RSS

A kereszténység vesztésre áll az Interneten

26 aug

Nemrég írtam a keresztény könyvíró, Josh McDowell aggodalmairól miszerint a kereszténységre manapság leselkedő legnagyobb veszély az Internet. Hiába, amikor az emberek számára hozzáférhetőbb a tudás, a tudomány, mint bármikor és nemcsak azt hallják, amit a templomban mondanak nekik, az rossz ómen a kereszténység számára…

A RELEVANT című keresztény honlap egy újabb cikke is ezt a témát boncolgatja. Ugyan keresztény perspektívából világítja meg a kérdést, de nem rossz a cikk. Azzal kezdi, hogy bemutat statisztikai adatokat, amelyek szerint az elmúlt években sokat csökkent a magukat keresztényeknek vallók száma az USA-ban. Azért egyelőre nem fenyegeti kihalás az amerikai keresztényeket, hiszen még mindig 76 százalék vallja magát annak, de ez az arány folyamatos csökkenést mutat 1990 óta, miközben ugyanezen időszak alatt azok száma, akik vallástalannak mondják magukat, csaknem a duplájára nőtt (8-ról 15 százalékra). Természetesen ez azt jelenti, hogy a keresztények még mindig óriási túlerőben vannak a hitetlenekkel szemben, de az egyértelmű irányt mutató tendencia méltán aggasztja őket.

Ezután idéz néhány ateista reakciót Josh McDowell azon állítására, mi szerint a jelenség oka az Internet és az, hogy a fiatalok számára sokkal hozzáférhetőbbek más eszmék, mint amit a szüleiktől átvesznek, mint korábban.

„Úgy gondolja [McDowell] vagy sem, hogy a kereszténység nyerhet az eszmék piacán? Vagy képes vagy kezelni az érveket, vagy nem. Csak sírtok, mert nem vagytok képesek.” – írta például egy ateista blogger.

Egy másik a Christian Post McDowell kijelentéséről szóló cikkére reagáló hozzászóló: „A kereszténység gyengén szerepel, amikor nem kontrollálja a teljes üzenetet és megengedi az embereknek a szabad gondolkodást? Micsoda sokk! A jóslatom: a teisták hamarosan el fognak kezdeni visszavonulni Internet-mentes kommunákba.”

A cikk elismeri, hogy a keresztény közösségek kevésbé sikeresek az Interneten, mint az ateisták:

„Ugyan a kereszténység hatalmas online jelenléttel képviselteti magát, az előny úgy tűnik mégis a hitetleneknél van. A ChristianForums.com, amely 1998-tól van a világhálón [és én is voltam tagja, sőt a szülinapomra még mindig szoktak automata köszöntést küldözgetni 😛 ], negyedmillió taggal büszkélkedhet. De az Alexa rangsor 12 000. helyével az USA-ban és havonta mindössze 68 ezer egyedi oldalmegtekintéssel csak kullog a vallástalanok legnépszerűbb fórumai után. A web legnagyobb ateista fóruma a Reddit szociális média oldal egy alközössége, amely 2005-ben jött létre. Az Alexa rangsorolása szerint [a Reddit] az USA 50 legnépszerűbb oldala között van havonta 2 millió egyedi látogatóval, az „ateista” alközösség látogatóinak száma ebből 154 000. A keresztény „alreddit” – egy odaszánt csoport, amely nagyrészt az evangéliumi kereszténységből felépülőkből áll egy sokkal korszellem-orientáltabb értelmezésével az Írásnak -, az ateisták olvasottságának kevesebb, mint egy tizedét éri el.”

A cikk szerint nem igazán az a kérdés, hogy mi változtatott meg mindent [McDowell csak eddig jutott el], hanem az, hogy miért. A cikkíró válasza az, hogy a vallásnak korábban megvolt az az előnyös pozíciója, hogy volt egy „kulturálisan elfogadott szabad tere”, amelyben hirdethette nézeteit: a templom. Az ateistáknak azonban nem voltak ilyen bevett és általánosan elfogadott közösségi szerveződéseik, intézményeik. Az Internet azonban nekik is megadja azt a szabad teret, amelyben terjeszthetik nézeteiket.

Egy helyen a cikkben kibukik a keresztény elfogultság, amikor a cikkíró azt állítja, hogy az Internet nem azért segíti elő az evangéliumi keresztény fiatalok kitérését, mert az információ olyan bő tárházát nyújtja, amely kihívást jelent a hitüknek. Szerinte sokkal inkább azért, mert az Interneten a nem-teisták „kontrollálják a diszkurzust”. Ez az a pont, amiben téved, vagy nem őszinte a cikkíró és sajnálatos, hogy addig nem mer elmenni, hogy kimondja bizony az a tudás és információ, amely most már mindenkitől egy kattintásnyira van, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy csökken a keresztények száma, legalábbis az internetet nagy arányban használó társadalmakban. Persze, ha ezt be merné ismerni, akkor talán már nem is lenne keresztény…

Hogyan válaszol a kereszténység? Úgy, hogy megalkotja saját kis alternatív „univerzumát” az Internet világán belül.

„A YouTube túl veszélyes, próbáld meg a GodTube-ot! A Wikipedia túl liberális, használd a Conservapediát! Az egyház marad a buborék, amelyben a véleménycsere folyik, csak most ez a buborék kiterjed a webre is.”

Végül a cikk írója próbál azért optimista felhangot megütni, amikor azzal zár, hogy „a webnek egy olyan hellyé kell válnia – talán először -, ahol a kiábrándult keresztények valóban találkozhatnak Krisztussal”.

A weben természetesen számos keresztény honlap is működik, olyanok is, amelyek evangelizálnak, azonban az összkép ezek szerint mégis az, hogy az Internet és az a tény, hogy segítségével egyre tájékozottabbá válhatnak az emberek, negatív hatással van a kereszténységre.

Forrás: http://www.relevantmagazine.com/culture/tech/features/26539-will-the-internet-kill-christianity

 
44 hozzászólás

Szerző: be 2011. augusztus 26. péntek hüvelyk Ateizmus/Agnoszticizmus, Hírek

 

Címkék: , , , , , ,

44 responses to “A kereszténység vesztésre áll az Interneten

 1. xingtao

  2011. augusztus 26. péntek at 05:05

  Hála Istennek 🙂

   
 2. krisztianerik

  2011. augusztus 26. péntek at 07:19

  Igy jártak ::))))
  Azt tudom , hogy a HGY-ben tiltják a facebookot, iwiwet, mywipet. legalábbis az utóbbi időben.Na de ezzel inkább elzárkóznak a világtól ::))))

   
  • ateistanaplo

   2011. augusztus 26. péntek at 08:39

   De nincs a Vidám Vasárnapnak is Facebook-ja? Vagy ez megint olyan dolog, hogy van akinek szabad, van akinek nem? 🙂

    
 3. gabor

  2011. augusztus 26. péntek at 08:10

  a bejegyzés írójától szeretnék kérni pár dolgot:
  – egy pontos statisztikát – forrással megjelölve – amely egzakt módon kimutatja az Internet terjedésének és a vallásosság csökkenésének összefüggését. Az Internet kb a 90-es évek végétől érhető el széles körben. Tehát Jó lenne egy statisztika ami mutatja az addigi vallásosság csökkenését (mondjuk a 20.század elejétől-közepétől), majd az azutáni időszakét. így konkrétan látnánk, hogy az Internet mennyire gyorsította meg a szekularizációt. (Nem csak az USA-ra vagyok kíváncsi)
  – a másik pedig amit szeretnék tudni, hogy az Internet milyen információkat tett közzé, ami addig nem volt elérhető bárki számára (itt sem saját kútfőből származó előfeltevéseket kérnék, azok mindenkinek vannak).

  előre is köszönöm

   
  • ateistanaplo

   2011. augusztus 26. péntek at 08:36

   Gábor!

   Megadtam a forrást a cikkemhez. Ez egy keresztény magazin. A további részletekről kérdezd őket. Gondolom, hogy a keresztények (Josh McDowell után most a RELEVANT magazin is) nem állítanák, hogy csökken a keresztények száma, s ezt nem hoznák ők maguk összefüggésbe az Internettel, ha nem így lenne. De ha mégis, akkor velük vitasd meg, hogy miért állítják be rosszabbnak a helyzetüket, mint amilyen, ill. miért az Internetre fogják azt.

   Az Internet által pedig csaknem minden információ könnyebben hozzáférhető bárki számára, mint korábban. Senki nem írt olyat, hogy ezek az információk egyáltalán nem voltak elérhetők korábban (pl. a tudományos kutatások eredményei), de józan ésszel belátható, hogy Interneten keresztül a nappalidban ülve könnyebb lényegesen elérni ezeket az infókat, mint elmenni és napokat könyvtárazni. Belátható, hogy erre általában sokkal kevesebb ember hajlandó, mint otthonról internetezni, amennyiben van rá lehetősége. És mivel most könnyebb elérni ezeket az infókat, ezért több emberhez is jutnak el.

    
   • Ricsi

    2011. augusztus 26. péntek at 09:13

    Sokadjára is lenyűgöz a türelmed, ahogy válaszolsz az ilyen hozzászólásokra.

    Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy teljesen feleslegesen kérdeztek triviális, ordítóan egyértelmű dolgokat… ? A forrás ráadásul fel is volt tüntetve (ahogy Nálad mindig).

    Furcsa, ha valakinek statisztika kell arról, hogyan hathat az interneten elérhető, korlátlan információmennyiség egy zárt eszmerendszerben való gondolkodásra kényszerített keresztényre/vallásosra. Szerintem a konkrét arányok meg százalékok nem is fontosak, röhejesen egyértelmű, hogy a gyülekezeti szűrőn keresztül kialakított világkép hogyan alakul az internet színre lépésével.

     
   • krisztianerik

    2011. augusztus 26. péntek at 09:25

    észrevehetően gábor teljes felháborodottságában irta a hozzászólását. Sajnos hasonló a helyzet a mi kedves Gáborunkal , mint a többi keresztény hozzászólóval . Felületesen , vagy egyáltalán nem olvassák el értelemszerüen a bejegyzéseket . MI már ezt megszoktuk , igy eltekintünk az értetlenkedésétől ::)))

    Hallelujahélazúr::)))

     
 4. Warlord

  2011. augusztus 26. péntek at 09:53

  Ha valóban igaz,hogy kevesebb a keresztyén az internet hatására,akkor csak így tovább!
  Remélem a tendencia folytatódik!!! 😀

   
 5. Toronyőr

  2011. augusztus 26. péntek at 10:14

  Most készül egy post JT és a média kapcsolatáról. Néhány gondolatot idéznék a cikkedből forrásmegjelöléssel. Szabad?

   
  • ateistanaplo

   2011. augusztus 26. péntek at 12:03

   Persze. Majd érdekelne a kész cikk is.

    
 6. ateistanaplo

  2011. augusztus 26. péntek at 12:11

  Ha nem igaz a cikkben elhangzó statisztika az nem az én hibám. Az ilyesfajta felháborodást Gábor címezze keresztény testvérei felé, mert ha nem igaz a statisztika, akkor ők közöltek hamis statisztikát.

  Mellesleg épp most olvastam, hogy a pápa is azt taglalta Spanyolországban, hogy miért fordulnak el mostanában olyan sokan Istentől, ill. hogy miért egyre szekulárisabbak a nyugati társadalmak: http://www.msnbc.msn.com/id/44211033/ns/world_news-europe/#.Tk-8311O_l8

  Igaz, ő nem hozta fel az Internetet, de a lényeg az, hogy ezek szerint a probléma – a keresztények száma csökken a nyugati társadalmakban – mégiscsak létező, még a pápa szerint is. 😉

  (Azért írom, mert ha jól vettem ki a korábbiakból Gábor katolikus.)

   
  • sany

   2011. augusztus 27. szombat at 07:02

   gyengul a keresztenyseg etol nagyob idijotasagon nem is lehet csamcsogni tenleg nem veszitek eszre hogy pont a mi korunkba a leg elterjeteb a kereszteny hit a tortenelem soran soha nem volt ojan sikere mint most pld corejaban van ojan gyulekezet ahol het oszejovetelt tartanak egy nap hogy minden tag reszt tudjon veni istentiszteleten mert anyi aktiv hivo van a budapesti hit gyulekezeteben amit ot hagytatok nincs hej meg a padlon se es meg sorolhatnam az hogy vannak akik hatat forditanak az nem ujdonsag ijen mindig is volt es lesz

    
   • krisztianerik

    2011. augusztus 27. szombat at 08:09

    Nahát ez csodálatos , de hidd el nem fogunk azért visszamenni a Hit gy-be , mert ott annyira sokan vannak , hogy nincs hely . Mert oda olyan sokan járnak , nem hat meg sem engem sem a többi sorstársamat . A templomokba is sokan járnak , és ott is sokszor nincs hely ::)))) Ráadásul más vallásoknál is, van olyan templom ahova a hivek nem férnek be. Akkor most hova menjünk , melyik az igazi??::)))) Látod inkább maradunk itt, itt legalább van hely bőven::))))

    Most már értem , a jóatya azért nem ér rá a világgal foglalkozni , mert nagyszabású épitkezésbe kezdett , nehogy már a menyben se férjenek el a hívek::)))

    HÚÚ bakker egy levegővétellel nehéz volt elolvasni a hozzászólásodat::)))))))

     
   • xingtao

    2011. augusztus 27. szombat at 08:24

    Ne felejtsd el, hogy Koreában ott van a konfucianizmus, a buddhizmus, sámánizmus is.

    “pont a mi korunkba a leg elterjeteb a kereszteny hit a tortenelem soran”

    Erről valami statisztikát legyél szíves bemutatni.
    De azt is definiáld, hogy mit értesz keresztény hívőn- beleszámítod a kulturális keresztényeket is?

     
   • sany

    2011. augusztus 27. szombat at 08:24

    bocs hogy nem vevodot eszre de en nem azert irtam a hozzaszolast hogy barkit is hitre teritsek hanem azert mert egyszeruen bunkosagnak tartom aszt a kijelentest hogy a keresztenyseg vesztesre al bar ki is jelentete ki ez bunkosag hiszen latjuk hogy a kereszteny hit pont a feny korat eli

     
 7. Papírkutya

  2011. augusztus 26. péntek at 15:51

  „A YouTube túl veszélyes, próbáld meg a GodTube-ot! A Wikipedia túl liberális, használd a Conservapediát! Az egyház marad a buborék, amelyben a véleménycsere folyik, csak most ez a buborék kiterjed a webre is.”

  Ó bakker, azt hittem, ez vicc és tényleg léteznek! Lekoppintották az eredetieket! :O
  Ez olyan, mint amikor apuci meg anyuci nem engedi meg a kisgyerekének, hogy horrort nézzen! Gyereknek nézik a hívőket! Meg kell védeni a kis lelküket a világ káros befolyásától! Mi jobban tudjuk, mi kell nekik, mint ők maguk! OMG!!! :O

   
 8. Toronyőr

  2011. augusztus 26. péntek at 21:43

  Ez lemaradt! nem keresztény, de VALLLLÁÁÁÁÁÁÁSSSS!!!!
  http://extrem.puruttya.hu/bypost/2011/08/24/Hat_ez_ROTFL
  Nekik se kell a józan gondolkodás és a tudomány.

   
 9. sany

  2011. augusztus 27. szombat at 08:35

  xingtaho most eszt a statisztikas dolgot komojan gondoltad vagy csak nem nanyon volt mit irjal nem ertem mire kel ide statisztika mikor a dolog egyertelmu

   
  • xingtao

   2011. augusztus 27. szombat at 08:48

   Komolyan gondoltam. Mitől egyértelmű? Mire alapozod? Vagy csak a hasadra ütöttél?

    
   • sany

    2011. augusztus 27. szombat at 11:19

    naponta tizzezrek ternek meg vilagszerte azokat a tomegeket akik bele szuletnek nem szamolom mert ok nem onkent valaszak a hitet amugy latom ugyan aszt csinaljak az atejistak is amit a keresztenyek mindegyik a sajat kivalasztot szemszogebol hajlando ertekelni a hejzetet a keresztenyek aszt mondjak hogy terjed az evangelium es amugy tokeletesen igazuk van az atejistak aszt mondjak terjed az atejizmus na erre mit mondjak hiszen ez is igaz en aszt mondom ne legyunk anyira elfogultak varjuk ki a veget mert kel hogy jojon mar az a reg vart finale nem reg egy vidam vasarnapon nemet sandor lelkesz ur aszt mondta ha egy par even belul ez a vilag meg usza akor a bibliat gyugodtan ki lehet dobni az ablakon

     
 10. krisztianerik

  2011. augusztus 27. szombat at 11:34

  “nem reg egy vidam vasarnapon nemet sandor lelkesz ur aszt mondta ha egy par even belul ez a vilag meg usza akor a bibliat gyugodtan ki lehet dobni az ablakon”

  Na mondok én neked valamit , nem egyszer az Fsza is célzott arra . hogy az elragadtatás 2013 körül lessz, akkor gondolom pont erre gondolt::)))) 2000 év várakozás igérgetés után , már ideje lenne , mert nem kevesen mentek a pokolba ez idő alatt::)))

   
  • sany

   2011. augusztus 27. szombat at 11:40

   na latod csak hogy tud meg neked is igazad van es eszt oszinten gondolom

    
  • Tubákos Szelence

   2011. augusztus 28. vasárnap at 07:21

   Mi az, hogy a világ ha “megússza”? Ítéletkívánó szektások ostoba dumája ez, akik alig várják, hogy legyen egy atomháború, meteorbecsapódás, vagy miegymás, hogy az emberiség visszazuhanjon a tudatlanság korába.

   Mert a keresztények, csak a buták között okoskodhatnak. 😀

    
 11. xingtao

  2011. augusztus 27. szombat at 11:57

  A világ még egy jó pár évig megússza, szóval kukába a Bibliával 🙂

  Off: A román nyelvben szoktak használni valamiféle központozást, kisbetűt-nagybetűt? Mert a magyarban igen.

   
 12. sany

  2011. augusztus 27. szombat at 12:09

  amikor mattot kapsz mindeg a hejes irasra tereled a temat kepzeld lehet hogy analfabeta vagyok amugy nem mukodik rendesen a bilengyuzet se de ha jol tudom nem a hejesirasrol szol ez az egesz

   
  • krisztianerik

   2011. augusztus 27. szombat at 12:35

   abban igazad van , hogy nem a helyesirásról szól ez a blog , da sajna akkora bakikat ejtessz , hogy az tuti nem a billentyüzet hibálya::)))))
   de nekem nem okoz gondot , mindenki olyan amilyen::)))

   Szerintem az FSZA dobhatja a kukába a BIBLIÁT::))) Sokan prófétáltak már arrol , hogy ekkor vagy akkor lesz az elragadtatás , de sajna mind hamisnak bizonyult . Most amit az FSZA mond az miért lenne igaz?

   Most a Pat Robertson vezeti a 700-sok Klubját , közben meg prófétálgat , betegeket gyógyit a televizión keresztül.
   De az általa megirt könyv marhaságairól senki nem kérdezi meg , hogy miért nem következett be az ott leirt dolgok::))) aki emlékszik még rá ( http://konyvar.hu/pat-robertson/az-uj-vilagrend/ )
   Az Új Világrend.
   http://www.fokapu.hu/index.php?cikklap_id=2613

    
  • xingtao

   2011. augusztus 27. szombat at 12:46

   Az igaz, viszont néha nehéz kibogarászni, hogy mit akarsz- mivel se pontot, se vesszőt nem használsz.

   Semmilyen mattot nem kaptam, miről beszélsz?

    
 13. krisztianerik

  2011. augusztus 27. szombat at 13:49

  Kedves Sany!
  Felőlem ugy irsz ahogy akarsz , legfeljebb kicsit jobban oda kell figyelni , a pont és vessző nélküli hozzászólásaidnál.
  A másik , itt senki nem kapott mattot , sem sakkot. Nem szokásunk a helyesirás miatt valakit kifogni , hiszen nekem is van olyan mikor mlléütök . Csak sajna nállad nem csupán melléütés a gond , és nem is billentyüzet hibája.
  De ez a te dolgod , azért szerintem van egy szint amit illene megütni egy fórumozónak , vagy egy hozzászólónak .
  Nem kivánunk kikezdeni téged , mert ez a blog nem erröl szól . Csupán egy baráti tanács .

  Baráti öleléssel Kisztianerik::)))

   
 14. sany

  2011. augusztus 27. szombat at 14:43

  kosz a tanacsot de ez nem barati oleles inkab baratcsagtalan szurkalodas es bizony hogy nem a hejtelen irasom az oka bisztos vagyok benne hogy ha el kezdenek en is gunyolodva irni nemet sandorrol meg a bibliarol tuti hogy senki nem kotne bele a hejtelen irasomba

   
  • krisztianerik

   2011. augusztus 27. szombat at 18:21

   Kedves Sany !
   Sajnálom , hogy igy gondolod , végül is azt gondolsz amit akarsz ez a te dolgod ( gondod)
   Nagy szerencséd van itt , mert más fórumokról már elhajtottak volna téged , ha nem hiszed járj utána.
   Tudod annó sok gyülekezetben jártam , ahol rengeted roma volt , mondhatnám csak én és a feleségem volt fehér bőrű::))) Gondolom téged ez hidegen hagy::)) A lényeg a következő . Volt részem beszélgetni olyan emberekkel akiknek max 6 ált iskolája volt . Mindezek ellenére sikerült rávennem őket , hogy végezzék el a 7-8 osztályt , és nem kiskorú emberek voltak , hanem húszon-harminc éves emberek voltak. Ezek az emberek a segitségemet évek után is megköszönték és nem hányták a szememre azt , hogy őszintén elmondtam nekik a véleményemet .
   Mivel 3 gyermekem van ebből 2 lányom iskolás , és a kisebbik aki ötödikes , már igencsak jól ir helyesen . Sajnos azt kell hogy mondjam te még ezt a szintet megütni sem tudod. Ezért szivesen ajánlanám a 7-8-dik osztály újboli elvégzését.

   Barátod aki csak szurkálódni tud::)))

   De szerintem ezt előbb beszéld meg a N Sándor bácsival , nehogy lázadj az úr ellen::)))

    
 15. sany

  2011. augusztus 27. szombat at 19:33

  asztan mijert kellene engem elhajtani azert mert az 5dikes lanyod alitolag hejeseben ir hala az ist nem inkab a begurulos apjanak vagy azert mart a gyuliben csak a kisebsegieket biztak rad es nem ertel el valami nagy kariert ezert megharagutal meg istenre is es haragszol ram is pedig en nem artotam neked tudomasom szerint—-sandor bacsit mag nem ismerem

   
  • Anonymus99

   2011. augusztus 29. hétfő at 09:32

   Kedves sany!
   Nézz meg egy fórum szabályzatot és megtudod belőle, hogy értelmes szavakat kell használni. Az “asztan” és a “mijert” nem értelmes szavak és ha rossz a billentyűd, akkor légyszíves vegyél egy olyat, ami rendesen működik vagy ne szóljál hozzá semmihez, mert a te véleményedet elolvasni kész szem tönkretétel.

    
   • krisztianerik

    2011. augusztus 29. hétfő at 11:25

    A Tescóban 999 ft egy klaviatúra ( billentyűzet) , de használtan 500 ft -ért megvehető!!!
    Kétlem azt , hogy a ” mijért, asztán ” szavakat a billentyűzet hibájából nem lehet begépelni::))))
    Ez nem a mi gondunk Sanyika::)))

     
 16. ateistanaplo

  2011. augusztus 28. vasárnap at 06:53

  “nem reg egy vidam vasarnapon nemet sandor lelkesz ur aszt mondta ha egy par even belul ez a vilag meg usza akor a bibliat gyugodtan ki lehet dobni az ablakon”

  Szóval Németh Sándor azt mondta, hogy ha egy pár éven belül nem jön el az elragadtatás meg a világvége, akkor nyugodtan ki lehet dobni a Bibliát az ablakon? No, ezt egy ajánlatnak veszem. Most már csak konkretizálni kellene nála mit jelent a “pár év”. Anélkül nem ér semmit a dolog. Mert ha nem jön el teszem azt 5-10 vagy 20 éven belül az Úr akkor jön az a szokásos keresztény duma, hogy “egy év az Úrnál olyan, mint ezer esztendő és ezer esztendő, mint egy év” – mint ahogy az elmúlt 2000 évben is ezzel magyarázták miért nem jött el Jézus annak ellenére, hogy az Újszövetség konkrét kijelentéseket tesz arra, hogy még a tanítványok életében eljön….

  De ha Sándor leszögez egy konkrét dátumot, akkor azzal már lehet kezdeni valamit. Már amennyiben a dátum nem 2125, vagy ilyesmi, amit persze egyikünk sem fog megélni. De ha azt mondja, hogy 2013, vagy tényleg egy közeli dátumot, ami józan ésszel belefér a “pár év” fogalmába, akkor az már tökös dolog. És várom amikor a HGY-sek elkezdik kidobni a Bibliáikat és a gyülekezet feloszlik 😉 . No persze nem vagyok naiv, tudom, hogy ez nem fog megtörténni. Majd kitalálnak valamit arról, hogy az Úr kegyelemből elhalasztotta az elragadtatást. Mindig ezt szokták 2000 éve. 😀

   
  • Tubákos Szelence

   2011. augusztus 28. vasárnap at 07:29

   Előre bal…ok.!!! 😀 😀 Irány “2125”!! 😀 Vagy a sohanemleszolyandeamígéleknekemfizettek… 😀

    
 17. Adam Morva

  2011. augusztus 29. hétfő at 23:55

  Itt mindenki HGYs volt?

   
  • Ricsi

   2011. augusztus 30. kedd at 07:56

   En nem, sot, meg csak vallasos sem

    
 18. lili

  2011. augusztus 30. kedd at 17:30

  TB JOSHUA jó érzékkel találja meg az ideggyenge, hipnobális áldozatait, akik elmennek meghallgatni őt. 😀 😀

   
 19. krisztianerik

  2011. augusztus 30. kedd at 18:24

  Egy alkalommal meghívtak engem és a feleségem egy olyan gyülekezetbe ahol csak is kizárólag kisebbséghez tartozó emberek járnak. Az est fénypontja egy afrikai prédikátor volt, akit Afrikában nem fogadtak el. De! Eljött magyarhonba , hogy a romák felé szolgáljon. Majd mint egy mesét elődva elmondta micsoda nahézségeken ment keresztül Afrikában, majd a kezét megmosta Kb 1 l olajban , majd olajos kézzel imádkozott az emberekért . Mindezek végén , előhúzott 3 boritékot és azt mondta, – van itt 3 boriték ! Ha van itt 3 olyan ember aki tesz ezekbe 1milliót azt ugy megáldja az úr , hogy mindenki meglátja a környéken , hogy ők istentöl megáldott emberek , mert nagyon gazdag módon megáldja őket az úr. Na ekkor a feleségem besokallt, ha nem élőben látom és hallom el sem hiszem::))) Igen volt 3 ember aki egy-egy milliót tett a boritékba.
  Na ezt én magam sem tudtam , hogy isten áldása megvehető pénzen is::)))
  Az a házaspár akik elhivtak minket ide , egy héttel később elmesélték , hogy pont egy új üzletbe akartak fogni , és az heti bevétel náluk volt ( kb 1,3 milla ) . Ha a barátom kezét a felesége nem fogja le , akkor a barátom most 1 millával szegényebb lenne , mert ugyanis az egyik boritékot szerette volna igénybe venni.

  Ennyivel újra be lehetne vezetni a bűnbánó cédulákat és pénzért árulni::))))

  Hallelujahélazúr::))))

   
  • K Ádám

   2011. november 19. szombat at 13:39

   Az de durva! Tudod, nem csak az afrikai prédikátorral volt a baj, mert markáns vezetés mellett ezt nem tehette volna meg. Egy már elhunyt pásztortól olvastam, hogy egy nő mesélte neki, hogy amikor egy lelkész lelépett az alapítványuk bevételével, a nő elment egy prédikációjára, megmondta neki, hogy vagy fizet, vagy ott helyben elmondja mit tett. Valószínűleg megkapta a pénzét. A mi gyülink is akkor szakadt ketté, amikor gyűjtöttünk egy ingatlanra. Nem volt realitása annak, hogy megvehessük, így belebukott a közösség. Az ötlet nagyon szép volt, de lehet hogy nem volt szerény, nem volt lépcsőzetes. A ‘vasszekeret’ akartuk a győzelem helyett.. de ez neked biztos nem fontos 🙂

    
   • K Ádám

    2011. november 19. szombat at 13:43

    Egyébként nálunk mindenki ki lett fizetve! Csak csalódást okozott a köztudatban, hogy összeomlott egy álom.

     
 20. K Ádám

  2011. november 19. szombat at 13:45

  “Azzal kezdi, hogy bemutat statisztikai adatokat, amelyek szerint az elmúlt években sokat csökkent a magukat keresztényeknek vallók száma az USA-ban. Azért egyelőre nem fenyegeti kihalás az amerikai keresztényeket, hiszen még mindig 76 százalék vallja magát annak, de ez az arány folyamatos csökkenést mutat 1990 óta,..”

  Most akkor a dobogók három helyezettje statisztikailag vesztes?

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: