RSS

Richard Dawkins interjúja George Coyne-nal

23 Júl

Toronyőr adta ezt a linket egy interjúhoz, amit Richard Dawkins készített George Coyne katolikus pappal. Igazán érdekes beszélgetés és üdítő, hogy ilyen keresztények is vannak, de feltételezem, hogy Coyne atya valószínűleg kisebbségben van a véleményével a teljes kereszténységen belül.

Azok alapján, amiket elmondott én az ő istenképét inkább deizmusnak érzem, mintsem bibliainak – bár azt mondta, hogy hisz bizonyos keresztény doktrínákban, így pl. a szeplőtelen fogantatásban vagy Jézus feltámadásában. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy ezekben csak azért hisz, mert ebbe a hagyományba született bele. Ha egy muszlim országba született volna, akkor most más dolgokban hinne. Az pedig kissé New Age-es vonal, hogy úgy véli Isten minden vallásban kifejezi magát.

Nagyon érdekesnek tartom, hogy tudományos kérdésekben mintha a katolikus egyház némileg felvilágosultabb lenne, mint a legtöbb protestáns felekezet. Persze ahogy Coyne is elmondta, a katolikus egyház nem egy homogén szervezet, nyilvánvalóan ott is vannak kreacionisták is. Ugyanakkor a katolikus egyház legalább szabad választást ad a híveinek ebben a kérdésben és elismeri a tudományos eredményeket. Hogy hogyan oldja meg a teológiai problémákat, amiket mindez felvet az érdekes kérdés. Coyne atya itt elismerte, hogy bizonyos dolgok mellett nem tud, nem lehet racionálisan érvelni – hit kérdése. Tényleg üdítő látni ezt az őszinteséget.

 

Címkék: , , , , , , ,

23 responses to “Richard Dawkins interjúja George Coyne-nal

 1. Warlord

  2011. július 23. szombat at 08:34

  Kedves Ateistanapló!

  Asszem itt alami félreértés lehet,ezt a linket nem én tettem oda abba a bizonyos hozzászólásba!
  Emlékszem,hogy tényleg van egy ilyen valahol,mert ott olvastam én is,de nem én tettem be.
  Arra már nem emlékszem,hogy ki lehetett,de szerintem úgyis fogja jelezni,ha itt megnézi és olvassa!

   
  • Toronyőr

   2011. július 23. szombat at 08:52

   :::::::DDDDDD Ecce homo!!!

    
 2. Warlord

  2011. július 23. szombat at 09:13

  Bár még végig nem volt alkalmam nézni(csak a 3.-ig jutottam),de annyit mondhatok,hogy szerintem ezt az embert még vagy 300-400 évvel ezelőtt máglyára ítélte volna az inkvizíció!!!

   
  • Warlord

   2011. július 23. szombat at 09:16

   Ja,és egy csomó keresztény meg még ma is simán rámondaná,hogy Sátán! 😀

    
 3. ateistanaplo

  2011. július 23. szombat at 12:36

  Bocsánat, Toronyőr volt az. Rögtön javítom.

  Ha már Toronyőr: 😀

  Ma a megállóban meg akart téríteni egy Jehova tanúja. Szerintem megbánta, hogy kikezdett velem. 😛

  Olvasok egy könyvet (John Gribbin: A multiverzum nyomában), aszondja mit olvasok. Mondom neki. Kérdi miről szól. Mondom neki. Aszondja, és ez elismeri Istent? Mondom nem. (Már akkor tudtam mire akar kilyukadni, ezért mondtam ezt. Maga a könyv nem foglalkozik Isten létével vagy nem létével, viszont a multiverzum elmélet éppenséggel feleslegessé teszi Isten bevonását a képbe.) Előhúz egy könyvet, címlapján a Sas-köd, nem tudtam elolvasni a címét teljesen, de láttam, hogy benne van, hogy “Teremtő”. Aszondja ez is az Univerzumról szól. Elfogadom? Mondom, nem, köszönöm, nem hiszek benne. Hát az nagy baj, fogadjam már el. Mondom nem, köszönöm. Pár pillanat múlva megint megszólal: olvasta már a Bibliát? Mondom, igen, éppen azért nem hiszek benne. 😀 Hát az nagy baj. Kezdte kihúzni a gyufát. (Én már eleve azt nem szeretem, ha leszólítanak, tolakodnak, amikor látják, hogy olvasok. 😀 ) Jön a maszlaggal, hogy körülöttünk minden Isten létét bizonyítja bla-bla és hogy pedig a Biblia… Mondom neki a bibliai istenből kösz, nem kérek. Abból, aki népirtásokra ad ki parancsokat. Közli, hogy de azok megérdemelték, mert gyerekeket áldoztak fel. Mondom neki, és a maga istenének erre az a válasza, hogy kiírtja őket – beleértve a gyerekeket, csecsemőket is? De hát azok a gyerekek, ha felőttek volna, akkor ugyanazt csinálták volna. *Facepalm* Értem. Tehát Isten előzetesen megbünteti őket egy olyan bűnért, amit még el sem követtek olyan alapon, hogy Isten már tudja mit fognak elkövetni, ha felnőnek? Azt mondja, igen. *Facepalm megint *. Na ekkor közöltem vele, hogy az istene egy gonosz isten. Erre kicsit méltatlankodott, de végre leakadt rólam. Utána ment másoknak osztogatni a kiadványát. 😀

   
  • Toronyőr

   2011. július 23. szombat at 13:35

   Jóóó!!! Amikor ilyen kaliberekkel mentem prédikálni azt sem tudtam hová fordítsam a fejem. Vannak “értelmesebbek” is, de ők is WT Company szövegét nyomják, mint az idióták.Többek között ezért is lett elegem a “varázslókból”. Az ex JT -sek közül is sokakkal azért nehéz a kommunikáció, “mert hát azért a biblia az mégis csak biblia”.Örülnek hogy “kijöttek a sötétségből és most a világosságban vannak”:D Ha a bibliai ellentmondásokra hívod fel a figyelmüket, megesznek élve. Mindannyiuk közül talán én vagyok a legrosszabb helyzetbe. Nem hiszek JT- nak,nem hiszek az ex JT.nak,nem gondolom hogy az írás isteni ihletésű, hogy Istenről pontos képet adna, de úgy gondolom(legalábbis most még) hogy alkotva vagyunk. Így aztán nem igen tudok egy csoporttal sem azonosulni. Szokták volt mondani, itt vagyok beszappanozva víz meg sehol.

    
   • ateistanaplo

    2011. július 23. szombat at 13:48

    Olvastad már A legnagyobb mutatványt Richard Dawkinstól?

     
   • ateistanaplo

    2011. július 23. szombat at 13:53

    Azt ott hirtelen el is felejtettem közölni vele, hogy az ő logikája alapján ezek szerint Isten úgy bosszulja meg a gyermekek feláldozását, hogy megöli ugyanazokat a gyerekeket? 😀 Bizonyára hálásak voltak ezek a gyermekek azért ahogyan Isten megmentette őket a feláldozástól. 😀 Ebből is látszik, hogy Istent marhára nem a gyerekek sorsa érdekelte, hanem az, hogy más Istennek áldozták fel őket. Megint csak a saját önző érdekei, kicsinyes féltékenykedése….

     
 4. Ádám

  2011. július 23. szombat at 17:03

  “Tehát Isten előzetesen megbünteti őket egy olyan bűnért, amit még el sem követtek olyan alapon, hogy Isten már tudja mit fognak elkövetni, ha felnőnek? Azt mondja, igen. *Facepalm megint *.”

  Na, ezzel szépen mattot lehet nekik adni. Ugyanis Isten ezek szerinte az emberiség nagy részét azért teremti a Földre, hogy aztán szépen a pokolra küldhesse őket (“pokolfeltöltés elmélet”). Hisz ő már előre tudja – mivel mindenható -, hogy kik lesznek érdemesek a mennyországra. Szabad akarat lehúzva a WC-n…

  Amúgy az egyik rokonom – aki vallási vezető – megüzente nekem édesanyámon keresztül, hogy “bármennyire küzdök ellene, Isten akkor is meg fog találni engem!”. Nekem az csak jó lesz… 🙂

   
 5. Xmes

  2011. augusztus 3. szerda at 10:46

  Dawkins evolúció szimulátor programjai nincsenek meg valakinek? Már jó ideje keresem őket.

   
 6. Xmes

  2011. augusztus 3. szerda at 11:00

  “Ebből is látszik, hogy Istent marhára nem a gyerekek sorsa érdekelte, hanem az, hogy más Istennek áldozták fel őket. Megint csak a saját önző érdekei, kicsinyes féltékenykedése….”

  Ha jól emlékszem, a zsidó vallás alapjaiban a Baál kultuszból alakult ki (ami meg ugye egy politeista vallásból, a neve most nem jut eszembe, de Baál abban egy bosszú álló, harcos isten, mint a görögöknél Árész volt), így Jehova papó és Baál nagyúr (by Stargate) egy és ugyanaz az isten. Ezt az is alátámasztja, hogy a Baál szó jelentése szintén simán csak “Isten”, “Úr”

  Ebben az a legszebb, hogy a bibliában Jehova nagyúr legfőbb riválisa Baál nagyúr, vagyis önmaga. 😀
  Jó dolog lehet, ha az isten önmagával rivalizál a saját híveiért. 😀 Megnéznék egy ilyen összecsapást. 😀

   
 7. Warlord

  2011. augusztus 24. szerda at 14:05

  Egy biztos:Ha nem igaz a szó szerinti,6 napos bibliai teremtéstörténet és a világ – és benne a Föld,azon pedig az élet – nem 6000,hanem több milliárd éves,ahogy a Tudomány állítja,akkor a kereszténységnek nincs létjogosultsága többé,csak üres és értelmetlen fecsegés marad.
  A kereszténység szerint Jézusnak azért kellett a Földre jönnie,hogy megváltsa az emberiséget – jobban mondva annak csak egy kis részét,a keresztényeket – az eredendő bűntől (figyelem,az édenkerti történetről beszélünk!),amely miatt Isten kárhozatra ítélt kivétel nélkül minden embert és amely miatt a halált a világra bocsátotta. Mármost,ha a fejlődéselméletről és a világegyetem koráról alkotott tudományos nézetek igazak,akkor a halálnak már azelőtt a világ részének kellett lennie,mielőtt ember élt volna a földön,vagyis a halál úgymond az élet,a világ természetes része,összetevője,tehát okafogyott és értelmetlenné válik pl. az a bibliai kijelentés is,hogy a “bűn zsoldja a halál”(Róma 6:23.),továbbá nem lehet eredendő bűn sem,amit az ember elkövetett volna,ami miatt mindenki bűnös lenne és ami oka lenne a halálnak,tehát értelmetlen megváltásról is beszélni!
  Persze rengeteg próbálkozás van,amely különböző átértelmezésekkel próbálja az ellentmondásokat áthidalni,de ezek mindegyikében az a közös,hogy a Bibliában olvasható és nyilvánvaló jelentéssel bíró szavak értelmén változtatnak anélkül,hogy erre a szöveg és a szerző bárhol utalt volna.Tehát vagy igaz a bibliai beszámoló szó szerint,vagy a Tudománynak igaza van,de akkor nincs értelme a keresztény hitnek.
  Ettől még persze Istenben,mint teremtőben bárki nyugodtan hihet,csak azzal tisztában kell lenni,hogy ez az Isten akkor már nem lehet azonos a bibliai zsidó-keresztény Istennel,akinél “vérontás nélkül nincs bűnbocsánat”.
  Igazából csak ennyiben nem értek egyet Coyne atyával,hogy miután odáig eljut,hogy elfogadja a tudományos nézeteket,mégis továbbra is igyekszik fenntartani a keresztény hittételek érvényességét.Az viszont egyértelmű,hogy nyitott szemléletmódja mindenképp óriási előrelépést jelent a hagyományos keresztényekhez képest,akik talán még akár mint hitehagyóra is tekinthetnek rá emiatt…

   
 8. lili

  2011. augusztus 24. szerda at 15:29

  “….nincs értelme a keresztény hitnek.”

  Ez tutira igaz szvsz.

  “Ettől még persze Istenben,mint teremtőben bárki nyugodtan hihet,csak azzal tisztában kell lenni,hogy ez az Isten akkor már nem lehet azonos a bibliai zsidó-keresztény Istennel,akinél “vérontás nélkül nincs bűnbocsánat”.

  Ezzel is egyetértek! Mer° valami van az tuti, de, hogy nem a Bibliás Jehova-YHWH-Jézuska, sem más vallás agyalmánya, az hótziher! A valami meg csak valami marad, mert senki nem tud semmit sem a valamiről biztosan.

  Amen, a NASA Jeti Jós Huba nevében 😀

   
  • Warlord

   2011. augusztus 24. szerda at 15:47

   Na igen,ha létezik is ez “valami”,akkor az biztos,hogy nincs benne a Mengyelejev-féle periódusos rendszerben,szóval tényleg csak valami marad! 😀

   Apropó valami:

    
   • Tubákos Szelence

    2011. augusztus 24. szerda at 21:19

    “Sorolhanék olyan misztikus élményeket, amitől a gyengébb idegzetűek a paplan alá bújnának, a full szkeptikusok a pszichiátriát ajánlanák, vagy mindenre azt mondanák képzelődöm, (olyan is volt. Én legalább bevallom 🙂 bevállalom, de sajnos voltak szvsz NEM képzelődések is, amiben a Biblia és Ufo hívek önmagukat látnák igazolva, és rögtön a térj meg, meg a higgyél dumával jönnének , ami eszelős tekintettel jár 🙂

    DE

    Egyet nagyon megtanultam: a misztikus tapasztalatok nem írhatják felül a reprodukálhatóan bizonyított tényeket,

    A valóságot kutató tudományos eredményeket főleg ideértve! (Amit a fundamentalista keresztények a Biblia miatt tagadnak.

    Tisztelet a kivételnek, (az már nem fundi), akik általában magánszemélyként teszik ezt. Érdekes módon a keresztény Katolikus egyház ugyan elfogadja a tudományos tényeket, az ebből fakadó ellentmondásözönre misztikus válaszokat ad, vagy az “akkor is hiszek”-et. Itt azt értem, hogy “akkor is.” a dogmában “hiszek”, még ha az éppen megdőlt is a tényeknek ütközve. Ez nem válasz. Szvsz öncsalás.)

    A misztikus tapasztalatokról nagy valószínűség szerint soha a büdös életbe nem derül ki, mik is voltak azok igazából.

    Aki ezeket hajszolja hasonló lesz ezekhez: soha nem lesz képben, mindig valami megmagyarázhatatlant akar megmagyarázni, és ezért egyre nagyobb baromságokat beszél össze vissza, valamint egyfolytában ellentmondásokba keveredik, összezavarodik, mert találgat, még ha azt is állítja, hogy ő aztán “tudja” mi történt vele. Túrót.

    A H.Gy.-ben is ez megy. Ami az egyik nap a “szentlélek”, az másnap “démon”, harmadnap meg pszichiátria.

    ( lehet mindjárt azzal kellett volna kezdeni :-)))

    Amióta kijöttem a H.Gy,-ból “mélyebb szentlélekkel való találkozásaim voltak”, mint valaha. (Így mondanám, ha keresztény lennék)

    Jár bennem az energia, mint az állat, “árad” a kenet, megáld az “Úr”, békességet “ad”, soxor hihetetlen nyugalmat, boldogság érzetet…stb

    DE

    ne örüljön egy imádkozó sem 🙂

    A “kenet”, mivel nem vagyok már babonás, naív, nemtudomholélek, mennyünkgyülibee, dicsőségazúrnak hívő, nem írja felül bennem a megismert tényeket a valóságról. Tulajdonképpen hozzásegített ahhoz, hogy még inkább az emberiségnek a valóság megismerése közben szerzett BIZONYÍTÉKAIT keressem, olvassam, tanuljam. Mivel a misztika hülyít, érezhetően MÓDOSÍTANI “kívánja” a tudatomat.

    Véleményem szerint a valóságot egy igaz Isten, vagy isteni élmény NEM TAGADHATJA, mert akkor hazudik, hazug.

    Már tudom, hogy bármekkora is a “mennyei erő”, a fosszíliák, a DNS-szekvencia vizsgálatok eredményei, a bolygónkról, az élővilágról, a Naprendszerről a Tejútrendszerről és a többi Galaxisról, az atomokról, ésatöbbi való VALÓS ISMERETÜNK nem fog eltűnni!!!! Mert az VAN.

    Max annak “tűnik el-“, akinek a misztikától elborul az agya. Szó szerint. Elvész Neuronlandban.

    Amit érez az ember, arról meg nem tudja, hogy micsoda, de az már önmagában elég gyanús, hogy tudatmódosulás által hülyíteni “próbál”, magyarul: az élmény a tények figyelmen kívül hagyására sarkall, és misztikus érzetek és érzet általi “magyarázatok” és az ókori, babonás, mítikus istenes költészet és nagyotmondás felé vinne (ha hagynám :-).

    De a H.Gy.-ben már elég volt a misztikus, hasraütős hazudozásokból.

    Senki nem tud ezekről a misztikus élményekről semmi konkrétumot, mégis mögéhazudnak egész virtuális fantáziabirodalmakat, amiknek NULLA bizonyítéka van. Az ókorban még nem tudtad cáfolni, de ma már igen. Így akinek ma ókori képzetei vannak, az hülyébb, mint az ókoriak szvsz.

    De mondják: az Istennek kell inkább engedni…

    Hülyülj meg önként?? Dobd el az agyadat, a józan észt? Látjuk mi a következménye. Főleg a fundamentalistáknál.

    Kínomban soxor nem tudom, sírjak, vagy nevessek a fundi baromságokon, amikrő ők “érzik”, hogy “igazak”, meg hát “meg van írva”.

    Istenem….. nagy az Isten állatkertje-

    Forrás: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9103733

     
 9. krisztianerik

  2011. augusztus 25. csütörtök at 07:54

  Amit ide leríttál nem igazán lehet hozzászólni::)))
  Egy időben én is írogattam az index fórumra , de rájöttem semmi érdemi dolog nem történik , mint 2 keresztény csoport vitázik egymással . Kezdetben azt gondoltam végre megtaláltam azt a fórumot ahol leírhatom az őszinte és egyszerű véleményemet , de rá kellett döbbennem , hogy csöbörből vödörbe estem. Már meguntam azt , hogy mindig minden esetben a történteket a bibliával akarják összhangba hozni , saját önálló véleményed csak is a biblia tükrében lehet.

  Úgy hogy ennyit ezekről a fórumokról………..

   
 10. ateistanaplo

  2011. augusztus 25. csütörtök at 08:19

  Én is nézegetem az Index fórumot a HGY-s szennyes miatt, amiket ott teregetnek :D. Fura, hogy amikor tag voltam én ezekről mennyire nem tudtam, vagy inkább nem is akartam tudni. Gondolom így van ezzel a gyüli tagságának nagy része is. Most viszont már érdekel mi is történt valójában a kiváltakkal.

  De tény, hogy a kiváltak nagy része (legalábbis akik az Indexen írnak) még mindig fogja a Jézus-kultusznak. A különbség köztük és a HGY között csak az, hogy mind más-más igerészre fókuszálnak. Így aztán kialakulnak az ellentétek az egyes csoportok között, mert hát a Biblia maga ellentmondásos, tehát ha egyik csoport X részt hangsúlyozza, a másik Y-t, akkor jön is a szakadás. Nem véletlen, hogy a kereszténység története gyakorlatilag végeláthatatlan egyházszakadások sorozata. Kár, hogy nem veszik észre, hogy alapvetően az egész a fejétől bűzlik – azaz magától a Bibliától.

   
  • krisztianerik

   2011. augusztus 25. csütörtök at 08:44

   Igen igy van , mindenki kiragad egy egy igerészt a bibliábol és annak a fényében , vagy a tükrében nézi az eseményeket .Gondolom ismeritek a fehér füzetet amelyben a kiváló tagok leirják a kiválásuk okát .

   Ha esetleg érdekelne benneteket akkor itt elolvashatjátok.
   http://www.freeweb.hu/iratok/hitgyuli/FEHERFUZ.HTM

   Egyébként a vidéki gyülekezetekben sem igazán akartak róla beszélni , nagy titok övezte az egészet, De az FSZA és hűséges barátai is igyekeztek titokban tartani , ha nem is titokban , de homályositani a dolgokat , hogy senki semmi konkrétumot ne tudjon az egészről. Nekünk vezetői üléseken sem akartak semmi konkrétumot mondani , csak egyszerüen annyit mondtak , hogy lázadtak az FSZA ellen. Ha jól tudom egyeseknek hűség nyilatkozatot kellett tennie az FSZA felé, hogy tudja ki marad mellette.De ezt csak hallomásból tudom. Nem ez volt az első szakadás a hgy ban , csak ennek volt nagyobb az ereje.
   Sokan ugy vélik , hogy a BARtus könyvben 10-20 % volt az igazság . Az én véleményem merőben más , nagy része igaz mindannak amit a Bartus leirt. Voltak ugyanis olyan dolgok a könyvben amit az egyszerű tagok nem tudhattak , noha nekünk részben tudomásunk volt a dolgokról . Akik közel voltak a ” tüzhöz” és elolvasák a könyvet azok vagy letagadták mert nem akartak lázadás bűnébe kerülni , vagy azt mondták , – a fenébe ezt mindig is tudtuk , miért voltunk ennyire vakok.
   Ez az én személyes véleményem és bárki mondhat bármit nem érdekel , mert részben én is részesei voltam a dolgokanak, noha nem is szemtől szembe.

    
  • Gyula

   2012. április 25. szerda at 21:07

   ateistanaplo
   2011. augusztus 25. csütörtök at 08:19

   ”De tény, hogy a kiváltak nagy része (legalábbis akik az Indexen írnak) még mindig fogja a Jézus-kultusznak.”
   Gondolom ”fogja” helyett azt akartad írni: ”foglya”. Eddig minden szavaddal tökéletesen egyetértettem, talán megbocsájtod, hogy egy betűddel (sajnos ezáltal egy egész szavaddal, sőt így az egész mondatoddal) nem értek egyet. Sajnos melletted szól az a körülmény, hogy konkrétan ezt a hhibát (!) a számítógép sem jelzi, mert a szöveget a gép nem tudja értelmezni (szerintem ma még). (A ”hhibát” kijelezte a gépem. Nem javítom!)

   Gondolom ezt az idézetet ismered: ”A királyt megölni nem kell félni jó ha ti akarjátok én nem ellenzem.”

   Nnna, szóval ezen alapul a biblia! Ahány másolás, annyi hiba! Hová teszed a vesszőket?

   Ezt verd a fejükhez!!!

    
   • Papírkutya

    2012. április 26. csütörtök at 22:07

    fejükhez –> fejükhöz

    Ha már szőrszálat hasogatunk.

     
   • Papírkutya

    2012. április 26. csütörtök at 22:21

    Egyszóval: nem kell ennyit rugózni egy helyesírási hibán. 🙂

     
 11. krisztianerik

  2011. augusztus 25. csütörtök at 11:05

  Karolina írta…

  Kedves Emberek ! 12 évig jártam a gyülekezetbe. Hangsúlyozom, hogy a mai napig hiszek az Úrban,olvasom a Bibliát, gyermekeimet istenfélelemben nevelem.
  A könyvet még akkor olvastam, amikor aktívan részt vettem a gyülekezet életében. Ami már eretnekségnek számított akkor is…..Németh Sándornak rendkívül jó tanításai vannak, nagyon jó látásai, a dicséret fantasztikus. valóban megváltozott sok ember élete a gyülekezetben, sokan talpra álltak. Ennek ellenére azt mondom, hogy a könyv nem túloz, Németh Sándort már sokan bálványként tisztelik. Azt nem mondom, hogy ezt ő gerjeszti, de az biztos, hogy megközelíthetetlen
  személy lassan, úgy védik mint az amerikai elnököt.
  Sándor ezt mondta, Sándor azt mondta, Sándor így gondolkodik erről…..az emberek sokszor képtelenek az önálló gondolatokra és a szeretet nevében még saját családtagjaikat is megtagadják, ha ők esetleg másként élnek. Az emberek nagy része komoly lelki és anyagi problémákkal küzd, kirakat amit sokszor a tévé közvetítések alatt látnak. Rengeteg frusztrált feleség, felsőbbrendűségét hirdető férfi jár a gyülekezetbe…..
  Az adakozásra valóban hatalmas hangsúlyt fektetnek, ami nem baj, ám nem látok valós segítséget ha valaki anyagi gondba kerül.
  Nem látok igazi összefogást, szeretet. Sokan élnek nagyon rossz anyagi körülmények között, ami általános jelenség Mo-n, ám meg sem próbálnak segíteni nekik.
  Amikor komoly gonddal küzd valaki, jó esetben imát kérhet, ám mindig azt hallja, hogy keresse meg az életében a bűnt, hogyan kerülhetett ilyen helyzetbe. Nem elég, hogy súlyos gondokkal küzd, egészségügyi problémákkal, akkor még rúgjunk is bele egyet!
  Fontos a helyreállás, a bűn “kiiktaása”, teljes elhagyása, ám a szeretet is ilyen fontos.
  Bartus belülről látta a gyülekezet életét, biztos vagyok benne, hogy nem hazudik. Ugyan miért tenné?

  Elovashatjátok :http://paradoxh.blogspot.com/2007/04/bartus-lszl-fesz-van-hit-gylekezet-msik.html?commentPage=2

   
 12. Gyula

  2012. április 27. péntek at 09:16

  Papírkutya
  2012. április 26. csütörtök at 22:21
  ”Egyszóval: nem kell ennyit rugózni egy helyesírási hibán.”
  Teljesen félreértettél. Egyáltalán nem akartam rugózni, csak arra akartam rámutatni, hogy egyetlen (!) betű megváltoztatása is megváltoztathatja (itt konkrétan elveheti) egy egész mondat értelmét. A fundik szerint a bibliában csak ”ilyen” jelentéktelen hibák vannak. Csupán egy tromfot adtam Ateistanapló kezébe, bár ő ebben a témában annyira benne van, hogy nincs szüksége az én apró tromfjaimra.
  Más téma: ”fejükhez –> fejükhöz”…
  Nem tudom, szerintem mindkettő helyes. A téma nem ér annyit, hogy utánanézzek, de ha Te megtennéd és értesítenél engem itt, megköszönném és elfogadnám.
  Különben olvaslak itt, nagyon jó vagy.

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: