RSS

Amikor egy fanatikus prédikál a fanatizmus ellen…

25 Már

Egy floridai keresztény gyülekezet pásztora, bizonyos Terry Jones azzal vált az elmúlt hónapokban híressé – vagy inkább hírhedté -, hogy 2011. szeptember 11. évfordulóján Koránokat akart égetni tiltakozásul az ellen, hogy egy iszlám közösségi ház épüljön nem messze attól a helytől, ahol az ikertornyok álltak.

Jones ezt az akcióját a kritikai nyomás miatt végül lefújta, azonban most kitalált helyette egy másikat, a „Nemzetközi Ítéld Meg a Koránt Napot”. Ennek keretében a pásztor Dove World Outreach Center nevű, a karizmatikus irányzathoz tartozó gyülekezetében perbe fogta és elítélte a Koránt, majd pedig büntetésül elégette azt.  A „perben” a vád ügyészét egy iszlámról áttért keresztény képviselte, míg egy dallasi imám vállalta a védőügyvéd szerepét. Az esküdtszék 12 tagja – roppant elfogulatlan módon – Jones gyülekezetéből került ki, így az ítélet aligha lehet meglepő: a Korán természetesen „bűnös” és ezért azt a büntetést szabták ki rá, hogy elégették miután egy órán át kerozinban áztatták.

Jones egy új szervezetet is alapított „Stand Up America” néven, amelynek célja a Korán, és a Saría törvénykezés, valamint a radikális iszlám elleni tiltakozás.

Forrás: http://www.usatoday.com/news/religion/2011-03-21-quran-burning-florida_N.htm?csp=hf

Távol álljon tőlem, hogy védjem a Koránt és az iszlámot nem is azt teszem: a Korán tele van barbársággal, amely megágyaz a bigottságnak és a vallási fanatizmusnak. Csak éppen a Biblia is! Az Ószövetség fikarcnyit sem jobb a Koránnál, az Újszövetség talán valamit tompít a dolgon, de ettől még a Bibliát sem kell piedesztálra emelni – amint éppen Jones példája is mutatja, az is simán képes kitermelni a maga fanatikusait, úgyhogy van ebben a hírben némi irónia .

 
Hozzászólás

Szerző: be 2011. március 25. péntek hüvelyk Biblia, Fundik, Hírek, Iszlám, Karizmatikus, Korán, Vallásháború

 

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: