RSS

Konzervatív kereszténynek vallja magát az oslói merénylő

23 Júl

Eleinte (már-már reflexből) arra gyanakodtak, sőt, nemcsak gyanakodtak, hanem bizonyos hírműsorok célozgattak is rá, hogy iszlám fundamentalisták követhették el a pénteki oslói merényletet, amelynek az eddigi adatok szerint már 91 halálos áldozata van. Utóbb azonban kiderült, hogy a feltételezett elkövető, a 32 éves Anders Behring Breivik valójában kereszténynek vallja magát, s a norvég rendőrség tisztviselője, Roger Andresen is azt mondta, hogy a gyanúsított weboldalain keresztény fundamentalizmusra utaló üzeneteket hagyott.

Norvég médiainformációk szerint Breivik jobboldali körökben forgolódott, rendszeresen írt jobboldali internetes fórumokon, önmagát nacionalistának és konzervatív kereszténynek vallja. Előszeretettel írt az iszlámot bíráló üzeneteket fórumokon.

A neki tulajdonított Facebook oldal szerint Breivik szeret vadászni, kedveli a World of Warcraft és a Modern Warfare 2 számítógépes játékokat, hobbija még a politikai analízis, a tőzsdei analízis, a testépítés és szabadkőművesség. Oslóban él.

Ez volt állítólag Breivik Facebook-ja, amit azóta letiltottak: http://mg.co.za/uploads/2011/07/23/andersbehringbreivikfacebook.pdf

Természetesen jól tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy minden keresztény potenciálisan ilyesmire ragadtatná magát, de a keresztények előszeretettel dörgölik a muszlimok orra alá a fundamentalista terrorizmust, mondván, hogy hiába vannak mérsékelt muszlimok, mégiscsak a vallásuk táplálja ezt is. Nos, a kereszténység is képes a maga elvetemült fundamentalistáit kitermelni.

A témával kapcsolatban ajánlom még Math blogjának bejegyzését: http://math.freeblog.hu/archives/2011/07/23/A_norvegiai_amokfuto_es_a_hit_ereje/

Anders Behring Breivik

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8656515/Norway-attacks-profile-of-suspect-Anders-Behring-Breivik.html

 
72 hozzászólás

Szerző: be 2011. július 23. szombat hüvelyk Fundik, Hírek, Vallásháború

 

Címkék: , , , , , , , , ,

72 responses to “Konzervatív kereszténynek vallja magát az oslói merénylő

 1. Toronyőr

  2011. július 23. szombat at 15:33

  Math a blogjában ezt írja”:A hívő ember hitének lényege, hogy nincs benne beépített kontroll: végtelen mennyiségű butaságban hihet a kaporszakállú istentől, a télapón, a fogtündéren, a spagettiszörnytől, a láthatatlan lila egyszarvún, a Hold körül keringő teáskannán, Thoron, Zarathusztrán, Zeuszon, Allahon, Jehován, Jézuson át a durvább dolgokig, mint mondjuk a sátánizmus.” Szerintem óriási hiba volt pont a trollokat kihagyni.

   
 2. Chakravartin

  2011. július 23. szombat at 15:50

  Már vártam ezt a bejegyzést. Itt az ok nem a keresztény fundamentalizmusban keresendő, hanem abban, hogy Norvégiában is vannak jóérzésű emberek, akiknek elege van az élettéridegen színesek bevándorlásából, és abból, hogy egy faj- és nemzetáruló kormány ezt még támogatja is! Erről van szó.

   
  • ateistanaplo

   2011. július 23. szombat at 16:56

   Milyen az a fajáruló kormány? A homo sapiens tudtommal egy faj.

   És szerinted ez egy “jó érzésű ember”?

    
  • Tubákos Szelence

   2011. július 23. szombat at 19:18

   Az elit majomhorda felfogását kiválóan leírtad. Sajna az őseink ösztönállat érzései dominálnak benned és még le is tudod ezt írni. Okos majom.

    
  • Warlord

   2011. július 23. szombat at 21:12

   Jóérzésű ember nem tesz ilyet!!!
   Ehhez foghatóakat csak a Bibliában lehet olvasni Istenről,attól telik ki ilyesmi!

    
  • Kis Tibor

   2011. július 24. vasárnap at 08:48

   Teljesen egyetértek veled. Európának vége, (még kb 150 év) és muszlinok lesznek többségben.
   (lsd. Németország, Hollandia népességének változását)
   A liberalizmus ebben a tekintetben öngyilkosság Európa számára.. Minden országnak és nemzetnek kellene egy
   normális önvédelmi reflexnek lennie, amely az ott élő embereket és értékrendjüket megvédi.
   Vagy pedig egy másik eset: dolgozzunk mi is napi 14 órát, mint egy kínai, ugyanolyan olcsón.
   Azt azért tudni kell: Kínában egy irodalmi mű (könyv) kiadása ha 100.000 példány felett van, akkor már bestseller. (1,4 Milliárd lakos)
   Tehát művészet: kivégezve. Szabadidő: kivégezve. Kultúra: kivégezve.
   Így is lehet(ne) élni, de ki akar így élni?

    
   • ateistanaplo

    2011. július 24. vasárnap at 09:13

    Ami most Norvégiában történt ti azt nevezitek “normális önvédelmi reflexnek”? A 16-22 éves norvég táborozó fiatalok lemészárlását? Ettől aztán tényleg nem fog terjedni az iszlám Európában!

    Magát az iszlám elleni védekezést egyébként én is támogatom, hiszen az még rosszabb, mint a kereszténység. Azt is tudom, hogy Nyugat-Európa egyes részein már nagyon súlyos a helyzet és csak egyre súlyosabb lesz. De a megoldás nem ez. És nem is a keresztény fundamentalizmus.

     
 3. Chakravartin

  2011. július 23. szombat at 17:54

  Egy faj persze, persze. Már ha léteznek egyáltalán fajok, és nem tudományos skatulyázás eredményei-e? A fajvédelem a megfelelő genetikai állományú egyedek génállományát engedi csak a nép és faj keretében továbbélni. Ez a védelem vonatkozik a saját fajtán (rasszon) belüli génhibás egyedek továbbszaporodása elleni védelemre, és a más fajtájúakkal való keveredés ellen is. Ez minden kultúra és civilizáció fennmaradásának záloga. Ennél nem létezik fontosabb rendező elv, amelyhez alkalmazkodnunk kéne egyéni emberi létünk, és a társadalomszervezés során is.

   
  • ateistanaplo

   2011. július 23. szombat at 18:43

   Ja, hogy rasszistának tetszik lenni? Értem. A múltkori zavaros hozzászólásaidon annyira most már nem is csodálkozom:

   https://ateistanaplo.wordpress.com/2011/04/01/bugyuta-kreacionista-karikatura/#comments

   Mondjuk a buddhizmussal nem tudom hogy fér össze a náci ideológia, de hát mindegy is egy olyan embernél, aki Anders Behring Breiviket, aki fiatalokat mészárolt le hidegvérrel “jó érzésű embernek” tartja.

   Csak halkan jegyzem meg, hogy az emberiség génkészlete homogénabb mint sok más állaté. Ez annyit jelent, hogy az emberek egyes egyedei közelebb állnak egymáshoz genetikailag, mint pl. a csimpánzok vagy sok más állatfaj egyedei a saját fajuk néhány más egyedéhez.

    
  • Ricsi

   2011. július 23. szombat at 19:16

   Náci féreg

    
 4. Tubákos Szelence

  2011. július 23. szombat at 19:24

  Anders Behring Breivik ex facebook oldala nekem túlságosan KREÁLTNAK tűnik. Nem tudom mi ezzel a cél, de ez a fickó szvsz nem egyedül eszelte ezt ki. Tipikusan olyan, mint az összeesküvéselméletek mind kontroll által BEPROGRAMOZOTT gyilkosai. Nem volt nála egy példány Zabhegyező???? 🙂

   
  • berci

   2011. július 30. szombat at 02:29

   Én megtaláltam a módját, hogy miként lehet két, egymástól eltérő tartalmú, “egyik az igazi, másik a hamis” narratívába illeszthető profilt csinálni. Ha van Facebookod, itt elolvashatod: http://bit.ly/qlD1Zy

    
 5. Warlord

  2011. július 23. szombat at 21:10

  Miután láttam a hírekben,hogy mi és milyen körülmények között(szélsőjobbos,nem pedig iszlám dzsihád) történt,biza megfordult a fejemben,hogy “csak nem egy fanatikus keresztény volt a tettes?”
  Erre tessék!!!

   
 6. Tubákos Szelence

  2011. július 23. szombat at 22:57

  A sima karizmatikus fundamentalista azért ezt saját maga, tettekben nem teszi meg. Ahhoz MUTÁLÓDNIA kell valamilyen radikális ideológiával, ami beleilleszthető az “anya”hitbe.

  Az átlag fundi inkább átkokkal szeretne ölni, nem kézzel. Istenért persze.
  Anno én is átkoztam pl a palesztin bombakészítőket, hogy robbanjanak fel a saját bombáiktól.
  Aztán jöttek a hírek, hogy a csóresz palesztinok sorozatban elcseszték a bombakészítést és sokan felrobbantak a bombagyártás közben.

  Hogy örültem neki!! Istennek adtam hálát.

  Ma már ezt szégyenlem.

   
  • ateistanaplo

   2011. július 24. vasárnap at 05:41

   “A sima karizmatikus fundamentalista azért ezt saját maga, tettekben nem teszi meg. Ahhoz MUTÁLÓDNIA kell valamilyen radikális ideológiával, ami beleilleszthető az “anya”hitbe.”

   Ezt jól megfogalmaztad. Igen, egyetértek. Az átlag fundi más módokon nyomorítja meg mások és a maga életét.

    
  • krisztianerik

   2011. július 30. szombat at 05:45

   szégyen ide vagy oda , mi meg nem csak a palesztin bombakészitőket átkoztuk , hanem a saját testvéreinket akik szintén megtértek csak nem a HGY-be jártak . MIndezt csak azért mert a Hgy-ből sokan ártoltak a másik gyülibe .
   Na ezen van mit szégyelni !!!
   Arról nem is beszélve , hogy a pünkösdi keresztények ellen is simán imádkoztunk, meg átkoztuk őket , na ez a faca .
   Én is szégyeltem magam , de végül is minket erre tanitottak , igaz ha szemükbe mondanánk akkor lazán tagadnának mindent. A hazug keresztény banda!!!

    
 7. Kivágó Ivánné Tisztelője

  2011. július 24. vasárnap at 08:01

  Gyerekek, a cím állati demagóg. Sztalin meg ateistának vallotta magát.

   
  • Ricsi

   2011. július 24. vasárnap at 08:11

   Jól van, ügyes vagy

    
  • Ricsi

   2011. július 24. vasárnap at 08:16

   4:07-től lehet akkor tanulni

    
   • Szalainé Szilágyi Eleonóra Tisztelője

    2011. július 24. vasárnap at 08:41

    Szegény biológianépszerűsítő megzakkant. Megpróbálta kieszközölni a pápa letartóztatását egy olyan országban, amely öles léptekkel rohan a “visszakatolizálódás” útján…

     
  • Warlord

   2011. július 24. vasárnap at 08:34

   Hitler meg katolikusnak!

    
  • Tubákos Szelence

   2011. július 24. vasárnap at 08:57

   Ha ez lenne a cím?: “Iszlám fundamentalistának vallja magát az oslói merénylő”
   Akkor nem háborodott volna fel a lelkecskéje ugye?

   (Mivel köztudott: az iszlám fundamentalista fanatizmus és a merénylővé válás kéz a kézben járnak)

   Sztálin papi szemináriumba is járt, ennek ellenére ateista lett. A személyi kultuszából ugyanakkor egyértelmű, hogy a nagy diktátorokra jellemző személyiségzavarral (paranoid narcisztikus) és emiatt a mások felé való érzéketlenséggel bírt.

   Ugyanez megvolt más véreskezű diktátoroknál is akik hittek. Ki ebben, ki abban.
   Az ateista “újvilág” ideológiákban való hit nagyon hasonlít a valamilyen konkrét istenhez köthető rendszerekhez. Csak az “isten” ott a vezér, (mint a Fáraó).
   A kommunizmus is bújtatott vallási elemeket tartalmazó ideológia szvsz.
   _________________________________________________________________
   “Uram segíts, hitetlen vagyok,
   Nem látok mást csak harcot,
   Békét hirdet minden szavad,
   Mondd melyik az igazi arcod?

   …….

   Hogyha kérlek, Uram segíts,
   Hogyha kérlek, ne hagyj el így,
   Ó én Uram, te félsz,
   Milyen kár, hogy csak bennem élsz.” :))

   (Napoleon Boulevard – Uram,segíts )
   http://www.youtube.com/watch?v=NO6yAw5VJf4
   _________________________________________________________________

    
 8. Szalainé Szilágyi Eleonóra Tisztelője

  2011. július 24. vasárnap at 08:39

  A szkeptikus II. (Hohenstauf) Frigyes pedig mérlegre tett kőkoporsóba zárt egy szerencsétlent, megfigyelendő, hogy kiröppen-e a lelke. Hát ilyenek az ateista módszerek… Ugye.

   
  • Tubákos Szelence

   2011. július 24. vasárnap at 09:02

   Ne felejtsd az inkvizíciót, a keresztes hadjáratokat (a moderneket sem).

   “Bernard Gui, az egyik leghíresebb 14. századi inkvizítor az egyik fő inkvizíciós kézikönyvnek számító Az inkvizíció gyakorlata című művében így írt: „Az inkvizíció feladata az eretnekség kiirtása. Az eretnekséget nem lehet megsemmisíteni, ha nem semmisítik meg az eretnekeket. Az eretnekeket nem lehet megsemmisíteni, ha nem irtják ki velük együtt azokat, akik rejtegetik őket, együtt éreznek velük, és védelmezik őket.”

    
   • Gál György Tisztelője

    2011. július 24. vasárnap at 09:13

    Kitűnően ábrázolta Bernard Guyt Umberto Eco A rózsa nevében.

     
 9. ateistanaplo

  2011. július 24. vasárnap at 08:49

  @ Szalainé vagy Kivágóné Tisztelője (nem tudom melyik)

  Minden világnézetet vallók között találunk mocskokat. Csak ugye a Biblia azt állítja a keresztényekről, hogy ők a világ sója. Nos, ez nem igazán látszik meg…

   
  • Puch László Tisztelője

   2011. július 24. vasárnap at 08:56

   Só sokféle van, tanulmányozd a kémia alapjait.

   Minden vallásban, így a zsidóban, ateistában stb. is nagy szerepet kap az önfeldicsérés.

    
   • ateistanaplo

    2011. július 24. vasárnap at 09:02

    Terelés.

     
 10. Wieszt János Tisztelője

  2011. július 24. vasárnap at 08:54

  “There is no logical pathway from atheism to wickedness” – mondja Dawkins. Arra válaszul, hogy Sztalin ugye ateista volt. Furcsa agytorna lenne részéről ezek után azt mondani, hogy Hizler és Bervik kereszténységőből viszont következett a tettük.

   
  • ateistanaplo

   2011. július 24. vasárnap at 09:01

   Viszont az inkvizíció, keresztes háborúk, konkvisztádorok cselekedetei stb. már konkrétan a kereszténységükre hivatkozással történtek…

    
   • Tocsik Márta Tisztelője

    2011. július 24. vasárnap at 09:09

    Ahogy 100 millió ember kiirtása a kommunizmus nevében.

     
   • Tubákos Szelence

    2011. július 24. vasárnap at 09:14

    11 Kérdés a kereszténységről. (A szekták hazug állításaival ellentétben a katolicizmus = kereszténység fő vonala)

    Válaszolj IGENNEL- vagy- NEMMEL

    1.) Igaz-e, hogy türelmetlen volt a katolikus egyház a másként gondolkodókkal, mindjárt azután, hogy államvallássá lett? (az 1: es mellé annyit írsz: igen, vagy nem.)
    2.) Kiirtotta-e a gnosztikusokat, üldözte.e az ariánusokat, felszámolta-e a manicheizmust?
    3.) Megindította-e a keresztes háborúkat, amelyek milliók elpusztításához vezetett?
    4.) kiirtotta-e a bogumilokat a Balkánon?
    5.) Kiirtotta-e a katharokat (tiszták), és velük együtt az okszitán népet, és ezzel együtt meg a csodálatos provanszál kultúrát?
    6.) A magyarokat erőszakkal térítette-e, tűzzel, vassal?
    7.) Megalakította-e a Szent Hivatalt, az inkvizíciót: és ettől fogva küldtek-e máglyára embereket, kínoztak-e meg a börtönökben halálra és tömeges volt-e ez, a többi szörnyűséggel együtt.
    8.) kiirtották-e Amerika őslakosságának jelentős részét a túlbuzgó (és kapzsi ) konkvisztátorok, és a velük tartó szerzetesek?
    9.) kezdeményezett-e a katolikus egyház vallásháborúkat a reformáció előretörésekor?
    1o.) Üldözte-e a zsidókat, reformátusokat, evangélikusokat a kat. egyház?
    11.) Szokása-e a kat. egyháznak eltussolni a papjai, püspökei bűneit, hogy ezáltal kimenekítse az igazságszolgáltatás elől?

    NINCSEN egyetlen “NEM” válasz sem!!!

    forrás: katolikus.nolblog.hu-Szemben a közvélekedéssel (hozzászólások 😀 )

     
  • Ricsi

   2011. július 24. vasárnap at 09:14

   Már engedelmet, Bervik twitterezése meg Hitler 1922-es beszéde pedig akkor szerinted egyáltalán nem arról szól ám, hogy a hitüktől vezérelve cselekednek. Rendben, légyszíves akkor forrást nekünk ide, ami Sztálin ateista voltát mint motiválót mutatja. Addig is, ha gondolod, én szedek elő neked ilyen forrásokat Mussoliniről, Hitlerről, mert látom, segítségre szorulsz.

   Addig is pedig légy szíves, ne tettesd már magad hülyébbnek, mint amilyen feltétlenül vagy.

    
   • Wekler Ferenc Tisztelője

    2011. július 24. vasárnap at 09:25

    Nyamvadt, személyeskedő hangot ütsz meg, amiből arra következtetek, hogy semmit nem tanultál a nagy Richard Dawkinstól.

    A kommunista eszmerendszer magát határozottan ateistának deklarálja.

    Az, hogy Hitler és Bervik magát kereszténynek MONDJA, nem jelenti azt, hogy a kereszténység felel a tetteikért.

     
  • Warlord

   2011. július 24. vasárnap at 13:23

   Ilyen alapon akkor Sztálin tettei sem ateizmusából következtek!

    
   • Warlord

    2011. július 24. vasárnap at 13:27

    Egész pontosan fogalmazva: nem az ateizmus felel a tetteiért!

     
 11. Molnár Gyula Tisztelője

  2011. július 24. vasárnap at 09:11

  “ateistanaplo

  2011. július 24. vasárnap at 09:02

  Terelés.”

  Csattanós érvelés. 😀 😀

   
 12. ateistanaplo

  2011. július 24. vasárnap at 09:15

  @ Tocsik Márta Tisztelője

  Pontosan. Sztálin a kommunizmus nevében gyilkolt, nem az ateizmuséban.

  Én viszont nem vagyok kommunista.

   
 13. Tubákos Szelence

  2011. július 24. vasárnap at 09:15

  Az ateizmus nem = kommunizmus. Ez súlyos baromság.

   
  • Hunvald György Tisztelője

   2011. július 24. vasárnap at 09:26

   Ezt senki nem is állította. A kommunizmus magát ateistának deklarálja. Ez viszont tény.

    
   • Tubákos Szelence

    2011. július 24. vasárnap at 10:52

    A katolicizmus meg keresztény.

     
 14. Ricsi

  2011. július 24. vasárnap at 09:27

  “A kommunista eszmerendszer magát határozottan ateistának deklarálja.

  Az, hogy Hitler és Bervik magát kereszténynek MONDJA, nem jelenti azt, hogy a kereszténység felel a tetteikért.”

  Csak én látom itt a kettős mércét?

   
  • Szilvásy György Tisztelője

   2011. július 24. vasárnap at 09:32

   Igen.

    
   • Ricsi

    2011. július 24. vasárnap at 09:36

    Jól van, okos vagy, leülhetsz

     
 15. ateistanaplo

  2011. július 24. vasárnap at 09:28

  “Az, hogy Hitler és Bervik magát kereszténynek MONDJA, nem jelenti azt, hogy a kereszténység felel a tetteikért.”

  És ki mondta, hogy az felel?

  A kereszténység a maga tetteiért felel. A népirtásokért, amelyek a Bibliában vannak. Az inkvizícióért, a keresztes háborúkért stb.

   
 16. Laborc Sándor Tisztelője

  2011. július 24. vasárnap at 09:29

  1.) Igaz-e, hogy türelmetlen volt a katolikus egyház a másként gondolkodókkal, mindjárt azután, hogy államvallássá lett? (az 1: es mellé annyit írsz: igen, vagy nem.)
  igaz

  2.) Kiirtotta-e a gnosztikusokat, üldözte.e az ariánusokat, felszámolta-e a manicheizmust?
  nem

  3.) Megindította-e a keresztes háborúkat, amelyek milliók elpusztításához vezetett?
  igaz

  4.) kiirtotta-e a bogumilokat a Balkánon?
  nem

  5.) Kiirtotta-e a katharokat (tiszták), és velük együtt az okszitán népet, és ezzel együtt meg a csodálatos provanszál kultúrát?
  nem

  6.) A magyarokat erőszakkal térítette-e, tűzzel, vassal?
  igaz

  7.) Megalakította-e a Szent Hivatalt, az inkvizíciót: és ettől fogva küldtek-e máglyára embereket, kínoztak-e meg a börtönökben halálra és tömeges volt-e ez, a többi szörnyűséggel együtt.
  igaz

  8.) kiirtották-e Amerika őslakosságának jelentős részét a túlbuzgó (és kapzsi ) konkvisztátorok, és a velük tartó szerzetesek?
  nem

  9.) kezdeményezett-e a katolikus egyház vallásháborúkat a reformáció előretörésekor?
  nem

  1o.) Üldözte-e a zsidókat, reformátusokat, evangélikusokat a kat. egyház?
  igaz

  11.) Szokása-e a kat. egyháznak eltussolni a papjai, püspökei bűneit, hogy ezáltal kimenekítse az igazságszolgáltatás elől?
  igaz

   
  • Ricsi

   2011. július 24. vasárnap at 09:35

   “8.) kiirtották-e Amerika őslakosságának jelentős részét a túlbuzgó (és kapzsi ) konkvisztátorok, és a velük tartó szerzetesek?
   nem”

   Súlyos tárgyi tévedés

   http://en.wikipedia.org/wiki/Genocides_in_history#Americas

    
   • Herényi Károly Tisztelője

    2011. július 24. vasárnap at 09:39

    Nem. Tudniillik az egy szavas válasz keretébe nem fért az indokolás. Most megteszem.

    1) Súlyos tárgyi tévedésben vagy: konkvisztátorok nem léteztek, csak konkvisztádorok.

    2) Súlyos tárgyi tévedésben vagy: Észak-Amerikát nem a konkvisztádorok sarabolták le.

    3) Súlyos tárgyi tévedésben vagy: a szerzetesek nem gyilkoltak.

     
  • Tubákos Szelence

   2011. július 24. vasárnap at 09:35

   Elfogult-e a Szentszűzhágó Istenképzet képviselője? : igen.

    
   • Rinyú Jolán Tisztelője

    2011. július 24. vasárnap at 09:41

    Gratulálj magadnak a vitastílusodhoz. Helyettem is.

     
  • xingtao

   2011. július 30. szombat at 06:20

   “az 1970-es évekig összesen több mint 150 ezer indián gyermeket kényszerítettek bentlakásos keresztény egyházi iskolákba, ahol sokukat bántalmazták, illetve szexuális visszaéléseket követtek el ellenük. ”
   http://vilag.transindex.ro/?hir=9212
   Áldjuk az Urat 😦

    
   • krisztianerik

    2011. július 30. szombat at 08:05

    ne háborogj !!!!!!!!

    A jó atyának és hű szolgáinak sok mindent meglehet tenni , más feleségét elvenni , legyilkolni a szeretőd férjét , gyrekeket gyilkolni mert csufolnak ( kopasznak) . a népirtásról nem is beszélve .

    De néha a fagyi visszanyal ::))))) ne felejtsétek el::)))

     
 17. Ricsi

  2011. július 24. vasárnap at 09:51

  “1) Súlyos tárgyi tévedésben vagy: konkvisztátorok nem léteztek, csak konkvisztádorok.”

  A te elírásod miatt én vagyok tévedésben … wtf?

  A másik két pontod is luft, ha vetted volna a fáradtságot és utánaolvasol. Ennek szellemében akkor olvasd el a belinkelt szócikket végre, valamint itt is tájékozódj egy cseppet:

  http://freetruth.50webs.org/A4a.htm

   
  • Mokkaczuka Tisztelője

   2011. július 24. vasárnap at 10:09

   Nem én írtam el.

   Észak-Amerikában ki irtott?

    
   • Szüzethágó Galambisten Nemtisztelője

    2011. július 24. vasárnap at 11:02

    Daniel J. Boorstinnál olvashatjuk, hogy a korai telepesek indiánokat illető nézete korlátozottan keresztény és eurocentrikus volt. A spanyol hódítók, de a jezsuita és protestáns térítők is a “Sátán kedvenceinek” tartották őket.

    New England állam puritánjai a rájuk jellemző ravaszkodással azt spekulálták ki, Isten azzal a céllal népesítette be őslakókkal Amerika földjét, hogy megőrízze a pápistáktól, egészen addig, míg a megtisztult keresztények elfoglalhatták. Még az indiánok iránt szimpátiát érző, a két kultúra közt közvetítő puritánok is úgy vélték, az őslakók “primitív” sorsa korábbi bűneik következménye. Ez a bibliai ihletettségű magyarázat indokolttá és elfogadhatóvá tette a megszállók legádázabb atrocitásait is anélkül, hogy elkövetőik álmatlan éjszakákon át hánykolódtak volna miattuk.

    Az egyháznak meghatározó szerepe volt az Új Világ kialakításában. A történész, Larry Hise kutatómunkája szerint keresztény papok írták az Amerikában megjelent rabszolgatartó rendszert védő publikációknak majdnem a felét. Nem kevesebb, mint 275 egyházi embert sorolt fel név szerint, akik a Bibliára való hivatkozással bizonyították, a fehér ember joga és kiváltsága, hogy igavonó baromként „alacsonyabb rendű” feketéket birtokoljon. Feketéket és vörös bőrű indiánokat.

    (emlékezés az indián holokausztra)

     
 18. ateistanaplo

  2011. július 24. vasárnap at 10:00

  “A norvég TV2 szerint rendőrségi források azt mondták, hogy Breivik órákkal az oslói robbantás előtt feltöltött egy angol nyelvű, azóta már törölt videót a YouTube-ra, a 12 perces felvételen háborúra szólít fel a kulturális marxizmus és az iszlamizmus ellen, önmagát pedig keresztes lovaghoz hasonlítja.”

  http://index.hu/kulfold/2011/07/24/konyotelen_de_szukseges_volt_mondta_az_amokfuto/

   
 19. Szüzethágó Galambisten Nemtisztelője

  2011. július 24. vasárnap at 12:34

  “A férfi Andrew Berwick álnevet használt és szélsőjobboldali körökkel kapcsolatban álló keresztény fundamentalista.”

  http://hvg.hu/vilag/20110724_norveg_merenylo#rss

  Ez valószínűleg így van, viszont az internetre szvsz hamisított képeit rakta fel valaki.
  ( Vagy talán ő maga photoshoppolt). Mindenesetre valami bűzlik Norvégiában.
  Ezzel az őrült fanatikussal meg pláne nem stimmel valami…

  Olyan, mint egy szanaszétképzett, hidegvérű,vallásilag és politikailag is bekattant titkosügynök. 😀

   
 20. Lajos

  2011. július 26. kedd at 07:49

  á… csak fundamentalista keresztény. Igazi.

   
 21. Tubákos Szelence

  2011. július 30. szombat at 21:38

  Találtam egy fórumot, ahol furábbnál furább képeket, és kérdéseket tesznek fel a fórumozók az oslói bombatámadással, majd a szigeten való lövöldözéssel kapcsolatban kapcsolatban:

  http://cluesforum.info/viewtopic.php?f=24&t=1022&start=15

  (Lehet, hogy a magányos merénylő nem is volt annyira magányos??)

   
  • secularhungary

   2011. július 30. szombat at 22:26

   Miután azt az 1500 oldalas izéjét úgy copypastelte össze, a magánya mindenképpen relatív…

    
 22. Tubákos Szelence

  2011. július 30. szombat at 22:56

  Az egész terrortámadás hasonlít a 9/11 2001 amerikai “támadásra”, ami, ha valaki elég sokat néz utána, egyre nyilvánvalóbban “belső munka” volt. Tehát a repülőgépek mellett belső robbantások, talán kívülről lőtt rakéták is segítették a tornyok ledöntését. Aztán meg ott van a Pentagonba “vezetett repülőgép” ami igazából ott sem volt, és el is tűnt, mint szürke szamár a ködben. 😀
  Hasonlóan az aznap “lezuhant, szintén eltérített repülőgéphez”, ami szintén eltűnt. :-/
  Nem is beszélve a WTC7-ről, ami aznap úgy dőlt össze, mint a kártyavár, holott egy madárkaka annyi nem sok, ami aznap ráeshetett….

  http://forum.davidicke.com/showthread.php?t=173240

  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=57269399&t=9087996

  Nem vagyok egy összeesküvéselmélethívő, mert azok szvsz sehova nem vezető zsákutca káoszelméletek, amik csak összezavarják az embert.
  Szóval nem tudom miért, és mi ez az egész, de több terrorizmussal kapcsolatos eseményben
  szvsz nem az történt amit a felületes szemlélő jónépnek beadtak. Ez viszont tuti.

   
 23. Tubákos Szelence

  2011. július 30. szombat at 22:59

  Az egész terrortámadás hasonlít a 9/11 2001 amerikai “támadásra”, ami, ha valaki elég sokat néz utána, egyre nyilvánvalóbban “belső munka” volt. Tehát a repülőgépek mellett belső robbantások, talán kívülről lőtt rakéták is segítették a tornyok ledöntését. Aztán meg ott van a Pentagonba “vezetett repülőgép” ami igazából ott sem volt, és el is tűnt, mint szürke szamár a ködben. 😀
  Hasonlóan az aznap “lezuhant, szintén eltérített repülőgéphez”, ami szintén eltűnt. :-/
  Nem is beszélve a WTC7-ről, ami aznap úgy dőlt össze, mint a kártyavár, holott egy madárkaka annyi nem sok, ami aznap ráeshetett-

  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=57269399&t=9087996

  Nem vagyok egy összeesküvéselmélethívő, mert azok szvsz sehova nem vezető zsákutca káoszelméletek, amik csak összezavarják az embert.
  Szóval nem tudom miért, és mi ez az egész, de több terrorizmussal kapcsolatos eseményben
  szvsz nem az történt amit a felületes szemlélő jónépnek beadtak. Ez viszont tuti.

   
 24. Und?

  2011. augusztus 1. hétfő at 16:24

  Az Amerika mindig is gyanus volt. Ránk szabaditotta a karizmatikus fundamentalizmust.

   
 25. Und?

  2011. augusztus 2. kedd at 10:38

  Illuzió, avagy a valóság megváltoztatása:

   
  • Und?

   2011. augusztus 5. péntek at 07:37

   Ez az egész annyira forgatókönyv és meseszerü…..

    
 26. Tubákos Szelence

  2011. augusztus 7. vasárnap at 11:48

  Egy korábban itt ajánlott oldalt olvasgatva azon tűnődtem, hogy az egész AMERIKA a hazugságra épül, ami nem szól másról, mint bődületes a pénzlenyúlásról.

  http://www.cluesforum.info/viewforum.php?f=16

  Ki tudja hány űrrepülés nem volt valós, hanem korábbi repüléseket hamisítottak meg digitálisan, hogy bezsebeljék a pénzeket. Persze, hogy válság van a LOPÁS őshazájában.

  Viszlát Columbia!!! (Űrsikló) 🙂

  És továbbra sem bocsájtom meg a karizmatikus kereszténység hazánkra szabadítását!!!!
  😀

   
  • lili

   2011. augusztus 22. hétfő at 14:37

   skubi:

    
 27. STARKILLER

  2011. szeptember 25. vasárnap at 11:04

  Persze a hírekben arról hogy fundi keresztény volt egy szót sem szóltak… Undorító képmutató* rasszista patkány. Ott kellett volna helyben fejbe lőni ahogy elkapják. Borzasztó hogy még ma is halnak meg emberek a fundik hülyesége miatt.

  *Azért képmutató mert az iszlám terrorizmust elítéli, közbe ő meg… (nah mind1 szerintem érti mindenki)

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: