RSS

Az evolúció elmélet elfogadottsága országonként

03 aug

Jelmagyarázat:

Kék – igaz
Sárga – nem tudja
Piros – nem igaz

 
42 hozzászólás

Szerző: be 2011. augusztus 3. szerda hüvelyk Evolúció/ID/Kreácionizmus, Magyarország, Tudomány

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

42 responses to “Az evolúció elmélet elfogadottsága országonként

 1. xingtao

  2011. augusztus 3. szerda at 05:02

  Hm, az Usa és Törökország a lista alján? Várható volt 🙂 De azért kíváncsi lennék a többi közel-keleti országra is 🙂

   
 2. sany

  2011. augusztus 3. szerda at 07:21

  az egyetlen nagy problema az atejizmusal hogy arra inditja az embert hogy vegye a jogot es batorsagot hogy folul irja es megkerdojelezi isten donteset donteseit ez nem mas mint a satan szeke en nem akarok ebbe a szekbe ulni job ha igyekeztek ki szalni belole ha meg tudtok

   
  • xingtao

   2011. augusztus 3. szerda at 07:52

   És a Sátán műve az is, hogy nem tudsz magyarul írni. 🙂

    
   • sany

    2011. augusztus 4. csütörtök at 07:32

    nem a satan muve hogy nem tudok jol magyarul irni hanem annak a muve hogy roman vagyok es csak ugy magamtol tanultam meg magyarul irni az viszon tuti hogy amikor tudatlanul csak ugy el itelsz valakit az mar a satan muve ha meg igaz az hogy nincs satan akor csak magadtol vagy idijota

     
   • xingtao

    2011. augusztus 4. csütörtök at 11:05

    Dicséretes, hogy valamennyire megtanultál magyarul, de sajnos úgy tűnik, hogy nem figyeltél oda a biológia órán.

     
  • agyrágóbogár

   2011. augusztus 3. szerda at 09:56

   lévén, hogy az USB az ördög műve (http://www.hir24.hu/it-mobil/2010/11/23/az-usb-az-ordog-muve/), sacc per kábé a számítógép is az. Muszáj annak lennie, hiszen mint már olvastuk, itt a blogon, hogy az internet fenyegető a kereszténységre( https://ateistanaplo.wordpress.com/2011/07/28/josh-mcdowell-szerint-az-internet-fenyegeto-a-keresztenysegre/), szóval az internet nem is lehet egyéb mint ugyancsak a sátán egyik eszköze. Jobban tennéd, ha nem ülnél sokat gép előtt, mert valószínűleg az otthoni széked is az ördög műve… szóval 😉 szállj ki belőle amíg tudsz

    
  • Warlord

   2011. augusztus 3. szerda at 12:57

   Ezt a jogot és bátorságot az ember miért csak az ateizmus alapján vehetné magának?
   Elég végignézni a Bibliát,amit ez az Isten művel,az mind az emberi jóérzéssel,mind a józan ítélőképességgel ellenkezik,ez pedig független attól,hogy valós létezőként,vagy csak kitalációként tekint-e rá valaki!

    
 3. Tope

  2011. augusztus 3. szerda at 07:36

  @Sany

  Szerinted mennyi széke van a Sátánnak? Csak, mert nem hiszem hogy elég van neki raktáron! De semmi gond , majd kérünk kölcsön a mennyből ott úgyis van pár milliárd felesleges.

   
  • sany

   2011. augusztus 4. csütörtök at 07:40

   nem tudom hogy menyi van neki de az hogy el hiteti a teremtmenyel hogy nincs teremto az bisztos hogy az o szeke

    
 4. Xmes

  2011. augusztus 3. szerda at 10:26

  Pár hónapja láttam már ezt, szerintem elég elkeserítő. Szégyen az emberiségre nézve, hogy így a 21. század második dekádjának kellős elején még mindig ilyen sokan semmibe veszik és letagadják a valóságot, a gagyi ókori mesék kedvéért, és mert szégyenlik a származásukat.
  Szánalmas.

   
 5. Xmes

  2011. augusztus 3. szerda at 10:42

  Sany

  “az egyetlen nagy problema az atejizmusal hogy arra inditja az embert hogy vegye a jogot es batorsagot hogy folul irja es megkerdojelezi isten donteset donteseit”
  Hogy jön ez ide? Mi köze az evolúcióhoz?

  Egyébként meg egy “atejista” hogy kérdőjelezné meg egy olyan izé döntéseit, aminek a létében nem hisz? Nem érzed az ellentmondást ugye? Ha valami létében nem hisz valaki, evidens, hogy az állítólagos döntéseinek meghozásában sem hisz, hisz ha előkaparsz némi logikát, magadtól is rájöhetsz, hogy ami nincs, annak döntései sem lehetnek.

  Mellékesen meg köszönjük a mély “értelmű” fenyegetéseidet. Jó és tipikus vallásos vagy, gratulálok. Valahogy ennél többre nem nagyon vagytok képesek. Csak esztelenül fenyegetőzni és gondolkodás nélkül benyomni azt a sok badarságot amit elhitettek veletek. Tipikusan vallásos kórisme,,,

   
  • sany

   2011. augusztus 4. csütörtök at 07:55

   miert erzed ugy hogy ez megfelemlites ha meg vagy gyozodve hogy nincs mitol kitol felni en csak aszt gondolom hogy a lathato mogot van lathatatlan es nem felek hanem bizok es remenykedek mijert rosz ez nem akarlak ijeszteni de gondolkoz el ha esetleg tenleg van isten kinek van vesziteni valoja anak aki hisz benne vagy anak aki tagadja

    
   • Xmes

    2011. augusztus 4. csütörtök at 10:38

    Látom a kérdések megválaszolása neked sem az erősséged, és jó vallásoshoz illően teljes mértékben figyelmen kívül hagytad, mintha le sem lennének írva.
    Nem tudom, hogy mennyire számít off-olásnak ha válaszolok a kommentedre, ezért megírom a választ, és Ateistanapló majd törli ha akarja.
    Nos, akkor kezdjük….

    “miert erzed ugy hogy ez megfelemlites ha meg vagy gyozodve hogy nincs mitol kitol felni”
    Vagy nem értetted meg amit írtam (ez esetben tanulj még magyarul, megjegyzem, ha tényleg magadtól tanultál meg magyarul, akkor gratulálok hozzá, de azért még gyakorold), vagy el sem olvastad.
    Nem az a megfélemlítés, hogy szerinted nincs mitől félni, és nem is a te megfélemlítésedről volt szó.
    Hanem arról, hogy te veszed itt a fáradtságot, hogy ide jössz fenyegetőzni a bemagolt badarsággal, bennünket próbálsz fenyegetni. Idézlek: “job ha igyekeztek ki szalni belole ha meg tudtok”.
    Mindenki tudja, hogy ez mit jelent, és ez bizony mondom néked fenyegetés.

    “en csak aszt gondolom hogy a lathato mogot van lathatatlan”
    Persze lehet, hogy van. De a tények tükrében sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nincs semmi olyan láthatatlan amit te hiszel/hinni akarsz/elhitettek veled.
    Mert tegyük fel, hogy létezik ez az istennek nevezett izé (amiről azt sem tudjátok micsoda, csak elhiszitek), és a sátán, amiket te itt propagálsz nekünk.
    Hol vannak? Miért bujkálnak? Félnek tőlünk?
    Ha tényleg léteznek, és azt akarják amiket te és a többi hívő, valamint a Biblia (Biblie) címmel ellátott mesegyűjtemény el akartok hitetni velünk, akkor bizony aktívan, mindenki számára láthatóan kéne ténykedniük. Márpedig nem ez történik.
    Bujkál mindkettő, mint egy kisgyerek. Ugyanis sem a zsidó istennek, sem a keresztények által kitalált sátán figurának nincs (a sátán 100%-ban keresztény találmány, mint a Lucifer nevű angyalka, és a szentháromságnak elevezett 3in1 többszörösen hasadt tudatú instant isten) semmi nyoma az ismert univerzumban, nincs semmi ami arra utalna, hogy ezek léteznek, vagy valaha is léteztek volna. Pedig elég messzire ellátunk már, és 13,8 milliárd fényéves körzetben tuti nincs sehol sem isten, sem sátán. Egy árva darab sem. Épp ellenkezőleg. Minden amit eddig találtunk az egész univerzumban (beleértve természetesen a Földet is) megmagyarázható természetes, a fizika törvényeivel teljes mértékben megmagyarázható folyamatok révén, anélkül, hogy bármilyen istenre, vagy sátánra szükség lenne a magyarázathoz.
    Ha létezik az istenetek, akkor bujkál és semmi jelét nem adja a létének. A bibliára meg épeszű, tanult ember nem alapozhatja a bennük való hitét, hisz a biblia 90-95%-ban bizonyítottan(!!!) nem igaz, a maradék pár százalék meg csak rész igazságokat tartalmaz, és olyan a valósággal szöges ellentétben álló badarságokat, ami miatt egyetlen egy épeszű középfokú végzettséggel rendelkező ember sem veszi komolyan, főleg nem hiszi el.
    Már a legelső oldala is bizonyítottan hazugság, ugyanis bizonyított tény, hogy az ott leírt teremtés művelet sosem történt meg, hanem a kumulatív (összegződő), adaptív szelekción alapuló evolúció a felelős minden egyes ma élő és valaha élt fajtáért, fajért, családért, nagycsaládért, nemzetségért, osztályért, stb, és nem a zsidó isten.
    Az evolúcióra annyi bizonyíték van, mint égen a csillag (kis túlzással, szó szerint annyi van), minden valaha élt és ma élő élőlény (bele értve az ember nevű állatfajt is) semmi mást nem bizonyít, csak az evolúciót,
    Az evolúció minden élőlény összes tulajdonságára magyarázatot ad. A hogyantól kezdve a miértig.

    Míg a teremtés mire ad magyarázatot?om
    A biblia hogyan magyarázza a horizontális géntranszfert?
    A biblia hogyan magyarázza a visszatérő gégeideget?
    A biblia hogyan magyarázza a hím emlős állatok (köztük az ember) mellbibóit, és a női nemi hormon termelését?
    A biblia hogyan magyarázza a pszeudo géneket (a nem működő inaktív gének, az ember esetében pl a genom 90%-a)?
    A biblia hogyan magyarázza a csökevényes szerveket és végtagokat?
    A biblia hogyan magyarázza a természetben olyan általános szexkannibalizmust?
    A biblia hogyan magyarázza meg, hogy szinte minden élőlény csoport (köztük az embert), csak más élőlény élete vagy minimum megkárosítása árán tud életben maradni?
    A biblia hogyan magyarázza a vírusok és baktériumok újabb rezisztenciáját?
    A biblia hogyan magyarázza a karalábét, a karfiolt, és a káposztaféléket, amiket mind pár száz év alatt tenyésztett ki az ember egyetlen jellegtelen gyom szerű növényből?
    A biblia hogyan magyarázza a ma élő több, mint 300 kutya fajtát, ami mind egyetlen farkas fajból lett kitenyésztve az elmúlt kb 14 ezer év alatt (a fajták többsége az elmúlt 4000-5000 év alatt, de vannak olyanok is, amik az elmúlt 200 évben, pl a tacskó)?
    A biblia hogyan magyarázza a ma élő több, mint 200 macska fajtát, ami 2-3 macska fajtából lett kitenyésztve?
    És végül:
    A biblia hogyan magyarázza az összes fosszíliát, amik folyamatos átmeneteket képeznek a ma élő és a régen élt élőlények között?

    Mert az evolúció ezekre mind ad pontos magyarázatot.
    Míg a teremtés mit mond? “Teremtve lett és punktum, ha nem hiszed el hülye gój hitetlen vagy, és megmondalak anyukámnak!”
    Semmi mást.

    Légyszives válaszolj nekem az összes feltett kérdésre egyenként. Rizsát viszont nem kérek.

     
   • fuhur

    2011. augusztus 12. péntek at 16:17

    Neked van veszítenivalód, és az összes többi hitetlennek is ha majd leszáll közénk az egyetlen igaz isten a Repülő spagettiszörny. Térj meg az igaz istenhez amint lehet, és tégy a fejedre te is szent tésztaszűrőt.

     
  • sany

   2011. augusztus 5. péntek at 08:52

   aszt mondod valaszoljak mindenre de hogyan hogy ha a te szamodra a mindenhatoval kapcsolatos dolog csak rizsa ara mag neked latom nem nagyon van szukseged en meg csak ijen primitiv valaszokat tudok hogy van az izrael istene aki teremto es a kijelentet dolgok a mijejink a titkok meg az ove a biblia szerint de persze szamodra ez mese konyv erdekes megis ugy nez ki mese konyv letere kepes tul elni a vilagot amikor majd az ateizmura emlekeznise fognak a biblia meg mindeg csucson lesz

    
   • agyrágóbogár

    2011. augusztus 5. péntek at 09:10

    sany nézz bele például ebbe a videóba… http://www.youtube.com/watch?v=X8xjukz3Gng Arról szól, hogy az emberek mennyire “bólogató Jóskák”… adj hozzá egy jó adag természetes félelmet az ismeretlentől, majd néhány gazembert, akik papoknak nevezik magukat és kihasználják ezt a félelmet, majd ingyen élnek az előbbiek hátán. Aztán add hozzá még a “hagyományt”, amit az emberek generációról generációra adnak tovább ha jó, ha nem jó dologról van szó, és szépen kiderül, hogy miért van még mindig olyan nagy becsben tartva az a bizonyos könyv…

     
   • Xmes

    2011. augusztus 5. péntek at 21:13

    “aszt mondod valaszoljak mindenre de hogyan hogy ha a te szamodra a mindenhatoval kapcsolatos dolog csak rizsa”
    Ezzel ne foglalkozz.
    Minden kérdés úgy kezdődik, hogy “A biblia hogyan magyarázza”. Vagyis vedd elő a bibliát, és egyenként keresd ki benne a válaszokat, majd másold be ide (vagy ha a főnök nem engedi, majd megadom neked az e-mail címem, és oda küldd) az adott kérdésre vonatkozó részt. Ilyen egyszerű.
    Azzal ne foglalkozz, hogy szerintem rizsa-e, mert ha a kérdésre válaszolsz, akkor nem rizsa. Ez a hsz-od viszont egy az-egyben csak rizsa, terelés, menekülés a válaszadások elöl.

    “ara mag neked latom nem nagyon van szukseged”
    Jól látod.

    “meg csak ijen primitiv valaszokat tudok hogy van az izrael istene aki teremto es a kijelentet dolgok a mijejink a titkok meg az ove a biblia szerint”
    Látod ez jól illusztrálja azt amit én terelésnek és rizsázásnak nevezek, mert ahelyett, hogy a kérdésekre válaszolnál, bedobsz valamit, ami semmi olyanra nem válasz, amit kérdeztem.
    Kérdeztem, hogy titkolózik-e az öreg muki? Nem. Akkor?

    “erdekes megis ugy nez ki mese konyv letere kepes tul elni a vilagot”
    Túléli a világot? És hol lesz a biblia amikor a világ már nem lesz? 😀
    Amúgy erről jut eszembe: ha az isten teremtette a világot, hol volt a teremtés előtt? 😀

    “amikor majd az ateizmura emlekeznise fognak a biblia meg mindeg csucson lesz”
    Remélem azt azért tudod, hogy amíg egyre kevesebb keresztény van, addig egyre nagyobb az ateisták száma. Bezony ám.

     
   • Tubákos Szelence

    2011. augusztus 5. péntek at 22:36

    Hát ez tényleg primitív válasz. Te mondád.. 😀

    Kőbaltát adtak hozzá ajándékba?

     
   • fuhur

    2011. augusztus 12. péntek at 16:15

    Nem lesz csúcson a Biblia mivel eljött az új kor ilyen a hamis eszméket lesöpri az igazság ami elkezdett terjedni az igaz emberek között. Az igazság pedig az, hogy a világot a Repülő Spagettiszörny teremtette Tésztacsápjának egyetlen érintésével. És a hozzád hasonló hitetlenek, az ő poklában fognak ülni az ítéletnap után és vedelhetik a romlott sört. A biblia minden szava hazugság. Pastafarianok majd tűzre is vetik mindet, amint az igazhit lángja felvilágosítja a bűnösök lelkét.

     
  • sany

   2011. augusztus 5. péntek at 08:59

   apropo hol bujkal isten nem tudom miert de van egy ojan latasom rolad hogy valahol a szived mejen

    
   • Xmes

    2011. augusztus 5. péntek at 21:15

    Jajj, csak nehogy megpiszkálja a szívem, mert nem örülnék egy szívmegállásnak….

     
 6. Warlord

  2011. augusztus 3. szerda at 13:06

  Hát,jobban örülnék,ha az “el nem fogadók” tekintetében mi is inkább valahol Japán és Izland szintjén lennénk,bár szerintem összességében nálunk még talán nem is mondható olyan rossznak a helyzet.
  Az USA abból a szempontból mindenképpen érdekes,hogy nagyon úgy tűnik,hogy fordulóponton áll a helyzet.Kérdés,hogy a jövőben egyáltalán fog-e, – és ha igen,akkor melyik irányba – billenni a mérleg…?

   
  • Warlord

   2011. augusztus 3. szerda at 13:12

   Azt még elfelejtettem hozzátenni,hogy számomra az igazi csalódást Ausztria jelenti!
   Való igaz,hogy ott erős a katolicizmus,azonban ezzel együtt számomra elég felvilágosultnak tűnnek az osztrákok.Ehhez képest pedig mégis viszonylag alacsony az evolúciót elfogadók és elég magas az elutasítók aránya.

    
 7. Zebu

  2011. augusztus 4. csütörtök at 00:38

  Forrás?

   
 8. Xmes

  2011. augusztus 4. csütörtök at 10:40

  Ateistanapló, légyszi javítsd majd ki a kommentben a nevem, ha tudod. Nem tudom hogy került a végére az a tagokat szó. Köszönöm!

   
 9. Tubákos Szelence

  2011. augusztus 17. szerda at 22:25

  “II. János Pál pápa 1996. október 22-én a Pápai Tudományos Akadémián ismertette állásfoglalását, miszerint “az új ismeretek birtokában megállapítható, hogy az evolúcióelmélet több, mint hipotézis és fontos egységesítő szerepet látszik betölteni a tudomány legkülönbözőbb területein”. Elemzők szerint II. János Pál mindezt úgy értelmezte, hogy ugyan elképzelhető, hogy az ember majomszerű ősökből fejlődött ki, de minden egyes ember esetén a Teremtő egyedileg plántálja a lelket az új egyedbe.

  Ez komoly lépés Vatikán részéről, de még mindig ellentmondásokkal terhelt. A megfigyelések ugyanis semmi ilyen jellegű ugrásszerű valtozást nem mutatnak az ember és más állatok között sem az érzékelésben, sem az agyi működésben. Mára igen sok kutatás azt valószínűsíti, hogy az emberi mentális tevékenységek és az éntudat ugyanúgy az anyagi világ törvényein alapulnak, mint a többi élettevékenység. Ezen a területen ugyan még sok bizonytalanság létezik, de nagyon komoly előrelépések történtek az elmúlt évtizedekben, és ami még fontosabb – semmi sem mutat abba az irányba, hogy itt valami mást, természetfelettit kellene feltételezni.”

  http://www.darwinnap.hu/evolucio-gyik.php#N15

  ” Charles Darwin születésének 200., A fajok eredete című mű megjelenésének pedig 150. évfordulója alkalmából kerül sor a római Gregorianumban.

  A konferencián kívül megszólaló Levada bíboros elmondta:

  a Vatikán szerint az evolúció tudományos alapja és a teremtő Istenbe vetett hit megférnek egymással.

  “Hitünk szerint bárhogy is történt a teremtés és fejlődött tovább, végső soron Isten minden dolgok teremtője” – mondta a bíboros.

  Hozzátette, hogy miközben a Vatikán a tudomány egyetlen területét sem zárja ki, “abszurdnak” tartja Richard Dawkins biológus és más ateisták olyan nézeteit, miszerint az evolúció bizonyítaná, hogy Isten nem létezik.

  A XVI. Benedek pápa által vezetett egyház fontosnak tartja annak hangoztatását, hogy a tudomány és a hit nem összeegyeztethetetlen egymással.”

  http://hvg.hu/vilag/20090303_vatikan_evolucio_isten

  “Isten áll az ősrobbanás mögött – jelentette ki XVI. Benedek pápa vízkeresztnapi ünnepi beszédében. A katolikus egyházfő szerint a tudományos teóriák mind Istenre vezethetők vissza, a keresztényeknek pedig nem kellene elhinniük olyan kijelentéseket, mint hogy az egész világ egy véletlen miatt jött létre.

  ……

  XVI. Benedek pápa folytatja elődje, II. János Pál pápa útját, aki hatalmas erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az egyház levesse magáról a tudományellenesség képét. Az egyház elfogadja az evolúció elméletét is, bár hozzáteszik, Isten nagyban közrejátszott abban, hogy a fejlődés során kialakult a mai emberiség.”

  http://www.borsonline.hu/news.php?hid=37437

   
  • ateistanaplo

   2011. augusztus 18. csütörtök at 14:33

   “Ez komoly lépés Vatikán részéről, de még mindig ellentmondásokkal terhelt. A megfigyelések ugyanis semmi ilyen jellegű ugrásszerű valtozást nem mutatnak az ember és más állatok között sem az érzékelésben, sem az agyi működésben.”

   És nemcsak ez, de teológiai szempontból is komoly gondokat okoz ez a felfogás. Ugyanis ennek nem csupán a tudományban, de Bibliában sincs semmi alapja!

    
  • Warlord

   2011. augusztus 18. csütörtök at 17:16

   “Hozzátette, hogy miközben a Vatikán a tudomány egyetlen területét sem zárja ki, “abszurdnak” tartja Richard Dawkins biológus és más ateisták olyan nézeteit, miszerint az evolúció bizonyítaná, hogy Isten nem létezik.”

   Hogy szándékosan-e azt nem tudom,de bizonyosan összekeverik a szezont a fazonnal!
   Az evolúció elsősorban nem azt bizonyítja,hogy valamiféle teremtő Istenség nem létezhet,hanem azt,hogy a Biblia eredetről alkotott állításai tévesek,ennek pedig az a következménye,hogy a bibliai judeo-keresztény Isten létezése nem igaz,a keresztény hit pedig nem más,mint értelmetlen és üres vakhit!

   Ide is aktuális az előbbi link,beteszem ide is:

   http://kezdetek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=37

   Válaszok a teista evolucionisták leggyakoribb kifogásaira a teremtéstörténet szó szerinti értelmezése és a tudományos teremtéstan ellen

    
 10. Tubákos Szelence

  2011. augusztus 18. csütörtök at 10:24

  Hopp, beragadt egy hsz-em.

  Talán megjelenik egyszer.

  Addigis egy agymosódal gyermekeknek:

   
  • Tubákos Szelence

   2011. augusztus 18. csütörtök at 10:28

   Ez a P. Béla is boldogan énekli a gyermekeknek a hülyeséget, mert nem nézett utána, hogy baromságokat vél az evolúcióról, amit a felfogóképességekben korlátolt keresztények találtak ki. 😦

    
   • Warlord

    2011. augusztus 18. csütörtök at 13:55

    Na igen!
    Ezen túl azt az apróságot is elfelejti,hogy őt magát – sőt,a ma élő összes embert és élőlényt is ideértve – Isten bizonyosan nem teremtette közvetlenül,mivel mindnyájan 1-1 petesejt és hímivarsejt egyesülésének köszönhetően születtünk meg és élünk,többnyire biológiai-kémiai folyamatok következményeiként.

     
 11. Ádám

  2011. augusztus 18. csütörtök at 11:00

  Megnéztem a hozzászólásokat a videó alatt. Agyhalál…
  “Istennek elege van a sok homokosból, drogosból, a sok pornóból, abból hogy mindenért Istent sziggyák, az alkoholizmusból, és haddnesoroljam tovább, még mi mindenből… tehát itt a vég… lásd Haiti (a bibliai méretű földrengés)”

  “Isten teremtette az embert. ez nem vitás. már nem azért de hasonlítunk a majmokra?sztem egyátalán nem.”

  “A Biblia a forrás. Abból megtudhatjuk mi az amit Isten meghagyott nekünk, mi a jó és mi a rossz. Anélkül az ismeret nélkül elévelyedünk a magunk útjain járva és olyan dolgokat fogunk később elfogadhatónak sőt jónak látni amiktől Ő egyenesen óvott minket. A Bibliából meg lehet tudni mik azok a hazugságok amikkel egyes történelmi egyházak teljesen tévútra és hit helyett vallásra viszik az embereket. Bár minden vallásos ember elolvasná a bibliát mert akkor rájönne a nagy becsapásokra.”

  “Ha nem hiszel Istenben, magyarázd meg azt, hogyha valakinek ártottál, megszólal benned valami… Úgy hívjuk lelkiismeret. Szerinted mi az?”

  “”és ha van Isten akkor van Allah vannak a Japán Kami-k és az indián szellemek”

  A lényeget nem érted, felebarátom, ugyanis ezeknek a vallásoknak mind ugyanazon egy Isten az eredője. Ráadásul ezek a vallások is hisznek egy vagy több felsőbb hatalomban, de itt most nem az a lényeg, hogy ki-miben hisz. Ugyanis az a helyzet, hogy attól, hogy te nem hiszel Istenben, Ő még létezik, mert az Ő létezését nem a te tudatod határozza meg.”

  “Jobbat mondok! Te bizonyítsd be nekem azt a tudomány erejével, hogy léteznek véletlenek! Ha be tudod nekem bizonyítani, hogy léteznek dolgok, amelyek “csak úgy”, minden fölöttes kiváltó ok nélkül történnek, akkor majd felülbírálom a tudatos és ésszerű teremtésbe, s ezáltal a Teremtőbe vetett hitemet is…”

  “maguk az evolucionisták sem hiszik el amit mondanak. csak ki kellett találjanak valami kapaszkodód az olyan együgyű alakoknak akik nem hiszik el hogy létezhet egy feljebbvaló, aki mindezt összehozhatta. és nem csak azt tanitják hogy majombol alakut ki az ember, hanem azt is hogy még nem találták meg azt ami a majom és az ember között volt. nincs kapcsolat! levegőt szív, gerince van, főemlős.. és?”

  “Ez a gondolat nem a tiéd. Mások adták a szádba nem a sajátod. Ismerd meg Isten igéjét és az Ő bölcsességének a birtokában nézz szét magad körül a világban. Rádöbbensz majd mi a valóság. Tanulj meg és kezdj el gondolkodni ne mások gondolatait sajátítsd el. Isten él és létezik. Az evolúciós, bizonyítatlan, bizonyíthatatlan meseelmélet sem más mint hit kérdése. Nem tudományos. Elhiszed vagy nem hiszed erre épül, de tényként oktatják.”

   
  • Tubákos Szelence

   2011. augusztus 18. csütörtök at 12:08

   Tényleg agyeldobás.. 😀

   Hát még ez:

   😀 😀 🙂 😀 😀 😀 🙂 😀 😀

    
   • agyrágóbogár

    2011. augusztus 18. csütörtök at 12:35

    húúú tiszta szerencse, hogy jó helyen vagyok :)))) valóságshowt se nézek meg tvt sem LOL. Persze kicsit lesz@rtam a kalapács nyelét, mert nem mentem férjhez és időnként parázna dolgokat is művelek, ami nem kizárólag gyermeknemzés céljából történik, de sebaj, még megbánhatom a nagy bűneimet.. Amúgy akit érdekel, itt lakás csere, szívesen átadom a helyem más üdvözülni vágyónak, persze átveszem a földi javait is ha jól fizet az illető !!!

     
   • ateistanaplo

    2011. augusztus 20. szombat at 05:49

    Tul.képp a Hit Gyüli is ezt tanítja, csak a magyarság vonal nélkül. De a többi ugyanaz. 😀

     
  • xingtao

   2011. augusztus 19. péntek at 03:41

   Ez is nagyon tudományos hozzászólás:)

   “jah és a homo saphiens, homo electus, és bandájáról belátták, hogy nem léteztek, csak megbetegedett emberek voltak, pl a neandervölgyi ősember azért nézett ki ahogy, mert szinte semmi napfény nem érte, alig volt mit ennie, stb… Jah és nagyonsok olyan csontvázat is “találtak”, amit valaki/k hamisított/ak…”

    
 12. bubuka_visszater

  2011. augusztus 19. péntek at 22:52

  @ateistanaplo: irigy vagyok! van saját trollod!! 😀

   
 13. violazoli

  2011. szeptember 22. csütörtök at 09:15

  Legalább annyit megjegyezhetnének az evolúcióból a fundik, hogy az evolucionisták nem azt tanítják hogy az ember a majomtól származik, hanem azt, hogy a majomnak és az embernek közös őse volt! De még ez se fér a fejükbe!

   
 14. Warlord

  2012. április 23. hétfő at 21:35

   
 15. zkacsa

  2013. május 28. kedd at 16:17

  Szeretnék egy fundi gyöngyszemet bemutatni, nagyon mulatságos: lokifan777

  Idézetek tőle:

  “Ki Darwin, hogy megmondja, hogy honnan származik az ember? Egy ugyanolyan ember, mint te vagy én. Attól még, hogy írt egy pár könyvet (amiben semmit nem bizonyított) az ember származásáról, még nincs igaza.”

  Ez a szerencsétlen azt hiszi, hogy Darwin könyvére épül az egész evolúcióbiológia tudománya.

  Erre a kérdésre “Akkor miért kezeled úgy az evolúcióbiológiával,biológiáva­l,biokémiával és hasonlókkal foglalkozó tudósokat mintha többet tudnál náluk.” ez a válasza:

  “Nem kezelem úgy őket, mintha okosabbak lennének nálam. Sokkal többet tudnak nálam, de van valami amit én tudok és ők nem: az evolúció egy hamis tanítás. Innentől szegények egy ilyen hazugságban/ért dolgoznak egész életükben… Sajnálom őket, meg azokat is, akikbe tömik ezt a hazugságot. Ami a legnagyobb baj, hogy még csak észre sem veszik, hogy az amivel foglalkoznak nem is létezik… ”

  “oké. ha az ember állatból fejlődött ki, akkor elvileg más emberhez hasonló, magasabb állatoknál magasabb rendű élőlénynek kellett volna kifejlődnie, nem a majomtól közös őstől, mint az ember, hanem mondjuk elefánttól közös őstől.”

  “nem! ha az a evolúció igaz lenne akkor megmondaná, hogy mi lesz az emberrel a halála után. nem a halottnak kell tudnia elmondani, hanem az evolúciónak!”

  “Egyébként, ha az evolúció ennyire igaz, akkor a kereszténységről miért hallottak sokkal tobben mint arról? Akkor az evolúcionisták miért nem arra használják az idejüket, hogy az “igazságot” hirdessék, hogy a sok “tudatlan” megtudja az “igazságot”? Miért van az, hogy a Bibliát még kinyarwanda és egy csomó ilyen “ismeretlen” nyelvekre lefordították, Darwinról meg azt sem tudják, hogy volt e?! Miért van az, hogy egy igaz keresztény életét is képes Istenért adni? Azért, mert nem létezikIsten mi?!”

  “évmilliárdokban számolni? annyi idő alatt már rég teljesen lekopott volna a földfelszín, meg az ember már kitalált volna elég hülyeséget ahhoz, hogy elpusztítsa magát jóval, már előttünk. A teremtéstől számított kb tízezer év is elég volt rá, nem hogy egy millió…”

  “Ehhez képest még soha nem tapasztaltam az evolúciót, pedig, ha lenne már kellet volna. Még szerencse, hogy senki sincs még a 10 mérföldes körzetemben aki igaznak vallja az evolúciót…”

  “A Biblia egy hatalmas bizonyíték. Az összes prófécia beteljesült, vagy beteljesülőben van, amit megírtak benne. Példa kell? Nézd meg Izrael történelmét, és hasonlítsd össze az Izrael elleni próféciákkal, majd azokkal az ígéretekkel amiket Isten ígért nekik. Már majdnem az összes beteljesült! Jó is és rossz is!”

  “Ennyiből én is írhatnák egy ezer oldalas könyvet, amiben rizsálnék mindenféle megalapozatlan tényt állítanék mondjuk a békák eredetéről. Mint Darwin: Az ember a majomtól származik. Ha ő mondhat ilyet, akkor én is mondhatok olyat, hogy a béka a haltól származik, mert tud úszni ezért hasonlít a halra… Gondolom senki nem fogadná el ezt az állítást. Darwin ugyanezt csinálta! Az ember hasonlít a majomra ezért attól származik.”

  Az idézetek ennek a videónak a hozzászólásainál találhatóak:

  http://www.youtube.com/all_comments?v=T795ZtxaYmw&page=2

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: