RSS

Az amerikai légierő a Bibliával igazolja a nukleáris hadviselést

11 aug

Nemrég az amerikai hadseregtől kikerült egy tananyag, amelyet a nukleáris hadviselés terén dolgozó katonáknak adnak le a kötelező „Nukleáris etika és nukleáris hadviselés” elnevezésű tantárgy keretén belül. Ebben a tananyagban a Bibliára alapozva igyekeznek levezetni a katonák számára, hogy miért is teljesíthetik nyugodt lelkiismerettel a parancsot akkor, ha arra kerülne sor, hogy atombombát kell ledobniuk egy népre.

Az anyag hivatkozik Szent Ágoston keresztény „igazságos háború” tanára (http://catholicism.about.com/od/beliefsteachings/p/Just_War_Theory.htm), majd pedig bibliai példákat idéz arra, amikor Isten emberei háborúban vettek részt, öltek és mészároltak – akár kifejezetten Isten parancsára. Mint tudjuk valóban sok ilyen példát lehet idézni a Bibliából. A PowerPoint 20. oldalán kijelenti: „A fővonalas zsidó történelemben nincs pacifista érzelem.” Hát tényleg nincs…

Aztán olyan újszövetségi igéket is idéznek, amelyek arra mutatnak rá, hogy Jézusnak/Istennek semmi problémája nem volt a katonáskodással és a háborúzással. Például, hogy a Lukács 7:10-től elmesélt történetben Jézus pozitív példaként állítja a római századost, vagy hogy a Lukács 3:14-ben Keresztelő János nem mondja a megtérni kívánó katonáknak, hogy megtérésük után el kell hagyniuk a hadsereget és le kell tenniük a fegyvert. Vagy felemlegetik, hogy a 2 Timótheus 2:3-ban Pál apostol a jó keresztény viselkedést a katona példáján keresztül mutatja be.

Ebből – és más példákból – levonják azt a következtetést, hogy ha a keresztény tanítás szerint a háború alapvetően etikátlan lenne, akkor nem használná oly gyakran a Biblia a harcos/katona példáját pozitív összefüggésben.

Ezután az anyag a hirosimai és nagaszaki atomtámadást ideologizálja meg (nélkülük több lett volna a civil áldozat stb. – az ismert amerikai érvek).

A PowerPoint 35. oldala idézi Wernher Von Braunt, egy egykori nácit és SS tisztet, aki egyike volt azon náci tudósoknak, akik Németország háborús veresége után az amerikaiak szolgálatában folytatták kutatásaikat a szigorúan titkos „Operation Paperclip” („Gemkapocs hadművelet”) keretében, amely számos egykori nácit és háborús bűnöst befogadott, hogy az USA-nak gyártson fegyvereket:

„Tudtuk, hogy a hadviselés újfajta eszközét alkottuk meg és a kérdés, hogy mely nemzetre, mely győztes nemzetre bízzuk rá ezt a találmányunkat sokkal inkább erkölcsi döntés volt, mint bármi más. Meg akartuk kímélni a világot az olyan konfliktusoktól, amelyen Németország keresztülment és úgy éreztük, hogy erre akkor kap a világ leginkább biztosítékot, ha olyan népnek adjuk át a fegyvert, amelyet a Biblia vezérel.” – idézi az anyag Von Braunt.

A Katonák Vallásszabadságáért Alapítvány elnöke, Mikey Weinstein azért is kifogásolja az anyagot, mert szerinte az alkotmányellenes, mivel megsérti az állam és az egyház szétválasztásának elvét.

„Megdöbbentő módon ez a kiképző prezentáció groteszk módon megkísérli azt igazolni, hogy a háború lelkiismeretlen koncepciója ’jó, mert Jézus azt mondja, hogy az’, kifejezetten utalva állítólag ezt támogató bibliai passzusokra az Új Testamentum könyveiből, mint Lukács, Apostolok cselekedetei, Zsidó levél, Timótheus és végül még a Jelenések könyvéből is. Ha ez a visszataszító nukleáris kiképzés nem sérti mind az Alkotmány vallásszabadságra vonatkozó passzusát, mind az Alkotmány első kiegészítésének az állam vallási semlegességére vonatkozó záradékát, akkor ezek a sziklaszilárd alapelvek egyszerűen nem léteznek.” – mondta Weinstein, aki a Fehér Házban volt tanácsadó Reagen elnök idejében.

A légierő egykori kapitánya, Damon Bosetti részt vett egy ilyen képzésen és azt mondta, hogy ezt az órát ő és kollégái egyszerűen csak „Jézus szereti az atombombát beszédnek” hívták. Szerinte az órának az volt a célja, hogy a katonáknak ne legyenek lelkiismereti és erkölcsi aggályaik amiatt, ha arra kényszerülnek, hogy elindítsanak egy nukleáris töltetet. Erre vonatkozóan a képzés után még egy dokumentumot is alá kellett írniuk.

„Úgy gondolom, hogy az átlag amerikait nagyon zavarná és kellene zavarnia, ha tudná, hogy emberek olyan képzésen mennek keresztül, ahol a légierő a Bibliát idézi. Ez a fajta kiképzés veszélyes precedenst teremt, mert feletted senki sem tiltakozik. Ettől egyre inkább félresiklik az elfogadható viselkedés csoportos definíciója.”

A légierő egy másik tisztjét szintén felháborítja a dolog: „Semmiképpen sem szabadott volna ezt az órát kötelezővé tenni mindenki számára. Azt feltételezi, hogy minden nukleáris töltetekkel foglalkozó tiszt vallásos és különösképpen, hogy keresztény igazolásra van szüksége a szolgálataihoz.”

Hozzátette, hogy a vallásos katonáknak nyugodtan biztosíthattak volna ilyen képzést anélkül, hogy a többieknek is kötelezővé tették volna.

A szóban forgó PowerPoint: http://truthout.org/files/nuclear_ethics.pdf

Forrás: http://www.sott.net/articles/show/232562-US-Air-Force-Cites-New-Testament-Ex-Nazi-to-Train-Officers-on-Ethics-of-Launching-Nuclear-Weapons

 
11 hozzászólás

Szerző: be 2011. augusztus 11. csütörtök hüvelyk Biblia, Hírek, Szekularizáció

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 responses to “Az amerikai légierő a Bibliával igazolja a nukleáris hadviselést

 1. Ádám

  2011. augusztus 11. csütörtök at 08:07

  Van még valakinek kérdése azzal kapcsolatban, hogy miért hányunk sugárban a vallásoktól?!?!?!?! Többek között ezért!

   
  • krisztianerik

   2011. augusztus 11. csütörtök at 17:51

   sajnos nekem már nevetni sincs kedvem ezeken a barmokon , mint régen .
   Amerikátol meg már kivan a tököm!!!!!
   Anmerika lassan nem lessz más mint egy nagy FOSTALICSKA !!!!

    
 2. Xmes

  2011. augusztus 11. csütörtök at 12:33

  A történelem ismétli önmagát.
  A bibliával mindig igazolni és elsősorban legalizálni lehet bármilyen bűnt, háborút, népirtást, stb. Ezt megtették az egész történelem (inkvizíció, boszorkány égetések, keresztesháborúk, náci zsidó irtások, stb.) folyamán a keresztények, megteszik most is (pl. ez a cikk is igazolja), és megteszik a jövőben is, egészen addig amíg csak létezik ez a gyűlölködő és széthúzást szító emberellenes vallás.

   
 3. Az a másik Ádám

  2011. augusztus 11. csütörtök at 12:43

  Csak én nem találok a blogon egy “contact me” e-mail címet? :sadface:

   
 4. Chakravartin

  2011. augusztus 13. szombat at 13:52

  Xmesnél kibújt a szög a zsákból!

   
  • Xmes

   2011. augusztus 13. szombat at 17:54

   Miért? Valami rosszat írtam? Esetleg olyat amit nem írtam?

    
   • Xmes

    2011. augusztus 13. szombat at 17:56

    Javítok: Esetleg olyat amit nem igaz?
    Bocsi! Néha bekavarodok, ha több helyre írok egy időben.

     
 5. Tubákos Szelence

  2011. augusztus 13. szombat at 17:10

  Próbáljon meg valaki hitető, elnyomó, kiírtó ideológiát felépíteni a Micimackóból.

  Amikor azt kiabálják embereknek a fekete könyvet lobogtatva: “Ez ISSSTEN IGÉÉÉJE”, az megkülönbözteti azt az irományhalmazt pl a Pál Utcai Fiúktól.

  _Micimackó apostola pl nem tudott volna 909 embert halálba vinni.____

  http://www.geographic.hu/Civilizacio/2003/11/Negyedszazada_tortent_a_jonestowni_tragedia

   
 6. krisztianerik

  2011. augusztus 13. szombat at 19:27

  Érdekes isten nevében sok dolgot meglehet tenni , és isten mossa kezeit, mintha nem az ő felelőssége lenne. És mindezekért soha senkit nem kért számon.

   
 7. Tubákos Szelence

  2011. augusztus 14. vasárnap at 15:03

  “Józsué könyve és Mózes IV könyve dicsőíti a kánaáni városok egész sorában elkövetett tömegmészárlást, amely a férfiakon és a nőkön kezdve a gyermekeken keresztül egészen a háziállatok leöléséig terjedt. Jerikót a kheremben, a “szent háborúban” földig lerombolták. A tömeggyilkosok szerint a mészárlást az igazolta, hogy a fiúgyermekek körülmetéléséért és bizonyos szertartásokért cserébe az Úr az ősöknek ígérte oda ezt az országot. Egy jottányi önvád sem olvasható ki a Szentírásból emiatt az irtóhadjárat miatt, sem a rossz lelkiismeret leghalványabb nyoma az atyák és az Istenség részéről. Ehelyett Józsué “megöle minden élőt, a mint megparancsolta vala az Úr, az Izráelnek Istene” (Józsué 10, 40). És ezek nem marginális események, hanem az ótestamentumi történet fő vonulata. Morális kétség árnyéka nélkül elkövetett tömeggyilkosságokról (az Amálekiták esetében ezek genocídiummá fajulnak) olvashatunk Sámuel és Eszter könyveiben, és a Biblia más helyein is. Ezek természetesen minden korban súlyos problémát jelentettek a liberális teológusok számára.

  Joggal mondják, hogy az Ördög könnyen talál a céljait alátámasztó idézeteket a Szentírásban. A Biblia telis-tele van a legkülönbözőbb erkölcsi színvonalon álló elbeszélésekkel, közülük minden nemzedék kiválaszthatja azt, amelyik szinte bármely tettét igazolhatja a vérfertőzésen kezdve a rabszolgaságon és a tömeggyilkosságon keresztül a legrafináltabb szerelemig, a leg-képtelenebb vakmerőségig, a legönzetlenebb önfeláldozásig. Ez a morális személyiségzavar egyáltalán nem korlátozódik a judaizmusra és a kereszténységre. Szervesen beépült az iszlám és a hindu tradícióba csakúgy, mint a legtöbb világvallásba…”

  Carl Sagan: Korok és Démonok : http://dydudu.hu/konyv/tudom/kor/kor.html#16

   
 8. Tubákos Szelence

  2011. szeptember 3. szombat at 18:01

  “Azt mesélik, hogy (Patton Tábornok 1885 – 1945) egyszer összegyűjtötte a 3. Hadsereg valamennyi keresztény tábori lelkészét, s a meghökkent lelkipásztoroknak kifejtette, hogy Krisztust elárulták az apostolai, és lényegében dezertőröknek minősülnek. Márpedig a katonaszökevényeket agyon kell lőni, és azok a köcsögök meg is érdemelték volna! – mennydörögte a tábornok. Aztán – biztos, hogy csökkentse a feszültséget – elmondta: a katona a legszentebb mesterséget űzi, hiszen szükség esetén az életét áldozza azért, hogy mások éljenek. „Ezt tette Krisztus is, tehát minden katonám azt teszi, amit Jézus tett!”

  Forrás: http://konteo.freeblog.hu/archives/2011/05/12/Patton_tabornok_halala/

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: