RSS

Vesztésre állnak a melegházasság elleni harcban a fundik

21 jún

Jim Daly a Focus on the Family nevű evangéliumi keresztény „családvédő” szervezet elnöke elismerte, hogy vesztésre állnak a melegházasság elleni harcban. Daly a World Magazinnak adott interjújában rámutatott, hogy a felmérések szerint a fiatal generáció, a 20-as, 30-as éveikben járó emberek túlnyomó többsége támogatja az azonos neműek házasságát:

„Vesztésre állunk ebben, különösen a 20-as, 30-as éveiben járó korcsoportban: az ő 65-70 százalékuk támogatja az azonos neműek házasságát. Nem tudom, hogy ez meg fog-e változni, ha egy kicsit idősebbek lesznek – a demográfusok azt mondanák, hogy valószínűleg nem.”

Nemrég egy másik felmérés azt mutatta meg, hogy a történelem során először a teljes népesség körében is többségbe kerültek a melegházasságot támogatók (53 %) az USA-ban az ellenzőkhöz képest (45 %). A tendencia egyértelműen a támogatók javára változik minden évben.

Mi több, a keresztények 68 százaléka is támogatja a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzszexuálisok védelmét a diszkriminációval szemben és 52 százalékuk ellenzi azt a törvényjavaslatot, amely szövetségi szinten tiltaná meg a melegházasságot.

„Ezt valószínűleg elvesztettük.” – ismeri el Daly – „Nem akarok szélsőséges lenni, de azt hiszem el kell kezdenünk kalkulálni, hogy hol állunk a kultúrában.”

Aztán egy kis fundi agymenés: „Meg kell néznünk, hogy Isten mit tesz mindebben. Vajon annyira rossz munkát végeztünk a házasság terén és dühös ránk, hogy nem megfelelően kezeltük a keresztény közösségben és nemzetként is a kéjvágyunk miatt, hogy most átad minket ennek a poligámiának (WTF?) és az azonos neműek közötti helyzetnek, hogy talán arra ösztönözze a keresztény közösséget, a maradékot, hogy azt mondjuk: ’Oké, nincs ok nélküli válás a gyülekezeteinkben’?”

Kicsit elsőre zavarosnak tűnhet, de Daly elmagyarázta, hogy találkozott egy melegaktivistával, aki megkérdezte tőle, hogy a keresztényeket miért háborítja annyira fel az, hogy a melegek házasodni akarnak, amikor ők maguk nem igazán sikeresek benne (a házasságban).

„A saját házunk táját kell néznünk és biztosítani, hogy egészségesek legyenek a házasságaink, hogy jó tanúbizonyságok legyünk a világnak. Akkor folytathatjuk a házasság védelmezését amennyire tudjuk.” – mondta a megvert „családvédő”.

Nyugi, nyugi, Jim: ez nem Isten ítélete, csupán felvilágosodás!

Forrás: http://www.christianpost.com/news/focus-on-the-family-were-losing-fight-against-gay-marriage-50445/

Ui: Ez meg a kis magyar valóság: http://index.hu/video/2011/06/19/meleg_meltosag_menete/

http://www.origo.hu/itthon/20110618-melegfelvonulas-ellentuntetes-es-tiltakozas-az-alaptorveny-ellen.html

 
Hozzászólás

Szerző: be 2011. június 21. kedd hüvelyk Fundik, Hírek, Szekularizáció

 

Címkék: , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: