RSS

“Gumibottal verték szét a pápaellenes tüntetőket Madridban”

19 aug

Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20110819-gumibottal-vertek-szet-a-papaellenes-tuntetoket-madridban.html

“A szerdai után csütörtökön újabb tüntetés tört ki Madrid központjában, ahol mintegy száz rohamrendőr gumibotokkal ütötte a pápaellenes tüntetőket. Egy 30 éves tüntető azt mondta, hogy ötször-hatszor megütötték. A demonstrálók azt kifogásolták, hogy XVI. Benedek látogatására az adófizetők pénzéből költ az állam.

A spanyol rendőrség gumibotokkal feloszlatott csütörtök este Madrid központjában egy újabb pápaellenes tüntetést – jelentette egy újságíró a helyszínről. Körülbelül száz rohamrendőr és húsz rendőrségi furgon már korábban körbevette a Puerta del Sol teret, mert ott – az előző estéhez hasonlóan – ismét összegyűltek tüntetők, ezúttal mintegy százötvenen.

A rendőrök kordont vontak a demonstrálók és a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó résztvevői között, és felszólították a tüntetőket, hogy oszoljanak szét, de ők együtt elindultak a térről egy utcán. Ekkor a rendőrök elkezdtek ütni több demonstrálót, akik közül néhányan a földre estek. Egy 30 éves tüntető azt mondta, hogy ötször-hatszor megütötték.

Már szerdán is, a pápa spanyolországi útjának előestéjén az állam és az egyház teljes szétválasztásának több ezer híve tüntetett Madridban. Azt kifogásolták, hogy XVI. Benedek látogatására az adófizetők pénzéből költ az állam. A rendőrség feloszlatta a demonstrációt, miután a központi Puerta del Sol téren több incidens is történt, amikor a tüntetők találkoztak több, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón részt vevő fiatallal.”

 
11 hozzászólás

Szerző: be 2011. augusztus 19. péntek hüvelyk Hírek, Katolikus, Szekularizáció

 

Címkék: , , , , , , ,

11 responses to ““Gumibottal verték szét a pápaellenes tüntetőket Madridban”

 1. Miller

  2011. augusztus 19. péntek at 09:01

  Igazuk van, fizessen minden ilyen költséget a Vatikán, ne az adófizetők pénzéből utazgasson a pápa. Állítólag tele van pénzel a Vatikán…

   
  • gabor

   2011. augusztus 19. péntek at 14:26

   Miller, kicsit nézz utána a dolgoknak. Egyrészt cáfolták, hogy közpénzből szervezték volna az utat, másrészt egy pápalátogatás költsége (mint jelen esetben is) a megnövekedett turizmusból a többszörösét hozza vissza az adott országnak/városnak.

   Másrészt azért a blogírónak néhány nem mellékes tényt meg kellett volna említenie:
   – a tüntetők megtámadták a rendőröket+
   – nem engedélyezett tüntetésekről beszélünk
   – a tüntetők csak gyalázták a pápát

   Szóval itt nem a költségekről szól a mese, hanem szimpla utálatról

    
   • Miller

    2011. augusztus 19. péntek at 16:17

    Mindegy ki mit mond. A Vatikán semmilyen ‘megmozdulását’ nem szabad adófizetők pénzéből fizetni. Ami a vallásokkal összefügg semmit. Fizessék a megfelelő vallás hívei vagy a vallási központok, ha a pápa menni akar, menjen a saját vagy a Vatikán pénzéből. Ha meg segít ez növelni a turizmus bevételeket, bár kétlem, hogy ez számottevő lenne, akkor sem ok az adófizetők pénzét ilyenre költeni. Ha valóban gyalázták a pápát azt elítélem. az igazi ateista nem gyaláz senkit, csak érvel. A gyalázkodás és utálkozás a hívők ‘fegyvere’ (lásd bibliai példák)

     
   • ateistanaplo

    2011. augusztus 19. péntek at 19:28

    Én csupán leközöltem a hírt, magának a tüntetésnek a részleteit nem ismerem. Azt sem tudom, hogy ki az aki cáfolta, hogy közpénzből szervezték az utat és hogy az igaz-e. Annak alapján ami Magyarországon is megy egyháztámogatás címén, nem lepődnék meg semmin. Nem kell nekünk igazából Spanyolországig menni.

    Ha nem bejelentett tüntetés volt és megtámadták a rendőröket, akkor valószínűleg megérdemelték, amit kaptak, viszont pápagyalázásért ne gumibotozzanak már meg embereket, nem a középkorban vagyunk! Bár akkor máglya lett volna a sorsuk.

     
   • kd

    2011. augusztus 28. vasárnap at 16:28

    Vannak közpénzek a spanyol pápalátogatásban: 1. a látogatás fedezésére adományozott pénzt le lehet vonni az adóból, 2. iskolákat és sportcsarnokokat biztosítottak tömegszállásnak, 3. a nemrég másfélszeresre emelt helyi bkv-jegyeket a zarándokok 80%-os kedvezménnyel kapják. 4. Aligha fogják tudni behajtani a kat. egyházon a rendőri biztosítás költségeit. A tavasszal a kat. egyház a tavalyi brit látogatás általa vállalt költségek kifizetésével még adós volt.
    Amúgy a látogatás idejére az összes tiltakozó tüntetést betiltották (még az aug. 17-i legális tüntetést is csak hosszas tiltakozás után engedélyezték…), nem volt lehetőség legálisan véleményt nyilvánítani úgy, hogy azzal a rendezvény szervezői szembesüljenek (magyarán a hatóságok ellehetetlenítették, hogy az üzenet eljusson a címzetthez) – és persze ezt csak fokozta, hogy a legutóbbi látogatáskor is ez történt. Kicsit olyan, mint amikor a magyar hatóságok a kínai vezetés látogatásakor berendelte az összes tibetit és csak válogatott közönséget engedett az ELTE-s előadásra.

     
 2. bubuka_visszater

  2011. augusztus 19. péntek at 22:30

  mondjuk ez diplomácia, akkor is politikai kategória ha a Vatikán csak kultúrális-vallási téren tényező, mint külön állam csak jelképes a létezése.

   
 3. krisztianerik

  2011. augusztus 20. szombat at 10:41

  Véleményem szerint a legnagyobb probléma a szabad véleménynyilványítás elnyomása.
  Aki nem ért a kormány döntéseivel egyet azt rendre kell uatasítani , és ha kell rendfenntartó erőket kell bevetni. De sajnos ilyenkor a politikusok elfelejtik ki által is jutottak hatalomra.
  Sajnos ez ma Európában egy általános dolog .

   
 4. Tubákos Szelence

  2011. augusztus 20. szombat at 20:17

  “Megafonba kiabálva megzavarta egy férfi a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott hagyományos augusztus 20-i ünnepi szentmisét.

  Az MTI helyszínen lévő tudósítja úgy hallotta, a budapesti Szent István-bazilikánál a férfi azt kiabálta: “eljött az én országom, itt van a megváltó, én vagyok a ti Jézus Krisztusotok, nézzétek meg a honlapom”. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: a rendezvény megzavarása miatt a bazilikától egy fiatalembert állítottak elő az V. kerületi rendőrkapitányságra.”

  http://index.hu/belfold/2011/08/20/megzavarta_egy_ferfi_a_bazilika_elotti_szentmiset/

   
 5. gabor

  2011. augusztus 21. vasárnap at 18:26

   
  • ateistanaplo

   2011. augusztus 21. vasárnap at 19:20

   Ugyanilyen közösségi élményt képes nyújtani nagyon sok minden. Pl. én voltam Forma-1-en párszor. Ott is megvan ugyanez a hangulat, a különböző országból érkezett szurkolók együtt énekelnek a metrón, jól érzik magukat – akkor is, ha nem ugyanannak a pilótának szurkolnak, egyszerűen a sportág közös szeretete kialakítja ezt a fajta közösségi élményt, jó hangulatot. Ehhez sem kell vallás.

    

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: