RSS

Az amerikai keresztények tombolnak a New York-i melegházasság miatt

06 Júl

Múlt hétfőn beszámoltam arról, hogy New York állam legalizálta a homoszexuálisok házasságát. Ugyan nem New York az első amerikai állam, amely ezt teszi (hanem a hatodik), de kétségtelenül ez eddig a legnagyobb horderejű lépés a melegek egyenlő jogainak irányába az USA-ban, hiszen New York állam népesebb, mint az előző öt állam együttvéve, ráadásul magában foglalja az ország legnépesebb városát, New York City-t, amely önmagában Magyarországnyi népességgel rendelkezik. Úgyhogy mind a melegek, mind az ellenérdekelt felek (elsősorban a keresztények) érzik, hogy ez a fejlemény nagy áttörést jelenthet ebben a harcban, s az egész országban elindíthat egy lavinát, amely egyre több államban fogja meghozni a melegek egyenjogúságát.

De természetesen az érzések ezzel kapcsolatban a két oldalon ellentétesek: a melegek üdvözlik, a keresztények keseregnek, vagy egyenesen dühöngnek, mint toporzékoló kisgyerekek, akiktől elvették a kedvenc játékszerüket.

A múltkor már idéztem egy katolikus és egy baptista reakciót, most íme még néhány keresztény gyöngyszem. A befolyásos, ámde ostoba kijelentéseiről elhíresült evangéliumi keresztény vezető, Pat Robertson máris Szodoma sorsát vizonalizálja az USA számára:

A vicces az a dologban, hogy Robertson úgy tűnik nem ismeri elég jól a Bibliáját, mert ugyan a köznyelvben a szodómia a homoszexualitás szinonímájává vált, valójában azonban nem írja egyértelműen a Biblia, hogy Szodoma a homoszexualitás miatt pusztult volna el. Sőt:

„Ímé, ez volt a vétke Sodomának, a te öcsédnek: kevélység, eledel bősége és gondtalan békesség volt nála és leányainál, de a szűkölködőnek és szegénynek kezét nem fogta meg. És felfuvalkodának s cselekedének útálatosságot előttem, és elveszítém őket, mikor ezt megláttam.” (Ezékiel 16:49-50)

No persze azért nem kell félteni a Bibliát bigottság szempontjából: valóban elítéli, utálatosságnak nevezi a homoszexualitást és halálbüntetést ró ki rá, csak éppen Szodoma és Gomora története nem erről szól. Kíváncsi lennék, hogy amiről viszont igen, abban hány keresztény bűnös manapság – beleértve Pat Robertsont is.

A Biblia egyébként a hamis prófétákra is halálbüntetés kiszabását rendeli el, s miután Robertson úrnak már számos „próféciája” megbukott a múltban, így bibliai alapon azt hiszem neki is kijárna már egy jó kis megkövezés. 😉

Dr. Ted Baehr a World Net Daily keresztény portálon marxista előrenyomulásként értékeli a melegházasságot (nem tudom, emlékeim szerint a „kommunisták” ugyanúgy utálták a melegeket, mint a keresztények :D) és úgy véli, hogy a törvényhozók, akik megszavazták a javaslatot illegálisan cselekedtek, s ezért bíróság elé kellene állítani és megbüntetni őket (elég zavaros az érvelése, hogy miért, de annyi baj legyen…):

„Oldalakat írhattak volna és kellett volna írni az amerikai alkotmányos köztársaság progresszív marxista elpusztításáról. És oldalakat írhattak volna és kellett volna írni a kultúra homoszexualizálásának destruktív természetéről. A New York állami kormányzat illegális intézkedését illetően fontosabb megérteni világosan, hogy a civil kormányzatnak nincs felhatalmazása a vallás szabad gyakorlásának területén, mint a házasság. Ha pedig nincs felhatalmazása és mégis megpróbál olyan hatalmat gyakorolni, amely nincs ráruházva, akkor az állam illegálisan cselekszik.

Ki kell állnunk Isten törvénye mellett a hatalom szorításával szemben, amelyet olyan civil hatóságok gyakorolnak, akik nem ismernek korlátokat.

New York és a többi egyre inkább szocializált állam nem csupán Isten törvényét sértette meg, hanem a saját Alkotmányukat és a kormányzottak akaratát is. Amikor ezt teszik, akkor éppen olyanok, mint György király. Lemondtak az erkölcsi és jogi felhatalmazásukról és ezért vád emelhető ellenük, perbe foghatóak és igazságos büntetés szabható ki rájuk.

Most mindenkinek, aki szabadon gyakorolja elidegeníthetetlen jogát a vallásos hitre, fel kell hagynia azzal, hogy úgy viselkedjen, mint valami hasznos idióta és társutas, aki csak megy az árral, hogy menjen. Ehelyett ki kell állnia Isten-adta jogaiért azzal, hogy hangosan és világosan kinyilvánítja, hogy ezek a New York-i kormányzati szolgák átlépték a határt az illegalitásba, ahol nincs felhatalmazásuk és ezért bűnözők.”

Aztán jön egy sor őrjöngés a marxizmusról és mindenféle összeesküvés elméletről.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=315817

Amúgy bájos szó ez a „homoszexualizálás”. Dunsztom sincs hogyan lehet „homoszexualizálni” alapból heteroszexuális beállítottságú embereket. Már legalábbis azokat, akik biztosak a saját szexualitásukban. 😉 De a fundik imádják ezt a szót és imádják azt sugallni, hogy a homoszexualitásba toborozni lehet embereket. Elgondolkodtató, hogy akik ezt kitalálják vajon nem azért gondolják-e így, mert őket be lehetne toborozni egy kis rábeszéléssel? 😉 Nem egyszer derült már ki, hogy a legerőteljesebb homofóbok titokban meleg szeretőket tartanak, mint ahogy nemrég egy kísérlet azt is kimutatta, hogy a legerősebben homofób férfiakat izgatta fel leginkább a meleg pornó…

Ilyen szempontból Bryan Fischer is nagyon gyanús:

A konzervatív-keresztény rádiós elég sokat ostorozza a homoszexuálisokat, itt éppen azt ecseteli, hogy a homoszexuálisok körében gyakorlatilag nem létezik hűséges párkapcsolat és nem ritka, hogy egy homoszexuálisnak életében 500-1000 szexuális partnere van. De vajon Fischer ezt honnan tudja? 😉

Megint csak a World Net Daily-ről Linda Harvey ámokfutása:

„Ez a ’szabadság’ sokkal többet fog magában foglalni, mint egy örökös pánszexuális pogány partit (szép alliteráció, főleg angolul, ahol még az örökös is p-vel kezdődik – de attól még sok értelme nincs). Magában fogja foglalni, és már magában is foglalja a rágalmazást, becsületsértést, megfélemlítést, a fiatalok korrumpálását, lázadásokat a gyülekezetekben, a szülői jogok elnyomását, a nyelv revízióját, betegségeket, munkanélküliséget és életek elvesztését. Ó, és említettem már a nyilvános szexet, a pornó robbanásszerű térnyerését és a nyilvános meztelenkedést? Üdv a szex-felhatalmazásban.”

Remélem figyeltetek mi mindenért a homoszexualitás a felelős! 😉

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=315825

Michael Bresciani tiszteletes szerint egyenesen az Antikrisztus eljövetelét fogja kiváltani a homoszexuális házasság!

„Senki sem mondja jobban az ősi prófétánál, Mikeásnál. Ő Ézsaiás próféta kortársa volt és körülbelül ötven éven keresztül osztotta meg üzenetét Izraellel és Júdeával. Noha ő, akárcsak Ézsaiás, látta az eljövendő fogságot, amelybe Izrael kerül miután Babilon meghódítja őket, azok az események 125 évvel később történtek és senki nem figyelt oda a prófétára. Mikeás látta Izrael asszíriai fogságát és az csak tíz évvel később volt, mint a próféciái.

A mi döntéseink eredményei Amerikában sokkal közelebb vannak Mikeás próféciáinál, de az eredmény nagyjából ugyanaz lesz. Minket is el fognak hurcolni fogságba, de nem egy idegen helyre, hanem egy idegen zsarnokság és könyörtelen uralkodó alá, akire az írások csak az Antikrisztusként utalnak.

Röviden Isten ezt a mintát követi: felhívás megtérésre, egyre fokozódó csapások, természeti katasztrófák és a természet összeomlása, a hatalmak és a nemzetek gazdaságának összeomlása. Emlékeztetnem kell-e valakit, hogy Amerika már a harmadik fázisában jár ennek a mintának? Ezután sokkal komolyabb lesz. Mit jelent ez pontosan? A válaszom, hogy mindkettő: nem igazán szeretnéd megtudni és maradj velünk, mert még több jön.”

http://www.renewamerica.com/columns/bresciani/110629

Rick Joyner pásztor szerint a Kathrina hurrikán Isten büntetése volt a homoszexualitás miatt – bár szerinte “kegyes” büntetés (mondd azoknak, akik odavesztek!).

A vicces ebben csak az, hogy a hurrikánban számos templom elpusztult, viszont a szórakozó negyed, az ún. French Quarter teljesen megúszta. Lehet, hogy Isten mégiscsak mást akart üzenni ezzel? 😉

Folytathatnám a sort, mert kifogyhatatlan a keresztény bigottság és ostobaság tárháza, de azt hiszem ebből mára ennyi is elég.

 
6 hozzászólás

Szerző: be 2011. július 6. szerda hüvelyk Fundik, Hírek, Protestáns, Szekularizáció

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

6 responses to “Az amerikai keresztények tombolnak a New York-i melegházasság miatt

 1. agyrágóbogár

  2011. július 6. szerda at 09:02

  Azt szokás mondani, hogy a homoszexuális parádékon 2 féle homoszexuális van: egyik parádézik, a másik meg bunkósbottal a parádézókat.

   
 2. agyrágóbogár

  2011. július 6. szerda at 09:02

  akarja szétverni…(lemaradt)

   
 3. Warlord

  2011. július 6. szerda at 11:01

  Egy biztos,attól aztán nem fog megváltozni a szexuális beállítottságom,(meg szerintem senkinek sem),mert engedélyezik a homoszexuálisoknak a házasságot,vagy hogy gyermekeket fogadjanak örökbe.Ugyanúgy a csajokat fogom szeretni !!! 😉 😀
  Addig a pontig senkinek a homoszexualitása nem érdekel,amíg ezzel nem hivalkodik,vagy nyomul rám,meg egyáltalán bárkire,aki hetero!

   
 4. Caenorhabditis Elegans

  2011. július 6. szerda at 12:30

  “a civil kormányzatnak nincs felhatalmazása a vallás szabad gyakorlásának területén, mint a házasság.”
  Mivan?? Tehát a szabad vallásgyakorlás része, hogy bárki másnak megmondhassa az ember, hogy kivel milyen polgári szerződést kössön. Tiszta sor.
  (eredetiben hogy van ez a mondat?)

  “Ez a ’szabadság’ sokkal többet fog magában foglalni, mint egy örökös pánszexuális pogány partit …. Magában fogja foglalni, és már magában is foglalja a rágalmazást…, megfélemlítést… munkanélküliséget ….. nyilvános szexet, a pornó robbanásszerű térnyerését és a nyilvános meztelenkedést? ”

  Azaz az engedélyezett házasság munkanélküliséget okoz, rágalmazást, meg pornót. A házasság. Azért érdekelne, hogy ezt hogy vezeti le. Lehet, hogy a heteró házasságot is el kellene törölni, és azzal kihalna a rágalmazás és a munkanélküliség? Ja meg a pornó, meg a nudizmus.

  Ritka értelmes emberek ezek a fundik.

   
  • ateistanaplo

   2011. július 6. szerda at 14:29

   “eredetiben hogy van ez a mondat?”

   With regard to the illegal action of the New York state government, it is more important to understand clearly that the civil government has no authority in area of the free exercise of religion such as marriage.

    
 5. xingtao

  2011. július 8. péntek at 14:30

  Lawrence Merta atya megvolt? “A házasság mint egymás kiegészítése: a női-férfi kapcsolat védelmében”
  http://konzervatorium.blog.hu/2011/07/08/a_hazassag_mint_kiegeszites_a_noi_ferfi_kapcsolat_vedelmeben

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: