RSS

Rick Perry támogatói

25 aug

Rick Perry

Korábban már írtam a 2012-es amerikai elnökválasztásra készülő republikánus jelöltek egyikértől, Michele Bachmannról. Úgy néz ki vetélytársra akadt a legfundibb jelölt címért folytatott versenyben Rick Perry személyében, aki vagy két-három hete jelentette be indulási szándékát. Kampányát azzal nyitotta, hogy részt vett „A Válasz” címmel illetett „felekezeteken kívüli” keresztény imaalkalmon Houstonban, ahol egy stadionnyi ember előtt ő maga is nyilvánosan imádkozott. Mind Perry, mind a rendezvény szervezői azt állították, hogy mindennek semmi köze nem volt a politikához. Nem tudom miért kell folyton hazudni.

Az összejövetelt a vallási jobboldal több tömörülése támogatta, amelyek nagyon is konkrét politikai célokkal rendelkeznek és nyilván benyújtják majd a számlát Perry-nek, ha sikerül hatalomra segíteniük. Az egyik szervező, Allan Parker jobboldali aktivista, egy e-mailben, amelyet a rendezvény hivatalos logójával küldött ki, azt írta, hogy a nem keresztények jelenléte az imaalkalmon „a legrosszabb fajta bálványimádás lenne”. Maga Perry pedig azt mondta, hogy azért volt szükség a „Válaszra”, mert az amerikaiak „elfordultak Istentől”.

A rendezvényen Perry gyakorlatilag az alábbi szervezetekkel és egyénekkel lépett szövetségre:

The American Family Association

A „családvédő szervezet” leginkább arról hírhedt, hogy minden lehetséges módon igyekszik megnyirbálni a melegek és a nők jogait, valamint kampányol a művészetek cenzúrázása mellett is. Van rádiójuk és online hírszolgálatuk. Egyik legismertebb műsorvezetőjük Bryan Fischer, aki többek között kijelentette, hogy

– a melegek a felelősek a Holokausztért, a terroristákhoz és nácikhoz hasonlította őket és úgy véli nem szabadna engedni, hogy közhivatalt vállaljanak;

„feminizáltuk a Becsület Érdemrendet” azzal, hogy olyan katonák is megkaphatják, akik azzal tűntek ki, hogy megmentették bajtársaik életét, nem pedig csak olyanok, akik ellenséget is öltek;

– minden emigránst kötelezni kellene arra, hogy térjen át a kereszténységre;

– a muszlimokat deportálni kellene az USA-ból, be kellene tiltani a mecsetek építését, hozzátette, hogy a muszlimok alapvetően hülyék;

– az afroamerikaiak a szociális segély miatt „szaporodnak, mint a nyulak”, ezenkívül az őslakos indiánok „morálisan diszkvalifikálták magukat” , hogy Amerikában élhessenek, mert nem tértek át a kereszténységre és ezért Isten megverte őket alkoholizmussal és szegénységgel (milyen jó, hogy az ilyen seggfejeket, mint Fischer viszont Isten megáldja).

Az AFA egyéb képviselőinek megszólalásai sem szűkölködnek hasonló bigott elmebetegségekben.

International House of Prayer

Egy pünkösdi politikai szervezet, amelynek az a célja, hogy felkészítse tagjait Jézus Krisztus visszajövetelére. „Természetesen” a melegellenesség itt is játszik, valamint a másik kedvelt fundi téma, az abortusz betiltásáért folytatott harc is. (Mert ugye az gyilkosság. De csak olyan katona kapjon Becsület Érdemrendet, aki ölt is…) Egyik vezetője, Lou Engle támogatja azt az evangéliumi keresztény mozgalmat („Seven Mountains”), amelynek célja, hogy a keresztények uralják az amerikai közélet minden aspektusát, beleértve a kormányzást, a szórakoztatóipart és a médiát. Egy másik vezető, Mike Bickle kijelentette, hogy Oprah Winfrey az Antikrisztus előfutára.

Tony Perkins

Tony Perkins a Family Research Council elnöke (egy másik keresztény „családvédő” szervezet) és társelnöke a „Válasznak”. Ő is erősen homofób nézeteiről hírhedt.

Jim Garlow

Egy San Diego-i megagyülekezet pásztora. Újabb melegellenes aktivista és „Seven Mountains” támogató.

John Hagee

John Hagee pásztor akkor került be a köztudatba, amikor John McCain visszautasította a támogatását a 2008-as elnökválasztási kampányban. Híres világvége „próféciáiról”. A Christians United For Israel csoport vezetője, amely abban hisz, hogy egy kataklizmikus közel-keleti háború fog elvezetni az elragadtatáshoz. Szerinte a katolikus egyház a Jelenések könyvének „nagy paráznája”, a „hitehagyott egyház”, az „antikrisztus” és egy „hamis kultusz”. Azt állította, hogy a Katrina hurrikán Isten ítélete volt New Orleans bűneiért. Mondanom sem kell, hogy ő is homofób, a nőknek pedig szerinte alá kell vetniük magukat a férjeiknek.

James Dobson

Alapító tagja, mind a Family Research Council-nak, mint egy másik „családvédő” szervezetnek, a Focus on the Family-nek. Nagy szerepet játszott abban, hogy a vallásos jobboldal megerősödött a Republikánus Párton belül, részt vett George W. Bush kampányában is. Homofób, a nőknek szerinte is alá kell vetniük magukat a férjeiknek – a szokásos fundi rögeszmék. 2001. szeptember 11. szerinte Isten büntetése volt, amiért az amerikaiak „elhagyták a bibliai elveket”.

David Barton

Önjelölt történész, aki arról hírhedt, hogy szereti meghamisítani az amerikai történelmet annak érdekében, hogy „bizonyítsa” az USA alapító atyái keresztény nemzetnek szánták az országot. A kapitalizmus helyességét a Bibliából vezeti le, valamint a Demokrata Pártot vádolja a rabszolgaságért és a lincselésekért. Szintén melegellenes, de ezt már mondani sem kell szinte.

És sok más hasonló kaliber…

Ezek után el lehet képzelni, hogy Perry is minimum Bush 2 lenne.

Forrás: http://www.rightwingwatch.org/content/fact-sheet-gov-rick-perry’s-extremist-allies 

 
10 hozzászólás

Szerző: be 2011. augusztus 25. csütörtök hüvelyk Fundik, Hírek, Karizmatikus, Protestáns, Szekularizáció, Vallásháború

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 responses to “Rick Perry támogatói

 1. Ephialtes

  2011. augusztus 25. csütörtök at 07:27

  Bryan Fischer tök jó arc lehet, szerintem igaza van 🙂
  Több ilyen kiállású férfi kéne a nyugati civilizáció védelmében!

   
 2. xingtao

  2011. augusztus 25. csütörtök at 07:54

  Tehát ókori közel-keleti meséket szó szerint vevő emberekre van szükség? Fasza…. kb a tálibokkal vannak egy szinten. Miért nem inkább a Zeusz-hívők számát akarod növelni? Ha már nyugati civilizáció…
  🙂

   
 3. krisztianerik

  2011. augusztus 25. csütörtök at 08:17

  már több olyan véleményt is hallottam , miszerint elég lenne csak kizárólag a bibliát tanítani a 8 osztályban ::)))) Na apám én ettöl hülyét kaptam::)))) mert akkor milyen erkölcsös lenne a Magyar nép.
  Ha meg csak a bibliára akarnak alapozni akkor , ha netalán betegek , imádkozzanak addig , amíg meg nem gyógyulnak .Gyógyszerek nélkül::)))
  Oszt leszáll -e majd a tűz és megemészti-e a betegséget??

  Nem értem ezek a fundik állandóan a egy sötét vallásos korban akarnak élni, és aki nem tér meg azt megkövezni ” pusztuljon a férgese “::)))

  Na azért ott van George Bush aki ha jól tudom Baptista keresztényként , háborúba vitte Amerikát. Ez még semmi a WTC tornyokban hagytak meghalni 1100 embert . És mindezt azért , hogy a mocskos ügyleteik információit eltüntessék , és egy kis olajat szerezzenek irakban .
  Ez az igazi keresztény szellem ami átitatja Amerikát , pénz beszél kutya ugat . Hol is van ilyenkor isten ? Sehol , hol is lenne ? El van foglalva a menny ujjá építésével ahol a keresztényeknek nyaralókat építenek , legyen hol laknia a sok agymosottnak.

   
 4. Ádám

  2011. augusztus 25. csütörtök at 14:08

  Offtopik, de találam egy nagyon jó műsort, ha valaki nem ismerné:
  http://www.atheist-experience.com/

  A kopasz műsorvezető 20 évig volt keresztény, most ezt a TV adást vezeti. Nagyszerűen kezelik a fundik bugyuta érveléseit. Itt egy rövid példa, amelyben a betelefonálóval kétszer is megválaszoltatják a saját buta kérdését:

  Unalmas órákban érdemes szemezgetni a videók között – van bőven.

   
 5. Warlord

  2011. augusztus 26. péntek at 09:55

  Kétségbeejtő lenne,ha bármelyikükből amerikai elnök válna…
  (Mármint a cikkre utalva,nem pedig a videóra!!!)

   
 6. Zsolt Sándor

  2011. augusztus 26. péntek at 20:57

  Azért vágjátok, hogy ez mekkora biznisz lenne?
  A háborúba és az olajlobbiba mehet a pénz, lehetőleg több, mint eddig, de hogy a NASA vergődik, az mellékes.
  Pedig nagyon ideje volna eljutni oda, hogy leléphessünk a búsba a Földről, itt meg maradjanak a hülyék. 😉

   
 7. STARKILLER

  2011. szeptember 25. vasárnap at 10:55

  Az ilyen Rick Perry-féléket kéne inkább deportálni a Déli-Sarkra. Nem veszi észre hogy a fundi keresztények is kb. azon a szinten állnak mint a radikális iszlamisták? (Lásd: a norvég ámokfutó) Az indiánok meg bőven előbb éltek Amerikában mint a hódítók, szóval inkább nekik kéne fölvenniük az indiánok ,,szellemközpontú” vallását..(még annak is több értelme van mint a kereszténységnek) A melegek felelősek a holokausztért? LOL Nembaj hogy a nácik a melegeket is majdnem úgy kezelték mint a zsidókat… Amúgy ezek a fundi és rasszista (a kettő -úgy néz ki- nagyon vonzza egymást) elmebetegek is kb. egy szinten vannak a nácikkal.

   
 8. Ádám

  2011. december 9. péntek at 11:16

   
  • ateistanaplo

   2011. december 10. szombat at 10:35

   Köszi. Én is most találtam meg. Ki is tettem egy külön bejegyzésbe. Agyrém. 😀

   Mondjuk úgysem lesz elnök. Legalábbis remélem annyira nem hülyék az amerikaiak. Báááár. Busht is képesek voltak megválasztani, úgyhogy ki tudja.

    
   • Ricsi

    2011. december 10. szombat at 18:10

    Egy kedves baratom, aki tosgyokeres san diego-i, megnyugtatott, hogy mar Texasban is tele van az emberek toke Perryvel, hat meg mas allamokban. Gyakorlatilag boritekolhato, hogy ugysem lesz elnok.

     

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: