RSS

Újabb fundi száll harcba a republikánus elnökjelöltségért?

08 aug

A republikánus elnökjelöltségért induló jelöltek közül korábban már beszámoltam Michele Bachmannról, de az elmúlt hétvége egy másik keresztény fundamentalista politikusé volt, aki indulni szándékozik a 2012-es elnökválasztáson. A texasi kormányzó, Rick Perry egy evangéliumi keresztény rendezvényen 30 ezer ember előtt imádkozott az USA felépüléséért a gazdasági válság hatásaiból. Imájában azt is kijelentette: „elfeledtük ki alkotott minket, ki védelmez miket, ki áld meg minket”.

Perry arra kérte a keresztényeket, hogy forduljanak Istenhez válaszért a nemzet problémáira. Bár megnevezése nélkül, de imádkozott Barack Obamáért is.

A rendezvény támogatói között volt az American Family Association, az a „családvédő” szervezet, amely ellenzi a melegek jogait és úgy véli, hogy az amerikai Alkotmány vallásszabadságra vonatkozó passzusa csak a keresztényekre érvényes. Perry azt állította, hogy a rendezvény mögött nem áll politikai motiváció, bár várhatóan hamarosan bejelenti szándékát, hogy indul a republikánus elnökjelöltségért.

A stadion előtt megjelentek Perry ellen tüntetők is. Egyikük, a Krisztus Egyesített Egyházának pásztora, Dan DeLeon azt mondta, hogy a Perryt támogató kereszténység „a félelem kereszténysége”, mások szerint Perry visszaél a hatalmával, mert az, hogy kormányzói minőségben jelenik meg egy ilyen rendezvényen nem egyeztethető össze az állam és az egyház szétválasztásának elvével.

Forrás:

http://news.yahoo.com/perry-evangelicals-im-one-214346769.html

http://news.yahoo.com/republican-perry-offers-prayer-america-rally-185522036.html

 


 
Hozzászólás

Szerző: be 2011. augusztus 8. hétfő hüvelyk Fundik, Hírek, Protestáns, Szekularizáció

 

Címkék: , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: