RSS

Elszabotálta a szexvádak vizsgálatát az apostoli nuncius

25 Már

Elszabotálta a szexvádak vizsgálatát az apostoli nuncius – ezzel a címmel jelentetett ma meg cikket az Index. Érdemes elolvasni.

Természetesen egyetlen szervezet sem vállalhat felelősséget minden egyes tagja cselekedetéért, azonban az elvárható lenne, hogy a visszaéléseket, s különösen ha gyermekek elleni szexuális visszaélésekről beszélünk a lehető legnagyobb alapossággal kivizsgálják. Ha lehet hinni a cikknek, akkor itt nem ez történt a nunciatúra részéről, sőt:

“Időközben azonban több olyan, Juliusz Janusz által szignált bizalmas levél is nyilvánosságra került, amelyek azt bizonyítják, hogy a nuncius évekkel az októberben Mayer ellen tett rendőrségi feljelentések előtt [2] tudomást szerzett számos, súlyos visszaéléssel kapcsolatos vádról, de hallgatott, sőt meggátolta az egyházon belüli vizsgálat lefolytatását.

[…]

Egy Mayer Mihály által kezdeményezett rágalmazási perben néhány hete kiderült, hogy a Vatikán ekkorra már két éve tudott a pécsi püspök viselt dolgairól, sőt vizsgálatot is kezdeményezett, a próbálkozás azonban a budapesti nunciatúrán elhalt.

[…]

Baranyában pedig évek óta szóbeszéd tárgya volt, hogy mi zajlik a püspökségen, sőt egy ízben interpolos rendőrségi figyelmeztetés alapján tiltott pornográf képek letöltése miatt házkutatást is tartottak a püspökségen. (Februárban az egyházmegye egyik papja Bólyban le is bukott pedofil képek birtoklásával [3], rá is a német rendőrök hívták fel a magyar hatóságok figyelmét.)

2008-ban a nunciatúra is kapott bejelentést az említett magánszemélytől, de a felsorakoztatott bizonyítékok akkor sem voltak elegendőek ahhoz, hogy a Ruandában és Mozambikban edződött egyházi diplomata komolyan foglalkozzon velük.”

A római katolikus egyháznak először saját berkein belül kellene alaposan kitakarítani mielőtt az ország erkölcsei felett kíván őrködni – pl. az új alkotmányba belecsempészett világnézetileg egyáltalán nem semleges tételek útján. Melegházasság két felnőtt ember között nem oké, ellenben falazunk pedofil papoknak? Nem mintha nem szokhattuk volna már meg a képmutatást a részükről.

Persze a pedofil papok botrányai nemcsak Magyarországra jellemzőek. Azt gondolom az is megérne egy misét, hogy miért tűnik úgy, hogy a katolikus egyház melegágya a pedofíliának. Van-e vajon ennek köze a kötelező papi nőtlenséghez? Mivel nem vagyok szakértő, nem tudom rá a választ, de azért nem lepne meg.

 
12 hozzászólás

Szerző: be 2011. március 25. péntek hüvelyk Hírek, Katolikus, Magyarország

 

Címkék: , ,

12 responses to “Elszabotálta a szexvádak vizsgálatát az apostoli nuncius

  1. omega

    2011. augusztus 23. kedd at 12:49

    Komoly delúziókkal kell küzdeni ahhoz, hogy valaki pap legyen. A papok többségének szexuális intelligenciája sem fejlődött ki rendesen, vagy éppen komolyan torzult. Ezért sok köztük a homokos, pedofil, vagy éppen a salakanyagok iránti szexuális vonzódás. (Ne tud meg mi folyik a magyar katolikus papképzőn…) De ebben nem látok semmi különöset _elmebetegénél_, vagy pszichésen sérült ebereknél. Valószínűleg ha piromániát vennék górcső alá, magasabb lenne a pirománok aránya, mint bármely más számbelileg ugyanakkora _átlag_ csoporthoz képest.

     
    • lili

      2011. augusztus 23. kedd at 14:07

      Ergo: Papnak csak a gyökerek mennek.

       
  2. lili

    2011. augusztus 23. kedd at 15:23

    Németh Sándor

    “1973-tól 1977-ig a Római Katolikus Hittudományi Akadémia civil hallgatója volt.”

    http://nemethsandor.hu/eletrajz

    Egyesek szerint nem civil…

     
    • krisztianerik

      2011. augusztus 23. kedd at 17:11

      hogy lehet valaki tagja a Kat Hit Akadaméniának , ha oda csak is egyházi azaz püspöki ajánlással lehet bejutni::))))
      Sanyibácsi hazudik és kész ::))))

       
      • lili

        2011. augusztus 23. kedd at 17:40

        “1973-tól 1977-ig a Római Katolikus Hittudományi Akadémia civil hallgatója volt.”

        valami nem stimmt….

        “1978. IX: a világi hívők számára is megkezdték az okt-t, mely nemre való tekintet nélkül lehetővé tette teol. ismeretek szerzését. A levelező tagozatra r. hallg-ként beiratkozhatnak mindazok, akik 18. életévüket betöltötték, középisk-t végeztek, a fölvételi biz. előtt sikeres vizsgát tettek, hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal és egyh. ajánlással rendelkeznek.

        http://lexikon.katolikus.hu/P/P%C3%A1zm%C3%A1ny%20P%C3%A9ter%20Hittudom%C3%A1nyi%20Akad%C3%A9mia.html

         
  3. Ádám

    2011. augusztus 23. kedd at 16:39

    “Fogadalmat tett, hogy ha megszabadul a büntetőeljárástól, egész életében az igazságot fogja szolgálni.”
    Nagyon be lehetett f*sva… És mi van akkor, ha nem isteni erők miatt engedték szabadon? Ha fohász nélkül is szabadon engedik? Akkor ma nincs Higgyüli’?

    “1976 áprilisában volt személyes találkozása Istennel…”
    Én meg múltkor találkoztam Zeusszal… De tényleg…! Elég zabos volt, hogy már nem hisz benne senki! Komolyan találkoztam… most min mosolyogsz!?

    “Nehéz, konfliktusokkal teli időszak következett az életükben: katolikus környezetük és családjuk, barátaik értetlenül fogadták nézeteiket, és negatív kritikával, elutasítóan viszonyultak ahhoz a hitgyakorlathoz, életvezetéshez, amelyet ők megvalósítani törekedtek; addigi társadalmi, baráti kapcsolataik ilyen módon teljesen megszakadtak, mert úgymond „szektások” lettek.”
    Tökéletesen meg tudom érteni őket! A sikernek ára van! Pontosan tudták, hogy fel tudnak építeni valamit itt Magyarországon, amiből később horrorisztikus pénzeket fognak kaszálni! Sándor nem istennel találkozott személyesen, hanem egyszerűen meglátta az óriási üzleti lehetőséget, csak át kellett vennie egy működő modell a tengeren túlról… Szóval nem kell őket sajnálni, megérte fáradozniuk… Valószínűleg találkozott 1-2 amerikai karizmatikus lelkipásztorral, akik elárulták neki a siker titkát.

    “1978-ban kerültek kapcsolatba a nemzetközileg ismert és befolyásos bibliatanítóval, Derek Prince-szel, akivel egészen haláláig, 2003-ig szoros tanítványi viszonyban álltak.”
    Ahám, tehát meg is van a tengerentúli (üzleti) tanácsadó…

    Persze mindez csak spekuláció, de azért nem lehet kizárni!

     
    • lili

      2011. augusztus 23. kedd at 17:42

      “Én meg múltkor találkoztam Zeusszal… De tényleg…! Elég zabos volt, hogy már nem hisz benne senki! ” 😀 😀

      Pont nem ittam..szerencse.. 😀

       
    • lili

      2011. augusztus 23. kedd at 17:46

      “Valószínűleg találkozott 1-2 amerikai karizmatikus lelkipásztorral, akik elárulták neki a siker titkát.”
      Neki nem, mert kenet alatt sem tudott angolul megtanulni. 😀

      A NEJE beszélni inglis, meg orosz. Vitte magával Amerikába. 1980 ! ban mindketten kinnt voltak!!

       
  4. krisztianerik

    2011. augusztus 23. kedd at 17:23

    “1978-ban kerültek kapcsolatba a nemzetközileg ismert és befolyásos bibliatanítóval, Derek Prince-szel, akivel egészen haláláig, 2003-ig szoros tanítványi viszonyban álltak.”

    Derek Prince-et az utóbbi időben lejáratta , szenilisnek és vén bolondnak nevezte. Én erre még emlékszem , és ha jól emlékszem a könyveit sem akarták már kiadni.

    “1976 áprilisában volt személyes találkozása Istennel…”
    Sajnos erre semmilyen bizonyiték nincs , sőt azok aki vele imádkoztak ama nagy találkozásnál PL : a Tallér János aki semmilyen találkozásra nem emlékszik, és ezt Tallér János egy riportban el is mondja. Az lehet hogy csak is az FSZA -nak jelent meg de Az FSZA-n kivül senki nem látott semmit. Ha jól tudom ennél az imánál még jelen volt az Uzoni Péter is aki rákban meghalt .

    Erre meg én emlékszem egy alkalommal az FSZA azt nyilatkozta , hogy “látta az Uzoni Pétert fent a menyben aki gurult a nevetéstől “. Szerintem sándornak kezeltetnie kellene magát ha ilyen látomásai vannak.

     
  5. lili

    2011. augusztus 23. kedd at 17:50

    “emlékszem egy alkalommal az FSZA azt nyilatkozta , hogy “látta az Uzoni Pétert fent a menyben aki gurult a nevetéstől ”

    Ez nagyon gyalázatos hazugság. N.S egy beteges hazudozó, gusztustalan egy f@szi.

     
  6. Gyula

    2012. március 16. péntek at 12:04

    “1976 áprilisában volt személyes találkozása Istennel…”
    ”Én meg múltkor találkoztam Zeusszal… De tényleg…! Elég zabos volt, hogy már nem hisz benne senki! Komolyan találkoztam… most min mosolyogsz!?”
    Kedves Ádám!
    Gyengén beszélhetsz ógörögül, vagy valamit bizonyára félreérthettél. Nekem Zeusz csak annyit mondott, hogy a legközelebbi választásokon ő is indul. Manituval koalícióban.

     
  7. Péter

    2013. március 24. vasárnap at 22:38

    Nézzétek, Én nem ismerem ezt az oldalt. Nem is hallottam róla idáig, de azt szeretném megjegyezni, hogy a Magyarok már több mint 1000 esztendeje keresztények. Az a 40 év szocializmus kinevelte az ateista nemzedéket. Jó munkát végeztek. A nemzedéket akikből a hazaszeretetet is kiölték. A kérdés, hogy akkor mi maradt nekik ? A másik kérdés pedig, hogy aki ilyen buzgón foglalkozik a kereszténység besározásával, az megint csak érdekelt valahol. A semmiért nem fog valaki létrehozni egy ilyen honlapot. Ha nem a kereszténységet, Istent szolgálja ez az oldal, akkor vajon kit és mit ? Törölni lehet a hozzászólásomat, de Isten elől semmi sem marad rejtve. 🙂 Köszönöm a lehetőséget, hogy hozzászólhattam.

     

Hozzászólás