RSS

Isten bejelentette: három republikánus elnökjelöltet támogatna

18 jún

2012-ben elnökválasztás lesz az USA-ban és a republikánus jelöltek már elkezdték a kampányt saját pártjuk és támogatói felé, hogy elnyerjék a párt hivatalos elnökjelöltségét, s jövőre kiállhassanak Barack Obama ellen.

A republikánusoknál természetesen amúgy is meghaladja az átlagot az egy mondatra eső Isten-említések száma, de három jelölt is azt állítja, hogy személyesen Isten mondta neki, hogy induljon. Gondolom közben a Mindenható elfelejtett szólni a másik kettőnek erről.

Herman Cain egészen 1999-ig vezeti vissza a történetet, amikor megszületett az unokája és ahogy a karjaiban tartotta az első gondolata az volt: „Mit tehetnék azért, hogy jobbá tegyem ezt a világot?” Bryan Fischer fundi keresztény rádióműsorában természetesen azt is tudni vélte, hogy ennek jelentősége van: „Tudom, hogy a mindenható Istennek kellett lennie annak, aki ezt a gondolatot az agyamba helyezte.” És most erre hivatkozva indul az elnökválasztáson. Cain azt állítja, hogy 2010 decemberében már majdnem feladta a kampányt, de akkor Isten személyesen szólt hozzá, hogy folytatnia kell. Ezt az üzenetet Isten kedvenc kommunikációs csatornáján keresztül, SMS-ben továbbította felé (a nagy “jel” az volt, hogy ugyanez az unoka, akit annak idején a karjaiban tartott, küldött neki egy “szeretlek” üzenetet SMS-ben):

Cain korábban 2006-ban rákkal küzdött, majd felgyógyult. A politikus szerint Isten azt mondta neki, hogy „Még nem, Herman. Valami mást tartogatok a számodra.”

Azonban úgy tűnik Isten egyszerre több vasat szeret tartani a tűzbe. Egy másik republikánus jelölt, Rick Santorum felesége azt mondta a CBN tévének májusban, hogy férje „Isten akaratából” indul: „Igazán Isten akaratáról szól a dolog. Mit akar Isten? Sokat imádkoztunk efelől a döntés felől és teljes szívünkből hisszük, hogy Isten ezt akarja.”

Vagy nem. Mert Istennek van még egy jelöltje.

Michele Bachmann

Michele Bachmann 2009-ben a World Net Daily-nek azt mondta, hogy sosem indulna a választáson Isten személyes támogatása nélkül: „Ha úgy érezném, hogy az Úr erre hívott el engem, akkor indulnék. Igent mondanék rá. De nem akarnék magas hivatalt, ha nem Isten hívna el rá engem. Ez a mércém.” – mondta akkor és mivel indult, így bizonyára úgy érzi Isten hívta erre el.

Tetszik a forrásul megjelölt cikk utolsó bekezdése:

„Istent lapzártáig nem értük el, mert a szóvivője szerint épp egy baseball játékosnak segített egy nyerő ütést bevinni, egy idős templomjáró hölgynek adta meg a nyertes lottószámokat, egy repülőt segített át egy légörvényen, segített valakinek túlélni egy szívrohamot és ezen kívül – csak úgy, szórakozásból – megalkotott egy új állatot, amelyik úgy néz ki, mint egy leopárd és egy alligátor kereszteződése.”

Forrás: http://nymag.com/daily/intel/2011/06/god_caught_backing_multiple_go.html

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2011. június 18. szombat hüvelyk Hírek

 

Címkék: , , , , , , , , , ,

2 responses to “Isten bejelentette: három republikánus elnökjelöltet támogatna

 1. Warlord

  2011. június 18. szombat at 10:33

  Majd jövőre kiderül,kit is támogatott valójában 🙂
  De lehet,hogy ez csak taktika és félrevezetés a részéről,amivel a híveit akarja megleckéztetni,mert mindeközben azt tervezi,hogy majd egy demokrata jelölt győz,amit persze nem árul el senkinek sem! 😀

   
 2. Ricsi

  2011. június 18. szombat at 14:14

  Ahogy Gerge Carlin is mondta, a vilag harcmezoi tele vannak olyan katonak holttesteivel, akik szentul hittek, hogy Isten az o oldalukon van …

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: