogalmatlan vagy, mert istent jónak tartod, a kedves teremtőnek, aki orchideákat, kolibriket, szivárványokat és pillangókat adott a világnak, miközben fogalmad sincs, hogy Nyugat-Afrikában gyerekek százai vakulnak meg évente egy féregtől, amely az ottani folyókban és tavakban őshonos és amely a szemgolyó fehérjébe fúrja bele magát, ott élősködik és szaporodik, elsorvasztva azt. Ez is a jóságos, kedves teremtő munkája. Erről sem hallottál, vagy ha igen, akkor meg leszarod.

    Röviden összefoglalva tehát, vagy mélységesen tudatlan vagy, vagy nemtörődöm – vagy mindkettő, tippem szerint ez utóbbi a helyzet.

    Kezdetnek legyen elég ennyi, nem akarok lyukat robbantani a szűk agyadba egyből.

    És újra mondom, ha válaszolsz, ne flegmázz, mert szarul jössz ki belőle. Te jöttél ide egy nyíltan ateista oldalra, te kérdezősködsz a számodra érthetetlen és ismeretlen világnézet kapcsán. Nincs semmid, csak demagóg, fals sztereotípiáid. Ellenben mi ismerjük a te oldalad, a példabeszédeket, a bibliát, a “bizonyítékokat”, elméleteket, apologétákat, “csodákat” és “gyógyulásokat”. Kösd fel a gatyád, mert rengeteg kitért van itt, aki már járta a te utad, de te még nem jártad a miénket. Szóval kapaszkodj a hajadba, mert itt nem szarral gurigázunk.

    @AK: megvagyok, kösz. Rohadt meleg van felém is, akárcsak otthon, de most már szerencsére múlóban és még mindig nyugodtabb minden, mint kicsiny hazánkban 😀

    @krisztianerik: valóban azt kéne, amit írtál, hogy olvasgassanak egy kicsit innen, a legelső bejegyzésektől kezdve, kommentekkel együtt. De ez nem fog megtörténni, mert még elérhetőbb információkkal sem foglalkoznak. Sebaj, majd ha nagyon ugrál, kezelésbe veszem – úgyis berozsdásodtam már egy kicsit itt a csendes hónapok alatt … 😀

     
  • AK

   2012. augusztus 30. csütörtök at 16:51

   Hi! 🙂
   már majdnem kiderült, hogy boldogtalan vagyok, de aztán mégsem. :)ű
   Mi újság külföldön?

    
 37. Tomko

  2012. augusztus 30. csütörtök at 13:51

  Ricsi: Kösz jól vagyok, minden OK! 🙂

  hívő fiú: A “tájékozatlanság” ellensúlyozására ajánlom a fenti bejegyzésemet, ami egy jó hosszú idézet a NAK-ból. Nem is nagyon várok rá választ, csak olvasd el ha van időd.

   
  • AK

   2012. augusztus 30. csütörtök at 16:50

   Én azért csínján bánnék azzal a Viola féle könyvvel. Az alap dolgokat tisztességesen összefoglalja, de nagyon sokhelyütt erősen demagóg és “tájékozatlan”. (ez ma úgy tűnik közkedvelt szó) Továbba az ilyesfajta filzofálgatás, nehézkő, mindenható, szabad akarat stb. számomra túl elvont és érdektelen. Ezek nélkül is igen könnyű érvelni szerintem a bibliai kereszténység ellenében…

    
 38. AK

  2012. augusztus 30. csütörtök at 19:44

  krisztianerik:
  “szent szellemmel betöltekezett keresztények nyári rejszolásait kellett végighallgatnom és imádkoznom azért , hogy isten megbocsájtson nekik:)))”
  Az milyen ki****** kínos lehetett tejoatyauristen. 😀 😀
  Képzelem közben a durván bűnbánó típust, a titkon ítélkezőket, és a kifelé megszentelteket, de közben suttyomban aggódó rejszolókat… Utólag egy paródia az egész, pedig mifelénk is milyen komolyan vették ezt a témát…
  Hívőfiú, van interneted neked is, FYI nem kell már pornoujságokra költeni, van színesszagos mozgó ingyenpornó a neten mindenfelé. Hajrá! Jobb helyre nem is jöhettél volna, mi mindent tudunk a pornóról, a gyerekkúrásról, sátánnak áldozásról, buzulásról, drogozásról stb. …ezek az ateisták már csak ilyenek 😉

   
  • krisztianerik

   2012. augusztus 30. csütörtök at 21:31

   Ak
   Nem szeretnélek elijeszteni de voltak ennél durvább dolgok is :)))
   Van egy ige amely igy szó “valljátok meg egymásnak bűneiteket , és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok”
   Szóval a tavasz és főleg a nyár alkalmával jöttek is a drága szent atya szellemével betöltött keresztény ifjak bűnvallásra dögivel , pl : volt olyan aki egy prostituáltal feküdt le :))volt aki orálisan elégitette ki a keresztény barátnőét :))) szóval egy szó mint száz , mindezeket végig kellett legalább hetente hallgatnom.
   Mindezeket azért írom le , nehogy a hívő fiucska azt gondolja , hogy mi vagy én magamtól lettem ateista , nem -nem van aki gondoskodott róla :Pl a jóatya-fiu-szentszellem:)))
   Ahogy Ricsi barátunk írta is valóban tájékozatlan ez a hivő fiucska , ez is mint a többi idetévedt 1000 szuper szellemi keresztény azt hitte hogy hogy ha megemlítik jézuska nevét , mi hanyatt homlok rohanunk megtérni :)) tehát tájékozatlan szegény :))))
   Ne a NAK -ot ajánljátok neki hanem csupán vegye a fáradságot és olvasgassa végig a fórumot , mert nem kevés okosság van itt leírva !!
   Vagy nincs igazam?

    
   • hívő fiú

    2012. augusztus 31. péntek at 17:13

    Sajnos ,most is azt látom ,hogy néhány dolgot hozzágondoltok ,ahhoz ,amit leírtam.
    Hadd kérdezem meg ,amit a többiektől is állandóan kérdezek ,hogy milyen körülmények közt kezdtél nyelveken szólni. Mit mondtak , mit csinálj , mit ne csinálj , szóval ilyenek.

    xingtao:
    “Itt a többség keresztény volt, katkótól kezdve a hitgyülisig, szóval a Jézussal/Szentszellemmel való találkozás miegymás megvolt ”

    Általában is hadd kérdezem kinek mit jelentett ez annak idején , milyen tanítást kapott róla.

     
 39. mgmeli

  2012. augusztus 31. péntek at 17:12

  Sziasztok!
  Na végre, újra együtt a csapat!!! Már nagyon hiányoztatok… Mint mondtam, közel egy éve követem a blogot és a hozászólásokat, de nincs sok időm írni egyelőre. Tökéletes igazság: nem kell ide más, csak ezeket a vitákat végigolvasni, és máris egy lépéssel közelebb az ateizmushoz. Nem tudom felfogni, miért jönnek ide és miért nem hagynak békén minket!!!

   
 40. mgmeli

  2012. augusztus 31. péntek at 17:14

  És jó lenne egy összefoglalás arról is, hogy milyen egyesületek, szervezetek vannak, ok, nem a nagyvilágban, de legalább Magyarországon s a szomszédaiban. A Vágó István féle Szkeptikus Társaság még működik egyáltalán? Még erre sem volt időm szétnézni, és egyáltalán mi a véleményetek erről??? Mármint az ateista egyesületről???Várom a válaszaitokat. Üdv mindenkinek

   
 41. mgmeli

  2012. augusztus 31. péntek at 17:17

  Hivo fiu:
  ezzel a kérdéseddel miért nem egy hívős-oldalt látogatsz? Ha úgyis semmibe veszed a hozzád intézett szavakat, miért nem mész más oldalakra? Csak el innen!!!

   
  • hívő fiú

   2012. augusztus 31. péntek at 17:53

   “Ha úgyis semmibe veszed a hozzád intézett szavakat, miért nem mész más oldalakra?”

   Amire tudok válaszolok, ha van időm , de hogy nem értünk egyet az más kérdés.

   “Csak el innen!!!”

   Mitől félsz?

   Egyébként lassan kezdődik a tanév , nyugi kevesebb időm lesz erre.

    
  • hívő fiú

   2012. augusztus 31. péntek at 18:53

   +válasz mgmeli
   “ezzel a kérdéseddel miért nem egy hívős-oldalt látogatsz”

   Ti tudhatjátok a legjobban más dolog bentről ugyanaz , mint kintről.
   A bentieket több helyről már ismerem.

    
 42. hívő fiú

  2012. augusztus 31. péntek at 17:44

  Válasz Ricsi:
  “jónéhány hozzád hasonló idetévedő, önbizalomtól duzzadó szalonkeresztényt ettem már meg reggelire.”
  Úgy beszélsz , mint egy népmesei főgonosz .
  Nem hiszem ,hogy bármiben is tudnál nekem ártani .
  Higgadj le, jobban jársz.

  “Milyen pornóújságokról beszélsz, hol látsz te itt ilyet? A te fejedben egyenlő az ateizmus a pornóújságokkal? ”

  Ismét kérek mindenkit,maradjunk tényszerűek.Sehol nem írtam ilyet.

  Ezt írtam:
  “Miben is kell tájékozatlannak lennie egy kereszténynek ?
  Mondjuk a pornóújságokban, de ezt valahogy nem bánom.”

  “Ellenben mi ismerjük a te oldalad, a példabeszédeket, a bibliát, a “bizonyítékokat”, elméleteket, apologétákat, “csodákat” és “gyógyulásokat”.”

  Ez a lényeg , légy szíves írd le a találkozásodat a kereszténységgel és a Szentlélekről szóló tanítást amiben részesültél.
  Ha szólsz nyelveken akkor azt , hogy milyen körülmények közt történt mindez.

  Azt látom ,hogy sok keresztény írogatott már ide és sokan el is mentek , de nem gondolom ,hogy
  érveitek roppant meggyőző súlya miatt , hanem inkább a sok mocskolódás miatt , amit könnyen
  lehet hogy olyanok nyakába öntötök akik meg sem érdemlik.
  Nekem is eszembe jutott már ez az ige szakasz:

  Máté Evangyélioma 7. rész 6
  “Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.”

   
  • Ricsi

   2012. augusztus 31. péntek at 19:12

   Figyelj, pöcsös, mert csak egyszer mondom el. Ez itt alapvetően nem a magadfajtáknak való oldal. Én nem mentem és megyek soha keresztény oldalakra, blogokra, fórumokra vitázni. Soha! Mert nem és kész. Mert úgysem tudnak újat mondani, győzködni meg nem akarok senkit, pláne olyan hülyéket, mint a keresztények.

   Senki nem akar neked ártani, ne mártírkodj, azt tartsd meg az üdvözülésedhez.

   Az elmúlt másfél év során több száz, ismétlem, több száz alkalommal írtuk le a hozzád hasonlók miatt ugyanazokat a dolgokat.

   Amit nem fogtok fel, hogy rettenetesen terjedelmes, hosszas, mély párbeszédek folytak itt a blog kezdete óta. Nem fogod fel te sem, hány hozzád hasonló járt már itt és hány fog is még.

   Nem fogod fel, hogy egyszerűen elfogyott a türelmünk ehhez. Mert jön egy újabb “hívő fiú” majd a jövő héten, amikor te már nem, és kezdődik elölről.

   Keress rá dittére, csabára, muszlimra, lajcsira, egyhívőre, hunlaprovóra meg a harag pöcse tudja még, kik voltak itt.

   Ez az oldal nem azért van, hogy keresztények tegyenek fel kérdéseket, vonjanak kérdőre minket.

   A legelső blogbejegyzésben a blog írója kihangsúlyozta, térítők, keresztények kíméljenek.

   Nem vagytok szívesen látottak és leginkább azért nem, mert bele sem gondolsz, hogy ahogyan te, úgy hányan vetődtek ide az elmúlt másfél évben, mert találtak valamit, amit kidobott a google a bloggal kapcsolatban, ti meg ráugrotok, mint gyöngytyúk a takonyra.

   Az előtted itt járó több tucatnyi keresztény ugyanúgy erőltetni akarta és követelte a párbeszédet, mint te. Aztán a félsoros, felvetett kérdéseikre mi válaszoltunk, konstruktívan, terjedelmesen kezdetben. Válasz nem jött, többet nem is írt a kérdező – falra hányt borsó, elpazarolt idő, energia írni a válaszokat. Főleg úgy, hogy nem ez a blog célja és mi nem ezért vagyunk itt.

   Nem nyilvános fórum, hanem egy ateista blog.

   Te ennek folyamatnak a sűrűjében vagy és nincs lelkifurkám amiatt, mert elküldelek a búsba. Mert el is fogsz menni a búsba, tehát felesleges lenne bármilyen párbeszédbe ölnöm az időm, energiám, mint ahogy megtettem már korábban a tököm tudja, hányszor.

   De helyetted jön majd másik, aki ugyanúgy kezd be, mint te. És azt is el fogom küldeni a halál náthás faszára, az is ki fog kelni magából, mint te, hogy micsoda dolog ez, majd az is szépen kikopik innen. Hogy aztán újra kezdődjön az egész, mert jönni fog megint csak egy újabb és így tovább.

   Mondom, olvasd végig az összes blogbejegyzést, az összes hozzászólást a bejegyzésekhez, aztán folytathatjuk ezt. De úgysem fogod megtenni, ezt mindketten tudjuk, én pedig nem foglalkozom veled többet, mert csak egy újabb tizenkettő egy tucat szalonkeresztény vagy, akikkel szarásig tele van az internet.

   Semmi személyes, érted, de se kutyám, se macskám nem vagy és semmi olyat nem virítottál eddig, ami miatt elütnél a többitől – már így is túl sok időt vesztegettem a neked való írásra.

   A bibliaidézgetésedet meg nyomd a misén, itt senkit nem érdekel – én csak azért nem törlöm ki vele a seggem, mert ahhoz azért kicsit drága a laptop.

    
  • AK

   2012. augusztus 31. péntek at 19:31

   Ebek és disznók, hát persze. 🙂 Köszi szépen.
   Nem mintha bármilyen hitele lenne és lehetne a bibliának a szememben, de még egyszer leírom ezt neked is. Alapvető manipulatív retorika: “aki nem ért veled/velünk egyet az eb, disznó stb.”. Hogy az ókorban is ismerték nem csoda. De ez pont nem jelent semmit, ettől még nem lesz a biblia isten csúcsszuper szava. Marad ókori (meg későbbi) névtelen írók firkálmánya.

   “nem gondolom ,hogy
   érveitek roppant meggyőző súlya miatt”
   Nem vagy hajlandó érvelni, így igazán komoly ellenérvek se jöhettek. Ha jól emlékszem eleddig annyi volt az összes pro kereszténység érved, hogy az istenletezik honlapon okos dolgok vannak (megnéztem és lejárt apologia mind. egytől egyig tudok cáfolatot mondani, mutatni mindenre amit ott találtam, persze nem hallgattam végig mindent, de amit igen, az tök sztenderd volt), illetve a második érved az volt, hogy neked volt egy személyes élményed ezért a keresztény isten márpedig van.

   Ezeken kívül csak kérdezősködsz, hogy kinek milyen volt a hite, hitélménye. Hát megmondom. Pont olyan mint neked, ill. más hívőknek. Azért mert te önigazulást keresel abban, hogy kielemzed az ex keresztények volt élményeit, azért én nem akarom koptatni a billentyűzetet ezért röviden: pünkösdi voltam, tökre elhittem az egészet, mindenféle frankó érzés töltött el dicsőítéskor meg amikor nagy átéléssel imádkoztam/tunk. Pontosan ugyanazt éltem meg mint mindenki akik még mindig hisznek, ill. azóta misszionáriusok, lelkipásztorok, ifjúsági vezetők lettek.. Tessék! Ha én nem voltam igazi keresztény, akkor ők még mindig ugyanolyanok mint én voltam akkor.
   Nemtom ez miért érdekel annyira…

   De kérlek mondj te bizonyítékot. Miért isten szava a biblia? Mi igaz a bibliábol és mi legenda? pl teremtés, özönvíz, egyiptomi csapások, Jónás a halban, Lót és szodoma/gomorra pusztulása, bálám szamara? vagy csak az ujszövetség az igaz? a többi monda? ha bármelyik is igaz, mi rá a bizonyíték? Nem azért terjedt el a kereszténység mert róma államvallássá tette és utána évszázadokig tűzzel vassal terjesztették? sorolhatnám. várom az érveket.

    
   • hívő fiú

    2012. szeptember 7. péntek at 17:43

    Válasz AK

    “Ebek és disznók, hát persze. 🙂 Köszi szépen.”

    Nem kell kereszténynek lenni ,hogy a bejegyzéseitekben lévő magas trágárság tartalom miatt valamilyen disznós hasonlat jusson eszébe bárkinek.
    Hétköznapi életben az általánosan elfogadott trágár szavak gyakori használata közhelyszerűen
    magával von egy ilyen jellegű hasonlatot.Ez aztán vagy ki lesz mondva vagy kimondatlan marad.
    A keresztény hasonlat ebben az esetben arról szól ,hogy ilyenkor már nem érdemes folytatni a társalgást.

    Az egy másik és fontos kérdés ,hogy miért vannak ezek az indulatok , de mielőtt még bedugtam volna ide a kurzoromat már elégé könnyen szálltak a sértések.
    Szerintem bármelyikünk világnézetéből is látjuk a káromkodást , az nem visz előbbre.

    “Miért isten szava a biblia?”

    Az ószövetség könyveiből kiolvasható Jézus mint megváltó eljövetele és azokat nem Jézus után írták oda .
    Ha vannak is esetlegesen vitatható ószövetségi részletek , azok nem érintik az összes Jézusról szóló próféciát.
    warlord irta egy válaszában ,más témában, hogy mai tudásunk szerint.
    Teljesen igaza van , csak hogy ezt szinte bármikor , bármire el lehet mondani .
    Egy embernek viszont ebben az életben rendelkezésre álló ismeretek alapján kell döntenie az életéről , hitéről .
    Jézus , mint megváltó eljövetelét egyébként pogány vallásokban is megjósólták elég jó pontosságal .

    “Ezeken kívül csak kérdezősködsz, hogy kinek milyen volt a hite, hitélménye. Hát megmondom. Pont olyan mint neked, ill. más hívőknek.”

    A természetfeletti valóság megtapasztalása személyes élmény , erről nem igazán lehet vitatkozni legfeljebb megosztani.
    Leírhatom , ha érdekel .
    Az eddigi beszámolóidból viszont számomra biztos , hogy neked nagyon más élményeid voltak .
    Ahogy már írtam , ha nem akarsz hinni ,bármit mondhatok ,nem győzne meg.

    A tudományos eredményekre való hivatkozás az ateisták egyik fő eszköze.
    A tudomány viszont közel sem annyira biztos pont , mint ahogy azt sokan gondolják.

    Nézzük minden anyagtudomány alapját a fizikát.
    A mai fizikai következtetéseknek az egyik alapja hogy a fizikai állandóinkat és a törvényeket időben és térben állandónak tekintjük.
    Nem bizonyította ezt senki.
    Ilyen szempontból lehet benne valami amikor az ateistákat is hívőknek tekintik , csak ez egy nem bizonyított hátterű fizikában való hit.
    Természetesen az a legkézenfekvőbb , hogy az itt és most mért értékekből indulunk és építünk elméleteket , de nem szabad elfelejteni hogy ez csak egy feltevés , ami itt és most jól működik.
    A fizikai állandóink ugyanúgy változhatnak valamilyen függvény szerint és könnyen lehet , hogy jelenleg is változnak csak mérni nem tudjuk.
    Ha feltesszük hogy változhatnak alapvető állandóink (és ráadásul még a törvények is) akkor szinte akármilyen világképet letudunk vezetni . Matekilag levezethetjük azt is hogy hatezer éve keletkezett a világ , azt is hogy tegnap , de azt is hogy holnap fog .
    Ilyen elméletekről ritkán hallani , mert jelenlegi eredmények ezt nem nagyon kényszeritették ki és csak szórakozásból nagyon nagy munka ilyet összerakni.
    Gödel tétele viszont a fizikában is érvényes és
    ezért logikai szükségszerűség hogy lassan el kell kezdeni ilyeneket is készíteni.
    Minthogy azért már készülnek is. Az eddigi feltevéseink az ősbumm elméletnél okoztak gondot és erre jött valaki aki a fénysebesség megváltoztatásával kezdett ügyeskedni.

    http://epa.oszk.hu/00700/00775/00014/83-94.html

    A mérhetőségről és a kvantumfizika jópofaságairól külön lehetne irogatni és akkor még a fentieket is tovább kellene pontosítani és csak tépném a hajam hogy írjak olyat ami igaz és érthető és nem kegyetlenül hosszú , de általánosságban szerintem most ennyi is elég ,hogy lásd menyire ingoványos tud lenni az élet sok területén nagyon is megbizható tudomány .
    Összegezve : számomra a Hegyi beszéd biztosabb pont az életben mint a pl. a Newton törvények pedig ezeket is használom.

    Mindenkinek aki tudományra hivatkozva ateista csak azt tudom ajánlani , hogy mélyüljön el benne.
    Spektrumot ,discoveryt,nat geot nézni nagyon hasznos , csak könnyen lehet ez kevés a teljes képhez.

    Az eddigi legáltalánosabb fizikai törvény
    E = mc² felfedezője Einstein is közismerten hívő zsidó volt . Ez egy tekintély érv , de tény és ezért érdemes észben tartani.

     
  • krisztianerik

   2012. augusztus 31. péntek at 22:18

   Kedves hivő fiucska!
   “Máté Evangyélioma 7. rész 6
   “Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg
   ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.””

   Na ilyen a ti keresztény megitélésetek , kutyáknak , disznóknak néztek minket !!
   Mikor megyünk mi egy keresztény oldalra ateista tanitásokkal , ébreszgető gondolatokkal ? Baráton nem igen fordúl ez elő, sem én sem az itt lévők nem igen furakodnak be gonosz módon keresztény fórumokra és nem téritgetünk senkit sem, ahogyan ezt ti teszitek ! Fenyegetőztök , pokollal fenyegetitek az embereket , megfélemlités , harag , büntetés sötét felhőjét árasztjátok a világra . Mindezt csak azért mert nem vagyunk hajlandóak normális józan eszünkel elfogadni a ti hablaty isteneteket , de tudd meg sem az izrael istenét , sem emberek félelmei és fantáziái által fabrikált istent nem vagyunk hajlandóak elfogadni:)))
   most kezdhetsz imádkozni , mert most mikor olvasod ezen sorokat , küldtem rád vagy 1000 hablaty déjmont ami a klaviatúrán belép az életedbe ( lehet halálra jeszolod most magad?) XDXD:))
   A bibliában kedvenc részem , mikor Lót testvéred a lányaival vérfertőző módon kefél , és szülnek neki gyereket , isten meg boldogan néz le a mennyecskéből és kezét dörzsölgetve mormolgatja magában- ( minden amit teremtettem szép és jóóóó:))))
   Imé isten megteremté a Pedofil lótot és lányait :))))))
   A viselkedésed is hagy némi kivánni valót maga útán , az a lefitymásló beképzelt viselkedésed ami árad a hozzászólásaidból , na ez ami minősit téged és keresztény társaidat , szerinted miért nem bánunk veled kezesbárányként .

    
   • hívő fiú

    2012. szeptember 7. péntek at 18:52

    Válasz krisztianerik:

    “Na ilyen a ti keresztény megitélésetek , kutyáknak , disznóknak néztek minket !!”

    Nem kell kereszténynek lenni ,hogy a bejegyzéseitekben lévő magas trágárság tartalom miatt valamilyen disznós hasonlat jusson eszébe bárkinek.
    Hétköznapi életben az általánosan elfogadott trágár szavak gyakori használata közhelyszerűen
    magával von egy ilyen jellegű hasonlatot.Ez aztán vagy ki lesz mondva vagy kimondatlan marad.
    A keresztény hasonlat ebben az esetben arról szól ,hogy ilyenkor már nem érdemes folytatni a társalgást.

    “küldtem rád vagy 1000 hablaty déjmont ami a klaviatúrán belép az életedbe ”

    A démonjaid belegabalyodhattak a világhálóba , mert ide bizony egy sem ért el. Talán zavarba hozta őket a foghagymás leheletem vagy nem futnak XP alatt ,de leginkább azért ,mert
    abban a tanításban hiszek ,hogy ezek a démonok nekem már nem árthatnak .

    “Mikor megyünk mi egy keresztény oldalra ateista tanitásokkal , ébreszgető gondolatokkal ?”

    Szép nagy betükkel ki van írva hozzászólásoknál :
    Minden vélemény számít! Vagyis az enyém is.
    Minden vélemény számít!
    Ez egy világos állítás, felszólító módban. Erős állítás.
    Le van írva ” térítők kiméljenek “. Ez közel sem olyan egyértelmű mit jelent. Puha állítás.
    Én úgy értettem ,hogy senkit ne hívjak semmilyen gyülibe , ne gyűjtsek imakéréseket meg ilyenek .

    Ki van írva ,hogy Ateista napló , de egy ideologiai névadás önmagában Magyarországon nem jelent zárt körű klubot.
    Népszabadságba is írnak fideszesek és a Magyar Nemzetbe is írnak szocik .
    Nyilván más arányban ,akár itt is.
    Ha csak ateista véleményeket akartok miért nem írjátok ki világosan?
    Például: “Minden ateista vélemény számít!”
    vagy
    “Csak ateisták írjanak !”

    Az a sejtésem ,hogy nem véletlen a legalábbis félreérthető hozzászólásra buzdítás.
    Nektek nagyon is szükségetek van az idetévedő
    és beírogató hivőkre , akiket aztán néhányatok egy virtuális megkövezésben részesít a legkülönbözöbb sértegetések formájában.
    Pedig alig valószínű , hogy sérelmeiteket személyesen ők okozták volna.
    Ezek az idetévedő hívők tartanak titeket egybe azáltal , hogy mindig van kiről valami “rosszat” mondani . Lehet tényleges személyekről és általánosan a keresztényekről szörnyülködni. Ha csak ti maradnátok lehet már egymást sértegetnétek az írásaitokból érezhető törésvonalak mentén.
    Mindez csak egy feltevés ,ti tudjátok menyire igaz.

    “A viselkedésed is hagy némi kivánni valót maga útán , az a lefitymásló beképzelt viselkedésed ami árad a hozzászólásaidból , na ez ami minősit téged és keresztény társaidat , …”

    Ebben biztos van valami , régebben is mondtak nekem ilyeneket, bocsánat ha valakit megbántottam volna ,de tényleg nem akarom senki egyéni bajait lekicsinyelni.
    Nem hiszem ,hogy a rossz stílus a kereszténység miatt lenne ,mert a megtérésem óta kapott visszajelzésekből épp azt érzem ,hogy sokat változtam kedvezőirányban .
    Sokkal inkább szakmai ártalom.
    Kezdjük előröl veszekedés nélkül.

    “szerinted miért nem bánunk veled kezesbárányként .”

    Úgy beszéltek velem ahogy a legjobbnak tartjátok . Nektek sokkal rosszabb ha indulataitokat , így írásban rögzítitek ,mert ez még itt marad a neten jó ideig és visszaolvasva újra és újra felszakítjátok saját sebeiteket. Szerintem ez nem a legszerencsésebb indulatkezelés.

    “sem én sem az itt lévők nem igen furakodnak be gonosz módon keresztény fórumokra és nem téritgetünk senkit sem, ahogyan ezt ti teszitek ! ”

    Engem lényegében a nyelveken szólás vizsgálata hozott ide , nem a térítés.
    Nincsenek olyan eszközeim ,mint amilyen a nyelveken szólás fiókban feltett videóban látható, de egyszerű kérdezéses módszerrel is lehet eredményeket elérni.
    Azt már észrevettem ,hogy bizonyos kulcsszavakra itt hamar kiakadnak az olvasók így próbálok
    érték semlegesen fogalmazni.
    Van mondjuk A,B,C,D,E… fajta nyelveken szólás ebből a keresztények egy része a C és D fajtát megkülönböztető figyelembe részesíti és külön nevet is adtak neki.
    Azt vizsgálom, hogy a különböző nyelveken szólással rendelkezők
    miben különböznek egymástól és hogyan lehet őket egyszerű eszközökkel például kérdésekkel szétválasztani.
    Ezt nem hasra ütésszerűen hanem a tudományos kutatás módszertana szerint igyekszem tenni .
    Két fő kérdezési célterületem van.
    1. első nyelveken szólás körülményei.
    2.nyelveken szólás személyes “belső” tapasztalatai.

    Ezek alapján igyekszem csoportosítani.
    Jelenleg az adatgyűjtést végzem így külön érdekes egy nyelveken szóló ateista.
    Szóval kíváncsian várom, idevágó további emlékeid.

    “A bibliában kedvenc részem , mikor Lót testvéred a lányaival vérfertőző módon kefél , és szülnek neki gyereket , isten meg boldogan néz le a mennyecskéből és kezét dörzsölgetve mormolgatja magában- ( minden amit teremtettem szép és jóóóó:))))”

    Te is tudod ,hogy ez így nem igaz.
    A minden szép és jó az ősbűn előtt van leírva míg az általad írt események jócskán utána történtek.

     
 43. Tomko

  2012. augusztus 31. péntek at 22:49

  Na,szerintem személyeskedni nem kell. Nem szép ha disznónak nevezünk valakit, akárhonnan is idéztük azt. Én is anyázhatnék, azután mögé írnám hogy ez egy korán idézet volt. Azonban az az érzésem, hogy a beszélgetés vitából, veszekedéssé fajult. Szerintem békejobbot nyújthatunk egymásnak, mivel úgyse tudjuk meggyőzni a másikat, és a meddő vitáknak nincs értelme. (Furcsa hogy most én lépek fel a békülés mellett.) Azt el kell ismerni, hogy ez egy ateista blog, és az emberek többsége a cikkek miatt jött, vagy hogy hasonló gondolkodású emberekkel beszéljen. Én mindenesetre élveztem a beszélgetést, bár nem sikerült meggyőznöd, de azt észre kell venni ha az emberek már nem vevők a propagandára, és nem is szabad erőltetni. Mint ahogy néhány hozzászóló is jelezte hogy ők sem mennek keresztény oldalakra “téríteni”. Szerintem mindenki nyugodjon bele hogy neki van igaza, és másik majd idővel belátja ezt. (Bár azt hiszem hogy az nem én leszek, de ki tudja…)

   
  • hívő fiú

   2012. szeptember 7. péntek at 18:26

   Válasz Tomko

   “Itt szükségtelenül túlbonyolítottad az érvelést. ”

   Nem túlbonyolítom , hanem igyekeztem rámutatni hogy a kérdésedben trójai falóként önmagában már lehetetlenség van és evvel probálod rácsavarni Istenre hogy nem mindenható .

   Gödel tételét szerettem volna mindenképp ideírni , mert rámutat a logikus gondolkodás korlátaira , egyúttal a tudomány korlátaira.

   Az általad felhozott példa viszont igazából csak úgy lehet Gödeli állítás ,hogy feltételeztem a benne szereplő fogalmak pontos meghatározottságát.

   De ezek egyáltalán nem voltak meghatározva és meghatározásuk már önmagukban is nehézséget vagy inkább külön feladatot jelentenek.
   Azért is kezdtem a kiindulási feltételeidet boncolgatni.

   Az általad szabott új feltételekről hasonlóképp kimutatható hogy belső ellentmondást rejtenek.

   Ha földközpontú világképet nézünk vagyis minden a Föld körül mozog és ott van egy kő ,amit nem mozdithatunk sehova akkor az a kő maga a Föld vagy annak a része és nincs mihez képest elmozdítani.
   Lehet ezt még tovább ragozgatni és ott is szépen ki lehet mutatni hogy az egész csak egy ellentmondásos gondolat játék , komolyan venni nem szabad . Ezek a kérdések a “hány angyal fér át egy tű lyukán” középkori teologiai vitáit juttatják eszembe.

   “De hogy neked is otthonosabb legyen, képzeld el a középkori világképet: Lapos tányér alakú Föld, ami nem mozdul(!) és a Nap kering körülötte.”

   Elgondolkodtató , hogy próbálod korlátozni a válaszadásban a lehetőségeimeit.
   Miért lenne otthonosabb a középkori gondolkodás számomra?
   Lapos a Föld ? Látsz ilyet a Bibliában ?
   Miért kéred hogy ne használjam a már általános iskolában is tanított viszonylagos vonatkoztatási rendszereket?
   Legközelebb majd arra kérsz , hogy ne használjak “a” betűs szavakat mert a héber nyelvben nincs “a”
   hang ?(ha jól tudom)

   Az igazságkeresőkre azért nem az a jellemző ,hogy a másik érvelési lehetőségeit (értelmes határokon belül) így vagy úgy korlátozzák.
   Ez inkább azokra jellemző ,akik saját elképzelésüket akarják átnyomni .
   Elnézést , ha tévednék , de eddig ez az általános tapasztalatom.

   “A “tájékozatlanság” ellensúlyozására ajánlom a fenti bejegyzésemet, ami egy jó hosszú idézet a NAK-ból”

   Olvastam az ajánlott írást és a válaszom:
   Isten örökkévaló akkor az öngyilkosság felvetése már egy belső ellentmondás vagyis a mondat nem értelmezhető.

   Sok ateista hivatkozik a tudományra miközben járatlanok már a logikában is . Sokszor tudományosnak látszó érvekkel adnak el ateista gondolatokat .

   “azt észre kell venni ha az emberek már nem vevők a propagandára,”

   Engem a nyelveken szólás vizsgálata hozott ide és ott mindent igyekeztem elolvasni ,de ahogy elkezdődtek a szitkozódások elkezdtem ugrani.
   Amikor a szomszédunkban élő idősebb házaspár elkezdi a maga kicsinyes és fárasztó heti kétszeri , jól hallható veszekedéseit
   inkább le megyek kutyát sétáltatni , madarat reptetni.
   Nem tartom valószínűnek , hogy a káromkodások közt valami értéket is lehetne találni.
   A többi fiókban lévő hozzászólásba már csak azért néztem bele ,hátha találok még valamit a nyelveken szólással kapcsolatban aztán néhány bejegyzés
   elég elképesztő volt és csak azért írtam oda néhány sort hogy legyen az idetévedőknek más tájolási pontjuk is.

    
 44. xingtao

  2012. szeptember 1. szombat at 01:21

  hívő fiú

  ” milyen tanítást kapott róla.”

  Ha a katolikus tanításra vagy kíváncsi, akkor elég, ha fellapozod a katekizmust: http://www.katolikus.hu/kek/

  AK

  ” tökre elhittem az egészet, mindenféle frankó érzés töltött el dicsőítéskor meg amikor nagy átéléssel imádkoztam/tunk.”

  Dettó. És még arrogáns és fenyegetőző is voltam az ateistákkal szemben. Sőt, pap akartam lenni, hogy életem végéig Jahvét szolgáljam, és hirdessem az isten igéjét 🙂
  Aztán szerencsére felnőttem, és beláttam, hogy ez az egész kb annyira valóságos és hiteles, mint a görög vagy indiai mitológia 🙂

  Tomko:

  Szerintem itt az a baj, amit Ricsi is írt: el sem olvassák a bejegyzéseket / hozzászólásokat, aztán csodálkoznak, ha már a 100. ugyanolyan kérdésnél/ beszólásnál elszakad a cérna.

   
 45. mgmeli

  2012. szeptember 1. szombat at 12:41

  Na, ugye… benéztem, hátha irtatok (nincs hosszú i-m, bocsi) személyesen nekem is, erre még mindig a hivo fiunak mennek a válaszok. Sokkal jobb lenne, ha őket figyelmen kivül hagynak… Főleg, mert túl sok időt vesznek el tőlünk. Várhatom-e én is a véleményetek, hozzászólásotok a feltett kérdésben??? Esetleg nézd vissza, kérlek, ne ismételjem magam. Főleg az is érdekel, hogy mi a véleményetek, szervezetten lehetne-e és hogyan?? Bár én személy szerint most nem tudnák belépni sehova , ha lenne is a közelemben, de érdekelne, hogy mik és hol léteznek?
  Én valójában sosem voltam mélyen hivő, gőzöm sincs milyen a nyelveken szólás, igaz, nem is érdekel, szerintem is tömegpszichózis az egész. Meg az is érdekel, hogy milyen más fórumokon vagytok jelen? Már jó barátnak érezlek néhányatokat, sokszor meg annyira helyettem is beszéltetek, szuper jó volt ülni a gép előtt, s azt érezni, hogy „mennyire igazad van”!!!
  Akkor ugye irtok? Üdv, és jó napot!

   
  • xingtao

   2012. szeptember 1. szombat at 13:24

   Szia,

   Én nem tudok semmilyen szervezetről; ami a blogokat, fórumokat illeti, ezeket ismerem:
   ateistaklub.blog.hu – van facebook csoportjuk is.
   szekularisfigyelo.blog.hu
   sentimpress.blogspot.com
   csillaghamu.blog.hu

    
 46. mgmeli

  2012. szeptember 1. szombat at 13:46

  És hivo fiu, a kérdéseid helyett inkább mondd el nekünk, miért van szükséged a hittre? Te magadnak, nem a hivotársaidnak. Miért? Őszintén érdekel… És mint irtad, természettudományban jártas vagy. akkor mégis hogy képzeled el az egész mennyországot? Tényleg ott fent a felhők közt üldögél Jézuska és segit erre-arra stb? Nem érted meg, hogy a biblia csak egy történelemkönyv? Amúgy érdekelne, hogy milyen vallásúnak kereszteltek, és hogy most milyenben élsz?
  És nem gondolod hogy a drága Jézuska azért beszél mindig példabeszédekben a bibliában, hogy mindenre rá lehessen húzni??? Mert én ezt hiszem, sőt, azt is, hogy nem is létezett… És a nagy Pál apostol is csak egy hataloméhes, köpönyegforgató volt az én szememben, aki rájött, hogy az életüket is feláldozó embercsoportnak a vezetőjeként esetleg isten és jézus nevében azt is elérheti, amit másként nem.
  Miért fontos neked ennyire a biblia? Mert látom, jóformán kapásból idézgetsz belőle… Nézd, én már 10 évesen feltettem magamnak a kérdést, hogy lehet, hogy ittenke egyik oldalon mennyire szereti Dávidot, aztán pár sorral lentebb már bünteti… Meg hogy népirtasra küldi a kivalasztott népét… És csak 10-11 éves voltam, őszintén. És aztan később mindig kétkedve fogadtam az igazát…
  Azt hiszem, rendkivül szamit a gyermekkorban kapott vallásos nevelés. Minél mélyebb, annál nehezebb kitérni belőle. Semmi bajom egy másik ember hitével, amig nem probálja az enyemet elnyomni. Ellenben minden vallással ellenséges vagyok, és szerintem túl nagy hatalma van világszerte. Most pont az a nagy gondom, elsős gyerekemnek a kötelező vallásórán való részvételét hogy fogom megoldani… Tapasztalatok?

   
  • hívő fiú

   2012. szeptember 7. péntek at 17:11

   Válasz mgmeli
   Nem biztos ,hogy minden előfeltételednek megfelel a válaszom ,ugyanis
   rövid kérdéseidre nem tudok ugyanolyan rövidséggel válaszolni. Kérdezni könnyebb.

   “..miért van szükséged a hittre?”
   Ez nem szükség kérdése , hanem inkább adottság amit a személyes tapasztalat megerősít.
   Ha azt kérdezed miért van szükségem Istenre azt mondom : Vezessen az életben.

   “És mint irtad, természettudományban jártas vagy. akkor mégis hogy képzeled el az egész mennyországot? Tényleg ott fent a felhők közt üldögél Jézuska és segit erre-arra stb?”

   A természettudományok és elsősorban a matek vizsgálata sokban hozzájárult , hogy hívő legyek.

   Miért képzelném felhők közt a menyországot? ,azért mert katolikus templomokban így képregenyesítették annak idején az írástudatlanoknak a Biblia valamelyik részét?

   Nem sokat gondolkozom a mennyországról , azt kapom majd , amit megérdemlek itteni életem alapján.

   “Nem érted meg, hogy a biblia csak egy történelemkönyv?”

   Ha történelem könyv akkor elég jól sikerült mert , annak idején megírtak benne később bekövetkező eseményeket. Jézus eljövetelének megjövendölése
   végigvonul az ószövetségen és azokat nem Jézus után írták oda .
   Jézus , mint megváltó eljövetelét egyébként pogány vallásokban is megjósolták elég jó pontossággal .

   “..milyen vallásúnak kereszteltek, és hogy most milyenben élsz?”

   Anyám gyerekkoromban katolikusnak locsoltatott meg , de vallásos nevelést egyáltalán nem kaptam sem otthon , sem az iskoláimban.
   Vasárnaponként sem jártunk templomba .
   Az összes élményem a kereszténységgel gyerekkoromban a karácsonyi , húsvéti Jézus film , de sokat nem értettem belőle .
   “Hagyományos pünkösdi” nek mondanám magam ,ha már címkézni kérsz.
   Hagyományos pünkösdi vagyis semmi Hit gyülis dülöngélés, semmi démonologia meg ilyenek.
   Azokban a gyülekezetekben , amiket személyesen ismerek a Hit gyülekezetet nem igazán tartják pünkösdinek, inkább elrettentő példaként emlegetik többször hajmeresztő történeteket mesélve.
   (nem sértésnek szántam a volt vagy épp most is odajáró hitgyülisek felé , ez csak tényközlés)

   ” És nem gondolod hogy a drága Jézuska azért beszél mindig példabeszédekben a bibliában, hogy mindenre rá lehessen húzni??? ”

   Nem igaz hogy mindenre ráhúzhatóak, hanem inkább az igaz hogy sok mindenre és ahol nem illeszkedik a példázat a valóságra ott az elég jól kibukik. Ahogy a pitagorász tétele is sok mindenre alkalmas , de befőzésre például éppen nem .
   A hegyi beszéd nagyszerűsége , az időtlenségében és alkalmazhatóságában van.
   Más vallásokban nem látok ilyen tömör és használható kinyilakoztatást .
   Persze ,ez is személyes , lehet parttalan vitákat folytatni róla , nálam működik ,ha még akadozik is néha.

   “amúgy leirok egy kis torténetet,….. ……Fel tudod ezt fogni???? Amig nincs gyermeked, nem hiszem.”

   Tényleg nincs gyerekem és így biztos hogy nem tudom teljesen átérezni a veled történteket.
   Mindenesetre jó tudni ,hogy meggyógyult.
   Nem értem ugyanakkor ,hogy ez miért lenne olyan nyomós bizonyíték az ateizmus mellett.
   Érdekes ,nem rég hallottam egy hasonló nagyszerű gyógyulás történetét egy csecsemőről , belőle később pünkösdi lelkész lett.
   Ne vedd ijesztgetésnek , de lehet hogy a történetednek még nincs vége.

   “Isten nélkül miért nem tudsz hinni az emberségben, humánumban, az élet elsőbbrendűségében, az emberi és társadalmi erkölcsökben, jóban, szépben, fejlődésben, tudományban?”

   Egyéni szinten ez kinél hogy működik vagy működhet , azon nagyon sokáig el lehet vitatkozni ezt most mellőzném. Társadalmi szinten viszont már több helyen próbáltak és próbálnak ateista közösséget, államot létrehozni, amikről tudok onnan valahogy előbb-utóbb elkezdenek menekülni az emberek akár hívők , akár nem.
   Azok a társadalmi rendszerek amik eddig megpróbálták letiltani az embereknek a természetfelletti valósággal való kapcsolatát
   történelmi mércével mérve gyorsan megszűntek.
   Kommunizmus és ateizmus általában kézen fogva jár
   (senkit nem akarok evvel sértegetni és kivétel is biztos van) és a nagyszerű kommunista eszmék valahogy eddig mindig elhasaltak. Nem állítom hogy a szabad vallásgyakorlatú országokban minden tökéletes ,
   de valahogy nem látom a híradóban a tudósításokat ahogy Dél-Koreai menekülteknek nyitnának táborokat Észak-Koreában.

   Remélem mindenre válaszoltam.

    
   • mgmeli

    2012. szeptember 8. szombat at 14:59

    kozel sem mindenre.. És ahhoz mit szolsz, hogy a hiradok szinte mindennap tele vannak vallasos merenylokkel. Keress nekem egy osszefoglalot a kimondottan ateista merenyletekrol… ha mar te olyannyira okosabb vagy mint mi…
    Amugy kimondottan kezdem sajnalni, hogy ellentaborban vagy. Es kimondottan kivancsi vagyok, hogy mitol es miert is tertel meg, lettel vallasos???

     
   • AK

    2012. szeptember 8. szombat at 17:05

    A legegészségesebb (bűnözés, rasszizmus, társadalmi egyenlőség, várható élettartam, jólét tekintetében) társadalmak: Norvégia, Dánia, Svédország, Japán, Finnország, Dél-Korea a top 10 leginkább vallástalan országok között vannak.

     
   • xingtao

    2012. szeptember 9. vasárnap at 00:42

    “de valahogy nem látom a híradóban a tudósításokat ahogy Dél-Koreai menekülteknek nyitnának táborokat Észak-Koreában.”

    Ha nem is dél-koreaiak, de a Japánban élő koreai származású emberek közül voltak olyanok, akik a ’60-as években Észak-Koreába költöztek, mivel elhitették velük, hogy az a Földi Paradicsom (hm, nem ismerős? hit meg Paradicsom..). Aztán amikor a hajó megérkezett, sokan gyűjtőtáborban végezték… http://nofence.netlive.ne.jp/english/testimony.html A

     
 47. mgmeli

  2012. szeptember 1. szombat at 14:03

  OK, köszi. A közelemben sincs semmi. Bár most időm sem lenne kapcsolódni, vagy aktiv tagja lenni, de a távolabbi jövőben elképzelhetőnek tartanám, hogy aktivan is ateista és vallásellenes legyek… Persze, józan határok közt, kb. mint a Zöldek, bár néha azok is esnek túlzásokba…

   
 48. hivő fiú

  2012. szeptember 1. szombat at 21:08

  Köszönöm a válaszaitokat és kicsit később tényleg válaszolok a kérdéseitekre is , amire csak tudok .Egy kis türelem.

   
 49. mgmeli

  2012. szeptember 2. vasárnap at 08:28

  csak az a baj, hogy nincs türelmem sok, mivel már irtam, időm sincs sok erre, főleg, hogy a hosszú filodat olvassam. Tehát csak a feltett kérdésekre válaszolj és ne térj el a témától, kérlek! Már ha nekem is szándokozol válaszolni…
  amúgy leirok egy kis torténetet, amit nem biztos hogy a szerintem becsült korod miatt meg is értesz.
  7 hónapos gyermekem e.coli fertőzést kapott, orvosi csoda volt, hogy életben volt, mikozben a vére tele volt méreganyaggal. Vérátömlesztés mentette meg a életét, bár még akkor is csodálkoztak, hogy megmaradt, az orvosok nem hittek a szemüknek s az eredményeknek. És azokban a percekben egyszerűen eszembe sem jutott, hogy kérjem az istent és imádkozzak stb., pedig a legtöbb ember ilyen helyzetben ezt teszi. Most már tudom, ha ezt tettem volna, most elhinném, hogy ő mentette meg a gyermekem, és buzgó hivo lennék (amúgy sok istenhivo azóta is bizonygatja, hogy isteni csoda volt). Mert abban a helyzetben elhittem volna én is. De tudatos ateistaként csak azt tehettem, hogy percről percre a jobbulását lessem. És helyrejott minden kovetkezmény, károsodás nélkül. És hidd el, az orvos egy év után is csodaként mutogatta a gyermekem a többi orvosnak…
  Másik: ha én Jehova Tanui követője vagyok, nem engedem meg a vérátömlesztést (azóta már ez a kedvenc vitatémám velük, ha van rájuk időm…), ami már igy is szinte késő volt, és a gyermekem ott hal meg a karjaimban. Mert hiába van nekik erre-arra vérkészitménzük, az én esetemben versenyfutás volt az idővel is… Fel tudod ezt fogni???? Amig nincs gyermeked, nem hiszem. Amig nem vagy szülő, nem tudsz mást első helyre tenni, csak az istenkédet.
  Amig a mindennapi életben egyfolytában szembesülsz a vallás kimondottan rossz hatásaival, addig ne gyere nekem a filozofálással, mert nem érek vele semmit. Érted? Ezért kérdeztem tőled, hogy neked személyesen miért van szükség az istenhitre? Isten nélkül miért nem tudsz hinni az emberségben, humánumban, az élet elsőbbrendűségében, az emberi és társadalmi erkölcsökben, jóban, szépben, fejlődésben, tudományban? Ezért mondom, nincs itt a helyed, hidd el, mi nem kapásból lettünk ateisták, rendkivül sok keresgélés, kutatás, egy egész folyamat eredménye a mi hitunk – az ateizmus.
  Üdv, és jó napot mindenkinek

   
 50. Cygnus x-1

  2012. szeptember 2. vasárnap at 21:39

  Sziasztok!

  Lehet nem releváns ide amit most fogok linkelni. De érdekelne a véleményetek erről a “vérdíj” kitűzésről ateistáknak.
  http://istenteszt.blog.hu/2007/10/20/1_millio_forintos_kihivas_ateistaknak_1#comments
  Nem tudom, hogy láttátok-e már ezt, viszont szeretném tudni mit gondoltok erről.
  Előre is köszönöm!

   
  • AK

   2012. szeptember 3. hétfő at 06:26

   Szvsz ez egy elmeroggyant fasz. Zagyvaságokat irkál mindenhova, saját vallást alapít stb. Szinte fáj olvasni a suta filozofálgatását. Én erről ezt gondolom. Őt és a Viola Zoltánt nem tudom komolyan venni.

    
  • Warlord

   2012. szeptember 3. hétfő at 08:00

   Nem igazán tudom,hogy mi értelme van ilyesminek,fontosabbnak tartanám,ha azt igyekezne világossá tenni,hogy a bibliából megismerhető zsidó-keresztény Isten – akár létezik,akár nem – semmiképp sem lehet egy olyan szerető Isten,mint amilyennek a keresztények tartják és hirdetik!

    
 51. Cygnus x-1

  2012. szeptember 3. hétfő at 08:00

  Köszi AK a választ!

  Észrevettem már én is, hogy itt valami nem stimmel vele.Van a csávónak egy Facebook oldala is :Szórakoztató valláskritika a neve.
  Tulajdonképpen minden létező vallást kifiguráz, sőt még ateizmust is.Itt le is írja, hogy miért:
  “A vallások bírálata, kritizálhatósága, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmus, ugyanolyan alapvető emberi jog, mint a gyakorlásuk. Továbbá az ateizmus és az ateisták is lehetnek célpontjai a valláskritikának. Küzdök egy kettős mércék és hazugságok nélküli őszinte társadalomért.”
  Továbbá ezt írja:”Minek hinni Istenben, vagy bármiben, ha tudhatod is? Az ateizmus és a teizmus fölött is eljárt már az idő. Kinövi mindkét butaságát az emberiség.”
  A facebook oldal leírásban ez található: IGe és az általa alapított P-DOX Semmiben Sem Hívő vallás tanításai 2011.05.09-től a facebookon…
  Lehet ő saját magát istennek képzeli ezért ő tévedhetetlen és jogában áll mindent és mindenkit arrogáns stílusban kritizálni.
  Ez valóban így lenne?
  Ad absurdum…

   
 52. Cygnus x-1

  2012. szeptember 3. hétfő at 08:15

  Warlord: isten útjai kifürkészhetetlenek…. ( irónikus kac kac)
  Én is szeretném tudni, hogy a p-dox földi helytartójának avagy pápájának mi örömet okoz ez? Lehet csupán egy nyugdíjas unatkozóról van szó. Ugyanis ahogy elnéztem van vagy 5 facebook oldala és legalább 3 blog amit ő szerkeszt.Abszurd, hogy valaki ennyire ráérjen ilyen pitiáner kérdésekkel foglalatoskodni, mint keresni azt aki falszifikálni tudná az ő fiktív definiált isten hipotézisét.

   
  • Warlord

   2012. szeptember 3. hétfő at 08:40

   🙂 Még azt sem lehet mondani,hogy arra apellálna,hogy hátha talál egy palimadarat,mivel ez esetben neki kéne fizetnie!Másra nem tudok gondolni,mint hogy csak magára szeretné vonni a figyelmet…

    
 53. mgmeli

  2012. szeptember 4. kedd at 18:31

  Sziasztok.
  Nagyon erdekelne, hogy mit tudtok a magyarorszagi Metafizikai Szellemtudomanyi Akademiarol???? Milyen kategoriaba tartozik?? Mi a velemenyetek rola? Olyan jo ismeroseimet vonzza be, hogy meg vagyok riadva… Hasonlithato-e a scientologiahoz? Nagyon varom a valaszokat. Udv

   
 54. mgmeli

  2012. szeptember 6. csütörtök at 09:57

  Helo
  ennyire nem tudtok semmit, vagy csak nincs idotok (amit megertek), de tenyleg nagyon erdekel, hogy mit tudtok es mi a velemenyetek rola…

   
 55. Cygnus x-1

  2012. szeptember 6. csütörtök at 19:02

  Szia mgmeli!

  Picit utána jártam neked a dologgal kapcsolatban.Én nem sokat tudok róluk, de amit a http://www.metafizika.com/ hivatalos oldalukon írnak abból már lehet mazsolázni.
  Szóval szerintem elég pszeudotudományos jelleggel működnek, így van okod a kételkedésre és az aggodalomra. Nézd mit írnak magukról:TIBETI KRISTÁLYGYÓGYÁSZAT oktatás, képzés;KVANTUM-PSZICHOLÓGIA OKTATÁSA;ÉLETVITELI-BÖJTTÁBOR VEZETŐ képzés (bármit is jelentsen ez) továbbá SPIRITUÁLIS TERAPEUTA / HIPNÓZISSAL / képzés. Én nem tudom őket komolyan venni, legszívesebben betiltanám a működésüket.Itt ahogy látom csinálnak mindent amit eltudsz képzelni, talán még a homeopátiás kurzust hiányolom, bár lehet az is van. 😀
  Sajnos, ha ismerőseidet bevonzotta ez a szekta vagy gyülekezet, akkor minél előbb cselekedned kell.
  Bocsi, hirtelen ennyit tudtam összeszedni , szívesen segítenék neked, de bevallom sose hallottam róluk.De most már világossá vált előttem, hogy miért…átverés, egy nagy becsapás avagy kihasználják az emberi hiszékenységet és tudatlanságot!
  Remélem előrébb jutottál ezekkel az információkkal.

   
 56. mgmeli

  2012. szeptember 7. péntek at 09:12

  Szia
  Nagyon-nagyon köszönöm. Sajnos, annyira agynosottak lettek, és annyira hiszik, hogy megtalálták a nagybetűs Igazságot, hogy nem hat rájuk semmi, sőt, fanatikusan védik, még kritizálni sem hagyják ezt a nagy csodát, ami velük történik. Lassan próbálgatom elemezni azért és infókat kicserkészni, de most jelenleg úgy látom, hogy a scientológiából is loptak dolgokat, bár még nem tudom, mennyire. Az a gyanúm, mindenféléből összehoztak egy új ideológiát (azt állítják, ettől jobb emberek lettek) az ember magasabb szintre lépése érdekében. És ha tudom, hogy minden szekta így kezdi (boldogságérzet – agymosás – kizsákmányolás) akkor jogosan ijedek meg miatta… Ha jobbak lesznek általa, OK, csinálják, de az zavar a legjobban, hogy 3 ismerősőm már 9-et bevont…

   
 57. mgmeli

  2012. szeptember 7. péntek at 09:54

  amugy azt a honlapot már én is megkaptam, de szerintem nem ugyanaz. Ennek Metafizikai Szellemtudományi Akadémia a neve, az is lehet, semmi közük nincs egymáshoz (esetleg még ellenségek is…), bár témájukban hasonlóak. Valójában az is érdekel, mások is mit tudnak róla, milyen kapcsolatok vannak vele. Egyszerűen rémísztő, hogy mennyire meg tudják változtatni az embert és a gondolkodásukat…

   
 58. Cygnus x-1

  2012. szeptember 7. péntek at 13:30

  Úgy tűnik a kettő egy és ugyanaz. Az emberek tudatlanságából, tájékozatlanságából hasznot húzó gyülekezetek nem igen szoktak egymásra fújni. Jól megélnek a saját ügyfeleikből is.Sajnos a tájékozatlanság az ilyen cégek malmára hajtja a vizet.
  Nézd meg ezt a kurzusukat is, illetve kirendeltségüket: http://www.turmalin.hu/programajanlo/egyesuleti-tagok/details/132-a-metafizikai-szellemtudomanyi-akademia-maib-bemutatkozo-eladasa.html
  Messziről facsarja az orromat a bűz ami innen árad…
  Carl Sagan a Korok és démonokban az ilyen és hasonló bugyuta áltudományos csalókról ír kiváló stílusában. Hézagpótló könyv. Ajánlom tiszta szívemből, ha olvastad, ha nem. 😀
  Einstein egyszer azt mondta hogy, a bölcs ember képes kételkedni a saját igazában…az ostoba viszont sohasem!
  Aki nem képes szkeptikusan gondolkodni az végső soron könnyen megvezethető lesz.Jó táptalaj az ilyen szektáknak ezek az emberek.
  Én a helyedben a barátaidat megpróbálnám rávezetni, hogy mik a tények és azok milyen igazságokat tárnak fel.Egyedül lehet szélmalom harcot fogsz vívni, de készülj mindig a legrosszabbra! Nem egyszeri eset mikor családok,baráti közösségeket hullottak szét értelmetlen okok miatt.
  Cui bono?

   
  • mgmeli

   2012. szeptember 8. szombat at 15:44

   Szia Cygnus x-1, az ajánlatodat böngészve ezt találtam. Az ideológiájukra közelitve, hiába tudom, hogy zagyvaság, épp az a baj, hogy ezzel tudnak annyi embert elbolonditani, ha azt mondják, benne van az isten. A kereszténységben csak a Szentlélek száll meg, ugye, és utolsó itéletre várhatunk, de itt mindenkiben ott az isten. Már kezdem kapiskálni, hogy sikerült a 3-nak a 9!!!!
   http://www.turmalin.hu/magazin/cikkek/19-gondolatok/124-sai-baba-uezenete.html
   Olvasd el, ha van időd, érdekel a véleményed, főleg, mert nagyon szeretnék egy embert „visszahozni” a normalitásba, de lehet, egyedül nem fog sikerülni… Itt találtam egy irast Müller Pétertől is, na ez csalódás volt, de kibirom…

    
 59. xingtao

  2012. szeptember 8. szombat at 00:06

  “E = mc² felfedezője Einstein is közismerten hívő zsidó volt . Ez egy tekintély érv , de tény és ezért érdemes észben tartani.”

  Erről már volt szó:
  Tekintélyre hivatkozás, avagy a keresztények Einstein mániája
  https://ateistanaplo.wordpress.com/2011/04/28/tekintelyre-hivatkozas-avagy-a-keresztenyek-einstein-maniaja/

   
  • hívő fiú

   2012. szeptember 8. szombat at 07:32

   Az idézetekből nekem az derül ki ,hogy másfajta Isten képe volt mint nekem .
   Az viszont tényleg hiba volt a részemről hogy saját érvelésem végére oda biggyeszem ,
   mert akkor mehet a vita arról Einstein , mikor ,hány évesen hol hitt vagy nem hitt Istenben.
   A további idézgetések és az idézetek hitelességéről való vita teljesen felesleges.
   Szóval bocsi.

   A saját véleményem:
   Engem a természettudományok tanulmányozása eddig csak megerősített az Isten hitemben.

    
 60. AK

  2012. szeptember 8. szombat at 12:53

  hívőfiú:

  Einstein:
  “It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it.”

  káromkodás, disznók:
  A felsőbbrendűségi komplexusod veri az eget. Szavakon fennakadni gyerekes prüdéria és csodálatosan példázza az egész keresztény meggyőződéssel velejáró arroganciát. Idézgetek mert az egyszerűbb, de pontosan így gondoljuk sokan:
  “There is, in fact, no worldview more reprehensible in its arrogance than that of a religious believer: the creator of the universe takes an interest in me, approves of me, loves me, and will reward me after death; my current beliefs, drawn from scripture, will remain the best statement of the truth until the end of the world; everyone who disagrees with me will spend eternity in hell.”
  Fogalmad sincs ki vagyok, milyen vagyok. Azért mert engem nem terhelnek a te babonás korlátaid, semmivel se vagy különb nálam.

  “Az ószövetség könyveiből kiolvasható Jézus mint megváltó eljövetele és azokat nem Jézus után írták oda. Ha vannak is esetlegesen vitatható ószövetségi részletek , azok nem érintik az összes Jézusról szóló próféciát.”
  Utólag könnyű leírni olyan sztorit ami egy korábbi próféciát igazol. Nem megyek bele, mert hosszú. Olvass Bart Ehrmant, Richard Carriert stb.

  A tudományról pedig:
  Ha jól értettem akkor azt próbálod bizonygatni, hogy a tudományos világmagyarázatok nem 100%-osan pontosak, biztosak, ezért aki elhiszi őket az ugyanúgy hívő mint te. Te viszont biztos dologban hiszel, mert Jézus a kőszikla.
  Ha ezt akartad összezagyválni, akkor a tudományról alkotott fogalmad téves. Pont ez a lényege, hogy soha sem százszázalékos, megcáfolható, mindig továbbfejleszthető pontosítható.
  Mindenesetre a tudomány segítségével faszább dolgokra vagyunk képesek, mint amikről az ókorban már elhitték volna rólunk, hogy istenek vagyunk. Én tegnap repültem, távbeszéltem, fényképet készítettem és most gyógyszerekkel kúrálom a torokgyulladásomat amiből tuti nem lesz tüdőgyulladás és nem fogok belehalni. A tudomány kézzel fogható eredményeihez képest a kereszténység 2000 év alatt se tudott felmutatni semmi kézzel foghatót. A mai napig ugyanaz a világvégekultusz, ahol minden generáció várja az apokalipszist. Egy óriási nagy kudarc az egész és csak azért tudott fennmaradni mert magévá tette a szekuláris fejlődés eredményeit, legyenek azok morálisak vagy tudományosak.

   
  • hívő fiú

   2012. szeptember 10. hétfő at 14:46

   Válasz AK

   Most és a közeljövőben sem lesz sok időm mindenre válaszolni.
   Egy fontos dologra azonban , már most kitérnék:

   “Ha jól értettem akkor azt próbálod bizonygatni, hogy a tudományos világmagyarázatok nem 100%-osan pontosak, biztosak, … ”

   Nem egészen értetted.
   A mondanivalómat inkább hasonlatokkal magyaráznám:
   A világ alapvetően ésszerűtlenségek tengere, amiben a tudomány kis , logikával megfogható szigeteket vagy inkább tutajokat keres illetve igyekszik köztük hidakat építeni, kapcsolatokat teremteni.
   Az egész világot pedig ,nem lehet logikával letapétázni csakis ezeket a kis szigeteket és ezt a tudomány saját magáról a saját eszközeivel ,több oldalról már bebizonyította.

   A tudományos világmagyarázatok térben és időben korlátozott hatókörűek .

   Remélem így érthető.

    
 61. mgmeli

  2012. szeptember 8. szombat at 13:17

  valasz hivo fiu
  a történetem azért irtam le, hogy példázzam, hogy bizonyos élethelyzetekben mennyire hajszálon múlik a későbbi hitbeliség. Én ha akkor egyet is imádkozok, most buzgó istenhivő lehetnék, esetleg tériteném az embereket. Azt hiszem, valakinek vagy valami történésnek a hatása alatt állsz te is, hogy lemondasz inkább a józan gondolkodásról, és szükséged van arra, hogy valami természetfeletti vezessen az életedben. Nem gyávaság ez? Valóban elolvastál minden témát és minden hozzászólást legalább ebben a blogban????
  Rendkivuli tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a kommunizmus egyenlő az ateizmussal, olvass egypár Dawkins-könyvet, és esetleg ráébredsz, hogy milyen elvek alapján vallom ateistának vagy inkább humanistának magam. Fenyegetésnek éreztem, hogy sok vár rám még az életben, de már most tudatom veled, hogy hiszem azt, ha születtünk, egyszer meg is halunk. A haláltól nem félek, sokkal inkább a fájdalomtól, a veszteségtől, hogy esetleg a gyerekem vagy más szerettem nélkül kell élnem, és inkább mint hogy imádkozzak egy nem létező valamihez, megprobalom szebbé tenni az életuket.

   
  • hívő fiú

   2012. szeptember 10. hétfő at 14:56

   Válasz mgmeli:

   “Fenyegetésnek éreztem, hogy sok vár rám még az életben”

   Ezt írtam:

   “Ne vedd ijesztgetésnek , de lehet hogy a történetednek még nincs vége.”

   Hát, ha ez fenyegetés , akkor bocsi , nem volt ,szándékom , de akkor is ez a véleményem.

    
 62. mgmeli

  2012. szeptember 8. szombat at 13:33

  Ez igen AK… Leemeltem a kalapom az irásod olvasása után. Köszi, mert én nem tudtam igy megmondani, pedig igy gondolom…

   
 63. xingtao

  2012. szeptember 9. vasárnap at 00:54

   
 64. mgmeli

  2012. szeptember 9. vasárnap at 10:52

  Arra gondoltam, egy hivovel való vitában már nem azt kell mondanom, hogy nincs isten, hanem inkább megkérdezzem, hogy neki miért kell az isten. Talán el is gondolkozna rajta…

   
 65. hívő fiú

  2012. szeptember 10. hétfő at 15:36

  Válasz AK

  “A legegészségesebb (bűnözés, rasszizmus, társadalmi egyenlőség, várható élettartam, jólét tekintetében) társadalmak: Norvégia, Dánia, Svédország, Japán, Finnország, Dél-Korea a top 10 leginkább vallástalan országok között vannak.”

  Ezekben az országokban szabad a vallásgyakorlás (Japánt nem tudom , de biztos nem ateista)
  az hogy valaki hisz-e vagy sem egyéni , a lehetőségük megvan .
  A Magyar Pünkösdi Egyház Gizella utcai székházát éppen svéd pünkösdi hívők adományaiból építették valamikor 70-es években .
  De erre a várható élettartamos , legegészségesebb dologra majd még visszatérek .

   
  • AK

   2012. szeptember 10. hétfő at 16:13

   A szabad vallásgyakorlás hogy jön ide? 🙂
   Valamiért bekeverted a kommunizmust a képbe. Senki nem beszélt róla és pont semmi köze a témához. Mábocs, de tipikus mellébeszélő vagy. Red Herring, Strawman argument hegyek…

   Azért mert a svédek adtak zsét anno, attól még az egyik leginkább szekuláris ország a földkerekségen. (és nem azért mert betiltották, hanem mert egy művelt, fejlett jóléti társadalom)

    
 66. hívő fiú

  2012. szeptember 17. hétfő at 15:47

  Válasz warlord:

  “No hat akkor okulaskepp:

  http://www.matud.iif.hu/08dec/02.htm

  A tanárbácsis hangvételed ellenére nem értem mit cáfol ténylegesen az általam leírtakból ez a cikk. Légyszives állítás-cáfolat mintában írjál.
  Én egy kukkot nem írtam a Darwini törzsfejlődés ellen , sem mellett.
  A fizikai világképekről írogattam , hogy ez miképpen fogalmazodHAT át biologiára az egy más kérdés, egyáltalán nem írtam róla.
  A cikkben szereplő néhány tudományfilozófia mondatra ,azért majd visszatérek , mivel
  ha jól értettem őket akkor azok tévedések.

  Szerintem alapvető tévedés a Bibliát biologia vagy fizika vagy akár csillagászati “tankönyvnek” tekinteni. Egyszerűen nem erről szól . Az ilyen irányú bibliakritika , olyan mintha egy almától számon kérnéd miért nem kókusz ízű.

  Ha majd lesz időm valamikor, válaszolok , amire csak tudok.

  Egy kérdésem azért nekem is hadd legyen.

  Mit jelent nektek az a szó , hogy lélek?
  Mondjuk a saját lelketek.

   
  • Warlord

   2012. szeptember 17. hétfő at 18:28

   Ezt írtad:
   “A tudományos világmagyarázatok térben és időben korlátozott hatókörűek.”

   erre szántam válaszként a cikket,mivel azt (is) fejti ki,hogy ENNEK ELLENÉRE miért bízhatunk meg mégis a tudományos gondolkodásban!
   Itt most nem a Darwini-törzsfejlődéssel kapcsolatos kérdéseken volt a hangsúly!

   “A cikkben szereplő néhány tudományfilozófia mondatra,azért majd visszatérek,mivel
   ha jól értettem őket akkor azok tévedések.”

   Akkor térjél rá vissza később,de az számomra irreleváns!
   Értelmét maximum annak látnám,hogy akkor Kampissal nyitsz vitát,aztán meglátnám,hogy mit válaszol rá ő.Nem vagyok tudományfilozófus ugyanis!

   “Szerintem alapvető tévedés a Bibliát biologia vagy fizika vagy akár csillagászati “tankönyvnek” tekinteni. Egyszerűen nem erről szól”

   Most akkor szerinted a Biblia nem tartalmaz olyan kijelentéseket,amelyekből biológiai,fizikai,csillagászati következtetések vonhatók le?
   Ez számomra elég meredeken hangzik egy kereszténytől!!!
   Akikor szerinted mire alapozzák mégis állításaikat a bibliai-kreacionizmus megszállottjai? -ha már annyira válaszolgatni akarsz…

   “Az ilyen irányú bibliakritika,olyan mintha egy almától számon kérnéd miért nem kókusz ízű.”

   Ha ez így van,akkor a vallások képviselői sem kritizálhatják és vonhatják kétségbe a tudományos megállapításokat!

    
   • AK

    2012. szeptember 17. hétfő at 20:14

    A Biblia több ezer évig mindenre tudta a magyarázatot. Az egyetlen hiteles isteni kinyilatkoztatás volt. Aki a mai tudományos ismeretek közt felnőve egy kiherélt, elvont bibliában hisz az egyrészt a szentírás szövegének nagy részét, másrészt pedig a kereszténység történelmének és történelmi tanainak túlnyomó részét köpi szembe. Egy kiherélt, felhígított, modernizált hitvilágot kreál magának és óriási szellemi energiabefektetéssel a saját és a civilizált társadalom képére formálja az ősi, bigott dokumentum mondanivalóját. Ezt a mentális gimnasztikát -ami a biblia ma is elfogadhatóvá tételét célozza- persze rengeteg megélhetési hívő, teológus végzi helyettetek, rengeteg áltudományos, elvont filozofikus könyv jelenik meg amiknek elég benyalni a dumáját. Véditek a védhetetlent…

     
 67. mgmeli

  2012. szeptember 18. kedd at 14:44

  AK-nak: kalap újból leemelve… Az irasodtol hirtelen megvilagosodtam es mar nem is keresgelek ebben az ertelemben: szoval emiatt nonek gombamodra az ujabb, furcsabbnal furcsabb szektak. Es a tomegpszichozis: a boldogsagerzet mindenkinel…

   
 68. Warlord

  2012. szeptember 21. péntek at 20:47

  Valasz hivö fiu:

  “Itt a többség keresztény volt, katkótól kezdve a hitgyülisig, szóval a Jézussal/Szentszellemmel való találkozás miegymás megvolt ”

  “Általában is hadd kérdezem kinek mit jelentett ez annak idején,milyen tanítást kapott róla.”

  “Ez a lényeg , légy szíves írd le a találkozásodat a kereszténységgel és a Szentlélekről szóló tanítást amiben részesültél.”

  Tessek: (mivel erre meg nem kaptal valaszt)
  (Persze ez csak egy kopizas,ahol nagyjabol megtalaltam összefoglalva mindazt,amit speciel anno en tanultam a temarol – ne vard,hogy en irogatom le egyesevel,mivel egyreszt mindezt nem enötöltem ki,masreszt pedig jobb dolgom is van ennel! 😉 )

  A Szentlélek
  A Szentlélek személye
  A káténk a következőket mondja s Szentlélekről:
  53. kérdés:
  „Mit hiszel Szentlélekről?”
  Felelet:
  „Hiszem először, hogy ő egyenlő örök Isten az Atyával és a Fiúval.Másodszor, hogy ő nekem is adatott, engem igaz hit által a Krisztusnak és minden ő jótéteményének részesévé tesz, engem vigasztal, és mindörökké velem marad.”

  Ez a felelet a Szentlélek munkájáról és személyéről kettős választ kapunk:1) Először az óegyházi hivatalos álláspont, melyet a Nicea-Konstantinápolyi Hitvallás(381) így fogalmaz meg: „És a Szentlélekben, megelevenítő Úrban, aki az Atyától származik,aki az Atyával és a Fiúval együtt imádandó és dicsőítendő, aki szólott a próféták által…”

  2) Másodszor a Szentlélek bennünk való munkájáról ír. Lényeges mondatrész: „nekem is adatott”. Szentlélek nélkül sem az Atyát, sem Krisztust nem ismernénk. Nem lehetne amiénk Krisztus jótéteménye. Ő keresztyén hit ajándékozója. Ő a Vigasztaló (Paraklhtoj).

  Hiszem:a)Hiszek egy Szentlélek Úrban. b)Hiszek a Szentlélekben, mint megelevenítőben.c)Hiszek Szentlélekben, aki az Atyától és a Fiútól származott.d)Hiszek Szentlélekben, aki az Atyával és a Fiúval együtt imádandó és dicsőítendő(nem mellett, hanem együtt.)

  Félreértések:
  a) Személytelenül beszélnek róla – ezt a félreértést erősítheti a görög pneüma (topneuma) szó semleges neme, valamint az ilyen kifejezések, mint: „a Magasságos ereje”, az„ajándék”, a „zálog” stb. A Szentlélek személy voltát, nem csak az óegyház dogmafejlődésemiatt hangsúlyozzuk, hanem azért, mert burkoltan benne van a Szentírásban. A Biblia emberei számára személyként volt valóság.Tehát a Szentlélek külön Isteni személy.

  b) Szentlélek = az ember lelke, vagy világszellem (a XIX. sz.-i idealizmus mondta) – „Az Úr pedig Lélek” (2Kor 3,17) mondja Pál. Az Ószövetség pedig „Jahve Lelke” kifejezésthasználja. Az Isten Lelke kifejezés Isten személyes jelenlétére utal.

  c) A Szentlélek nem Isten – A korai egyházban dúlt ez a vita. Athanasziosz és CézareaiBaziliosz harcoltak a Biblikus álláspont mellett. A keresztelési igére utaltak (Mt 28,18-20), akeresztyéneket az „Atya, Fiú és Szentlélek” nevébe keresztelik meg. 381-ben aKonstantinápolyi zsinat foglalt végleg ez ügyben állást a Szentlélekről: bár az Isten szó nemszerepel a tételben, de egyértelmű, hogy a Lélek azonos méltóságú és rangú az Atyával és a fiúval.

  d) Csak az Atyától származik – A Niceai Hitvallás azt mondja, hogy az „Atyától származik” a Szentlélek, a IX. század végén becsempézték a filioque szót, azaz „és a Fiútól”.A nyugati része az egyháznak ezt vallotta a keleti a becsempészés előttit. Végső formáját Augustinus állította fel a dogmának: a Szentlélek az Atya és a Fiú Lelke, és mindkettőtől származik.

  A Szentlélek munkája
  A Szentírás kevesebbet beszél a Szentlélek személyéről, mint munkájáról. A hatásáról és munkájáról lehet felismerni a Szentlelket. Megidézni, befolyásolni nem lehet, de lehet és kell (!) is könyörögni eljöveteléért: Veni Sancte Spiritus! A könyörgés lehet egyéni és közösségi imádság, illetve éneklésben mondott imádság.Kálvin a kijelentés összefüggésében beszél a Szentlélekről.A Szentlélek munkájában pünkösd a választóvonal. A Lélek korszaka csak a Jézus megdicsőülése után jöhetett el. A Szentlélek az Atyát dicsőíti meg a Fiú által. Ő a hit ajándékozója, a hitből való megigazulás is csak a Szentlélek által lehetséges. Ő tesz képessé,hogy ne csak általános hitem legyen (hiszek Istenben), hanem különös is (elhiszem, hogy az Isten Fia értem halt meg a kereszten, és feltámadt). Tehát számunkra a sorrend fordított atapasztalatunk szempontjából: Szentlélek–Atya–Fiú. A Szentlélek a Fiúról tesz bizonyságot.Ő általa vallhatjuk Úrnak Jézust, Őáltala nevezhetjük Atyának Istent.

  A Szentlélek munkája nem független az Atyától és a Fiútól. Velük együtt részese a teremtésünknek és a megváltásunk.A Lélek felismerésének is a testet öltött Ige a mércéje. A lelkek azon mérhetők le, hogy hogyan viszonyulnak Jézushoz. A nem Jézusszerű lélek – mármint ami akár a gyülekezetben is, és az egyházban is tevékenykedhet – az nem lehet a Szentlélek. A Szentlélek munkáját a gyümölcsei hitelesítik, aminek a keresztyén ember és közösség mindennapjaiban ott kell lenni. A Szentlélek nem tud együtt lakozni a bűnnel. A hívő ember teste a Szentlélek temploma – mondja Pál. Isten törvényéve ellenkező dolog semmiképen nem lehet a keresztyén ember életében. A bűnökkel meg lehet a bennünk lakozóSzentlelket szomorítani, aminek az is lehet a következménye, hogy eltávozik. Ennek jele agyümölcstelen és bűnök láncától szabadulni nem tudó élet.

  A Szentlélek képessé, szabaddá tesz keresztyén tisztünk gyakorlására:a) A Szentlélek tanít rajtunk keresztül másokat. b) A Szentlélek vezeti az embert.c) A Szentlélek bizonyságtételre készít elő.d) A Szentlélek eljuttat az Isten fiainak szabadságára a tanítás vezetés és bizonyságtétel által.

  A Szentlélek – néhány modell
  „Az Isten Lélek” Jn 4,24 De mit mond ez Istenről. A héber ruah szót a magyar nyelvben három szóval fordíthatjuk: szél, lehelet, lélek. A ruah magyar fordításai mind-mindegy-egy oldaláról világítják meg a Szentlélek bonyolult fogílmát.1) A Lélek mint szél. Az Ószövetség írói óvakodtak, hogy Istent a széllel azonosítsák.De párhuzamot vonnak a szél és Isten ereje között. Például,amikor egy hatalmas szélkettéválasztotta a Vörös-tengert (2Móz 14,21). A keleti szél, a sivatag felől, mint pusztító erővolt ábrázolva. „Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az ÚR szele.” (Ézs 40,7) A nyugatiszél, a tenger felől, üdítő, hűs volt, mely a csapadékot is hozta. Istent hasonlítja a szentíró anyugati szélhez (Hós 6,3).

  2) A Lélek mint lehelet. A lélek gondolata az élethez kötődik. Ádámba Isten életnek leheletét lehelte, aki így lett élőlénnyé (1Móz 27). Ezékiel látomásában (Ez 37,1-9) a csontok úgy elevenednek meg, hogy lehelet árad beléjük. A Lélek gyakran kötődik Isten teremtőmunkájához.

  3) A Lélek mint karizma. A „karizma” kifejezés „az ember Isten lelkével valómegtöltekezésre” utal, mely által a szóban forgó személy képessé válik olyan feladatok ellátására, mely egyébként lehetetlen lenne az ő számára. A bölcsesség adományát gyakran aLélek kitöltekezésének eredményeképpen ábrázolja az Ige. (1Móz 41,38-39 stb.) AzÓszövetség a vezetést és a katonai rátermettséget is a Lélek befolyásának tulajdonítják. ALélek „karizma” jellegének legáthatóbb formája a prófétasághoz kapcsolódik. A próféták hitelessége a lélek kitöltésén alapult, ez ad tekintély a leírt üzenetnek.

  A kegyelmi, lelki ajándékok haszonra, építésre adattak a hívőknek. Sohasem öncélúak, hanem a gyülekezet, valamint az egyes ember építését, illetve épülését szolgálják.Mind az Isten dicsőségét kell, hogy szolgálják. Különbség van a tálentumok, és a kegyelmi,lelki ajándékok között. A tálentumok vele született adottságok, képességek valamire. A kegyelmi ajándékok, lelki ajándékok Istentől jövő különös célt szolgáló ajándékot jelölnek. A kegyelmi ajándékok, lelki ajándékok nem egyenlők a Lélek gyümölcseivel (Gal 5,22),amelyből mindegyiket kell teremnie az Isten Szentlélekkel betöltekezett embernek.

  http://hu.scribd.com/doc/16511273/Dogmatika-tetelek

  Azt az egyet nem mondhatod ezek utan,hogy itt a hozzaszolok többsege nem tudja,mi fan terem a keresztenyseg!!! 😉

   
 69. Xmes

  2012. szeptember 22. szombat at 20:42

  “A Biblia több ezer évig mindenre tudta a magyarázatot”
  Ja…. Akkor a vallásod történelméből megbuktál.
  Aki tudja mióta létezik a biblia, ne írja le neki, ne lőjük le a poént. 😀 😀

   
  • AK

   2012. szeptember 22. szombat at 21:27

   őőő szorri, de mire célzol? Kicsit túloztam persze, de vallásossággal vádolni azért erős. 😉
   Olvasd végig mit írtam. Hívő fiúnak próbáltam rávilágítani, hogy az ő “igazi kereszténysége”, a nem szó szerinti bibliaértelmezése mennyire távol áll a jelenlegi és korábbi keresztény felfogástól.

    
 70. ditte

  2012. szeptember 28. péntek at 15:21

  Sziasztok! Latom mèg mindig nem hagynak békén benneteket a magam fajták… 🙂
  Nézzétek el nekik! Úgy ahogy Ricsi mondja, elobb utobb úgyis feladja mindenki.en is feladtam. De azert gondolok Rátok. 🙂 üdv. Mindenkinek! Ditte

   
 71. hívő fiú

  2012. szeptember 29. szombat at 14:33

  Válasz AK

  “Valamiért bekeverted a kommunizmust a képbe. Senki nem beszélt róla és pont semmi köze a témához. Mábocs, de tipikus mellébeszélő vagy. Red Herring, Strawman argument hegyek…”

  Azt hogy a kommunizmus gyakran együt jár az ateizmussal és fordítva a történelmi tényekre alapoztam és mgmeli kérdésére válaszolta:

  “Ezért kérdeztem tőled, hogy neked személyesen miért van szükség az istenhitre? Isten nélkül miért nem tudsz hinni az emberségben, humánumban, az élet elsőbbrendűségében, az emberi és társadalmi erkölcsökben, jóban, szépben, fejlődésben, tudományban?”

  De alapozhatom a nyugati demokráciákban kommunista pártot választok között előforduló
  nagyarányú ateistára is.
  Bár újabban az ateisták egyre inkább liberális eszméknek hódolnak.

  “A legegészségesebb (bűnözés, rasszizmus, társadalmi egyenlőség, várható élettartam, jólét tekintetében) társadalmak: Norvégia, Dánia, Svédország, Japán, Finnország, Dél-Korea a top 10 leginkább vallástalan országok között vannak.”

  “Vallástalan”-on nem tudom te mit értesz , én a magyar nyelvtan szabályai szerint értelmeztem vagyis a vallástalan vallás nélkülit jelent.
  Ahogy az ujjatlan ing is azt jelenti ,hogy nincs az ingnek egy kicsi ujja sem , mert akkor rövid ujjú ing lenne.
  Ha egy ország szabad vallásgyakorlású és működnek benne egyházak akkor az már nem vallástalan.Fenti országokban mindenhol működnek egyházak.

  Tisztázni kell még azt is ,hogy a vallásosság és “hívőnek lenni ” nem ugyanaz.
  Főleg pünkösdi körökben a vallásosság kifejezetten negatív fogalomként szokott felbukkanni.
  Sokak szemében hagyományőrző szertartásokat , társasági alkalmakat jelent valódi hit nélkül.

  Még gimnazista koromban dolgoztam Szonda Ipsosnál és ott a szokásos havi politikai kérdőívekben mindig szerepelt egy ilyen irányú puhatolózás , -ha jól emlékszem- ilyenformán megfogalmazva:

  Önre melyik állítás illik a legjobban ?

  -Vallásos vagyok követem az egyház tanítását.

  -Vallásos vagyok , de nem mindenben értek egyet az egyházzal.

  – hívő vagyok , de nem tartozok egyik egyházhoz sem.

  -hivő vagyok a magam módján.

  -hiszek is meg nem is.

  -nem vagyok hívő.

  Feltételezem ez egy nemzetközi szabvány és az a felmérés amire hivatkozol a “vallástalan” országok kapcsán egy ilyen kérdésre épít .
  Ha egy ilyen kérdőívre hivatkozol akkor az utolsó válasz lehetőség jelenti azt amire te gondolhatsz és nem az hogy kevesen választották az elsőt.

   
 72. hívő fiú

  2012. szeptember 29. szombat at 14:47

  Válasz AK

  “A Biblia több ezer évig mindenre tudta a magyarázatot.”

  Azt hiszem arra gondoltál ,hogy egyes emberek kezdtek a Bibliából kiindulva elmélkedni , magyarázgatni az anyagi világ időszerű szabályairól.

  Ha erre gondoltál akkor ez szerintem akkor és ma is tévedés ,mert a
  Az Újszövetség a megváltó Jézusról és tanításairól szól. Ezek pedig lelki tanítások.
  A Biblia Ószövetségi része döntően Isten és választott népe a zsidóság kapcsolatát és ennek szövetségnek , sokszor emberi elgondolásokat , természeti törvényeket felrúgó történetét írja le .
  Egy mai értelemben vett csoda éppen attól csoda , hogy természeti törvényekkel nem magyarázható , nem kiszámítható.
  A természettudomány a megismételhető , bármikor ellenőrízhető dolgokból indul ki.
  Egy rendkivüli eseményekkel, csodákkal teli könyv nem a legjobb kiindulási pont a természettudományos vizsgálatokhoz , ami pont a hétköznapiból építkezve igyekszik magyarázni rendkivüli jelenségeket.

  Az Ószövetség legfontosabb üzenete pedig a megváltó ígérete. A megváltó személyéről szóló próféciák átszövik az Ószövetséget.

  Nagyon nagy összeesküvés elmélet gyártásra van szükség ahhoz hogy Jézust mint megváltót elutasító zsidóság a saját könyveibe utólag beleírjon Jézust igazoló próféciákat.
  Márpedig a zsidók által őrzött és elfogadott írások
  a mai napig tele vannak ezekkel .
  Az Ószövetség Jézus előtti időkből származó fordításai is tartalmazzák ezeket.

  “Aki a mai tudományos ismeretek közt felnőve egy kiherélt, elvont bibliában hisz az egyrészt a szentírás szövegének nagy részét, másrészt pedig a kereszténység történelmének és történelmi tanainak túlnyomó részét köpi szembe.”

  Azt gondolom , ismét egy olyan mondatra válaszoltál , amit én nem írtam le.

  “Egy kiherélt, felhígított, modernizált hitvilágot kreál magának és óriási szellemi energiabefektetéssel a saját és a civilizált társadalom képére formálja az ősi, bigott dokumentum mondanivalóját.”

  Itt már ki sem tudom találni mire lehet ez a válasz.

  “Ezt a mentális gimnasztikát -ami a biblia ma is elfogadhatóvá tételét célozza- persze rengeteg megélhetési hívő, teológus végzi helyettetek, rengeteg áltudományos, elvont filozofikus könyv jelenik meg amiknek elég benyalni a dumáját. ”

  Áruld már el melyik mondatom hozta ezt ki belőled.

  “Véditek a védhetetlent…”

  Ezt végre értem.
  Nekem pont ez jutott eszembe az ateistákról.

  .”…akkor a tudományról alkotott fogalmad téves. Pont ez a lényege, hogy soha sem százszázalékos, megcáfolható, mindig továbbfejleszthető pontosítható.”

  Megtudhatom melyik egyetem vagy főiskola melyik szakára jártál?
  Ez csak kíváncsiság semmi leértékelőt nem gondolok azokról akik mondjuk nyolc általánost végeztek és önképzéssel szereztek tudományos ismereteket .

  “Mindenesetre a tudomány segítségével faszább dolgokra vagyunk képesek, mint amikről az ókorban már elhitték volna rólunk, hogy istenek vagyunk.”

  Ez egy gondolat kísérlet következtetése vagy próbálta már valaki?
  Vannak még itt-ott elszigetelt ősközösségi szinten élő törzsek kíváncsi lennék meddig tudnád magadról elhitetni az ottani felnőttekkel az összes kütyüddel együtt hogy isten lennél.
  Két napnál többre nem fogadnék.
  Hamarabb lennél ártó szellem.

  “Én tegnap repültem, távbeszéltem, fényképet készítettem és most gyógyszerekkel kúrálom a torokgyulladásomat amiből tuti nem lesz tüdőgyulladás és nem fogok belehalni. ”

  A te mostani személyes jóléted közvetve vagy közvetlenül több más ember jelen idejű nyomorából, embertelen kihasználásából, kínzásából , halálából származik .

  Tényleg elhiszed , hogy esetül a gyógyszergyárak nem fojtatnak a harmadik világban ember kísérleteket ?
  Ott az nem kerül szinte semmibe a “fejlett nyugaton” egy rosszul sikerült gyógyszer perköltségei viszont milliárdos tételek lehetnek.

  ” A tudomány kézzel fogható eredményeihez képest a kereszténység 2000 év alatt se tudott felmutatni semmi kézzel foghatót.”

  A kereszténység tanításai az élet legapróbb részleteibe is beszivárogtak .

  Például a magát tudatos ateistának tartó mgmeli úgy köszönt el hogy “Üdv”.
  Minek is a rövidítése ez ?
  Üdvösséged legyen vagyis örök életed legyen a mennyországban.
  Az eredeti jelentése nála valószínűleg már lecserélődött , de a kifejezetten pozitív hangulatú jókívánságát ez a szó még egy ateistától is továbbörökíti.

  Hasonlóképpen ahol a zsidó-keresztény hit megmaradt ott a tanításának elemei akarva akaratlanul beépültek az emberek gondolataiba, cselekedeteibe.
  (kinek több , kinek kevesebb, minél több annál jobb.)

  Összességében a történelemben senkinek nem volt olyan mértékű és mélységű hatása az emberek életére , mint a názáreti Jézusnak.

  Dawkinst ajánlgatjátok , de az általa kitalált mém fogalmát nem alkalmazzátok a zsidó-keresztény tanításokra.
  Érdekes.

  “Egy óriási nagy kudarc az egész és csak azért tudott fennmaradni mert magévá tette a szekuláris fejlődés eredményeit, legyenek azok morálisak vagy tudományosak.”

  Szerintem a tudományos fejlődést a fentebb leírtak miatt nem lehet egyházi és világi fejlődésre szétválasztani.

  A szerzetes Mendel a genetikai vizsgálatai hova tartoznak ?

   
 73. mgmeli

  2012. szeptember 30. vasárnap at 01:16

  hinni az emberségben, humánumban, az élet elsőbbrendűségében, az emberi és társadalmi erkölcsökben, jóban, szépben, fejlődésben, tudományban——- és erről neked a kommunizmus jut eszedbe??? Kár hogy nem tapasztaltad meg, nem járna így a pofád…

   
 74. mgmeli

  2012. szeptember 30. vasárnap at 01:30

  na, szevasz haver, Jézuska sosem élt, és hiába is bizonyitják be, neked olyan mindegy, mert azt hiszel, amit akarsz. Tolem fejre is allhatsz, de messzire elkerulj. Nincs tanulnivalod, hogy visszajottel??? meg mindig nem irtad le a nagy megteresedet. Talan kinevetunk? Valaszolok a kerdesedre: képzeld, nekem nincs is lelkem, meg 21 gramm sem, amit leleknek nevetek, csupan a gondolataim es erzesem osszessege. Vagy inkabb csak a gondolataim. Na es a tied? Szokott galaxisok között utazgatni, keresni a JÉzuskás mennyországot??? És mondd csak, remelem nem tanarnak keszulsz, ha megis, akkor reszvetem a leendo tanitvanyaidnak…

   
 75. xingtao

  2012. szeptember 30. vasárnap at 05:12

  “Az Ószövetség legfontosabb üzenete pedig a megváltó ígérete. A megváltó személyéről szóló próféciák átszövik az Ószövetséget.”

  Csak nem a messiásra (=/= Jézus) gondolsz?:

  ” A zsidóság messiáshite azonban mindmáig megőrizte a Szentírás eredeti, „az idők végén”, ám itt, a való világban bekövetkező megváltás-gondolatát: Isten — a próféták tanításai szerint — az idők végén egybegyűjti majd Izrael szétszórtjait a világ négy tájáról, elviszi őket az ősi földre, és újra felépül a jeruzsálemi Szentély. Megszűnik az emberi kizsákmányolás, háború és gyűlölködés („összetörik kardjaikat kapákká, dárdáikat vincellér késekké, nem emel nép nép ellen kardot, és nem tanulnak többé háborút”), s „megtelik a föld az Örökkévaló ismeretével, ahogyan a tengert a víz ellepi”. Nem véletlen, hogy a héber nyelv nem túlvilágról, nem másvilágról, hanem jövendő világról (olam habá) beszél, mert — ahogyan Martin Buber mondja — „a két világ voltaképpen egy, és egynek kell lennie”. ………A messiás eljövetele a zsidó gondolkodásban ugyanis mindmáig azt jelenti, hogy általa a világ és benne az ember alapvetően megjavul, megváltozik. A vallásos zsidó nem tudja elfogadni a megváltást, amíg a való élet ennek épp ellenkezőjét, a megváltatlan világ és a megváltatlan ember képét mutatja. S bizony, ez a legfontosabb szempont, amiért a vallásos zsidóság mindmáig oly fontosnak érzi, hogy tovább várja a megváltót. ” http://www.zsido.hu/vallas/messias.htm

  “A te mostani személyes jóléted közvetve vagy közvetlenül több más ember jelen idejű nyomorából, embertelen kihasználásából, kínzásából , halálából származik .”

  Ezt úgy írod, mintha Te egy barlangban élnél, internet, számítógép, villamosság, gyógyszerek stb használata nélkül.

  ” “Üdv”. Minek is a rövidítése ez ?”

  Szerintem az “Üdvözöl”, “Üdvözletem” rövidítése.

   
  • hívő fiú

   2012. október 1. hétfő at 14:34

   Válasz xingtao

   “Csak nem a messiásra (=/= Jézus) gondolsz?:”

   A félreértések , ha jól tudom abból adódnak ,hogy Jézus kétszer fog eljönni , ezért sem teljesült be elsőre minden prófécia és részben ezért sem fogadja el Jézust , mint megváltót a zsidóság .
   De köszönöm az észrevételt és a forrásokat , mivel ezek amúgy is érdekeltek és utána olvasok.

   “Ezt úgy írod, mintha Te egy barlangban élnél, internet, számítógép, villamosság, gyógyszerek stb használata nélkül. ”

   Fogalmazásból nem lehetek valami jó ,ha ezt olvastad ki a mondataimból.
   Általánosságban jeleztem nagyszerű teknokulturális társadalmunk árnyoldalait .

   Egyébként van számgépem , de nincs otthon netem .

   “Szerintem az “Üdvözöl”, “Üdvözletem” rövidítése.”

   Az üdvözletem pedig az “üdvösséged legyen”-ből rövidült.
   Biztos van más szófejtés is , de nem találtam olyat , ami a keresztény egyházi gyökerét
   vonná kétségbe.

   Nem lett igazam? Ateistáknak szükségünk van hívőkre ,különben miről is beszélgetnétek ?
   A semmiről ?
   Elég egy darab keresztény és már van élet a fórumon.

    
   • Warlord

    2012. október 2. kedd at 07:54

    “Nem lett igazam? Ateistáknak szükségünk van hívőkre ,különben miről is beszélgetnétek ?
    A semmiről ?
    Elég egy darab keresztény és már van élet a fórumon.”

    Eppenseggel lehetne rengeteg mindenröl beszelgetnie az ateistaknak egyetlen szem kereszteny nelkül is,de egyelöre ez egy olyan blognak indult,ahol a volt kereszteny blogiro altal feltett cikkekröl lehetett(-ne) kifejteni a velemenyeket.Mivel mostanaban mar uj cikkek nemigen “születnek”,ezert ennek köszönhetöen kevesebb a komment is!
    Masreszt meg sok esetben csak az idetodulo keresztenyek velt,vagy valos ellenvelemenyei miatt alakultak ki a vitak,asszem Ricsi irta valahol korabban,hogy ök(ti) jarnak(-tok) ide,nem pedig mi a kereszteny topikokra!
    Szal összessegeben elet attol meg böven lehetne itt,mert egyetlen kereszteny sem irna ide,-hogy azt a lehetöseget ne villantsam fel,hogy nem is leteznenek keresztenyek! 😀 😉

     
 76. hívő fiú

  2012. október 1. hétfő at 14:52

  Drága , ,jó mgmeli !

  “Amugy kimondottan kezdem sajnalni, hogy ellentaborban vagy.”

  Jó hírem van : lehetünk egy táborban , de ez csak rajtad múlik.

  ” Es kimondottan kivancsi vagyok, hogy mitol es miert is tertel meg, lettel vallasos???”

  “Azt hiszem, valakinek vagy valami történésnek a hatása alatt állsz te is, hogy lemondasz inkább a józan gondolkodásról, és szükséged van arra, hogy valami természetfeletti vezessen az életedben.”

  Miért kérdezed , ha már amúgy is megvan rá a válaszod ?
  Egyébként írtam ,hogy semmilyen emberi vagy közösségi befolyás , tömegpszihózis nem áll mögötte.

   
  • Warlord

   2012. október 2. kedd at 07:41

   “Jó hírem van : lehetünk egy táborban , de ez csak rajtad múlik.”

   Elfelejtettel szamolni avval a lehetöseggel,hogy kiabrandulsz a keresztenysegböl,vagy a kereszteny Istenkepböl es innentöl fogva maris nem csak mgmelin mulik a dolog! 😉

    
 77. Warlord

  2012. október 2. kedd at 21:04

  “Valamiért bekeverted a kommunizmust a képbe.Senki nem beszélt róla és pont semmi köze a témához. Mábocs, de tipikus mellébeszélő vagy. Red Herring, Strawman argument hegyek…”

  “Azt hogy a kommunizmus gyakran együt jár az ateizmussal és fordítva a történelmi tényekre alapoztam és mgmeli kérdésére válaszolta:”

  “Ezért kérdeztem tőled, hogy neked személyesen miért van szükség az istenhitre? Isten nélkül miért nem tudsz hinni az emberségben, humánumban, az élet elsőbbrendűségében, az emberi és társadalmi erkölcsökben, jóban, szépben, fejlődésben, tudományban?”

  “De alapozhatom a nyugati demokráciákban kommunista pártot választok között előforduló
  nagyarányú ateistára is.
  Bár újabban az ateisták egyre inkább liberális eszméknek hódolnak.”

  -Hat pont ez az!Ez is csak azt bizonyitja,hogy az ateizmus nem = a kommunizmussal es bar igaz,hogy a sok egykori es a par mai kommunista rendszernek többnyire ateista ideologiai alapja volt(van),ez nem jelenti azt,hogy egy ateista csakis a kommunizmus tamogatoja lehet.Böven elkepzelhetö pl. egy ateista alapu parlamentaris demokracia is akar.

  “A legegészségesebb (bűnözés, rasszizmus, társadalmi egyenlőség, várható élettartam, jólét tekintetében) társadalmak: Norvégia, Dánia, Svédország, Japán, Finnország, Dél-Korea a top 10 leginkább vallástalan országok között vannak.”

  ““Vallástalan”-on nem tudom te mit értesz , én a magyar nyelvtan szabályai szerint értelmeztem vagyis a vallástalan vallás nélkülit jelent.
  Ahogy az ujjatlan ing is azt jelenti,hogy nincs az ingnek egy kicsi ujja sem,mert akkor rövid ujjú ing lenne.
  Ha egy ország szabad vallásgyakorlású és működnek benne egyházak akkor az már nem vallástalan.Fenti országokban mindenhol működnek egyházak.”

  -Hat te aztan jo keresztenyhez meltoan egyvalamiben bizonyosan profi vagy: a szokiforgatasban!Ugyanis itt nem arrol szol a törtenet,hogy az adott orszag abszolut ertelemben vallastalan,tehat nincsen benne semmilyen egyhaz,vagy egyetlen hivö ember sem,hanem hogy ezekben az orszagokban a legmagasabb a VALLASTALAN EMBEREK aranya!De ezt bizonyara ertetted te is,csak kifogas nem leven, probaltal belekötni egy talan kisse pontatlan megfogalmazasba!

  “Tisztázni kell még azt is ,hogy a vallásosság és “hívőnek lenni ” nem ugyanaz.
  Főleg pünkösdi körökben a vallásosság kifejezetten negatív fogalomként szokott felbukkanni.
  Sokak szemében hagyományőrző szertartásokat , társasági alkalmakat jelent valódi hit nélkül.”

  -Ugy-ugy,ez bizony igy van,nem mindenki tekinthetö bibliai ertelemben valodi keresztenynek – mondjuk igy: hivönek,es mivel ez a magasabb vallasossagi arannyal rendelkezö orszagokra is igaz,a valoban hivö-keresztenynek tekinthetök aranya ott meginkabb lenyegesen kisebb kell legyen,mint amit a nyilvanossagra hozott felmeresek adatai tartalmaznak.Vagyis a fentebb hozott összefügges meginkabb igaz,ha csak a hivö-keresztenyek valodi szamat vesszük alapul,nem pedig a csak “statisztikailag” keresztenyeket!

  “Még gimnazista koromban dolgoztam Szonda Ipsosnál és ott a szokásos havi politikai kérdőívekben mindig szerepelt egy ilyen irányú puhatolózás , -ha jól emlékszem- ilyenformán megfogalmazva:
  Önre melyik állítás illik a legjobban ?
  -Vallásos vagyok követem az egyház tanítását.
  -Vallásos vagyok , de nem mindenben értek egyet az egyházzal.
  – hívő vagyok , de nem tartozok egyik egyházhoz sem.
  -hivő vagyok a magam módján.
  -hiszek is meg nem is.
  -nem vagyok hívő.
  Feltételezem ez egy nemzetközi szabvány és az a felmérés amire hivatkozol a “vallástalan” országok kapcsán egy ilyen kérdésre épít .
  Ha egy ilyen kérdőívre hivatkozol akkor az utolsó válasz lehetőség jelenti azt amire te gondolhatsz és nem az hogy kevesen választották az elsőt.”

  -Valoszinüleg igy lehet,en is igy gondolnam!

  “A Biblia több ezer évig mindenre tudta a magyarázatot.”

  “Azt hiszem arra gondoltál ,hogy egyes emberek kezdtek a Bibliából kiindulva elmélkedni , magyarázgatni az anyagi világ időszerű szabályairól.
  Ha erre gondoltál akkor ez szerintem akkor és ma is tévedés,mert a
  Az Újszövetség a megváltó Jézusról és tanításairól szól. Ezek pedig lelki tanítások.
  A Biblia Ószövetségi része döntően Isten és választott népe a zsidóság kapcsolatát és ennek szövetségnek , sokszor emberi elgondolásokat , természeti törvényeket felrúgó történetét írja le.”

  -Akkor bizony te most ezzel nem mondtal mast,minthogy a tudomanyos gondolkodas kb. XVIII.-XIX. szazadokra tehetö megjeleneseig az,hogy pl. az egyhazak a Bibliabol eredeztettek es vezettek le vilagkepüket,tevedes volt!Pontosabban,hogy a Bibliaban fellelhetö,termeszettudomanyos megallapitasokra utalo allitasokat a vilagmagyarazataik megalkotasanal arra hivatkozva,hogy mivel a Biblia Isten kijelentese,ezert tevedhetetlen,felhasznaltak – tevedes.Ezt en anno keresztenykent is,de most is meredeknek tartom egy keresztenytöl!Mert bar az igaz,hogy tartalmaz lelki tanitasokat is a Biblia,amelyek önmagukban veve,attol függetlenül is lehetnek hasznosak,vagy elvetendök,hogy igazak-e vagy sem a termeszetre vonatkozo kijelentesek,de ezzel együtt bizony a termeszetre vonatkozo kijelentesek is ott vannak es azokbol ilyen iranyu következtetesek a Bibliabol marpedig levonhatok.Amelyek pedig sok esetben nincsenek összhangban a mai kor tudomanyos megallapitasokkal,következtetesekkel.(Attol meg igazak persze lehetnek,de akkor ez azt jelentene,hogy a tudomany megallapitasai a tevesek…)

  “Egy mai értelemben vett csoda éppen attól csoda,hogy természeti törvényekkel nem magyarázható,nem kiszámítható.
  A természettudomány a megismételhető,bármikor ellenőrízhető dolgokból indul ki.
  Egy rendkivüli eseményekkel,csodákkal teli könyv nem a legjobb kiindulási pont a természettudományos vizsgálatokhoz,ami pont a hétköznapiból építkezve igyekszik magyarázni rendkivüli jelenségeket.”

  -Pontosan ez az,ami miatt nem elvarhato es egyaltalan nem szabadna meglepönek tartania senkinek sem,hogyha a termeszeti törvenyeket tapasztalva a Bibliaban leirt csodakkal nem talakozik valaki,akkor ezek utan ketsegbe vonja azokat.Mert megha igaz is lehet,hogy Mozes kettevalasztotta egykor a tengert,vagy hogy Jezus a vizen jart,mivelhogy “Istennek semmi sem lehetetlen”,de mivel ma ilyesmit senki nem tapasztal hitelesen,minden ketseget kizaroan,az a következtetes minimum jogos,hogy akkor ez az Isten skizofren,vagy hogy valamiert meggondolta magat,mert amit egykor megtett,azt ma nem teszi,ketsegben hagyva ezaltal is sokakat.Persze lehet,hogy eppen ez a celja,de akkor miert kene barkinek is josagosnak tartania,ha midön ugyanazokat a csodakra ma is eppugy kepes lenne,sokakkal jot teven,de azokat megsem teszi!De visszakanyarodva: Az,hogy a Bibliaban csodaleirasok vannak,az azt nem jelenti,hogy csodakkal akartak volna a termeszeti törvenyek müködeset magyarazni.A jellemzö eppen az volt,hogy amit nem tudtak termeszeti törvenyekkel megmagyarazni,ahhoz segitsegül hivtak Istent,vagyis szeles körben müködött a “hezagok-Istene” elv,ami az ID,vagy a kreacionizmus eseteben ma is eppugy megvan,csak mara mar a hezagok masok,mint mondjuk 500 evvel ezelött voltak.A modern tudomanyos gondolkodas gyakorlatilag evvel szakitott.

  -“Az Ószövetség legfontosabb üzenete pedig a megváltó ígérete. A megváltó személyéről szóló próféciák átszövik az Ószövetséget.Nagyon nagy összeesküvés elmélet gyártásra van szükség ahhoz hogy Jézust mint megváltót elutasító zsidóság a saját könyveibe utólag beleírjon Jézust igazoló próféciákat.
  Márpedig a zsidók által őrzött és elfogadott írások
  a mai napig tele vannak ezekkel .
  Az Ószövetség Jézus előtti időkből származó fordításai is tartalmazzák ezeket.”

  -Amelyeket a keresztenyek hasznaltak fel a legtöbb esetben arra,hogy azokkal Jezust az
  Oszövetsegi Messiassal azonositsak!Vagyis eppen forditva!Nem a zsidok irtak be utolag Jezust igazolo profeciakat,hanem az Evangeliumok,a Jezusrol szolo iratok lettek ugy megirva – es az azokban felhasznalt oszövetsegi idezetek vannak sok esetben ugy atgyurmazva -,hogy azzal igazoltnak lattassak az Oszövetsegi iratokat.De nehany pelda:

  http://jezusvagymozes.andreanum.hu/a_profetak_jovendolesei.htm

  De az Ateista Naplon is van egy,ezt a temat reszben erintö cikk!

  “Aki a mai tudományos ismeretek közt felnőve egy kiherélt, elvont bibliában hisz az egyrészt a szentírás szövegének nagy részét, másrészt pedig a kereszténység történelmének és történelmi tanainak túlnyomó részét köpi szembe.”

  “Azt gondolom , ismét egy olyan mondatra válaszoltál , amit én nem írtam le.”

  “Egy kiherélt, felhígított, modernizált hitvilágot kreál magának és óriási szellemi energiabefektetéssel a saját és a civilizált társadalom képére formálja az ősi, bigott dokumentum mondanivalóját.”

  “Itt már ki sem tudom találni mire lehet ez a válasz.”

  “Ezt a mentális gimnasztikát -ami a biblia ma is elfogadhatóvá tételét célozza- persze rengeteg megélhetési hívő, teológus végzi helyettetek, rengeteg áltudományos, elvont filozofikus könyv jelenik meg amiknek elég benyalni a dumáját.”

  “Áruld már el melyik mondatom hozta ezt ki belőled.”

  -Mondjuk en erre tippelek:
  “Szerintem alapvető tévedés a Bibliát biologia vagy fizika vagy akár csillagászati “tankönyvnek” tekinteni. Egyszerűen nem erről szól . Az ilyen irányú bibliakritika , olyan mintha egy almától számon kérnéd miért nem kókusz ízű.”

  Ez bizony nekem is ugy tünik,hogy egy kicsit probal elmenni a “mivel egyes tudomanyos megallapitasok nem tamasztjak ala a Biblia termeszetröl,vagy eredetröl szolo allitasait,akkor azokat nem kell szo szerint venni!” c. törtenet iranyaba…Ekkor pedig az AK altal felhozott ervek teljesen jogosak!

  “Véditek a védhetetlent…”

  “Ezt végre értem.
  Nekem pont ez jutott eszembe az ateistákról.“

  Akkor kvittek vagyunk!

  .”…akkor a tudományról alkotott fogalmad téves. Pont ez a lényege, hogy soha sem százszázalékos, megcáfolható, mindig továbbfejleszthető pontosítható.”

  “Megtudhatom melyik egyetem vagy főiskola melyik szakára jártál?
  Ez csak kíváncsiság semmi leértékelőt nem gondolok azokról akik mondjuk nyolc általánost végeztek és önképzéssel szereztek tudományos ismereteket.”

  -Azert valljuk be, önkepzessel ugyanolyan szintü es mennyisegü tudomanyos ismereteket vajmi keveseknek sikerül szerezhetnie,mint az erre a celra alapitott,kifejezetten ilyen dolgokkal foglalkozo intezmenyeken tanulok!

  “Mindenesetre a tudomány segítségével faszább dolgokra vagyunk képesek, mint amikről az ókorban már elhitték volna rólunk, hogy istenek vagyunk.”

  “Ez egy gondolat kísérlet következtetése vagy próbálta már valaki?
  Vannak még itt-ott elszigetelt ősközösségi szinten élő törzsek kíváncsi lennék meddig tudnád magadról elhitetni az ottani felnőttekkel az összes kütyüddel együtt hogy isten lennél.
  Két napnál többre nem fogadnék.
  Hamarabb lennél ártó szellem.”

  -Ezutan fogalmazodott meg bennem ez a kerdes: A Cargo-kultuszokrol mar hallottal?

  “Én tegnap repültem, távbeszéltem, fényképet készítettem és most gyógyszerekkel kúrálom a torokgyulladásomat amiből tuti nem lesz tüdőgyulladás és nem fogok belehalni. ”

  “A te mostani személyes jóléted közvetve vagy közvetlenül több más ember jelen idejű nyomorából, embertelen kihasználásából, kínzásából,halálából származik.”

  -Ez viszont egy rossz rendszer hibaja,nem az empirikus tudomany alapu technika alkalmazasanak következmenye önmagaban veve!Csak ennek nem lennenek szüksegszerüen ilyen következmenyei!De ha a nyugati tarsadalmak jolete a gondod, javaslom szamodra az Amish-közösseget! 😉

  “Tényleg elhiszed,hogy esetül a gyógyszergyárak nem folytatnak a harmadik világban ember kísérleteket?
  Ott az nem kerül szinte semmibe a “fejlett nyugaton” egy rosszul sikerült gyógyszer perköltségei viszont milliárdos tételek lehetnek.”

  -Ha vannak ilyenek,akkor azokert megint nem a tudas okolhato,amely gyogyitas,vagy akar csak tünetkezeles celjara megalkotja a gyogyszert,hanem vmilyen korrupt rendszer,vagy hatalom,amely ilyet megtür,vagy lehetöve tesz!

  ”A tudomány kézzel fogható eredményeihez képest a kereszténység 2000 év alatt se tudott felmutatni semmi kézzel foghatót.”

  “A kereszténység tanításai az élet legapróbb részleteibe is beszivárogtak .Például a magát tudatos ateistának tartó mgmeli úgy köszönt el hogy “Üdv”.
  Minek is a rövidítése ez ?
  Üdvösséged legyen vagyis örök életed legyen a mennyországban.
  Az eredeti jelentése nála valószínűleg már lecserélődött , de a kifejezetten pozitív hangulatú jókívánságát ez a szó még egy ateistától is továbbörökíti.”

  -No hat ha csak ezen mulik,akkor külön rad valo tekintettel kerülni fogom eme formula alkalmazasat,csak azert,hogy bizonyitsam,egy megfelelö es kielegitö emberi együtteleshez nem feltetlenül szüksegesek a zsido-kereszteny tanitasok! 😛

  “Hasonlóképpen ahol a zsidó-keresztény hit megmaradt ott a tanításának elemei akarva akaratlanul beépültek az emberek gondolataiba, cselekedeteibe.”

  -Ez meg alapvetöen a korabbi szazadok Egyhazi es vilagi hatalmi összefonodasoknak köszönhetö elsösorban.Messze nem lennenek ezek annyira elterjedtek,ha nem lettek volna intezmenyesitve pl. a kereszteny tanok szeles körü terjesztesere mondjuk egyhazi iskolak.
  Bizonyitja ezt pl. az is,hogy ahol nem a kereszteny egyhazak es nezetek valtak uralkodova,ott a helyi hitvilaggal összefüggö tanitasok epültek ugyanigy be a mindennapi eletbe.Ld. pl. Iszlam orszagok,vagy Indiaban a hinduizmus!

  “(kinek több , kinek kevesebb, minél több annál jobb.)”

  -No ez (is) az,amit pl. en forditva gondolok! 😉

  “Összességében a történelemben senkinek nem volt olyan mértékű és mélységű hatása az emberek életére , mint a názáreti Jézusnak.”

  -Mennyisegileg persze lehet,ezen vitatkozni nem latom ertelmet,de viszont minösegileg mar korabban sem biztos,vagyis ez a hatas korantsem egyertelmü,hogy csak jotekony! Figyelembe veve mondjuk az egyhaztörtenelem arnyoldalait is,vagy akar a mai egyhazi es szektaknal is megfigyelhetö tulkapasokat!Ha meg azt mondja erre valaki,hogy ”de hat az nem is a Nazareti Jezus hatasa”,akkor viszont meglehet,hogy az a legnagyobb hatas sem annyira biztos!

  “Dawkinst ajánlgatjátok,de az általa kitalált mém fogalmát nem alkalmazzátok a zsidó-keresztény tanításokra.Érdekes.”

  -Hat pont ez az,hogy pl. Dawkins azokat is memkent kezeli!Hogy itt egyenileg ki hogy tesz,azt en persze nem tudhatom…

  “Egy óriási nagy kudarc az egész és csak azért tudott fennmaradni mert magévá tette a szekuláris fejlődés eredményeit, legyenek azok morálisak vagy tudományosak.”

  “Szerintem a tudományos fejlődést a fentebb leírtak miatt nem lehet egyházi és világi fejlődésre szétválasztani.”

  -Mar hogyne lehetne!Eppenhogy most lehet csak igazan,megpedig azert,mert ma a Tudomany mar tud “egyhazfüggetlenül” is müködni,mig egykoron ez (is) egyhazi privilegium volt!

  “A szerzetes Mendel genetikai vizsgálatai hova tartoznak?”

  -Erdekes felvetes,kerdes mennyire tekinthetö egyaltalan Mendel a korabban targyaltak fenyeben pl. valojaban „hivö-kereszteny“-nek?De ketsegtelen,hogy müködik Vatikani csillagvizsgalo is,de ott is ugyanez,ami felmerül:Tekinthetö-e egyaltalan meg „keresztenynek“ egy olyan tudomany,amely bar egyhazi keretek között müködik,de alapvetöen a nem hivö-kereszteny alapon müködö tudomany,bibliai hittel ellenkezö allitasait veszi alapul es tartja igaznak?

   
  • AK

   2012. október 3. szerda at 06:59

   Köszi Warlord! Két helyre válaszolnék én is, de nem teljes részletességgel, mert valkinek a GDPt is kell termelnie ;).

   “Aki a mai tudományos ismeretek közt felnőve egy kiherélt, elvont bibliában hisz az egyrészt a szentírás szövegének nagy részét, másrészt pedig a kereszténység történelmének és történelmi tanainak túlnyomó részét köpi szembe.”

   “Azt gondolom , ismét egy olyan mondatra válaszoltál , amit én nem írtam le.”

   – Tuti, hogy nem vallod, hogy meg kell kövezni az engedetlen gyermeket, hogy helyes volt istennek medvével kinyírnia azt a csapat gyereket akik lekopaszozták Elizeus prófétát. Nem tartod be a sabbathot (pedig a tízparancsolatban is benne van). Nem akarod megöletni a homokosokat, elégetni a boszorkányokat és kiirtani minden más népet (törzset) aki más vallású a környékeden. Nem követed a parancsolatot, hogy öld meg azt aki áttér más vallásra. Nem hiszed el, hogy volt egy világméretű árvíz 4000 évvel ezelőtt. Nem hiszed el, hogy tényleg egy első emberpárból lett az emberiség. Sorolhatnám a végtelenségig. Ezeken kívül már számtalanszor azt mondtad, hogy ez vagy az az ember/tanítás/hitelv nem “igazi” keresztény. Ezekre írtam amit írtam. A jelenkor ismeretei/moralitása alapján elveted a biblia nagy részét, amik régen szentigazak voltak, ill. “nem igazi kereszténynek” bélyegzed azokat a milliókat akik ma is elhiszik a biblia 100%-os igazát. Egyébként végig vagy értetlenkedsz, vagy kiforgatod a mondanivalómat, gratula ó tudósgyerek aki nem tud egyértelmű diskurzust folytatni.

   “Egy kiherélt, felhígított, modernizált hitvilágot kreál magának és óriási szellemi energiabefektetéssel a saját és a civilizált társadalom képére formálja az ősi, bigott dokumentum mondanivalóját.”

   “Itt már ki sem tudom találni mire lehet ez a válasz.”

   – Pont ugyanarra, mint amit az előbb írtam. Hitvilágod alapjának tekintesz egy vállalhatatlan dokumentumot és próbálod magyarázni a benne lévő tonnányi hülyeséget.

   “Ezt a mentális gimnasztikát -ami a biblia ma is elfogadhatóvá tételét célozza- persze rengeteg megélhetési hívő, teológus végzi helyettetek, rengeteg áltudományos, elvont filozofikus könyv jelenik meg amiknek elég benyalni a dumáját.”

   “Áruld már el melyik mondatom hozta ezt ki belőled.”

   – Még mindig: te is ezt csinálod. Próbálod racionalizálni, magyarázni, ma is elfogadhatóvá tenni a bibliai baromságokat. Még egyszer soroljam, hogy miket?

   “Megtudhatom melyik egyetem vagy főiskola melyik szakára jártál?
   Ez csak kíváncsiság semmi leértékelőt nem gondolok azokról akik mondjuk nyolc általánost végeztek és önképzéssel szereztek tudományos ismereteket.”
   – Kétszeres mérnök vagyok, Bánki Donát főisk és Szent István Egyetem. Nem vagyok nagy tudományfilozófus, de az apologéták faszságát észerveszem, amikor démonizálni, degradálni próbálják a tudományt.

    
   • Warlord

    2012. október 4. csütörtök at 11:10

    “Köszi Warlord! Két helyre válaszolnék én is, de nem teljes részletességgel, mert valkinek a GDPt is kell termelnie” 😉 .

    Ez csak termeszetes!Nekem is az volt a sejtesem,hogy ilyesfajta okok miatt nem tudsz valszolni,ugyhogy gondoltam “kezbe veszem az ügyet”! 🙂
    Persze nekem is felre kellett tennem sokminden mast emiatt,de a kereszteny gondolkodasmodot nehezen türöm,hiaba no…! 😉

     
 78. Warlord

  2012. október 2. kedd at 21:05

  Bakker!
  A “valasz hivö fiu” lemaradt…! 😀

   
 79. hívő fiú

  2012. október 4. csütörtök at 13:02

  Válasz Warlord+AK

  Mindkettötöknek tudnék , mit válaszolni ,de valahogy úgy érzem és itt semmi bántót
  nem akarok evvel mondani ,de egyszerűen nincs jobb hasonlatom , mintha vakoknak magyaráznék
  a színekről . Persze lehet ,hogy nekem nincsenek meg a fogalmazási adottságaim ,de remélem azért néhányan valamit értettek belőle.

  Csodák vannak és ezt tényleg személyesen kell megtapasztalni.

  A linket köszönöm utána járok .

  Nem akarom kétségbe vonni senki hitét , de például
  AK írta:
  “Én ilyen szempontból csak egy “langymeleg hívő” voltam, akibe egyszerűen csak belenevelték az egészet, és ezért nem tudtam szabadulni tőle sokáig.”

  Innentől nem is értem miért sértődsz meg a ” nem igazi keresztény ” érven.

  “-Ezutan fogalmazodott meg bennem ez a kerdes: A Cargo-kultuszokrol mar hallottal? ”
  Nem.

  “Elfelejtettel szamolni avval a lehetöseggel,hogy kiabrandulsz a keresztenysegböl,vagy a kereszteny Istenkepböl es innentöl fogva maris nem csak mgmelin mulik a dolog! ;)”

  Ez úgy hangzik mint a sötét oldal csábítása: gyere ,gyere menjünk együtt a pokolba.
  Inkább nem.

  Nem is tudom ,hogy rémüldözzek vagy sajnálkozzak azon a lelkiállapoton , ami néhányotok
  bejegyzéseiből úgy általában érezhető .

   
  • Warlord

   2012. október 4. csütörtök at 13:25

   Valasz hivö fiu:

   “Ez úgy hangzik mint a sötét oldal csábítása: gyere ,gyere menjünk együtt a pokolba.
   Inkább nem.

   Nem is tudom ,hogy rémüldözzek vagy sajnálkozzak azon a lelkiállapoton , ami néhányotok
   bejegyzéseiből úgy általában érezhető.”

   A te dolgod,en viszont azon a szemleleten meg en tudok sajnalkozni,amit te is kepviselsz,ti.,hogy kepes vagy hajbokolni egy olyan szemelyiseg elött,mint a bibliai Isten!(A masik temanal mar elkezdtem körvonalazni,mire gondolok!…)
   A poklot is ez az Isten keszitette,ha pedig ezert valakinek unszi ez az alak,akkor nem ö tehet rola,hogy odaküldi!
   Vegülis ha te egy olyan Istent akarsz imadni,aki rengeteg embert keszül a pokolra küldeni,tegyed,en mar regota nem vallalok közöösseget ilyenek tarsasagaval!!! 😛

   A Cargo-kultuszokat peddig arrafel irtam,hogy ott biza megtörtent,amire te nem gondoltal,hogy nem 1,de nem is 2 napig tartottak isteneknek a valahol az Oceaniai szigatvilagban repülöteret,katonai bazist kiepitö II. vilaghaborus amerikai katonakat!

    
  • AK

   2012. október 5. péntek at 17:04

   Hívő fiú:
   “Csodák vannak és ezt tényleg személyesen kell megtapasztalni.”
   – A hangok a fejemben márpedig vannak, de csak én hallom őket. Mondá a skizofrén. Remélem érzed hasonlóságot a csodák és a hangok a valóságtartalma között.

   “Innentől nem is értem miért sértődsz meg a ” nem igazi keresztény ” érven.”
   – Megsértődni nem sértődök meg (vagy írtam ilyet? nem emlékszem). Csak próbálok rámutatni, hogy ez nem valid érv.

   “A Cargo-kultuszokrol mar hallottal? ”
   “Nem.”

   andrsib.com/dawkins/cargo.htm (wéwéwé mehet elé, ha szükséges)

   – szerintem idevágó, tömör összefoglaló róluk

   “Nem is tudom ,hogy rémüldözzek vagy sajnálkozzak azon a lelkiállapoton , ami néhányotok
   bejegyzéseiből úgy általában érezhető .”
   – Ilyesmit már többször mondtál, de nem értem. Mi vagy te varázsló vagy látnok hogy néhány sorból “lelkiállapotra” következtetsz? Szerintem csak nem nagyon szembesültél még kitartó és felkészült kritikával a hiteddel szemben és csak hüledezel, hogy “azta, ilyen is van? milyen rossz, csúnya, gonosz, romlott emberek lehetnek akik ilyeneket képesek mondani”, nem?

    
  • AK

   2012. október 5. péntek at 17:08

   Várjunk csak, jól látom? A lényegi kritikára megint nem válaszoltál?

    
   • hívő fiú

    2012. október 6. szombat at 10:21

    Részválasz AK
    “Várjunk csak, jól látom? A lényegi kritikára megint nem válaszoltál?”
    Mihelyst lesz időm és internetem egyszerre , válaszolok.Kb talán december-január.
    Viszont avval nem tudok még akkor sem mit kezdeni ,ha következetesen nem értenek meg, ami lehet hogy az én fogalmazási hibám .
    Az ajánlott linkben feltüntetett kritikára is részben már tudnék mit mondani.
    Az egész beszélgetésnek számomra annyi haszna volt , hogy kell magyarul egy rendes , állandóan időszerűsített hitvédelmi honlap , ami sajna , most nincs , pedig vannak válaszok a bírálataitokra csak ezek egyes embereknél külön-külön.
    Lehet majd csinálok egyet én .Mondjuk hívő fiú.hu vagy valami hasonló néven és ott aztán olyan részletesen le lesz írva minden győzzétek csak végigolvasni.

    “– A hangok a fejemben márpedig vannak, de csak én hallom őket. Mondá a skizofrén. Remélem érzed hasonlóságot a csodák és a hangok a valóságtartalma között.”

    Semmilyen pszihés nyavajám nincs ,túl sok orvos és pszihomókus él és élt a környezetemben és állandóan tesztelgettek.Kiderült volna már.
    A hasonlóságot érzem ,de a hasonlat nem azonosság.És itt újra és újra le kell írnom , hogy aki személyesen átél egy vagy több természetfeletti eseményt azt nem igazán lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.

     
 80. hívő fiú

  2012. október 4. csütörtök at 13:34

  Válasz Warlord:
  “A Cargo-kultuszokat peddig arrafel irtam,hogy ott biza megtörtent,amire te nem gondoltal,hogy nem 1,de nem is 2 napig tartottak isteneknek a valahol az Oceaniai szigatvilagban repülöteret,katonai bazist kiepitö II. vilaghaborus amerikai katonakat!”

  Ez érdekes. Volt egy film “istenek a fejükre estek ” vagy valami hasonló ott is
  valahogy mégiscsak elmúlt .
  A kereszténység viszont nem ,és ez így van jól.

   
  • Warlord

   2012. október 4. csütörtök at 14:18

   “Ez érdekes. Volt egy film “istenek a fejükre estek ” vagy valami hasonló ott is
   valahogy mégiscsak elmúlt.”

   A filmben lehet,hogy elmult,azt nem lattam.
   Az viszont felettebb erdekes,hogy az egyik bennszülött fönök evek multan is visszavarta az “istent”,meghogy majd megint küld neki “Cargo”-t az egböl!
   Amikor meg kesöbb arrol kerdeztek,hogy nem teved,hiszen meg mindig nem tert vissza az istene,azt mondta,Jezus Krisztust 2000 eve varjak! 😉
   Egyebkent az mar csak gondolatkiserlet maradthat,mi lett volna,ha anno az amerikai “istenek” meg ra is jatszanak,a bennszülöttek meg teritettek is volna hitükket a hasonlo bennszülötteket…

   “A kereszténység viszont nem ,és ez így van jól.”

   Mint ahogy az iszlam,a buddhizmus,vagy a hinduizmus sem…
   De multkor tette föl ide is valaki,van meg a görög isteneknek is kultusza!

    
   • xingtao

    2012. október 4. csütörtök at 14:40

    “De multkor tette föl ide is valaki,van meg a görög isteneknek is kultusza!”

    Az én voltam:) De akár megemlíthetjük a törzsi vallásokat vagy a kelta istenek kultuszát is:)

     
 81. hivő fiú

  2012. október 6. szombat at 13:57

  Válasz AK
  “– Tuti, hogy nem vallod, hogy meg kell kövezni az engedetlen gyermeket, hogy helyes volt istennek medvével kinyírnia azt a csapat gyereket akik lekopaszozták Elizeus prófétát. Nem tartod be a sabbathot (pedig a tízparancsolatban is benne van). Nem akarod megöletni a homokosokat, elégetni a boszorkányokat és kiirtani minden más népet (törzset) aki más vallású a környékeden. Nem követed a parancsolatot, hogy öld meg azt aki áttér más vallásra. ”

  Ez mind Ószövetség .A zsidóknak címezd ezt , ők biztos mondanak rá valamit.
  Jelenleg Újszövetségben vagyunk és így a legfőbb parancsolat a “szeressétek egymást” .

  “Nem hiszed el, hogy volt egy világméretű árvíz 4000 évvel ezelőtt.”
  De igen.

  “Nem hiszed el, hogy tényleg egy első emberpárból lett az emberiség. ”

  Simán eltudom képzelni , de erről a másik fiókban már írtam viszont érdemes megnézni a
  1Mózes2.13.
  A második folyóvíz neve pedig Gihon; ez az, a mely megkerüli az egész Khús földét.

  Vagyis akkor már elneveztek egy földet valakiről , tehát lehettek ott más emberek csak nem igen voltak emlegetve.

  “– Ilyesmit már többször mondtál, de nem értem. Mi vagy te varázsló vagy látnok hogy néhány sorból “lelkiállapotra” következtetsz? ”

  Nekem kell semmilyen különleges képesség , hogy valakinek a lelkiállapotára következtethessünk
  az általa leírtakból. Itt nem néhány sor van leírva .

  “Szerintem csak nem nagyon szembesültél még kitartó és felkészült kritikával a hiteddel szemben és csak hüledezel, hogy “azta, ilyen is van?”

  Nem igazán találtad el. Nálam nem nehéz felkészültebbnek lenni a Bibliával kapcsolatban , végig sem olvastam még az egészet ,viszont amikor felmerül egy kérdés valahogy mindig megvan a válasz.

  “milyen rossz, csúnya, gonosz, romlott emberek lehetnek akik ilyeneket képesek mondani”, nem?”

  Szerintem inkább csalódott , becsapott , félrevezetett .
  Inkább sajnállak .

   
  • hivő fiú

   2012. október 6. szombat at 14:13

   Helyesbítés :

   “Nekem kell semmilyen különleges képesség , hogy valakinek a lelkiállapotára következtethessünk
   az általa leírtakból. Itt nem néhány sor van leírva .”

   NEM kell semmilyen különleges képesség , hogy valakinek a lelkiállapotára következtethessünk
   az általa leírtakból. Itt nem néhány sor van leírva .

   bocs

    
   • AK

    2012. október 7. vasárnap at 00:32

    Azért mert valakinek a te világnézeteddel egyet nem értő véleménye van attól még simán lehet hogy tök jól van. Látszik hogy szeretsz tájékozott, nyitott gondolkodó színben feltűnni, de ebből is látszik hogy nagyon beszűkült vagy.

     
  • AK

   2012. október 6. szombat at 19:45

   Írod: “Ez mind Ószövetség”

   – Az újszövetség szerint Jézus a teljes zsidó törvény (ószövetség) megtartása mellett állt.
   “Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik.” (Mt 5,18)

   “Nem hiszed el, hogy volt egy világméretű árvíz 4000 évvel ezelőtt.”
   De igen.

   – 😀 Szégyen. Egyrészt mert a geológiai és történelmi, biológiai stb. ismereteink szerint egyértelműen nem történt meg, másrészt meg képes lennél egy olyan istent imádni ami kompletten kinyírta az összes élőlényt jó emberestül, ártatlan gyermekestül, kutyástul macskástul.

    
   • AK

    2012. október 8. hétfő at 15:03

    Még egy kis gondolatcsokor hívő fiúnak a hihetetlen “de azaz ószövetség” érvére:

    És akkor mivan? Korábban okés volt népirtani, gyerekeket mészárolni? Nem ugyanaz az isten volt aki kinyírt milliókat folyamatosan mindenféle hülye oknál fogva, mint aki jézus? Nem ugyanaz a változhatatlan tökéletes isten mindkettő? Akkor kevesebbet ért az emberélet? Akkor ennyivel szemetebb lett volna ez az isten?

    Továbbá az újszövetség és a mainstream keresztény telógia szerint is jézus nem a korábbi zsidó törvények összeségét jött eltörölni, hanem csak az állatáldozatokra vonatkozó törvényeket. Ő mint a tökéletes áldozat feláldozta magát és ezért ezután nem kell állatokat belezni és felgyujtani nagy kőoltárokon a bűnök miatt.

    Kicsit gondolkodnál, simán átlátnál ezen az egész logikai buktatóktól hemzsegő összevissza baromságon amiben hiszel.

    bővebben:
    http://freethought.mbdojo.com/butthatstheoldtest.html

     
  • AK

   2012. október 7. vasárnap at 00:46

   “Nem hiszed el, hogy tényleg egy első emberpárból lett az emberiség. ”

   Simán eltudom képzelni , de erről a másik fiókban már írtam viszont érdemes megnézni a
   1Mózes2.13.
   A második folyóvíz neve pedig Gihon; ez az, a mely megkerüli az egész Khús földét.

   Vagyis akkor már elneveztek egy földet valakiről , tehát lehettek ott más emberek csak nem igen voltak emlegetve.

   – Hogyan tudod elképzelni a széleskörűen alátámasztott evolúció fényében a szó szerint ELSŐ emberpárt? Khús földje… Te most komolyan belemagyarázol olyan dolgokat a teremtéstörténetbe amit akarsz? Tipikus szemellenzős magatartás. Válogatsz a “szent” írásból. Ami tetszik vagy ami szerinted megmagyarázza, koherenssé teszi a te személyes istenképedet, a természetfelettiben hívő világnézetedet azt elfogadod vagy szó szerint vagy a saját személye magyarázatoddal. De ami ellentmond a modern racionalitásnak azt szó nélkül elveted, ráhagyod a zsidókra, elbagatellizálod. …”They pick and choose from the bible.”

   …Lassan már nincs kedvem finomkodni, hanem inkább kimondom, hogy egy önhitt fickó vagy, aki egyrészt lesajnálja a másikat, folyton megkérdőjelezi a másik intellektusát, lelki békéjét, moralitását, másrészt pedig a saját világképében nem képes meglátni az ellentmondásokat. Folyamatosan lesajnálsz minket, miközben tudatosan mellébeszélsz, vagy egyszerűen csak a zárt gondolkodásod miatt nem fogod fel az ellenérveket. Nőj föl és nézz körbe…

   Hitetlen Férfi.

    
  • Warlord

   2012. október 7. vasárnap at 03:42

   “Jelenleg Újszövetségben vagyunk és így a legfőbb parancsolat a “szeressétek egymást” .”

   Csakhogy te egyvalamit elfelejtesz!
   Megpedig azt,hogy az Oszövetsegben is ugyanaz az Isten mondta azokat a dolgokat,mint az Ujban a “szeressetek egymast!”
   Erröl mar reszben irtam a velemenyem,hogy ezek szerint ez egy skizofren Isten!
   De amugy a velemenyem tömören es röviden annyi,hogy messze nincs szükseg a bibliai,kereszteny maszlagra ahhoz,hogy az ember tudjon szeretni masokat!
   A bibliara azoknak van szüksege ehhez,akiknek maguktol ez nem megy,ez a meglatasom!

   “Vagyis akkor már elneveztek egy földet valakiről , tehát lehettek ott más emberek csak nem igen voltak emlegetve.”

   Ott hibadzik az erved,hogy mindez az ember teremtesenek leirasa elött,annak bevezetöje soran hangzik el.A leghihetöbb az,hogy a kesöbbi szerzö mar egy valamikor kesöbb elnevezett földröl beszel,hiszen nyilvan nem lehetet ott – marmint ha igaznak tekintjük az egeszet!
   De persze nem akarom a tippeket adni…

   “végig sem olvastam még az egészet ,viszont amikor felmerül egy kérdés valahogy mindig megvan a válasz.”

   Meg a Bibliat sem olvastad vegig???Bruhaha!Akkor majd ha többször olvastad ki,mint en (kb. 6-7-szer),lehet jogos a kritikad!

   “Szerintem inkább csalódott,becsapott,félrevezetett .
   Inkább sajnállak.”

   Mint irtam korabban en is sajnalom az olyan embereket,mint te is,akik kepesek imadni egy olyan Istent,- mint ahogy AK is irta – ,aki kepes volt egykoron elpusztitani egy egesz bolygonyi elölenyt!Nagyon kificamodott izles es lelkivilag kell ehhez!
   A csalodott amugy esetleg meg reszben stimmelhet,de betudhato ez talan annak,hogy az ember miutan eleinte AKAR hinni,anelkül fogadja el az egesz keresztenyseget,hogy nem ismeri a visszassagokat,hanem csak szep lassan szembesül velük!
   De a csalodottsag megszünik,miutan az ember a kukaba tudja dobni,ami oda valo!
   Ha meg valaki becsapott,vagy felrevezetett,akkor arrol meg nem elsösorban ö maga tehet,hanem mondjuk az allitolagos kereszteny tanitoi!Es az erdekes ebben az,hogy mindezt ök is ugyanugy Isten tudtaval es jovahagyasaval vegzik,meg ha nyilvan johiszemüek is!
   Vagyis az Isten hagyja,hogy lehessenek becsapok es felrevezetök,ill. becsapottak es felrevezetettek!

    
 82. Warlord

  2012. október 7. vasárnap at 03:12

  Valasz hivö fiu:

  “Mihelyst lesz időm és internetem egyszerre,válaszolok.Kb talán december-január.”

  Rendben,mi meg majd valaszolunk ezekre is!

  “Az ajánlott linkben feltüntetett kritikára is részben már tudnék mit mondani.(…)pedig vannak válaszok a bírálataitokra csak ezek egyes embereknél külön-külön.
  Lehet majd csinálok egyet én .Mondjuk hívő fiú.hu vagy valami hasonló néven és ott aztán olyan részletesen le lesz írva minden győzzétek csak végigolvasni.”

  Azt ne hidd,hogy nem olvasgatunk – en legalabbis – kereszteny apologeta,hitvedelmi oldalakat!
  Ott van az apologia.hu,vagy a kezdetek.hu,vagy akar a christiananswers,de katolikus reszröl is ott van Bangha Bela irasa.Nem gondolom,hogy barmi olyan ujdonsaggal elö tudnal hozakodni,amit ne lehetne valamilyen modon kritizalni!

  “aki személyesen átél egy vagy több természetfeletti eseményt azt nem igazán lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.”

  Ezzel csupan az az egyetlen egy baj,hogy altalaban akik termeszetfeletti esemeny megtapasztalasat bizonygatjak,sokszor nem mondjak ugyanazt,szoval nem igazan ellenörizhetö a dolog,hogy most akkor melyik megtapasztalas tekinthetö valoban hitelesen termeszetfelettinek.Mindenki meg van rola gyözödve ugyanis,en is elöallhatnek barmivel es hivatkozhatnek ra,hogy de kerem en megtapasztaltam valamit,ezert nem gyözhetnek meg az ellenkezöjeröl!Na,akkor most mi van?

   
 83. mgmeli

  2012. október 21. vasárnap at 15:23

  Sziasztok! Rég nem jártam erre… Kalap leemelve Ak+Warlord! Csak azt nem tudom, én egy hónappal elküldtem a fenébe, miért pazaroljátok rá a sok-sok billentyűleütést??? Annyira korlátolt, hogy egy szót sem éri meg rápocsékolni… Még nem is OLVASTA KI a bibliát, s neki jár a szája???? De komolyan, inkább beszéljünk Dawkinsról, jelent-e meg újabb könyve, és vannak-e magyarul a youtube-on dok-filmek???? Ha visszanézitek, mennyit betűt elpazarlunk az ilyen emberekre (igaz, olvasni jó és kalapom ugye, emelgetem), de most már tényleg vegyü úgy, mintha itt sem járna. Legyen láthatatlan!!!! Üdv

   
  • Warlord

   2012. október 21. vasárnap at 23:47

   Teljesen igazad van kedves mgmeli!!!
   Csak en ugy vagyok vele,hogy sajnos nehezen türöm,amikor azt latom,hogy olyasmiket allitgatnak,ami velemenyem es meglatasom szerint ferdites,resz-,vagy feligazsag,vagy csüres-csavaras es igy tovabb…
   De abban teljesen igazad van,hogy lehet,tenyleg hagyni kene az egeszet a fenebe,az embernek talan tenyleg tul draga a szabadideje ahhoz,hogy megerje!!! 🙂
   De ha mar kerdezted – es igen,fricskazzunk csak evvel is oda,mivel megfogalmazodott az az allitas,hogy az ateistak nem tudnak semmiröl sem beszelni,ha nem irogatnak ide a hivök – akkor Dawkinsrol: En ugy tudom,a legujabb könyve a “Legnagyobb mutatvany”.
   En szemely szerint olvastam,nagyon sok oldalrol,sok területet erintöen jarja körbe az evolucio kerdeset,illetve azt,hogy miert tekinti ma a tudomanyos gondolkodas bizonyitottnak,noha ugye elmeletröl van szo,mivel gyakran hozzak fel – hamisan – ellenervkent,hogy “dehat csak egy elmelet!”
   Es en mindezzel együtt ezt akkor is tartom,ha törtenetesen kiderülne,hogy az evolucio megsem igaz!Pontosan erre (is) ramutat,hogy a mai tudomanyos ismeretek es tapasztalatok alapjan az evolucios elmelet az egyetlen elfogadhato magyarazat a fajok letrejöttere es keletkezesere.
   En nem azt allitom,hogy marpedig az evolucio igaz,hanem hogy ma a tudomany jogosan teszi,ha kitart az ervenyessege mellett!
   De olvastam meg az Isteni Teveszmet is,szenzacios,annyi biztos,nagyon jol vilagitja meg,hogy miert nem fogadhato el akar a kereszteny,akar az iszlam hit- es hiedelemrendszer egy jozanul,racionalisan es humanusan gondolkodo ember szamara meg akkor sem,ha törtenetesen mondjuk a kereszteny hitrendszer es annak alapja,a Biblia is igaz!
   De egyebkent nemcsak Dawkinsnak vannak jo könyvei a temat erintöen,ott van meg Sam Harristol a Tenyek es keresztenyek c. is,ami szinten nagyon jo,de a rövidsege miatt erezhetö rajta,hogy sok ponton,mivel kicsit gyorsan siklik at a dolgokon,nem eleg alapos es ezzel alapot adhat a kritikara.
   Viszont amit en mindenkepp alapmünek tartanek,az a Meslier abbe testamentuma!!!
   Ateista naplo is feltett rola ide egy cikket,de itt most röviden meg annyit,hogy a maga koraban bombakent robbant.Olvasva ugyan szembetünöek a korabeli – kb. 300 evvel ezelötti – keretekhez kötödö megfogalmazasok,de az alap gondolatai nagyon is igazak.Itt most tul hosszu lenne gorcsö ala venni,inkabb csak felteszek egy linket,ahol van rola leiras is es a teljes könyv is elerhetö,hatha erdekel!
   Mindenesetre nekem az egyik nagy kedvencem! 😉

   http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/meslier-abbe-testamentuma.php

    
 84. mgmeli

  2012. október 24. szerda at 13:21

  Szia, köszi! Írtam egy hosszabbat is, de elment valamerre… Az Isteni
  téveszmét már 5.-ször olvasom, számomra az Ateista Bibliát jelenti…
  Még mindig kapok benne újat. Sajnos, még nincs időm teljesen olvasni
  (ha tetszik, nem tudom letenni – így hát nem is fogok neki ((két
  kisgyerek mellett nagyon nehéz az időbeosztás…)) Van egy nagy
  kérdésem: divatba jöttek újabb értelmezésű világképek. Az egyik
  (Balogh Béla A végő valóságban) azt állítja, hogy Jefferson és társai (55-
  en??) úgymond beavatottak” voltak. Dawkins szerint ha nem is ateisták,
  de agnosztikusok voltak. Most mi is az igaz? Te mit tudsz erről????
  Nagyon érdekel, csak tudod, az időbeosztásom… Vagy Jeffersont is
  osztogatják, mint Einsteint???? Tudod, szegényt mindkét fél magáénak
  nevezi :))). És még az is érdekes, hogy sok vallásos ezekben az új divatos
  hullámokban teljesen megkapja, ami neki kel. Őszintén, nem értem, hogy
  fogadhatja be a reinkarnációt, mikor a legtöbb keresztény vallás nem
  fogadja el… Vagy én tudom rosszul????? Várom a válaszod.
  Üdv, mgmeli

   
  • Warlord

   2012. október 24. szerda at 21:31

   Hat ha engem kerdeztel,sokat ezekben a kerdesekben sajnos nem segithetek,Balogh Belarol annyit hallottam,hogy nagymertekben tagadja az evoluciot,meg körülbelül olyan alapon bizonygatja szellemvilag es lenyek letezeset,hogy “egyesek tapasztaljak,meg nem bizonyithato,hogy nem leteznek”.Erröl amugy korabban mar irtam a velemenyem…Röviden megegyszer: olyan valosag letezesenek az elfogadasa nem varhato el senkitöl,amely nem tapasztalhato meg ugyanugy es ketseget kizaroan,barmilyen körülmenyek között kivetel nelkül mindenki szamara!
   Jeffersont ha jol ertettem egyszer valahol,mintha szabadkömüveskent emlegettek volna…
   A reinkarnaciorol annyit bizton allithatok,hogy nem kereszteny tanitas es egy kereszteny nem hihet ilyesmiben es nem fogadhatja el,a Biblia sem tanitja.
   En meg abban is majdnem biztos vagyok,hogy aki hisz benne,vagy elfogadja,azt igazsag szerint keresztenynek sem szabadna tekinteni…
   De persze valoszinüleg sokak szamara hangzik tetszetösen a dolog…

    
 85. andelaxi

  2012. október 24. szerda at 14:26

  Hehe, Balogh Béla 🙂 Volt egy vitája a Szkeptikus társasággal, ahonnan végül megfutamodott. Az ezósok nem sokban különböznek a keresztényektől, vagy más vallások híveitől.

   
 86. mgmeli

  2012. október 25. csütörtök at 09:04

  de pont erről beszélek. Körülöttem terjed ez a fénylényes akármicsoda, de úgy, hogy a saját vallási világképükbe beemeleik és teljesen átmagyarázzák a bibliai „tanitásokat” stb. Miközben olyan kemény pszichikai átváltozáson mennek át, ráadásul azt mondják, ez jó nekik. Az önzőségről például azt hiszik, hogy magabiztosabbak lettek. A legelemibb emberi tulajdonságot, az empátiát kihagyják, mert pl. valaki azért nyomorok vagy akármilyen fogyatékos, mert előyő élete miatt kell vezekeljen. (Erről beszélt Dawkins is Az Isteni t.-bén). Ez személyes tapasztalat, azért nem birom lenyelni, amikor okos emberek ilyen csapdába esnek. Igaz, most már megkérdőjelezem azt az okosságot…

   
  • andelaxi

   2012. október 25. csütörtök at 09:42

   A Szkeptikus Fórumra szoktak időnként odatévedni ilyen fénylényes ezósok, akik állítólag magasabb szinten vannak, meg szeretet és pfuj anyagi világ stb, de mégis materialista számítógépet meg netet használnak, és nem bírják elviselni, ha valaki más véleményen van 🙂

    
 87. Warlord

  2012. október 28. vasárnap at 15:06

  Valasz Nemes Levente:

  “Hhhmmm, remélem Warlord, fiatal vagy még és bohó!!!”

  Minden relativ,amig meg magamat fiatalnak tartottam,kepes voltam meg a kereszteny hitre is!

  “Ami nálad is hiányzik az pedig az hogy ez nem marad mindig így, sajnos Te is öregedni fogsz, ez majd sok minden másra is megtanít.”

  Az “öregedes”,de en inkabb neveznem tapasztalatnak,egyelöre arra tanitott meg,hogy hagyjak fel a keresztenyseggel! 😉

  “Az egyik hogy lehet, hogy képes vagy sok mindent elérni az életedben józan ésszel, de a halálos ágyon nem kívánom neked a rettegést…Egyik volt tanárom esete jut eszembe, marxista politikát tanított, halálos ágyán Istent kérte ne hagyja magára, és a túlvilágon ne feledkezzen meg róla…”

  Valakitöl egyszer azt hallottam,nem erv Isten letezes mellett,ha egy ateista a halalos agyan megter..De en azt mondom,ha Isten letezik,reg rossz,ha valaki csak a halalos agyan valo felelm miatt ter meg…

  “És az a történet is, amikor megkérdezik, és mi van ha halálunk után kiderül hogy az egész keresztyénség 1 humbug volt?Válasz:- Akkor is éltem egy tisztességes életet, szeretetben, erkölcsösen, őszintén,”

  Ehhez meg nincs feltetlen szükseg a kereszteny hitre!

  “de, mi lesz Veled ha mindez igaz?Mert lehet a Mindenható Istent gúnyolni, kicikizni láthatatlanban, de, amikor Ott állsz szembe vele, már késő lesz.”

  Kesö lesz,mihez?Mindahhoz,amit a mindenhato Isten tartogat azok szamara,akik meghodolnak elötte?Mert nem voltak kepesek atlatni,hogy olyasvalakit imadnak,aki öket is ugyanugy kepes lett volna örökketarto szenvedessel sujtani?Ha szamonker en elötte is ugyanazt fogom csak elmnondani,amit itt es most!Ha ezert pokolra küld?Akkor bizony csak nekem lkett igazam!
  En nem tisztelek olyan lenyt,aki kepes emberek milliardjait örökketarto gyötrelemre karhoztatni!Ha ezert ilyen sors jar,hat tudomasul veszem,mar reg tulleptem azon,hogy emiatt rezelnek be… 😛

   
 88. vtk

  2012. november 3. szombat at 10:48

  Le vagyok tiltva ?

   
 89. punki

  2012. november 5. hétfő at 17:00

  Látom ,más is rájött hogy , bizonyos IP cimekről letiltjátok a hozzászólást .
  És persze igy gúnyolodtok ,kritizáltok . Aki jól tudna válaszolni azt elhallgatattjátok.
  Úgy néz ki csak értékromboló emberek írhatnak tartósan ide .

  És már látom ez iP cím is le lesz tiltva.

   
 90. punki

  2012. november 5. hétfő at 17:03

  És bizonyos hozzászólók neveire kapásból elnyeli a honlap a hozzászólást , pedig egyáltalán nem káromkodtak.

   
 91. Warlord

  2012. november 5. hétfő at 19:06

  Megnyugodhatsz,hogy a “jol valaszolni tudok” irkalasaira is valaszolnank,ha arra lenne szükseg,meghozza karomkodas nelkül! 😛
  Az ertekrombolasrol meg annyit,hogy a keresztenyseg is nyugodtan idesorolhato a maga megvaltasos-karhozatos lelki terrorjaval!

   
  • Nemes Levente

   2012. november 7. szerda at 08:23

   Warlord! Keresztyén, az Krisztus követőt jelent, légyszi, ne kavard össze a katolicizmussal, vagy más “keresztény” egyházzal…
   “Jézus pedig felelvén, monda nékik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.” Máté 22:29.
   …lelki-terror??? Több mint KÉT MILLIÁRD ember vallja magát hívő kereszténynek, és hisz Krisztusban, aki egyértelműen kijelentette, Isten ellene van az elkárhozásnak a pokolban!!!
   De, vannak akiknek az jó hely lesz, szerintük, mert több ott a haver…
   Ha hiszel Istenben, és nincsen Isten, nem vesztettél semmit. De ha van Isten, és nem hiszel benne, mindent elvesztettél. (Blaise Pascal)

    
 92. Warlord

  2012. november 8. csütörtök at 14:23

  “Keresztyén, az Krisztus követőt jelent, légyszi, ne kavard össze a katolicizmussal, vagy más “keresztény” egyházzal…”

  Miböl gondolod,hogy en csak a katolicizmusra gondoltam es nem a Krisztus követökre,mint keresztyenekre ugy altalaban?

  “…lelki-terror??? Több mint KÉT MILLIÁRD ember vallja magát hívő kereszténynek, és hisz Krisztusban, aki egyértelműen kijelentette, Isten ellene van az elkárhozásnak a pokolban!!!”

  Na pont ez az!Hogy miutan allitolag ellene van az elkarhozasnak a pokolban,megis “keszit egy helyet”,ahova majd azokat juttatja,akik nem (ugy) hittek benne,ahogy azt ömeltosaga elvarja!Lelki terror,mivel a követeseert jaro jutalmon kivül csak egy örökketarto szenvedest kinal föl lehetösegkent,marpedig aki igy tesz,az zsarnok!Raadasul azt ö maga is tudja,hogy mennyien nem fogadjak el:”…Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
  Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.,tehat a kijelentes,miszterint ellene volna az elkarhozasnak a pokolban,csak egy üres szolam marad!” (Mt 7:13.-14.)
  Az allitolagos 2 milliard keresztenyt meg inkabb hagyjuk,mert ez a szam gyorsan leapadna,miutan kigolyoznank belölük a “vallasos” tömegeket,akikröl ugyebar az emlegetett Krisztus követök pillanatok alatt kijelentik,hogy igazabol nem is keresztyenek!

  “De, vannak akiknek az jó hely lesz, szerintük, mert több ott a haver…”

  Nem hagyhato figyelmen kivül,hogy az Isten az,aki azt a helyet is elkeszitette es ö az,aki milliard es milliard embert kepes az altala igazsagosnak nyilvanitott örökketarto szenvedesre itelni!Pl. en is csupan egyetertek azokkal,akik ugyanigy gondoljak!

  “Ha hiszel Istenben, és nincsen Isten, nem vesztettél semmit. De ha van Isten, és nem hiszel benne, mindent elvesztettél. (Blaise Pascal)”

  Pascal lehet,hogy jo matekos volt,de ez a kijelentese badarsag,vegsösoron pedig nem mas,mint felelmböl valo hit!

  https://ateistanaplo.wordpress.com/2011/03/17/pascal-fogadasa/

   
  • Nemes Levente

   2012. november 12. hétfő at 12:17

   Köszi hogy vetted a fáradságot. és még mindig válaszolgatsz!Nem szeretek, és nem is akarok vitázni írásban…, sajna nincs értelme , csak leírtam a gondolataimat, melyeket a Mindenható Isten ihlette. Nem ez a hely az első, sem az utolsó ahol Istenről vitáznak, hívők, hitetlenek, stb. Meggyőzni , szerintem nem kell, és nem is lehet, csak Isten Szent Szelleme által! Kinek a pap, kinek a paplan… Pascal nem csak matekos volt, filozófus is, mégpedig vallásfilozófus, és nem kell hogy Te elismerjed a munkásságát, elismerték náladnál … mások is! És ha Te azt mondod rá hogy badarság, hát , éljél tovább kicsiny világodban.Badarságot mondani valamire, amiért nem veszíthetek semmit??? Hát akkor vesszen oda minden…, örökön-örökké!!! Viszont mindig van lehetőség elfogadni Isten kegyelmét, amíg értelemmel veszek levegőt itt a földön:Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.!Akik segítségül hívják! Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett!!! Lett!Csak el kell fogadni…, ha nem, nagyon sok, nagyon sok, ember, egészségesen, gazdagon, jó módban, megelégedve él és fog élni a földön haláláig. És utána???

    
   • AK

    2012. november 12. hétfő at 18:12

    utána? hát így kérlekszépen:

    …te fenyegetőző, búbánatos, ájtatos fasz.
    Képzeld, egyesek rendesen végiggondolták a hitedet és jólinformáltan meghozták azt a döntést hogy egy fabatkát sem ér az egész és egyértelmúen nem igaz. Ezek vagyunk mi. Nem mi tévelygünk a sötétségben. Te dagonyázol a sárban, egy barlangban és közben hajtogatod, hogy megvilágosodtál.

     
   • Nemes Levente

    2012. november 17. szombat at 18:55

    So, you send me to watch a short motion about a legal place of a righteous and ALMIGHTY GOD!!! Was a question in the end of the movie,what kind of God you serve? You should understand this video very clearly, cus will be a really place for those who are against God, and this is not a human opinion!!!This God have right to judge everything and everybody becouse He is Almighty!!!
    Szóval itt vagyunk néhányan, mi, én, ti, véleményeket cserélünk (van aki anyázik , vagy hasonlókat…), de, lényeges megérteni, NEM EGYMÁSSAL VAN BAJUNK!!!! A hívők egy Mindenható véleményét, tanítását, óvását tolmácsolják, képviselik és ez nem a saját bölcsességükből fakad mint kitaláció, bemagyarázás vagy agymosás, egyszerűen ebben hiszünk, lesz aki elfogadja (nem a mi tanításunkat), és lesz aki magasról … nem érdekli.Ezeknek az embereknek a többsége személyesen a Mindenható Istennel perlekednek, habár szemük előtt, minket látnak…És ebben rejlik a Mindenható szeretete, hogy szabadságot kaptunk ócsárolni vagy hinni.És nem muszáj elfogadni egy olyan Istent, aki egy ilyen világot teremtetett, ahol van következménye a döntésemnek, nem csak emberek előtt, hanem Őelőtte is.Ahogy itt mennek a vádaskodások, majd Isten előtt is fognak mutogatni és bűnbakot keresni, but will be too late….

     
   • Warlord

    2012. november 14. szerda at 19:50

    Hm…Erre most mit mondjak???
    Mar bevettem a leszarom tablettat… 😛

     
   • Warlord

    2012. november 14. szerda at 23:27

    Egy olyan leny nem erdemel tiszteletet,aki kepes szenvedest okozni a teremtmenyeinek!
    Sajnalatosnak tartom,hogy meg ma is milliok kepesek behodolni elötte…

     
   • Nemes Levente

    2012. november 17. szombat at 18:57

    Warlord, milliárd , nem millió, milliárd, még ha nem is gyakorolják a hitüket ortodox módon, de nem ateisták…

     
 93. Warlord

  2012. november 18. vasárnap at 10:46

  Valasz Nemes Levente:

  Ha 7 milliardbol 2 milliard,vagyis 7-böl 2,akkor meg ez sem valami jo hatekonysagi rata Ittenkere nezve! 😛
  De attol meg mert nem ateistak vajjon üdvözülhetnek-e???Vajjon ahogy mondod:Keresztyenek-e?Nem valoszinü!
  Tehat az arany bizonyosan 7-böl 2 alatt van,velemenyem szerint talan ha 10-böl 1!
  Vagyis nagyon ugy tünik,az Istened az emberiseg nagy reszenek a poklot keszitette es csak kis reszet kepes,vagy akarja “megmenteni” – önmaga elöl!

   
 94. AK

  2012. november 18. vasárnap at 16:02

  Valasz Nemes Levente:

  “legal place” = ?
  “cus will be a really place” = ?
  inkább próbálkozz magyarul mert így elég nehezen értelmezhető, hogy mit szeretnél mondani…

  Várjunk csak, most látom hogy magyarul se megy koherens gondolatokat formálni:
  “A hívők egy Mindenható véleményét, tanítását, óvását tolmácsolják, képviselik és ez nem a saját bölcsességükből fakad mint kitaláció, bemagyarázás vagy agymosás, egyszerűen ebben hiszünk, lesz aki elfogadja (nem a mi tanításunkat), és lesz aki magasról … nem érdekli.”

  Szóval a hívő elhiszi amit hisz, de ez nem kitaláció, belemagyarázás, hanem egyszerűen hit. Gratulálok! Az e havi körkörös érvelési díjat megnyerted.

  Nem fogod fel, hogy nincsen semmi bizonyíték a hitedre és az istened létezésére sem, és mégis úgy csinálsz mintha ezeket bárkinek is tiszteletben kéne tartania. Szomorú, hogy nem veszed észre, hogy amit te valóságnak gondolsz az egyszerűen nincs, és mi ezért pont úgy nézünk arra amit írsz mintha egy paranoid skizofrén magyarázná, hogy mennyire fontos dolgokat mondanak a hangok a fejében.

  “but will be too late….”
  Lehet rám gondoltál, amikor azt mondtad, hogy egyesek anyáznak. Akkor tessék: hát fenyegesd a jó édes anyukádat az ókori mitologikus, mesebeli kínzókamráddal, okés? 🙂
  Én spec leszarom, látom Warlord is. 🙂

   
  • Nemes Levente

   2012. november 18. vasárnap at 23:15

   legal place = törvényes hely
   “cus will be a really place = mert valóságos hely lesz ( becouse rövidítése )
   Talán így érthetőbb.

    
 95. Warlord

  2012. november 19. hétfő at 08:56

  Valasz Nemes Levente:
  (Most volt idöm…)

  “Köszi hogy vetted a fáradságot. és még mindig válaszolgatsz!”

  Fogok is!!! 😛

  “Nem szeretek, és nem is akarok vitázni írásban…, sajna nincs értelme”

  Ehhez kepest eleg jol elvagy itt…

  “csak leírtam a gondolataimat, melyeket a Mindenható Isten ihlette.”

  Ezzel csak az az egyetlen baj,hogy esetleg egy masik felekezethez/gyülekezethez/közösseghez stb. tartozo keresztyen – figyelted:KERESZTYEN(!) – miközben ugyanugy hiszi,hogy Isten ihleti,lehet mondana egeszen mast (is)

  “Nem ez a hely az első, sem az utolsó ahol Istenről vitáznak, hívők, hitetlenek, stb. Meggyőzni , szerintem nem kell, és nem is lehet, csak Isten Szent Szelleme által!”

  Hat akkor nosza!Ha csak az isteni szent szellentes kepes meggyözni,akkor megis mi a bubanat akadalyozza meg Ittenket abban,hogy meggyözzön kivetel nelkül mindenkit?Nem teszi,csak egy kis letszamu törpe kisebbseg eseteben,a többi meg megy föni a levesbe – akiket eppenseggel ugyanugy meggyözhetett volna,jobbanmondva ugyanugy csak ö gyözhetett volna meg!

  “Pascal nem csak matekos volt, filozófus is, mégpedig vallásfilozófus, és nem kell hogy Te elismerjed a munkásságát, elismerték náladnál … mások is!”

  Attol meg,mert valakinek elismeresre melto a tevekenysege egy adott területen,mas kerdesekben meg bizony mondhatott badarsagot!Newton is melyen hivö volt,2060-ra ö is jövendölt egy vilagveget,48 ev,oszt kiderül,badarsagot mondott-e,meghozza attol függetlenül,hogy a fizikai törvenyei ma is megalljak a helyüket…

  “És ha Te azt mondod rá hogy badarság, hát , éljél tovább kicsiny világodban.Badarságot mondani valamire, amiért nem veszíthetek semmit??? Hát akkor vesszen oda minden…, örökön-örökké!!!”

  Azt mondom ra,mivel – amit Pascal is figyelmen kivül hagyott – ,ez az egesz nem mas,mint egy megfelemlithetö(-ett) ember ketsegbeesett magyarazkodasa!Azt mar Pascal is elfelejtette vegiggondolni,hogy egyaltalan melto lehet-e arra barki,vagy barmi,hogy elfogadjak az ajanlatat,akinel,vagy aminel ilyesfajta törvenyszerüsegek uralkodnak,hogy mindent el lehet vesziteni,aki maskepp dönt.Szoval mar csak azert sem lenne elfogadhato az ajanlat!
  Pascal is csak az irhajat igyekezhetett menteni…

  “Viszont mindig van lehetőség elfogadni Isten kegyelmét, amíg értelemmel veszek levegőt itt a földön”

  Hat amig en ertelemmel veszek levegöt,egy olyan kezeböl biza nem fogadok el semmit,akiröl tudom,hogy kepes lenne örök szenvedest merni ram es nyilvan ezt sokak – nagyon sokak – eseteben meg is teszi!
  Te elfogadod a cukros bacsitol a cukrot,csak azert,mert akkor nem bant,ugyanakkor tudod rola,hogy azt a gyereket,aki visszautasitotta a cukrot,azt agyonverte?
  Utana meg azt mondod,hogy milyen jo ember,mert nem is bant es meg cukrot is ad?

  “Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.!Akik segítségül hívják!”

  Nos igen,akik segitsegül hivjak!Viszont azzal mar az Istennek is tisztaban kellett lennie – allitolagos mindenttudasa okan – ,hogy eleve nem is fogja mindenki segitsegül hivni!Es mivel azt is ö döntötte el,hogy hogyan tegyen es mi legyen a sorsa azoknak,akik viszont barmilyen okbol,de nem hivtak segitsegül,aligha gondolhato komolyan,hogy a tervei közt ne szerepelt volna embermilliardok gyötörtetese!
  Sokmindent lehet mondani erröl az Istenröl,de hogy josagos,azt biztosan nem!

  “Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett!!! Lett!Csak el kell fogadni…, ha nem, nagyon sok, nagyon sok, ember, egészségesen, gazdagon, jó módban, megelégedve él és fog élni a földön haláláig. És utána???”

  Utana csak az következik,amit az Isten döntött el,hogy következzen – mar persze ha abbol indulunk ki,igaz a mese…
  Tehat nem az ember valaszt,mert az ember mar csak aközül valaszthat,ami el lett döntve.
  A kerdes azonban tovabbra is az,tekinthetö-e josagosnak es elfogadhato-e olyasvalakitöl/-valamitöl egy ajanlat,aki ilyen felteteleket szab?
  Az en valaszom egy hatarozott NEM!

  “Szóval itt vagyunk néhányan, mi, én, ti, véleményeket cserélünk (van aki anyázik , vagy hasonlókat…), de, lényeges megérteni, NEM EGYMÁSSAL VAN BAJUNK!!!! A hívők egy Mindenható véleményét, tanítását, óvását tolmácsolják, képviselik és ez nem a saját bölcsességükből fakad mint kitaláció, bemagyarázás vagy agymosás, egyszerűen ebben hiszünk, lesz aki elfogadja (nem a mi tanításunkat), és lesz aki magasról … nem érdekli.Ezeknek az embereknek a többsége személyesen a Mindenható Istennel perlekednek, habár szemük előtt, minket látnak…”

  Lehet,hogy igy van,de nem valtoztat a tenyeken,hogy esetleg nem egymassal van bajunk.
  De ez sem igaz,mert en azt mondom erre,hogy addig baj van,amig van ember a földön,aki kepes bedölni egy ilyen doktrinanak,vagy hitrendszernek es kepes azonosulni egy ilyen tanitassal!

  “És ebben rejlik a Mindenható szeretete, hogy szabadságot kaptunk ócsárolni vagy hinni.”

  Miröl beszelsz???
  Az kerem nem szabadsag,hogyha megmondja valaki az öszinte velemenyet,megbüntetik erte!

  “És nem muszáj elfogadni egy olyan Istent, aki egy ilyen világot teremtetett, ahol van következménye a döntésemnek, nem csak emberek előtt, hanem Őelőtte is.”

  Nemhogy nem muszaj,hanem nem is szabadna!
  Ugyanis ennel az Istennel a döntesek következmenye egesz egyszerüen nem a vilagban uralkodo törvenyszerüsegek müködeseböl fakad – tehat ha pl. leugrom a felhökarcolo tetejeröl,lezuhanok es összetöröm magam,barmit is hiszek – ,hanem az öaltala elöre megszabott feltetelek szerint:Ha hiszel jol jarsz,ha nem hiszel,meg leszel büntetve,vagyis a döntes következmenye meg nem fakadna automatikusan a vilagban levö ok-okozati összefüggesekböl,hanem belep a körbe egy isteni döntes,egy isteni itelet!

  “Ahogy itt mennek a vádaskodások, majd Isten előtt is fognak mutogatni és bűnbakot keresni…”

  Es?Ettöl most mi valtozott?
  En,ha majd el kell,akkor ugyanazeket bizony ott is el fogom mondani – mar persze ha hagyjak… 😀
  Ha nem tetszik neki,megertem,meg azt is,ha ezert ki akarna nyuvasztani,csakhogy ettöl meg ugyanugy nem lett jobb,viszont csak nekem(ünk) lett igazam(unk)!

   
  • Nemes Levente

   2012. november 20. kedd at 20:14

   Pro és kontra…
   Bőven elmondták itt sokan a véleményüket… akinek van füle a hallásra haljon…
   Viszont ,
   tudjátok,
   van még egy másik világvallás,
   úgy hívják iszlám…
   Csak nézetek utána, hogyha a feljebb leírt vélemények ott megjelennének, mi történik (történt) az írójával, mi történik az úgynevezett ateistákkal…
   És akkor képzeljétek el, ha az a vallás lenne most Európában!
   No, a Mindenható Isten adjon mindnyájatoknak éhséget és szomjúságot az igéje után, és váljon valósággá az Ő jelenléte és békessége az életetekben!!!

    
   • AK

    2012. november 20. kedd at 22:36

    Csiribí-csiribá, abraka-dabra! Szezámtárulj!!!!

     
   • Warlord

    2012. november 20. kedd at 23:11

    Es???
    Pajti! Ha nem lenne tiszta:az Istened ugyanugy szandekozik tenni!
    Hiszen te (is) jöttel vele korabban,hogy:”Na de azutan?Akkor mar kesö lesz!” – es hasonlok…
    Lehet olyan helyzet,amikor egy adott velemennyel nem celszerü elöhozakodni – de az attol meg nem valtozott meg! 😉

     
   • Nemes Levente

    2012. november 23. péntek at 23:38

    Semmilyen kételyem nincs hogy Isten szándékozik tenni, sőt már el is végezte mindenki számára, akinek fontos!De ettől még itt a földön rengeteg Isten nélküli hely van (egyre több), ahonnan Istent kitiltották…, és 1 jövőbeli kép az iszlám, csak ennyi, pajti. Ja, és nem szándékozik tenni erőszakosan, dönthetünk szabadon, és ez a szabad döntés lesz előnyöm, vagy hátrányom…

     
   • ElleProcter

    2012. december 10. hétfő at 21:09

    Semmi, az arabok más betűket használnak, és nem hiszem, hogy értenek magyarul 🙂 Amúgy meg, amíg megvesszük az olajukat, nincs semmi bajuk velünk, sőt a török vendégmunkások egyenesen imádják Németországot… gondolod, hogy “belemarnának” abba a kézbe, ami munkát és pénzt ad nekik, valamint oktatást a gyerekeiknek? És nem mellesleg, az egyetlen Közel-Keleti ország, aki jelenleg támadni akar, az Izrael – igaz ők se minket, hanem Iránt, de ez már egy másik kérdés.
    Mellesleg nem gondolod, hogy kicsit szánalmas taktika másokra mutogatni, hogy ők rosszabbak? nem épp ‘keresztyén’ módszer, pajti!

     
 96. Warlord

  2012. november 24. szombat at 17:55

  “Ja, és nem szándékozik tenni erőszakosan, dönthetünk szabadon, és ez a szabad döntés lesz előnyöm, vagy hátrányom…”

  Pajti!
  Aaaa,valoban nem szandekozik eröszakosan tenni…Csak epp megint elfelejted,hogy aki “szabadon” dönt belatasa szerint,az a vegen azert szenvedhet hatranyt,mert Ittenke önagysaga olyan mogorva frater,hogy az ilyesmit nem türheti!
  Szoval a döntes következmenye csupan azert lesz elöny,vagy hatrany,mert az Isten ugy hatarozott,ahogy,elöny vagy hatrany az adott döntesböl meg nem következne szüksegszerüleg!
  Magyarul szabad döntesröl innentöl fogva nemnagyon lehet beszelni!
  Vagy ugy tesz valaki,ahogy Isten akarja,vagy ha szabadon,de maskepp dönt,megnezheti magat!!!
  A pofatlansag netovabbja,hogy egyesek itt mereszelnek szabdsagrol beszelni!!!Pfuj!!!

   
  • Nemes Levente

   2012. december 7. péntek at 08:51

   Azt tapasztaltam veled kapcsolatosan, hogy egy borzalmas nagy feszültség van benned, és ezt levezeted Istenen, a keresztyénségen, Jézus Krisztuson…, ez is a szabad döntés kategória. A tagadás is lehet pillanatnyi megoldás.De csak pillanatnyi…

    
   • Warlord

    2012. december 8. szombat at 12:33

    Bennem nincsen feszültseg,szamomra egyszerüen elfogadhatatlanok a bibliai Isten doktrinai

     
 97. Warlord

  2012. november 25. vasárnap at 10:47

  Bizonyara mar Hitchens is a pokolban van,csak mert volt mersze “szabadon dönteni”!

   
  • Nemes Levente

   2012. december 7. péntek at 09:06

   Christopfer Hitchens nagyon félre értet valamit, és senki nem próbálta ráerőltetni az igazságot, és úgy döntött hogy makacsul kitart az Isten tagadás mellett.Na ez a szabadság lesz mindenkinek a hátránya, amikor Krisztus tagadásban éli le az életét. Talán a félreértelmezés a probléma, de amint tudjuk a törvény nem ismerése, nem mentesít a felelősség alól…, vagyis Isten csak annyit kért hogy Benne higgyünk, ez nem egy fekete lepel ami az ember életére rárakódik és keserű valamint szomorúvá teszi az embereket. De ha ezt is elutasítjuk, erre mondja az Úr Jézus: “Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.” Érted, lehetőségünk van úgy élni hogy megbocsáttatik bármilyen hülyeség, de az Isten tagadása, a Szent Lélek tanácsának elutasítása, az már nem! Tengermély tiszteletem , kedves Lord.

    
   • Warlord

    2012. december 8. szombat at 12:43

    Mindez pedig csakis azert lehet igy,mert maga az Isten igy dönt,mert az a bizonyos “isteni igazsag” ezt követeli!
    Azt neki is nagyon jol kell(ett) tudnia,mennyien,de mennyien “tagadjak meg” es utasitjak el a “Szent Lelek tanacsat”,amikor ezt szabta meg a sajat haragja elöli meneküles lehetösegekent!
    Ergo amikor ugy dönt,hogy mindazoknak nem bocsat meg,akik elutasitjak,akkor sajat maga itelte mar elöre el az emberiseg java reszet,tudva,hogy nagyon sokan nem fognak melle allni,hiaba mondja barki,hogy az ember döntese,vagy dönthetne maskepp!
    Ezt maga a Biblia igazolja,szamos helyen!
    Ugyhogy sajna bennem nem ebred semmifele tisztelet egy ilyen “hit”,de a követöi irant sem…

     
 98. mgmeli

  2012. december 8. szombat at 22:22

  Big big like, mr. Lord!!!!

   
  • Warlord

   2012. december 9. vasárnap at 17:45

   Dankeschön! 😉 (y)

    
 99. ElleProcter

  2012. december 10. hétfő at 20:59

  Kedves Nemes Levente!
  Árulj már el nekem valamit. Ez egy ateista blog (tudod nagy betűkkel ki van írva a fejlécre). Ha te akkora nagy hívő vagy, akkor mit keresel itt? Semmi gond nincs azzal, hogy érdekelnek az itteni cikkek és/vagy kommentek… Viszont nem ártana feltenni a kérdést, hogyha neked a hited megadja az összes választ, akkor miért keresnél másik elméletet egy ateista blogon.
  További jó böngészést 😉

   
  • Warlord

   2012. december 10. hétfő at 21:54

   Bizonyara fosik a fiu,hogy ha nem vegzi a “szent evangyeliom” szejjelhinteset,a dragalatos Ittenkeje majd megvonnya töle a aldast,aszt akkor mi lesz vele…
   Hiszen bennevanabibliaban:
   “Mert ha az evangyéliomot hirdetem, nem dicsekedhetem, mert szükség kényszerít engem. Jaj ugyanis nékem, ha az evangyéliomot nem hirdetem.”
   (I. Kor. 9:16.)
   😀

    
   • ElleProcter

    2012. december 11. kedd at 16:28

    lehet…:)
    de azért remélem alaposabban szétnézett a cikkek között, és elolvasta, hogy a drágalátos igehirdető társai miket műveltek….

     
   • Nemes Levente

    2012. december 12. szerda at 13:24

    Véletlenül tévedtem ide, ha még olvassa valaki a véleményemet, nem érdekel ha valaki ateista véleményeket vall, ö is ember…, az meg pláne nem miket irkálnak össze-vissza, sületlenségeket egyesek! Már mint kiragadott és félremagyarázott dolgokat a Bibliából!Tudnék egyszerű baráti csevejben vitát folytatni bármelyikőtökkel a hitemről és a Biblia Isteni ihletettségéről, és a rengeteg kérdésre ami bennetek feszültséget kelt e téma iránt, de, nem ezért olvasgattam és válaszolgattam itt.Ennek nem itt van a helye, akinek van füle hallja…Véleményem még mindig az hogy:”Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.” Ennyi, van aki szégyenli beismerni van akit nem érdekel hogy ismeri vagy nem. De mindezek fölött van a Mindenható Isten szeretete, amit énnekem is kell tanulnom nap mint nap!!! Végezetül:
    11.Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.
    12. Mert a kik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és a kik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg,
    13. (Mert nem azok igazak Isten előtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik.
    14. Mert mikor a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök:
    15. Mint a kik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, a melyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.)
    16. Azon a napon, melyen az Isten megítéli az emberek titkait az én evangyéliomom szerint a Jézus Krisztus által.
    Érthető???Ha nincs törvény előttem, önmagam vagyok a törvény amely a szívemben/szívedben van, és ez által leszek számon kérve.De, leszek!!!Ha meg beszéltek nekem az evangéliumról, a jó hírről, nincs már kifogásom. Kiválasztott aki választott!!!

     
   • Nemes Levente

    2012. december 12. szerda at 13:24

    Véletlenül tévedtem ide, ha még olvassa valaki a véleményemet, nem érdekel ha valaki ateista véleményeket vall, ö is ember…, az meg pláne nem miket irkálnak össze-vissza, sületlenségeket egyesek! Már mint kiragadott és félremagyarázott dolgokat a Bibliából!Tudnék egyszerű baráti csevejben vitát folytatni bármelyikőtökkel a hitemről és a Biblia Isteni ihletettségéről, és a rengeteg kérdésre ami bennetek feszültséget kelt e téma iránt, de, nem ezért olvasgattam és válaszolgattam itt.Ennek nem itt van a helye, akinek van füle hallja…Véleményem még mindig az hogy:”Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.” Ennyi, van aki szégyenli beismerni van akit nem érdekel hogy ismeri vagy nem. De mindezek fölött van a Mindenható Isten szeretete, amit énnekem is kell tanulnom nap mint nap!!! Végezetül:
    11.Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.
    12. Mert a kik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és a kik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg,
    13. (Mert nem azok igazak Isten előtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik.
    14. Mert mikor a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök:
    15. Mint a kik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, a melyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.)
    16. Azon a napon, melyen az Isten megítéli az emberek titkait az én evangyéliomom szerint a Jézus Krisztus által.
    Érthető???Ha nincs törvény előttem, önmagam vagyok a törvény amely a szívemben/szívedben van, és ez által leszek számon kérve.De, leszek!!!Ha meg beszéltek nekem az evangéliumról, a jó hírről, nincs már kifogásom. Kiválasztott aki választott!!!

     
 100. Warlord

  2012. december 13. csütörtök at 05:23

  Valasz Nemes Levente:

  “Tudnék egyszerű baráti csevejben vitát folytatni bármelyikőtökkel a hitemről és a Biblia Isteni ihletettségéről, és a rengeteg kérdésre ami bennetek feszültséget kelt e téma iránt”

  Szoval te itt valamit nagyon felreertesz…
  Itt nem kelt senkiben “feszültseget” semmifele kerdes,ugyanis a legtöbbünk egykor keresztyenkent/keresztenykent a legtöbb felmerülö kerdesre akkor mar többnyire kapott valaszt.Valoszinüleg sok ujdonsaggal nem tudnal elöhozakodni te sem,mint ahogy az eddigi peldaid is bizonyitjak…
  De amugy meg inkabb benned lehet valami brutalis feszültseg,ha meg mindig azon vergödsz,hogy itt bizonygasd a velt igazadat!
  Egyebkent is tömentelen kereszteny/keresztyen oldal van,ahol utana lehet neznie annak,akit a tema erdekel,hogy miröl,hogyan velekednek a különbözö ker. felekezetek,iranyzatok – adott esetben persze elteröen…
  Aki itt van,az többnyire azert van itt,mert a keresztyensegtöl kaphato,es mar kapott “valaszok” – ill. az egykor megtapasztalt gyakorlat – reven kirajzolodo összkep, egyszerüen azt mondatja az emberrel,hogy jozanul,öszinten es joerzessel gondolkodva nem vallalhat közösseget egy ilyen hittel!

  “Érthető???Ha nincs törvény előttem, önmagam vagyok a törvény amely a szívemben/szívedben van, és ez által leszek számon kérve.De, leszek!!!”

  Es mindazt az allitolagos szamonkerö Isten is tisztan latja,- ha csakugyan olyan bölcs -,hogy mennyieket “lesz kenytelen” igy elitelni az altala krealt örök szenvedesre!
  Tehat egy olyan Isten,akinel olyan jatekszabalyok müködnek,hogy elöre boritekolhatoan a legtöbben az iteleteben reszesüljenek,nem erdemelhet tiszteletet!Erthetö???

  “Ha meg beszéltek nekem az evangéliumról, a jó hírről, nincs már kifogásom. Kiválasztott aki választott!!!”

  Akkor tessek:

  “Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.” (Mt. 22:14.)

  “…Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
  Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.” (Mt. 7:13.-14.)

  “Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn. 3:16.)

  es ebböl pedig az is következik,hogy:

  Mert ugy NEM szerette az Isten a vilagot,hogy az ö egyszülött fiat adta,hogy aki NEM hisz ö benne,az elvesszen es NE legyen örök elete!!!

  Azt mondod:
  “Véleményem még mindig az hogy:”Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.”

  Te meg keptelen vagy tisztan latni,mert noha lehet,hogy az irasokat ismered,de mivel csak egy szempontbol tekintesz azokra,nem latod at a helyzetet valojaban!
  Na,most jobb?
  Ilyeneket en is tudok mondani…

   
  • Nemes Levente

   2012. december 14. péntek at 14:06

   Nem a vélt igazságomat bizonygatom, warlord…, tudod jól, legalábbis a sok keresztyén tapasztalatod alapján tudnod kellene, az Úr Jézus ( Lord Jesus) szavait osztottam meg.
   ” Aki itt van,az többnyire azert van itt,mert a keresztyensegtöl kaphato,es mar kapott “valaszok” – ill. az egykor megtapasztalt gyakorlat – reven kirajzolodo összkep, egyszerüen azt mondatja az emberrel,hogy jozanul,öszinten es joerzessel gondolkodva nem vallalhat közösseget egy ilyen hittel!”
   Teljesen egyetértek itt veled:
   1. Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!
   2. Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.
   A “józan gondolkodású embernek”, BOLONDSÁG mindez, csak egyszerűen mert, a hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés!!!
   A János 3:16 és a többi versszak, pedig ezt igazolja 100%, hogy Kiválasztott aki választott (mert hit Őbenne!!!)

    
   • Warlord

    2012. december 15. szombat at 02:36

    “Nem a vélt igazságomat bizonygatom, warlord…, tudod jól, legalábbis a sok keresztyén tapasztalatod alapján tudnod kellene, az Úr Jézus ( Lord Jesus) szavait osztottam meg.”

    Tudom,rendesen a fejembe vertek akkoriban…!
    De attol meg,mert tegyük fel a Biblia,vagy Jezus szavai igazak,a te pillanatnyilag erröl az egeszröl alkotott velemenyedet(hit) neveztem “velt igazsag”-nak!

    “A “józan gondolkodású embernek”, BOLONDSÁG mindez, csak egyszerűen mert, a hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés!!!”

    No latod!Itt kezdödne a dolog,hogy Istennek arra van szüksege,hogy olyasmit kelljen elfogadniuk az embereknek,amire a legtöbben azt mondjak,hogy bolondsag???
    Többek között mar ez is kizarja,hogy sokan elhiggyek es ezaltal ki legyenek zarva az isteni üdvössegböl,a karhozatot kapva osztalyreszül!!!
    Jol mondom,hogy ennek az Istennek nem lehet celja,hogy mindenki üdvözüljön,innentöl fogva pedig nem erdemelne meg,hogy tiszteljek!

    “A János 3:16 és a többi versszak, pedig ezt igazolja 100%, hogy Kiválasztott aki választott (mert hit Őbenne!!!)”

    Csakhogy:
    Amint irtam,ugyanebböl mindennek az ellenoldala is igaz,vagyis:
    “Nem Kivalasztott,aki nem valasztott(mert nem hitt Öbenne!!!)”
    Ha a Szentlelek ihlette,hogy “Nem mindenkie a hit”,akkor Istenkednek is tudnia kellett,amikor azt hatarozta,hogy a krisztusi megvaltas elfogadasa es a benne valo hit reven teszi elnyerhetöve az üdvösseget es ad menekülest a karhozat elöl,hogy eleve nem fogja mindenki azt valasztani,hogy Öbenne higgyen,es igy mar “Kivalasztott” sem lehet majd mindenki!
    Tehat az Istened,amikor ugy dönt – mert az “igazsaga” azt követeli -,hogy “aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.”(Jn. 3:18.),akkor ezt ugy kellett,hogy tegye,hogy tisztaban kellett vele lennie,hogy sokaknak bizony ez lesz a sorsa!
    Olyan ez,mint a rulett:Ha felteszem a penzem egyik felet a pirosra,a masikat a feketere,akkor biztos lehetek benne,hogy a penzem egyik felet elbukom!
    Istennek bizonyara csak az egyik fel szamit,ill. hogy elmondhassa,hogy nyert!
    Es ezek pedig mind az Irasokbol kövekeznek,amit pedig vegiggondolni is csak az tud,aki ismeri azokat valamennyire,tehat az allitas,miszerint “tevelyegtek,mert nem ismeritek az irasokat”,nem allhatja meg a helyet!
    (Tevelygesröl legfeljebb a keresztyen hit szempontjabol lehet szo)
    De pl. a Jehova Tanuirol is egyöntetüen az a keresztyenek velemenye,hogy tevelyegnek,pedig öroluk vegkepp nem lehet elmondani,hogy “nem ismerik az irasokat!”
    Ök epp rolad mondanak,hogy “tevelyegsz,mert nem ismered az irasokat,sem az Isten hatalmat!”
    De amugy megneznem,mit csinalna az Istened,ha mindenki atlatva es aterezve azt,amit mondok,- meg amit itt meg sokan -,elfordulna töle,es senki nem hinne többe benne…

    A te döntesed sajnos az,hogy behodoltal egy olyan Istennek,aki kepes arra,hogy örökketarto szenvedesre itelje a teremtmenyeit,csak azert,mert azok nem hittek el valamit,amiröl maga az Isten is tudja,hogy nem is fogja mindenki elhinni!
    En – ha valoban lesz itelet – csak azt az egyet kivanom,hogy a keresztyenek lassak meg es eljek at,hogy az a sok szerettük,vagy szamukra kedves ember,aki vegülis barmennyire is szerettek volna,de nem lett hivö,a szemük lattara es a tudtukkal kerüljön a karhozatra a hön imadott Istenük döntese miatt es ilyen tudatban legyenek “örökke boldogok” a “Mennyorszagban”!
    En nem kerek olyan Mennyorszagbol,ahol tudom,hogy milyen sokan nem lehetnek majd ott,ehelyett pedig tudom,hogy kin szenvedesben van reszük!
    Agymosast meg nem hagyok magamon vegezni,hogy ne tudjak rola…

    Szoval talan ideje lenne elkezdened gondolkodni is,nemcsak hinni!!!

     
   • Nemes Levente

    2012. december 18. kedd at 00:12

    Komolyan gondolod, amikor Jehova tanúit megemlíted ebben a hozászolásban? Viszont az én Istenem, tudod jól, sokkal Hatalmasabb, minthogy az alkotása pattogjon előtte…, és ha tudja hogy elkárhozik a teremtménye, az Ő joga mint teremtő!!!Hát, elnézésedet kérem, nem akartam hiábavaló vitába sodorni senkit, de, azt meg kell említenem, értékes és fontos vagy ennek az Istennek, még akkor is ha tetszésed szerint éled az életed, és az kényelmes és kellemes.
    (Péld 16,25)

     
 101. krisztianerik

  2012. december 13. csütörtök at 20:12

  Kedves Levente!

  “nem érdekel ha valaki ateista véleményeket vall, ö is ember…, az meg pláne nem miket irkálnak össze-vissza, ”

  Valszeg érdekel téged , hogy ki hisz a mindenható láthatatlan istenben , mert különben nem jönnél ide minket fikázni !! Ugyanis, amit te ide irkálsz ,az nem más mint keresztény nagyképűségből fakadó fikázás !!!
  Ha azt gondolod , hogy nem ismerjük az írásokat , hát kis barátom akkor nagyon de nagyon nagyot tévedsz !!!!
  Akik ide irogatnak nem véletlenül lettek ateisták, vagy ábrándultak ki a keresztény hitvilágból , mint jó magam is aki közel 17 év keresztény rabság és sötétség után hozam meg döntésemet . Melyet a mai napig nem bántam meg :))Ne akarj olyan emberekkel vitatkozni akik ismerik az igazság mindkét oldalát , és valszeg jobban ismerik az írásokat mit te magad . Mert jó magam is éveket húztam le a pulpitus mögött , melytöl inkább hányingert kaptam .

  Az előttem szólóval csak egyet érteni tudok :))
  “Te meg keptelen vagy tisztan latni,mert noha lehet,hogy az irasokat ismered,de mivel csak egy szempontbol tekintesz azokra,nem latod at a helyzetet valojaban!”

  Kérlek gondolkozz el ezen :))))

   
  • Nemes Levente

   2012. december 14. péntek at 13:46

   Köszönöm az őszinteséged, kedves ErikKrisztián!Elnézést, ha “fikázásnak” véled pár válaszomat, ha fentebb olvastad volna válaszaimat rájöttél volna hogy nem ez a szándékom, de, még az sem hogy bárki félreértse, de, benne van a pakliban…Nem szeretnék általánosítani, viszont, az emberiség nagy részének legnagyobb problémája, hogy abba a bizonyos székbe önmaga akar beleülni!Vagyis a kifogásolt ige rész, két részből áll, ismerni az Igét, valamint, ismerni Isten hatalmát!Lehet külön , külön használni a két dolgot, de, Isten hatalmát nem elismerni, csak tévelygés!!!Ez a lényeg, én ki vagyok a Mindenható Isten előtt? És persze, lehet ezen vitatkozni vagy nem… de, aki megismerte Isten hatalmát, annak az a pont a kezdet, ha elfogadta “Krisztus keresztjét”, aki nem annak ott, az a pont a vég!Mint ahogy mondtad, kiábrándultál és rabságban érezted magad, és ez lehetséges, de, nem Isten miatt, hanem emberi félreértések és félremagyarázások, valamint Isten hatalmának nem megismerése.Tapasztalatból beszélek, és kérlek benneteket, hadd ne keljen bizonyságot tennem a18 év hitben járásban.Voltak nagyon meredek időszakaim…, hidd el tudom milyen “az erő sötét oldala”, de nem kellett ott maradnom hogy jobban megismerjem ezt+azt.Hát igen, kinek a PAP, kinek a PAPLAN… (tizenhét hányingeres év a pulpitus mögött? hát mi ez mint Isten hatalmának a meg nem ismerése és emberi akaratnak való engedelmesség…, nem fikázás, csak írásban gondolkodom erről, meg is kértél rá, lehetett volna váltani és tovább lépni, mert nincs tökéletesség a földön emberek között…) Szóval igaz, hogy nem véletlenül lesznek emberek ateisták! Csak mert tévelyegnek! És ezt nem én mondtam, csak papagáj vagyok, ismétlem, és mivel itt nincs szükség erre, ez az utolsó bejegyzésem.

    
 102. krisztianerik

  2012. december 14. péntek at 21:27

  Kedves levente !
  Az igazi probléma az ide írogató keresztényekkel az , hogy mindenáron be akarják nekünk bizonyítani , hogy rossz úton járunk, tévelygünk és nem ismerjük az írásokat . Most meg azzal jössz , hogy nem ismertük meg istennek hatalmát , hát az igazat megvallva megismertem, és köszönöm nem kérek belőle . Nem értem miért fáj az ide írogató keresztényeknek ha mi másképp látjuk istennek láthatatlan és nem létező hatalmát ? Miért nem fogadjátok el egyszerűen , hogy mi már meg csömöltünk istennek ama nagy , láthatatlan, csodálatos hatalmától.
  Az , hogy te min mentél keresztül a 18 év alatt nem vitatom , de te sem vitasd az én 17 évemet keresztényként és sem azt a döntést se amit meg kellett hoznom , hogy az életem normális kerékvágásban maradjon , és hidd el 1000%-an megérte .Ami nagyon érdekes ha leírom , hogy HGY-s voltam , akkor azzal jönnek miért nem pünkösdi , ha pünkösdi , akkor miért nem adventista , ha ilyen akkor miért nem olyan . Teljesen mindegy milyen felekezethez tartoztam ,minden felekezet valamiért rossz volt az ide irogató szuperszellemi keresztények szerint , persze az a felekezet ahova ők tartoznak az az igazi felekezet és az igazi üdvösség egyedül náluk kapható ,mindenki más rossz felekezetbe jár .Na persze rossz tanitásokat hallottunk , most meg te jössz azzal , hogy nem ismertük meg istennek hatalmát . Ha eddig nem ismertem meg akkor azért valszeg mert nem volt ereje nekem megmutatni esetleg elaludt , vagy süket , netalán megvakult mert szemére ment a hiuság :)))akkora összevisszaságot mint ami most a keresztény gyülekezetek körül vannak azt inkább káosznak nevezném , de semmiféleképp nem isteni rendnek . Már ebböl is látszik , hogy isten ama hatalmas rend fenntartó keze igencsak megrövidült , vagy az is lehet , hogy soha nem is létezett:))))
  Egyes keresztények úgy néznek ránk mintha maga az ördög szolgái lennénk , mintha egész álló nap a keresztények ellen szőnénk aljas terveket (mintha csak erre lennénk szakosodva) és minden percben azt lesnénk ,hogyan tudunk keresztbe tenni az evangélium terjedésének :)) Hidd el van nekünk ettől jobb dolgunk is .Sajnos nem tudjátok elhinni , hogy a keresztény hitvilágon kívül is van élet és igenis élnek normális emberek , miért is?Mert megvakított benneteket a biblia istene hit által , hogy ne lássátok az igazságot . Mi így látjuk az életet , ha tetszik ,ha nem, és nem vagyunk hajlandóak egy olyan igába belehajtani fejünket ami csak félelmet , haragot , bűntudatot , megfelelési kényszert , vallási háborúkat szül. Inkább maradunk szabadon gondolkodó emberek akik élvezik , hogy szabadok és akik leszarják ki mit gondol róluk:))))

   
  • Nemes Levente

   2012. december 17. hétfő at 23:44

   Teljesen egyetértek néhány gondolatoddal, amivel nem , azt már nem kell elmondanom, magasról nem érdekel téged…

    
 103. AK

  2012. december 15. szombat at 07:55

  “Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.”
  Elég szomorú, hogy azt hiszed, hogy egy ilyen szöveg bármire is bizonyíték.
  Sőt még itt van ez is:
  “A bolond így szól az ő szívében: ‘Nincs Isten'”

  Ezek mind arra bizonyítékok, hogy egy rettentő korlátolt, zárt eszmerendszert csak paranccsal lehet igazolni, védeni.
  Ha én lettem volna a bibliát összeállító, kanonizáló egyházatyák között, akkor én is beletettem volna egy-két ilyet biztos ami biztos. pl. “Mindenki hülye, bolond, sőt egyenesen gonosz aki nem hiszi el azokat a hihetetlen, láthatatlan, tapasztalhatatlan, bizonyíték nélkül álló dolgokat amiket állítok.”
  Tessék. Ez azt jelenti, hogy igazam van? NEM. Ez annyit jelent hogy nincs érvem, nincs semmim az ellenérvek ellen csak a karaktergyilkosság. Elég óvodás módszer, csak nevetségessé teszed magad, ha ilyenekre hivatkozol.

  Pont így hangzol te is. Ugyanennyire vagy hiteles mint aki ezt mondta:
  “Hiszem, hogy a cselekedeteim összhangban vannak a Mindenható Teremtő akaratával.”

  Na ki volt ez? Segítek:
  “Ich glaube heute, dass mein Verhalten in Übereinstimmung mit dem Willen des Allmächtigen Schöpfers ist.”

  A.H 1932

   
  • Nemes Levente

   2012. december 18. kedd at 00:22

   Ha ha ha, ez jó volt!!! Viszont, én nem akarok ebben a szempontból hiteles lenni, elegendő a hitelességem azok előtt akik ismernek, és akik látják ahogyan élem a hitemet, nem úgy mint egy örült, vérgőzös elmebeteg… 😉

    
   • AK

    2012. december 18. kedd at 21:16

    Véletlenül se válaszoltál érdemben semmire amit írtam. Vagy rettentő gyenge vagy szövegértésből, vagy tényleg nem tudsz semmilyen érvet felhozni a vak hited mellett.

    Bibliaverseket idéztél és arra hivatkoztál, hogy ezek mit igazolnak. Én csak egyetlen érvet hoztam fel amellett (megszámlálhatatlan érvvel lehet cáfolni a bibliát), hogy azok a bibliaversek amiket sokat mantráznak nekünk a hívők, miért oltári nagy baromság.
    Rólad persze mindez lepattan, mert vagy nem értesz rendesen magyarul vagy szándékosán ignorálod a tényeket és nem vagy hajlandó végiggondolni a hited, bibliád jogos kritikáját. Zárt gondolkodás = szándékos tudatlanság.

    Ha bármit be tudnál dobni ami tudatos meggyőződésről árulkodna , akkor érdemes lenne veled társalogni. De egyelőre csak a zárt elméddel villogsz.

     
 104. Warlord

  2012. december 18. kedd at 08:41

  Valasz Nemes Levente:

  Ezek szerint megsem a multkori volt az utolso bejegyzesed… 😀
  Na…szoval igy higgyen az ember egy keresztyennek!

  “Komolyan gondolod, amikor Jehova tanúit megemlíted ebben a hozászolásban?”

  Komolyan!Megnyugodhatsz,ök ugyanugy tevelygönek mondananak!

  “Viszont az én Istenem, tudod jól, sokkal Hatalmasabb, minthogy az alkotása pattogjon előtte…, és ha tudja hogy elkárhozik a teremtménye,az Ő joga mint teremtő!!!”

  Lehet,hogy hatalmasabb,azt en nem vitatom,de hogy az alkotasa csak ezert ne pattogjon elötte?!
  Nem kötelessegem senkivel sem egyeterteni,aki nalamnal hatalmasabb,meg akkor sem,ha ö alkotott!!!

  “Hát, elnézésedet kérem, nem akartam hiábavaló vitába sodorni senkit, de, azt meg kell említenem, értékes és fontos vagy ennek az Istennek, még akkor is ha tetszésed szerint éled az életed, és az kényelmes és kellemes.
  (Péld 16,25)”

  En azt elhiszem,hogy kellenek,hogy bologassak es begessek neki,mint a birka…
  De megismetlem:Nem imadok olyan teremtöt,aki kepes örök szenvedessel sujtani a teremtmenyeit,akik öt nem imadjak!
  Öszinten sajnalom a keresztyeneket,hogy kepesek ezt megtenni,megfelemlithetö(-ett) lelekre es szolgasagba hajthato szemelyisegre vall!

   
 105. ElleProcter

  2012. december 20. csütörtök at 17:10

  “nem úgy mint egy örült, vérgőzös elmebeteg…”
  (nem akarok szőrszálhasógatónak tűnni, de őrült hosszú Ő)
  Amúgy ezt te egy érvnek szántad? Elég gyenge, hogy most már csak a sértegetés megy…

   
  • Levente Nemes

   2012. december 20. csütörtök at 23:04

   a. h. meg is érdemel 1 e fajta sértegetést!!!
   … no mor comments…
   😉

    
 106. mgmeli

  2012. december 21. péntek at 01:05

  A.K. —– kalapemelés

   
 107. Papírkutya

  2012. december 31. hétfő at 01:02

  Elhatároztam, hogy miként a keresztények, a Biblián keresztül szeretném (a bibliai) Isten jellemét bemutatni.
  A Biblia egy feltétlen tekintély a keresztények számára, mivel Isten szavának tartják.
  Kíváncsi vagyok, miként értelmezitek Isten eme szavait:

  Rómaiakhoz írt levél, 9. fejezet 15-23

  Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, akin könyörülök, és kegyelmezek annak, akinek kegyelmezek.
  Annakokáért tehát NEM AZÉ, AKI AKARJA, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.

  Mert azt mondja az írás a Faraónak, hogy: Azért támasztottalak téged, hogy megmutassam benned az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én nevemet az egész földön.
  Annakokáért akin akar könyörül, akit pedig akar, megkeményít.
  Mondod azért nékem: Miért fedd hát engem? Hiszen az ő akaratának kicsoda áll ellene?
  Sőt inkább kicsoda vagy te óh ember, hogy versengsz az Istennel? Avagy mondja-é a készítmény a készítőnek: Miért csináltál engem így?
  Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?
  Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek,
  És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene?

  Keresztények! Nektek mit mond ez a szakasz?
  Milyen következtetést vontok le belőle a szabad akaratra nézve? Miért?
  A te szabad döntésed, hogy megtérsz (és ennek következtében a mennybe jutsz), vagy Isten kegyelme? Kérlek, indokoljátok meg.

   
  • Warlord

   2012. december 31. hétfő at 10:56

   Kedves Papirkutya!

   Bar a keresztyeneknek cimezted,de azon a jogon,h egykor en is keresztyen voltam,leirnek nehany gondolatot,mivel ezzel nagyon jol ratapintottal a lenyegre! 😉
   Gyakorlatilag ez az igeszakasz a kalvini predestinacio legelesebb es legegyertelmübb alapja!
   (Anno magam is e tanitasban “nöttem fel”)
   De nem csak ez,mert szamos mas igehely is van,ami az “isteni kivalasztast” es nem pedig az “ember szabad döntese” c. törtenetet tamasztja ala.
   Nehany pelda:

   “A tanítványok pedig ezeket hallván, felettébb álmélkodnak vala, mondván: Kicsoda üdvözülhet tehát?
   Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” (Mt. 19:25.-26.)

   “Mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak.” (Mt. 22:14.)

   “28 Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javokra van, mint akik az ő végzése szerint hivatalosak.
   29 Mert akiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között.
   30 Akiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta; és akiket elhívott, azokat meg is igazította; akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.” (Roma 8.)

   “Mert Isten az,aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.”
   (Filippi 2:13.)

   “A pogányok pedig ezeket hallván, örvendezének, és magasztalják vala az Úrnak ígéjét; és akik csak örök életre választattak vala, hivének.” (Ap. Csel. 13:48.)

   “És szombatnapon kimenénk a városon kívül egy folyóvíz mellé, hol az imádkozás szokott lenni; és leülvén, beszélgeténk az egybegyűlt asszonyokkal.
   És egy Lidia nevű, Thiatira városbeli bíborárús asszony, ki féli vala az Istent, hallgata reánk. Ennek az Úr megnyitá szívét, hogy figyelmezzen azokra, amiket Pál mond vala.”
   (Ap Csel 16:13.-14.)

   Es meg lehetne sorolni,most igy hirtelen ennyi…

   A lenyeg a lenyeg,h a Biblia nem tanitja a szabad akaratot!!!
   A keresztyeneknek azert van szüksege ra,mert csak igy tudjak feloldani az ellentmondast,ami a kivalaszto Isten kepe altal keletkezik!
   Mert hiszen a kalvinista Isten azokat üdvöziti,akik a maguk erejeböl keptelenek lennenek az üdvösseget valasztani,de öket kivalasztja es azokat sujtja büntetessel,akikez ö maga nem valasztott ki!A reformatus hitvallas,a Heidelbergi Kate azzal probalja meg feloldani ezt az ellentmondast,hogy azt valaszolja,hogy de az ember az eredetileg teremtett allapotaban kepes lenne az isten szerinti jora,ezert jogos az isteni büntetes.(Csakhat ez nem igaz,mivel a farol valo – allitolagos – eves ota,senki nem igy születik a vilagra,tehat ez megintcsak egy jogtalaln es alaptalan elvaras lenne egy Isten reszeröl.)
   A kalvini tanitas szerint az igehirdetes es az evangelizacio is azert szükseges,hogy a valasztottak meghalljak az Iget es ezaltal – Istennek a hirdetett Igejen keresztüli munkalkodasa reven – elnyerhessek az üdvösseget.(Vö.:A magvetö peldazatbeli jo földbe hullott igevel!)
   Szoval nem a szabad akarat reven,hanem az Isteni munkalkodas reven – a Lidiarol szolo ige is erröl szol!
   A többi meg le van ejtve,azok mehetnek föni a levesbe,csak mert nem lettek kivalasztva!

   Lehet,hogy igy van,lehet,hogy nincs!
   En mindket esetre azt mondom,hogy ennek az Istennek a “terveben” mindenkepp szerepelnie kell,hogy az emberiseg nagyobb reszet a karhozatra juttassa!
   Egyszer azert,mert nem valaszt ki mindenkit,masszor azert,mert a szabad akarat reven tudhato elöre,hogy nem fog mindenki mellette dönteni,föleg ugy,hogy az Ördögöt is hagyja lofralni,hogy megtevessze az embert!
   En mindket esetre azt mondom,hogy egy ilyen Isten vagy nem letezik,vagy ha letezik,akkor nem melto ra,hogy tiszteljek – akar ki lettem valasztva,akar nem!!! 😀 😛

    
 108. Papírkutya

  2013. január 2. szerda at 17:38

  Warlord, köszönöm a sok-sok idevágó idézetet! 😉

  Közben részletesen elolvastam Izrael kivonulásának történetét. Itt leírom a kritikus részeket, majd pár szóban összefoglalom őket, lehetőleg teljesen objektíven. Ezután kérdéseket teszek fel, főleg a kedves keresztény olvasóknak, melyekre kíváncsian várom a válaszokat! 🙂

  Mózes 2. könyve

  5. fejezet
  21. És monda az Úr Mózesnek: Mikor elindulsz, hogy visszatérj Égyiptomba, meglásd, hogy mindazokat a csudákat véghez vidd a Faraó előtt, melyeket kezedbe adtam; én pedig megkeményítem az ő szívét, és nem bocsátja el a népet.

  7. fejezet
  3. Én pedig megkeményítem a Faraó szívét és megsokasítom az én jeleimet és csudáimat Égyiptom földén.
  4. És a Faraó nem hallgat reátok; akkor én kezemet Égyiptomra vetem és kihozom az én seregeimet, az én népemet, az Izráel fiait Égyiptom földéről nagy büntető ítéletek által.
  5. S megtudják az Égyiptombeliek, hogy én vagyok az Úr, a mikor kinyujtándom kezemet Égyiptomra és kihozándom az Izráel fiait ő közülök.

  [A Fáraó nem hallgatott Mózesre, mert Isten megkeményítette a szívét, ezért Isten büntetésből(?) Egyiptomra bocsátotta az első kilenc csapást.]

  11. fejezet
  1. Az Úr pedig monda Mózesnek: Még egy csapást hozok a Faraóra és Égyiptomra; azután elbocsát titeket innen; a mikor mindenestől elbocsát, űzve hajt el titeket innen.
  2. Szólj azért a népnek füle hallatára, hogy kérjenek a férfi az ő férfitársától, az asszony pedig az ő asszonytársától ezüst edényeket és arany edényeket.
  3. Az Úr pedig kedvessé tevé a népet az Égyiptombeliek előtt. A férfiú Mózes is igen nagy vala Égyiptom földén a Faraó szolgái előtt és a nép előtt.
  4. És monda Mózes: Ezt mondja az Úr: Éjfél körűl kimegyek Égyiptomba.
  5. És meghal Égyiptom földén minden elsőszülött, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, a ki az ő királyi székében űl, a szolgálónak első szülöttéig, a ki malmot hajt; a baromnak is minden első fajzása.
  6. És nagy jajgatás lesz egész Égyiptom földén, a melyhez hasonló nem volt és hasonló nem lesz többé.
  7. De Izráel fiai közűl az eb sem ölti ki nyelvét senkire, az embertől kezdve a baromig; hogy megtudjátok, hogy különbséget tett az Úr Égyiptom között és Izráel között.
  8. És mindezek a te szolgáid lejönnek hozzám és leborulnak előttem, mondván: Eredj ki te és mind a nép, a mely téged követ, és csak azután megyek el. És nagy haraggal méne ki a Faraó elől.
  9. Az Úr pedig monda Mózesnek: Azért nem hallgat reátok a Faraó, hogy az én csudáim sokasodjanak meg Égyiptom földén.
  10. Mózes pedig és Áron mindezeket a csudákat megtevék a Faraó előtt; de az Úr megkeményíté a Faraó szívét.
  És nem bocsátá el Izráel fiait az ő földéről.

  12. fejezet
  35. Az Izráel fiai pedig Mózes beszéde szerint cselekedének és kérének az Égyiptombeliektől ezüst edényeket és arany edényeket, meg ruhákat.
  36. Az Úr pedig kedvessé tette vala a népet az Égyiptombeliek előtt, hogy kérésökre hajlának és kifoszták az Égyiptombelieket.

  [Az izraeliták kivonultak Egyiptomból, miután a Fáraó elengedte őket]

  14. fejezet
  4. Én pedig megkeményítem a Faraó szívét, és űzőbe veszi őket, hogy megdicsőíttessem a Faraó által és minden ő serege által és megtudják az Égyiptombeliek, hogy én vagyok az Úr. És úgy cselekedének.
  […]
  17. Én pedig ímé megkeményítem az Égyiptombeliek szívét, hogy bemenjenek utánok [a tengerbe], és megdicsőíttetem a Faraó által és az ő egész serege által, szekerei és lovasai által.

  Tehát összefoglalva:
  Isten nem akarta békésen kivezetni Izraelt Egyiptomból, hogy senki ne sérüljön meg: ellenállást támasztott a Fáraóban, hogy lehetősége legyen Egyiptomra csapásokat mérni. Ezeket a csapásokat büntetésnek nevezte egy olyan tettért, amelyért nem a Fáraó felelős, hanem teljes mértékben Isten. Szerinte ez azért volt szükséges, hogy megmutassa a hatalmát a nála sokkal gyengébb emberek előtt és rávegye őket, hogy behódoljanak neki.
  Isten nem csak hogy kihozta a népét, de még arról is gondoskodott, ismét az elméket szuggerálva, hogy az egyiptomiak szimpatizáljanak velük és “önként” nekik ajándékozzák értékes tárgyaikat.
  Istennek nem volt elég, hogy tönkreverte Egyiptom földjét és a népe végre kivonult: még utánuk is küldte a Fáraót és hadseregét a biztos halálba, hogy ezzel kivívja a dicsőítést önmaga számára.
  Tehát Isten hatalmas károkozással, emberek elméjével való bábozással és teremtményei ezreinek elpusztításával kívánta elérni, hogy az emberek megalázkodjanak előtte és felnézzenek rá.

  Most jönnek a kérdések, melyekre mindenki őszintén és igazságérzetére támaszkodva feleljen:
  – Ki az az itt megjelentek közül, aki felnéz erre az Istenre és miért? Milyen érzéseket vált ki belőletek ez a történet Istennel szemben?
  – Igazságos volt-e ebben a történetben Isten viselkedése?
  – Bűnös volt-e a Fáraó, hogyha viselkedése teljes mértékben Isten manipulációjának köszönhető és nem volt választása? Bűnösek voltak-e az egyiptomiak?
  – Etikus volt-e, hogy Isten jóindulatot támasztott az egyiptomiakban, rávette őket értéktárgyaik elajándékozására, majd megölte elsőszülött gyermekeiket?
  – Mi az erkölcsi tanulság számotokra ebből a történetből?

   
  • krisztianerik

   2013. január 7. hétfő at 08:02

   Pedig ez az isten telis- tele van szeretettelXDXD::))

    
 109. mgmeli

  2013. január 7. hétfő at 23:53

  hahahaha! Te aztán jól elüldözted innen a keresztényeket!!! hahaha

   
  • Nemes Levente

   2013. január 9. szerda at 20:49

   😉
   😉
   😉

    
 110. AtePista

  2013. január 13. vasárnap at 13:21

  Én úgy vagyok vele, hogy az összes egyházat fel kéne számolni, jobb esetben égetni, a tamplomokat bezáratni, mert amellett, hogy csak a pénzt viszik, még hülyítenek is. amikor azt látom, hogy gyerekekkel énekeltetnek vallásos fundi verseket, akkor mindig elszörnyűködöm, nem lehet elég korán kezdeni az agymosást!

   
  • Levente Nemes

   2013. január 14. hétfő at 11:27

   😦

    
 111. Dorei

  2013. január 31. csütörtök at 04:02

  Sziasztok 🙂

  Fogalmam sincs hogy keveredtem ide, de olvasgattam pár topicot és egész érdekesnek találtam.
  Magam részéről én itt talán langyos víznek számítok, mivel keresztény nevelést kaptam részben és nem is volt vele problémám középiskoláig (egyházi), ahol nem nagyon éreztem azt, hogy olyan elméletileg keresztény oktatók vesznek körül, akikre felnézhetnék a viselkedésük alapján. Ezalatt nem kell semmi szélsőséges dologra gondolni, csak pl. hittel kapcsolatos kérdésre nem kaptam számomra értékelhető választ, többségüknél inkább a meghunyászkodást éreztem a felettesek elvárásai előtt ( saját diákjaik kárára is, csak nehogy ők kellemetlen helyzetbe kerüljenek). Kevés olyan tanárom volt, akire fel tudtam nézni mint emberre és nem utolsó szempontból mint pedagógusra. Ellenpéldaként tudom, hogy más intézmény (magán/felkésztő tanfolyam) oktatói között találtam ebben az időszakban is több tanárt, akinek lustaságom ellenére kötelezettségek nélkül is szívesen jártam az óráira, mert úgy éreztem, hogy adott valamit. Nálam talán az is döntő tényező lehetett ezek mellett, hogy a templomi prédikációkat motorikusnak semmitmondónak éreztem. Értem én, hogy fontosak a szokások, rituálék, mert megkönnyítik sok dolog kezelését, de engem nem kötött le és úgy éreztem nem ad semmit. Szerintem sokat számíthat a tényleges kommunikáció és a tartalmas prédikációk, amelyek megérinthetnek.

  Azt hozzáteszem, hogy keresztény csoport része sose voltam, mert taszított már tizenévesen is. Csupán (nem saját választásból általában, hanem család ismerősi ajánlás miatt) keresztény táborokban vettem részt kb. 10-15 éves korom között nyáron. Nem mondanám, hogy csak rossz emlékeim voltak, mert pl. a kirándulásokat élveztem és a szép környezetet a többiekkel. Azt azonban elég furcsának találtam, amikor esténként az utolsó ilyen táboromban az volt a napi kérdés, hogy ki tért meg? Aki megtért menjen ki tábortűzhöz stb. Én nem tértem meg úgymond… erre a konkrétan azt kaptuk páran, akik nem vonultunk ki, hogy pokolra jutunk (magamban úgy gondoltam megkockáztatom). Ez nekem elég fura módszer > ha nem sikerül szép szóval vagy érvekkel, akkor fenyegetőzés?

  Hites gyűléseket nagyon rég még néha néztem tv-ben mókából és kíváncsiságból,nekem úgy tűnt gyakran ellentmondásba keveredett önmagával. Távolabbi ismerősöm is van, aki tag és dicsérte őket. Szerintem sok ember életében sok a bizonytalanság és jó érzés egy közösségbe tartozni, tehát nyújt valamit számunkra (szeretet, elfogadás,hatalom… stb. érzése) . Ez az érzés érthető. Csak kérdés, hogy miközben elmerülünk a dologban mennyi dolognál hunyunk szemet vagy mit nem bolygatunk inkább, mert talán félünk a választól vagy kényelmesebb. Akár egy kapcsolatban néha.

  Nem tudhatunk nagyon sok mindent biztosan. Egyikünk se bír mindent akár csak közel átfogó tudással, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet próbálkozni a dolgok körvonalazásával, amiből lassan kirajzolódhat valami, amivel lehet , hogy nem is leszünk elégedettek. A dolgok tökéletessége talán épp abban áll, hogy tökéletlenek vagyunk. Így van mit és miért adni egymásnak a próbálkozások közben.

  Én valahogy úgy képzeltem el a dolgot amikor gondolkoztam róla, hogy létezhet valamilyen erő vagy istenség aminek akarjuk nevezni, de ezeknek a történeti/szervezeti megtestesülése az emberektől fakad, de maga az erő is a mi részünk. Szerintem nem kell rögtön az égben vagy a világűrben kutakodni. Maga a szervezet csak egy keret sok funkcióval, ami hasznos haszontalan,de semmiképp se tökéletes vagy képviselheti mindenki konkrét véleményét/állásfoglalását, hiszen minden csoportban vagy alcsoportban vannak döntéshozók/végrehajtók stb. Gondolkodás nem lehet bűn. Ahogy szerintem nem arra teremtettünk, hogy lesütött fejjel szégyenkezzünk ( az is csak 1 állapot lehet). Emberi kapcsolatokban se szeretem a játszmákat, ha felismerem őket. Persze, ha az ember nem vall bevett elveket járatlan ösvényre tévedhet, ahol nincsenek kész válaszok vagy kapaszkodók és pl., ha elvesztesz valakit, aki igazán fontos volt neked, akkor valahogy nem csak elméleti derűs játéknak tűnik az odaát kérdése, mert tudni szeretnéd mi történt vele.
  A pokol egy verziójára meg olyasmit tudnék elképzelni, hogy megrekedünk valamilyen formában a saját hibáink miatt akár nem is értjük. hogy mi történik körülöttünk vagy nem érzékelünk változást.
  Tagadás vagy önámításra épült élet.

   
 112. K Ádám

  2013. február 1. péntek at 16:14

  1Sám 6,6
  “Miért keményítenétek meg szíveiteket, mint megkeményítették szívöket Égyiptom és a Faraó? Avagy nem úgy volt-é, hogy a mint hatalmát megmutatta rajtok, elbocsátá őket, hogy elmenjenek?”

  1Móz 41,16
  És felele József a Faraónak, mondván: Nem én, Isten jelenti meg, a mi a Faraónak javára van.

  Nem Istenben volt a különbség, hanem a Fáraók között.
  Milyen volt a második fáraó mielőtt Isten megkeményítette a vaj puha szívét?

  “8. Azonközben új király támada Égyiptomban, a ki Józsefet nem ismerte vala.
  9. És monda az ő népének: Ímé az Izráel fiainak népe több, és hatalmasabb nálunknál.
  10. Nosza bánjunk okosan vele, hogy el ne sokasodjék és az ne legyen, hogy ha háború támad, ő is ellenségünkhöz adja magát és ellenünk harczoljon és az országból kimenjen.
  11. Rendelének azért föléjök robotmestereket, hogy nehéz munkákkal sanyargassák őket. És építe a Faraónak gabonatartó városokat, Pithomot és Ramszeszt.

  15. És szóla Égyiptom királya a héber bábáknak, a kik közűl egyiknek Sifra, a másiknak Puá vala neve.
  16. És monda: Mikoron héber asszonyok körűl bábálkodtok, nézzetek a szűlőszékre: ha fiú az, azt öljétek meg, ha pedig leány az, hadd éljen.”

  Az egyiptomi bábák istenfélelemből nem engedelmeskedtek a fáraónak, így a fáraó később törvényben a már megszületett kisgyermekek kiírtását rendelte el. (Ekkor még ‘nem volt kemény’ a szíve…(?). Ugyanakkor mint látható az egyiptomi köznépnek nem volt bajuk a köztük lakó zsidókkal. Az előző fáraó, és József miatt békésen éltek egymás mellett.

  Kemény volt. De ekkor még nem Istennel szemben, hanem az emberekkel szemben. a fáraót nem érdekelte ‘isten’. Nem lázadt ellene. Gőze nem volt róla.

  2 Mózes 3:
  “16. Menj el és gyűjtsd egybe az Izrael véneit és mondd ezt nékik: Az Úr, a ti atyáitok Istene, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene megjelent nékem, mondván: Megemlékeztem rólatok és arról a mit elkövettek rajtatok Egyiptomban.
  17. És mondám: Kiviszlek titeket az egyiptomi nyomorúságból…”
  19. Én pedig tudom, hogy az egyiptomi király nem engedi meg néktek, hogy elmenjetek, még erőhatalomra sem.
  20. Kinyújtom azért az én kezemet és megverem Egyiptomot mindenféle csudáimmal, melyeket véghez viszek benne; így azután elbocsát titeket.
  21. És kedvessé teszem e népet az egyiptombeliek előtt, és lészen, hogy mikor kimentek, nem mentek üresen.”

  ” Én pedig tudom, hogy az egyiptomi király nem engedi meg néktek, hogy elmenjetek, még erőhatalomra sem.”

  Szóval itt van egy véreskezű diktátor aki elhatározta, törvénnyé tette a népirtást, és rabszolgasorba taszít egy népet. A fáraó ezzel valószínűleg nem Isten ellen lázadt, egyszerűen csak kizsákmányolt egy országában élő idegen népcsoportot. Isten azzal kezdte megkeményíteni a szívét, hogy szembeszegült vele. A fáraó embertelensége addig csak a saját választása, saját keménysége volt. Isten Önmagával szemben keményítette meg a fáraó szívét, azzal hogy el akarta tőle venni a népét! Innentől ismerős a leírt történet,

  2 Mózes 5:
  ” 1. Annakutána pedig elmenének Mózes és Áron és mondának a Faraónak: Ezt mondá az Úr, Izráelnek Istene: Bocsásd el az én népemet, hogy ünnepet üljenek nékem a pusztában.
  2. A Faraó pedig mondá: Kicsoda az Úr, hogy szavára hallgassak, és elbocsássam Izráelt? Nem ismerem az Urat és nem is bocsátom el Izráelt.
  3. Ők pedig mondának: A héberek Istene megjelent nékünk; hadd mehessünk hát háromnapi útra a pusztába, hogy áldozhassunk az Úrnak a mi Istenünknek, hogy meg ne verjen minket döghalállal vagy fegyverrel.
  4. Égyiptom királya pedig monda nékik: Mózes és Áron! miért vonjátok el a népet az ő munkáitól? menjetek dolgotokra.
  5. Ezt is mondja vala a Faraó: Ímé a föld népe most sok, és ti elhagyatjátok velök az ő munkáikat.
  6. Parancsolá azért a Faraó azon a napon a nép sarczoltatóinak és felvigyázóinak, mondván:
  7. Ne adjatok többé polyvát a népnek a téglavetéshez mint ennekelőtte; hadd menjenek el ők magok és szedjenek magoknak polyvát.
  8. De a tégla számát, mennyit ennekelőtte csináltak, vessétek ki rájok; azt le ne szállítsátok, mert restek ők és azért kiáltoznak, mondván: Menjünk el, áldozzunk a mi Istenünknek. ”

  A fáraó egyszerűen szemét volt. Az emberek sem érdekelték, meg Mózes vallása sem. Mint látod, szép szóra, kérésre nem tett semmit, sőt növelte a nyomort mert megtehette.
  A szíve azért keményedett meg Isten felé, mert nem volt lágy az emberek felé sem!
  Egy ‘ateistának’ nem érdeke, hogy ezt ugyanígy lássa a történetben.

   
  • Warlord

   2013. február 1. péntek at 17:54

   Hany es hany ilyen “kemenyszivü” embert,vagy uralkodot hordott es hord a Föld a hatan.
   Es van egy,amelyikkel szemben egy vegtelen hatalmu leny “megmutatja a hatalmat” a valasztott nepe erdekeben.
   A bibliai Isten cselekvessorozata egy kivetelezö es a sajat elhatarozasa erdekeben barmire – csecsemögyilkossagra is – kepes diktator kepet tartja elenk.
   Egy “hivönek” nem érdeke, hogy ezt ugyanígy lássa a történetben.

    
 113. K Ádám

  2013. február 2. szombat at 08:34

  Rossz a véleményetek ha beavatkozik, rossz ha nem. Nem az áldozatok szemszögéből nézed. A gyerekeket a fáraó ölette meg. Másik, hogy az életet elvenni egyedül Istennek van joga, mert Ő adta, A másik hogy egyedül Isten képes úgy elvenni az életet, hogy megtartsa azt. Ez ugye fizikai nézőpontból vakfolt, de ha hisz az ember, akkor így hiszi. Így nézve nem olyan fekete-fehér minden ítélet…

   
  • Warlord

   2013. február 2. szombat at 21:33

   “Rossz a véleményetek ha beavatkozik, rossz ha nem.”

   Az attol függ…Valoszinüleg nem avatkozik be,ahol kene,ahol meg beavatkozik,ott meg nem ugy,hogy az ertelmesnek latszana!

   “Nem az áldozatok szemszögéből nézed. A gyerekeket a fáraó ölette meg.”

   A farao valoban megöletett gyerekeket.
   Nos…Isten itt pl. nem avatkozott be,ergo marad a rossz velemeny.Inkabb a bosszu,hogy a masik oldalon is legyenek aldozatok.
   Ezeknek az aldozatoknak a szemszögeböl vajon miert nem nezed?
   Ha adott egy barmikor,barhogyan beavatkozni kepes mindenhato leny,akkor ertelmetlen halal valamannyi.

   “az életet elvenni egyedül Istennek van joga, mert Ő adta”

   Es???Ez gyakorlatilag nem mas,mint az erösebb jogaval valo eles!
   Hadd ne kelljen ezert hajbokolni elötte…

   “A másik hogy egyedül Isten képes úgy elvenni az életet, hogy megtartsa azt. Ez ugye fizikai nézőpontból vakfolt, de ha hisz az ember, akkor így hiszi. Így nézve nem olyan fekete-fehér minden ítélet…”

   Azert a bibliai törtenetekben altalaban nem az olyanok eletet veszi el iteletkeppen,akiket azutan megtartana!

    
 114. K Ádám

  2013. február 4. hétfő at 21:24

  “Nos…Isten itt pl. nem avatkozott be,ergo marad a rossz velemeny.Inkabb a bosszu,hogy a masik oldalon is legyenek aldozatok.
  Ezeknek az aldozatoknak a szemszögeböl vajon miert nem nezed?”

  Nézem. Két dolog ezzel kapcsolatban:
  1.: A világ amiben élünk a megtett dolgok világa. Azaz az ember elgondol valamit, majd megteszi. Én nem tudom, mi lenne egy olyan világban, ahol mindenki azelőtt kap ítéletet, vagy közvetlen isteni kontrollt, mielőtt tenne valami rosszat. Tulajdonképpen erkölcsileg semmi feladatunk nem volna. feltehetően nem is alakulna ki bennünk különösebb tartás, vagy értékrend, hiszen nem tudnánk mi az hogy veszteség.
  2.: A gyerekek előtt több út is volt. Felnőnek egy diktátor világában rabszolgaként. Meghalnak és Ábrahám kebelébe kerülnek. Isten megöli a fáraót és a következő tök rendes lesz hozzájuk, vagy Isten addig öli Egyiptom királyait míg nem akad jó király. közben öldösi a hatalomért küzdő főembereket akik rést akarnak ütni egy uralkodó nélküli országon. Megöli azokat akik rabolnak, gyilkolni akarnak az uralkodó nélküli országban. Kiválaszt egy jószívű ismeretlent, és trónra emeli. Passz. Isten úgy tett ahogy tett, és nem azért, mert gyönyörködik az erőszakban, hanem azért mert valahogy a romlott ember talán egészében válik kezelhetetlenné, ha következmény mentessé is válik. Az egyik alapvető bűn, hogy ha egy ember szuper hatalmat kap. Az emberiségnek hosszú generációkba telt, míg ezt ki tudták küszöbölni, addig pedig ilyen veszélyei voltak.

  “Azert a bibliai törtenetekben altalaban nem az olyanok eletet veszi el iteletkeppen,akiket azutan megtartana!”

  Én még Anániás és Szafira esetét is ide sorolom pedig. “Átadván őket a Sátánnak a TEST veszedelmére, hogy a lélek megtartasson.” Az ítélet néha szabadulást is jelent egy rosszabb végtől, vagy egy rosszabb élettől. De nem érdekes. Ha nem tudom is, hogy Isten miért úgy tesz, vagy nem tesz ahogyan a dolgok történnek, akkor is bíznék benne, mert látom a világban a jót is, és feltételezem, hogy a cél nem mindennek az elpusztítása volt a teremtéskor.

  Ha Isten létét az én megértésemtől tenném függővé, akkor elképzelhető, hogy nem hinnék ha nem érteném. De ha az ember igazán elfogadta Isten létét, és szeretetét akkor egyszerűen nem mérlegeli Isten ítéleteit, vagy a világ magára hagyását, mert szimplán nem feltételez rosszat. Talán ezért van, hogy a vallásból kitérők Isten létének gondolatával is szakítanak, mert ez egyszerűbb mint hinni egy olyan Istenben akiben jó és gonosz egyszerre van jelen. Megalkotja a szerelmet, és örül ha tönkremegy. Megalkotja az apaságot, anyaságot, de örül a vetélésnek, vagy későbbi tragédiáknak. A gyerekeknek odaadja a szülőket hogy védelmük legyen, és gondoskodásban részesüljenek, de szereti ha néhányan mégis elárvulnak. Teremt ételt, de csak hogy sokan éhezzenek. Stb, stb. Szóval én nem gondolom hogy így lenne, viszont hiszem, hogy van valahogy. Bizalom. Ezt tudom mondani. Vagy ez van, azaz bizalom, vagy tényleg marad a hitetlenség, vagy a hit egy önmagával meghasonlott istenségben ami ugye olyan abszurd, hogy mint tudjuk meg sem maradhat hitként.. Én bízok. Hívőként nem tudok jobbat tenni. Ugyanakkor nem hívőként sem tartanám helyesnek az intoleranciát a kereszténység felé, mert az nem ószövetségi vallás, tárgyi veszélyekkel nem fenyeget, a szektajelenségei pedig szintén jobban kezelhetőek megértéssel, mint verbális ‘üldözéssel’ ami egyébként csak erősítené a fanatizmust. Szerintem.

   
 115. Warlord

  2013. február 4. hétfő at 21:34

  “Talán ezért van, hogy a vallásból kitérők Isten létének gondolatával is szakítanak, mert ez egyszerűbb mint hinni egy olyan Istenben akiben jó és gonosz egyszerre van jelen.”

  Nem feltetlenül!
  A Biblia alapjan legalabbis böven belefer,hogy Isten tenyleg ilyen.
  Na persze ezt egy keresztyen keptelen elfogadni…
  En mar ezen tul vagyok…

   
 116. K Ádám

  2013. február 4. hétfő at 21:50

  Az én érzelmeim alapján viszont nem fér bele. Te túl vagy rajta, én holtomig előtte tartom magam. 🙂 Szeretem Istent, ez lesz a fegyverem a saját kétségeimmel szemben. Senki ne gondolja, hogy aki keresztény marad nem találkozik a magában kétkedő ateistával. Én 16 évesen azt imádkoztam, ha távolodnék Istentől, hozzon vissza. (elsőéves keresztényként ez volt egyszer a hazaimám a gyüliből.) Megjegyeztem azt a napot, tudom mit kértem. Tudtam, hogy nem csak a ‘hollókat’ akarom túlélni, ami könnyen ment, de a töviseket is, és bizony évtizedes hívőként az ember fel tudja ismerni, hogy buhh nyakig benőtt a ‘világ’. 🙂 Még ez a fórum is kísértett kicsit. Őszinte ember vagyok, így adok mások véleményére, gondolataira. Az egyik dolog amire választ kaptam, hogy egy csomó dologra nem tudom a választ, 🙂

   
  • Warlord

   2013. február 4. hétfő at 22:04

   Csomo dologra nem tudom en sem.
   Sem Bibliaval es öszinte hittel,sem anelkül…

    
  • Nemes Levente

   2013. február 5. kedd at 23:00

   🙂

    
 117. K Ádám

  2013. február 5. kedd at 15:01

  Én azért beérem azzal amit gyerekként enélkül nem értettem. ki is fogytam a szóból, a témában nem tudok újat írni. Ha lehet ne haragudj azokra akik jó szívvel hisznek.

   
  • Warlord

   2013. február 5. kedd at 20:48

   En nem haragszom senkire…de megerteni nem tudom öket…

    
   • Nemes Levente

    2013. február 5. kedd at 22:59

    🙂

     
   • Haragszom

    2013. február 6. szerda at 18:43

    Warlord
    2013. február 5. kedd at 20:48
    ”En nem haragszom senkire…de megerteni nem tudom öket…”
    Tiéd a piros pont, sőt minden elismerésem. Én viszont haragszom sok mindenkire, elsősorban a papokra. Legyen az muzulmán, református, hadd ne soroljam fel a többit. Sőt haragszom Nemes Leventére, K Ádámra, hadd ne soroljam fel a többit. Ezek elfelejtették a cikk témáját (“Kisfiúkat kasztráltatott a holland egyház”) (mi lett volna, ha őket kasztrálják?).
    A papokra azért haragszom, mert ők tanult emberek. Tanult ésszel lehetetlen elhinni a mesét a Jézuskáról vagy Manituról. Mégis hirdetik a meséket, mert könnyű az iskolázatlan embereket elámítani. Muszáj ámítani, mert ők ebből élnek, sőt munka nélkül, mert az nekik büdös.

     
 118. K Ádám

  2013. február 6. szerda at 19:49

  “ne haragudj azokra akik jó szívvel hisznek.”

  Én nem kasztráltattam senkit. Ezt én is elítélem. Egyébként haragudj, de ne ok nélkül, és ne váljon kriminálissá. 🙂 Warlorddal azért beszéltem másról, mert mikor bekapcsolódtam már el volt kanyarodva a témától. A szektajelenségekre, ‘hitből’ (mások hitéből) való ingyenélésre, a középkori egyházdiktatúrára, a vallás felhasználására a hatalomhoz, ezekre én is haragszom, csak nem általánosítok. Ha tehetem az ateisták közt sem általánosítok. Van ott is ilyen is olyan is emberileg.

   
  • Haragszom

   2013. március 1. péntek at 21:06

   Ha haragszom, annak kell, hogy legyen oka. És van is… Várom a válaszodat, K Ádám.

    
 119. Haragszom

  2013. március 1. péntek at 21:25

  K Ádám
  ” Az egyik dolog amire választ kaptam, hogy egy csomó dologra nem tudom a választ,”
  Ezzel én is így vagyok. Ezzel így van a további 7 milliárd ember is. Emiatt nem kell semmiféle szekta mögé bújni, ott sem találod meg a választ. Az utolsó polihisztor pár száz éve kimúlt…

   
 120. Papírkutya

  2013. március 27. szerda at 22:51

  Vajon mi lehet most Ateistanaplóval?

   
 121. zkacsa

  2013. április 3. szerda at 18:44

  Sziasztok!

  Vannak itt aktív látogatók akikkel tudnék beszélgetni?

   
  • Levente Nemes

   2013. április 3. szerda at 22:37

   Hello zkacsa! Akik bejelölték hogy jelzést kérnek a hozászolásokra, mindenki megkapja az új hozzászólásokat! Miről szeretnél beszélgetni?

    
 122. Papírkutya

  2013. április 3. szerda at 22:14

  Szia, zkacsa! Sajnos mivel mostanában nincs új bejegyzés, csak szórványos eszmecsere folyik. Néha valaki feldob egy témát, arról beszélgetünk. Ha írsz, előbb-utóbb biztos válaszol valaki.

   
 123. zkacsa

  2013. április 4. csütörtök at 19:47

  Szerintetek a panteisták ateistának számítanak?

   
 124. Haragszom

  2013. április 7. vasárnap at 08:29

  Szia, zkacsa!
  Én még nem hallottam róluk, de ezt a Wikipédiában találtam:
  ”A panteizmus minden olyan tanítás, amely Istent s a világot azonosítja, ellentétben a dualisztikus felfogás minden formájával, amely Istent a világtól megkülönbözteti. A panteizmus görög eredetű szó.
  A panteizmusnak sok formája lehetséges. A világnak Istennel való azonosítását sokféleképp gondolhatjuk. Csak névleg azonosítjuk a kettőt, ha akár az egyiket, akár a másikat tagadjuk. Sem az ateizmus, mely istent, sem az akozmizmus, mely a világot tagadja, nem nevezhető panteizmusnak, melynek jellemző vonása, hogy a világot isteni mivoltúnak tekinti, de ez isteni mivoltát is sokféleképp gondolhatjuk. A legfontosabb, hogy a világot egységesnek fogjuk fel.” stb…
  Ezek szerint nem ateisták, de mint írtam, én nem értek hozzá. A téma jónak tűnik, remélem jó beszélgetés lesz belőle.

   
 125. Papírkutya

  2013. április 14. vasárnap at 17:21

  Az a-teizmus szó jelentése: isten(ek)be vetett hit hiánya. Tehát szerintem a pan-teisták, akik mindent istennel azonosítanak, nem ateisták.
  Egy másik érdekes kérdés: vajon az ateisták egyben materialisták is? Rendben, a nevükben benne van, hogy tagadják az isten(ek) létét. De aki mondjuk rejtett összefüggéseket vél felfedezni a világ történései között, mint pl. a vonzás törvényét, de ezzel együtt nem hisz isten(ek)ben, az ateistának számít?
  Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert az ateizmussal együttjár egyfajta kultúra: tudományos magyarázatok keresése, racionális gondolkodás, babonák elleni küzdelem.
  Ez kizárja, hogy valaki spirituális (anyagon túli) magyarázatot keressen bármire? Van-e létjogosultsága bizonyos szertartásoknak, amelyek a kontroll érzetét biztosítják az embereknek, ezzel önbizalmat adva nekik (még akkor is, ha max. pszichológiai módon működnek)? Van-e bárminek létjogosultsága, ami “működik”, még ha nem is úgy működik, ahogyan a benne hívő elképzeli?
  Engem ez azért izgat, mert ezek a “hókuszpókuszok” adaptívak is lehetnek, amennyiben növelik a siker esélyét. De csak addig működnek, amíg hisznek bennük: ahogy lerántják róluk a misztikus leplet, elvesztik az erejüket.

   
 126. Gergely

  2016. február 8. hétfő at 16:29

  Az lenne a kérdésem, hogy hova tűntetek? Valahol aktívkodtok még? Facebook ilyesmi?

   
  • AK---

   2016. február 8. hétfő at 16:37

   Úgy tűnik szétszéledtünk. Többiek?

    
   • Gergely

    2016. február 8. hétfő at 16:38

    Rettentő szomorú vagyok 😦

     
   • Gergely

    2016. február 8. hétfő at 16:40

    Ha írok egy cikket? Lesz aki elolvassa, lesz aki lektorálja és ha érdemesnek találja kiposztolja?

     
   • Nemes Levente

    2016. március 1. kedd at 12:35

    Én megkapom a visszajelzéseket… talán tudnék segíteni valamiben?

     
   • AK---

    2016. március 1. kedd at 12:55

    Nekem is jön értesítés, de kiposztolni ateistanaplo tudná…

     
   • Gergely

    2016. március 1. kedd at 13:11

    Kedves vagy, de azt hiszem feladom a vallás/hit elleni küzdelmet. Sok embert ismerek akik keményen hívők, nagyrészt felnőtt megtérők, értelmesek, magasan kvalifikáltak… és ennek ellenére beszippantja őket ez a sötét vákuum. Az a tapasztalatom, hogy menthetetlenek, észérv nem segít, bizonyíték nem segít, mert ŐK MEGTAPASZTALTÁK ISTEN LÉTÉT.

    Szerintem felesleges magyarázni nekik, a láthatatlan, nem létezőt. Szükségük van rá, mert rájöttek:

    1, Nincs értelme az életüknek.
    2, Meg fognak halni.
    3, Nem vagy csak alig bírnak befolyással az élet eseményei felett.

    A fenti három tény, bőven elég ahhoz, hogy egy ember hinni kezdjen bármiben, ami csak egy pici reményt nyújt a fentiek ellen. Hiába a rengeteg bizonyíték az evolúció, Biblia mese és történelmi maszlagsága, az állításaik paradox mivolta mellet. ŐK HINNI AKARNAK, így tántoríthatatlanok 😦

    Őket már nem lehet megmenteni, és a fenti 3 gondolatuk/tények fényében nem is lehet és nincs értelme. Az igazán szomorú az, hogy a gyerekeiket erre a baromságra fogják nevelni, tanítani. A gyerekek fogékony nyitott, apában-anyában hívő lelke/gondolkodása meg felszippantja ezt a fertőt, és a kitérés (gondolom itt több hozzászóló és cikk író is megtapasztalta), bizony rettentő nehéz, küzdelmes, fájdalommal teli folyamat… és ezt nem kívánom egy gyermeknek sem. Lesz elég bajuk enélkül is a globálisan felmelegedő, energia, víz, élelmiszer hiányban szenvedő, túlszaporult Földünkön.

    Pontosan a fent említett (volt) barátok, szerelem miatt, kezdtem el én (világ életemben ateista voltam, tulajdonképpen nem is foglalkoztam a hittel/vallással míg ezek az események hatalmukba nem kerítettek), megnézni, feltérképezni, hogy vajon van e isten, van e egy felsőbbrendű erő, ami befolyásolja életem folyását, ráhatással van a mindennapi történésekre. Ez egy nagyon kemény ámokfutás volt, megnéztem mindkét oldalt. Nyilván a tudomány érdemei eredményei mellett szóló bizonyítékokat, tényeket, nap -mint-nap születő újabb eredményeket, nem vontam kétségbe… De kételkedő mivoltom miatt, az a tény hogy világunkban, ennyi ember hisz, nagyon elbizonytalanított. Ezért elkezdtem megismerni a tanaikat, dogmáikat. Rá kellett jönnöm, se füle se farka, nagyon sokszor, a saját farkába harapó kígyóval találkozom az érvrendszerükben. Egyszerűen józan paraszti ésszel is sántít az egész történet. Nem ecsetelem ezt tovább, bárki elolvashatja bármelyik felekezet weboldalán, hogy miként is gondolkodnak a tudományról, ill. a hitetlenekről.

    Tényelegesen szomorú, hogy abban a pillanatban, hogy egy ateista felszólal, az agresszív nyomulásuk ellen, rögtön megpróbálnak minket is az Ő szintjükre süllyeszteni, hogy ez is csak egy vallás, és mi is csak hívők vagyunk.

    Sokat írtam sok fájdalmas tapasztalatot… és a 2 hónapos rohanás, kétségbeesett infógyűjtés végeredménye a következő:
    1, Ha vallásos emberrel találkozom, és elkezdené… egyszerűen felállok és otthagyom.
    2, Aki már hisz az menthetetlen, ha önerőből nem jut el a kitérés 1, pontjáig legalább, teljesen felesleges bármit is mondani, neki, bármiféle bizonyítékot is pedzegetni…
    3, Mentem aki menthető, gyerekeimet, közvetlen rokonokat. Viszem őket: planetárium, csodák-palotája, állatkert, csillagvizsgáló, kirándulás, bármi ami természetközeli, és kézzelfoghatóan gyönyörű.
    4, “Imádkozom”, hogy soha ne kisértse meg őket egyik sötét oldal sem 🙂

    Szép napot

     
   • AK---

    2016. március 1. kedd at 16:18

    Ne add fel, nemes teher ez. 🙂
    Meggyőződésem (tudom… optimista vagyok), hogy ebben az új korban, amikor az emberi tudás java mindenki számára egy klikkelés távolságra elérhető, mi vagyunk az a generáció aminek egy szelete széleskörű ismeretekkel felvértezve ki tud állni a racionalitás mellett és nem fárad el a hülyeség, az igaztalanság megcáfolásában. Remélem én is lehetek az a személy a közvetlen környezetem számára, aki finomkodás nélkül szembemegy a tudománytalanságokkal, a babonasággal, a megalapozatlan hittel, aki nem hallgat amikor valaki mellette teljesen természetesen beszél horoszkópról, homeopátiáról, csodákról, istenekről, hanem megalapozottan és keményen elmondja miért nem vállalható ezekben hinni. Szeretném azt hinni hogy sokan vagyunk ilyenek, akik miatt a hülyeség egyre inkább ciki lesz, akik miatt a vallások, babonás hitek, tudománytalan álláspontok nyíltan felvállalását háromszor meggondolják az emberek. Szeretném, ha a gyermekeim egy olyan társadalomban nőnének fel, ahol a felnőttek tájékozottak, így valóban felnőttként, tudatosan gondolkodnak és tisztában vannak a felelőségükkel egymás iránt, a jelenlegi és a jövőbeli emberiség iránt, miközben minden faszság nyíltan meg van kérdőjelezve és perifériára szorul.

    …a végére nagyon magasztos lettem, de érted… 😉
    Ha nem itt, akkor a hétköznapokban…

     
   • Gergely

    2016. március 1. kedd at 18:01

    Nagyon szépen fogalmaztál, és nagyon szépek a célok is amiket el akarsz érni… azonban nekem az a tapasztalatom, hogy a felnőtt hívők (tisztelet a kivételnek), tényleg menthetetlenek 😦

     
   • AK---

    2016. március 1. kedd at 21:17

    Lehet hogy sokan “menthetetlenek”, ezért privát beszélgetésekben én sem állok le hitvitázni. Az elég reménytelen cél, eltéríteni a hívőket ebben teljesen egyet értek. Viszont ha akár egy fő hallgatóság is van, akkor már nem fölösleges érvelni, rávilágítani az irracionalitásra. A mélyen hívők nagyon kis része és nagyon hosszú idő alatt jut el a hite megkérdőjelezéséig. Viszont ha van hallgatóság, akkor sokkal nagyobb esély van rá hogy akr többekben sikerül józan gontolatokat ébreszteni.

     
   • Gergely

    2016. március 2. szerda at 09:26

    Nyilván ha aktívan figyelő és értő hallgatóság van akkor én is előszedem legjobb tudásomat a témában és segítek mutatok magyarázok, de azzal a fajta kijelentéssel, hogy “én úgy hiszem…” már nem tudok mit kezdeni. Ne higgy tapasztalj, láss, kérdezz, érts, ha nem érted még kérdezz, és ha már érted, nem fogsz hinni, hanem tudni fogsz 🙂

     
 127. Monolith

  2016. február 29. hétfő at 04:12

  Nagyon sajnálom, hogy kvázi megszűnt az oldal. Éppen most, ebben a vallásos ámokfutásban ami ma a politikát is átszövi, szükség lenne az értelmes gondolatokra, különösen a gyerekek miatt, akiket teljesen agymosnak ahol tudnak.

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: