RSS

Vallási okra hivatkozva tésztaszűrőt is a fejedre tehetsz egy igazolványképen Ausztriában

16 Júl

Az osztrák Niko Alm ateista és az „Egyházi Előjogok Elleni Mozgalom” alapítója. A férfi nemrég azzal űzött gúnyt a vallási előjogokat biztosító szabályozásokból, hogy a jogosítványához készített fotón egy tésztaszűrőt viselt a fején. Természetesen ehhez az kellett, hogy vallási okra hivatkozzon, ugyanis az osztrák törvények értelmében egy igazolványképen nem lehet fejfedőt viselni, kivéve vallási okból. Alm tehát a fotó készítésekor közölte, hogy ő a Repülő Spagettiszörny híve és a vallása szerint egy szűrőt kell viselnie a fején.

Mindazonáltal Almnak ki át kellett esnie egy a beszámíthatóságát ellenőrző vizsgálaton és csaknem három évig tartott, míg hozzájutott a jogsihoz. Gondolom az egyéb vallásúaknak nem kell ilyen tortúrákon keresztülmennie, pedig a többi vallás mennyivel is bizonyítottabb? 😉

Az osztrák rendőrség utólag azt állítja, hogy nem a „vallása” miatt kapta meg az engedélyt a szűrő viselésére, hanem mert az nem takarta az arcát.

A Repülő Spagettiszörny Egyháza egy az USA-ban létrehozott egyház, amelynek az a célja, hogy iróniával és humorral mutasson rá a vallások, a vallásos érvek és előjogok fonákságaira. Például, amikor az USA-ban az intelligens tervezés hívei kampányt folytattak amellett, hogy a bibliai teremtéstörténetet is oktassák a természettudományos órákon, mint az evolúció elmélettel szembeni „alternatívát”, akkor a Repülő Spagettiszörny Egyháza kérvényt nyújtott be, hogy azt szeretnék, ha a keresztény mellett a Repülő Spagettiszörny teremtésmítoszát is oktatnák.

Alm most azt tervezi, hogy kezdeményezi a Repülő Spagettiszörny Egyházának hivatalos bejegyzését a vallások közé Ausztriában.

Niko Alm jogosítványa

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14135523

Miután megírtam ezt a bejegyzést vettem észre, hogy Xmes már a héten adott egy linket ehhez: http://www.hir24.hu/kulfold/2011/07/13/elismertek-a-repulo-spagettiszorny-egyhazat/

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2011. július 16. szombat hüvelyk Ateizmus/Agnoszticizmus, Hírek, Humor

 

Címkék: , , , , , , ,

2 responses to “Vallási okra hivatkozva tésztaszűrőt is a fejedre tehetsz egy igazolványképen Ausztriában

 1. Papírkutya

  2011. július 16. szombat at 17:49

  Ó, jaj! 😀

   
 2. fuhur

  2011. július 18. hétfő at 12:49

  Nincs ilyen egyház magyarországon? Ideje lenne megalapítani.

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: