RSS

Jesus Camp – kimaradt jelenetek

07 jún

Két bejegyzésben is foglalkoztam már a Jesus Camp című filmmel, de nem tudok betelni vele. 😀

(Íme a két korábbi bejegyzés:

https://ateistanaplo.wordpress.com/2011/03/14/punkosdi-karizmatikus-agymoso-gyerektabor/

https://ateistanaplo.wordpress.com/2011/05/14/jesus-camp-a-teljes-film/ )

Amit most találtam ezzel kapcsolatban azok olyan jelenetek, amelyek kimaradtak a filmből:

Rachel a “szellemi ajándékairól” beszél 

A kislány azt állítja, hogy az ajándékai: szellemek megítélése, prófétálás, nyelveken szólás – és hallja az Urat. Tud vele beszélgetni….

Levi böjtöl 

A kisfiú elmondja, hogy az elmúlt három napban böjtölt és nagyon éhes. Szerinte böjtöléskor az Úr megmozgatja az ember szívét és a Szelleme megerősödik az emberben. Véleménye szerint a böjt célja, hogy az ember az evés helyett az imádkozásra szánja az idejét. Azt is hozzáteszi, hogy minden egyes nap szellemi harc folyik körülöttünk és a sötétség erői mindig támadják a hívőket, de ha fel vagy fegyverezve hittel, az megvéd.

Keresztény bábjáték

A gyerekek bábjáték közben is a keresztény dogmákat idézik. A kislány bábja böjtöl, a másik (a zöld) nem. Így a kislány bábja kiosztja a zöldet, hogy nem Isten akaratát cselekszi, képmutató, hazug stb…

Útra készen Irakba

A jelenet elején a gyerekek egy felügyelővel bejárják a várost és ébredésért imádkoznak. Majd az Irakban harcoló amerikai katonákért. Az egyik kislány számára ez személyes ügy, hiszen édesapja hivatásos katonaként épp Irakba készülődik. Természetesen ők ezt úgy értékelik, hogy Jézust és a “szabadságot” viszik el az irakiaknak. Az iraki emberek ezt esetleg másképp láthatják… (Hívhatjuk ezt akkor keresztes háborúnak? Legalábbis ezen család szempontjából…)

Isten mondta neked?

A fenti katona felesége. Amikor a férje jelentkezett szolgálatra, egyetlen kérdése volt hozzá: “Isten mondta neked, hogy ezt tedd?” A férj azt mondta, igen. Innentől nem kérdés számukra, hogy helyes, amit tesz. A feleség szerint gyermekeinek nem fog hiányozni a földi apjuk – hiszen így legalább mélyebb kapcsolatot tudnak kialakítani a mennyei Atyával…

Győzni fogunk!

Becky Fischer a tábor vezetője arról, hogy a keresztények imával, böjttel, szavazatokkal stb. harcolnak az állítólagos ellenséggel. És persze győzni fognak, mert a Biblia ezt ígéri.

Démonikus manifesztációk

Stratégiai megbeszélés arról mi a teendő, ha “démonikus manifesztációkat” tapasztalnának a gyerekekben. A pasi különben azt állítja, hogy az előző éjszaka démonokat látott…

Nem kényszerítjük a gyerekeinket

A pár azzal dicsekszik, hogy nem kellett kényszeríteniük a gyerekeiket a kereszténységre, az “ő választásuk volt”. Ezzel vitatkoznék. Ha beleszületsz és agymosás alatt vagy egész életedben, az nem éppen szabad választás. Tény, hogy nem is feltétlenül kényszer – legalábbis kívülről valóban nem tűnik annak és biztos, hogy onnan, “belülről” a gyerekek is úgy érzik szabadon választottak. De amikor nem mutatnak be neked tisztességes módon más altenatívákat (sőt, a más alternatívákat hamisan, hazug módon mutatják be), akkor eléggé megkérdőjelezhető mennyire szabad is valójában ez a választás.

Levi, az imaharcos

Levi az ima erejéről magyaráz. Meg arról, hogy az utolsó időkben élünk (of course :D). Amúgy érdekes, hogy ezek a fundi keresztények állandóan háborús képekben beszélnek – ők mindig harcolnak…

Isten a legnagyobb

Levi és családja keresztény (agymosó) mesefilmet néznek.

Rachel meg akarja menteni a szomszéd kislányt

Rachel szeretné elérni, hogy a szomszéd kislány templomba menjen vele.

A kultúra megváltoztatása

A gyerekeket már a politikába is belerángatják. Egy abortusz klinika melletti keresztény létesítménybe viszik őket, aminek az a célja, hogy megpróbálják lebeszélni a nőket az abortuszról. A gyerekek az abortusz ellen imádkoznak. Az intézményt vezető nő elégedetten beszél arról, hogy ez a generáció mennyire nagyszerű, mert azt teszik, amit mondanak nekik… És reméli, hogy ezek a “radikális kisgyerekek” (az ő szavai!) majd eljutnak Hollywoodba, a sportba, a művészetbe, a szórakoztatóiparba, a gazdaságba – és így változtatják meg a kultúránkat.

Isten hangját hallani

A gyerekeket arra tréningezik hogyan “hallják Isten hangját” és hogyan “prófétáljanak”.

Rachel Istennek énekel

 
8 hozzászólás

Szerző: be 2011. június 7. kedd hüvelyk Fundik, Karizmatikus, Protestáns, Vallásháború

 

Címkék: , , , , , , , , ,

8 responses to “Jesus Camp – kimaradt jelenetek

 1. Warlord

  2011. június 7. kedd at 12:38

  Komolyan mondom,hogy ettől az egésztől a hányinger kerülget!Undorító!!!
  Az ilyen filmekre ki kéne írni,hogy a “nyugalom megzavarására is alkalmas jeleneteket tartalmaz”!

  Ez kiverte a biztit:
  “A fenti katona felesége. Amikor a férje jelentkezett szolgálatra, egyetlen kérdése volt hozzá: “Isten mondta neked, hogy ezt tedd?” A férj azt mondta, igen. Innentől nem kérdés számukra, hogy helyes, amit tesz.”

  Tisztára mint egy Kánaániták kiirtására készülő Ószövetségbeli izraelita…

  De ez sem piskóta
  “Rachel meg akarja menteni a szomszéd kislányt…Rachel szeretné elérni, hogy a szomszéd kislány templomba menjen vele.”

  Mintha ez az egész nem arról szólna,hogy magától az Istentől kéne megmenteni.
  Micsoda dicsőséges egy Isten!
  Engesztelhetetlenül haragszik az emberiségre,mióta egy,a maga által létrehozott helyzetben lehetőséget teremtett arra,hogy az ember engedetlenné váljon vele szemben,mígnem aztán önmaga saját magán,a Fia képében bemutat egy szakrális áldozatot,mire a haragja megenyhül.Legalábbis azok iránt,akik emiatt immáron hajbókolnak előtte,hogy “micsoda nagyszerű tettet hajtott végre értünk az Isten!”
  Persze a többieket ugyanúgy örök gyötrelemre kárhoztatja,mivel voltak olyan “aljasak”,hogy a szabad akaratukból nem döntöttek mellette.Mindezt persze az Istennek nyilván nagyon is jól kellett előre látnia,hogy sokak esetében lesz ez a helyzet.
  Nem tudom,de számomra egyáltalán nem “dicsőséges” ez az Isten…

   
  • Ricsi

   2011. június 7. kedd at 13:52

   Az utolso bekezdesed mindent visz. Errol van itt szo, feketen-feheren, amit leirtal.

   Lehet ideologizalni, interpretalni millio fele verzioban (azt mar persze elfelejtik az interpretalok, hogy anno igenis szo szerinti igenek szantak a “Jo Konyvet”), attol meg a dolog lenyege ez marad. Total logikai ficam.

   Duplagondol

    
 2. xingtao

  2011. június 7. kedd at 13:16

  ”És reméli, hogy ezek a “radikális kisgyerekek” (az ő szavai!) majd eljutnak Hollywoodba, a sportba, a művészetbe, a szórakoztatóiparba, a gazdaságba – és így változtatják meg a kultúránkat.”

  Én meg remélem, hogy nem…..

   
 3. Ádám

  2011. június 7. kedd at 14:42

  Én reggel néztem meg a videókat és azóta sem tudtam feldolgozni… Ez az egész nem más, mint erőltetett, agresszív agymosás… Semmi különbséget nem látok a videóban bemutatott keresztény gyerekek és a radikális muzulmán kisgyerekek között, akik már 6-8 évesen büszkén (és boldogan) halnának meg Allah nevében…
  Ez AGYRÉM!!!!!

   
 4. Ádám

  2011. június 7. kedd at 14:44

  Ha ezt a bejegyzést keresztények is olvasták, akkor legyenek szívesek válaszolni arra, hogy mi jót látnak abban, amit a videókban történik!?!?!?!? Nem hiszem el, hogy jóérzésű embernél ez nem vágja ki a biztosítékot!

   
  • Ricsi

   2011. június 7. kedd at 16:20

   A legtobb kereszteny magasba tartott kezzel jelentene ki, hogy az o felfogasa a keresztenysegrol nem ilyen szelsoseges es ehhez semmi kozuk, meg hasonlok.

   Az ilyen onkentes megmondoemberek szoktak okosan bezzegezni ateistanaplonak is, hogy “a hitgyuli miatt voltak az elmenyeid olyanok, amilyenek” meg “nem is hittel igazan, azert”.

    
   • secularhungary

    2011. június 7. kedd at 20:53

    Naigen, erre mondom, mielőtt leállsz hívővel vitázni a hitről, tisztázni kell, miben is hisz.
    Ki kéne fejleszteni egy beikszelős kérdőívet ehhez, hogy egyszerűsítsük a dolgok tisztázását (pl. Hiszel abban, hogy Isten valamilyen formában válaszol az imákra? – igen/nem; hiszel abban, hogy Jézus megváltotta az emberiséget bűneitől? – igen/nem; hiszel-e abban, hogy Isten ítélkezik fölötted? – igen/nem, stb.stb.)

     
 5. Ádám

  2011. június 7. kedd at 21:16

  Ahány kombináció, annyi felekezet…

  Amikor bekopogtatnak Jehova tanúi, mindig megfogadom, hogy bedobok 1-2 szemét kérdést, de sajnos mindig van velük egy “kedves öreg néni”, ezért nincs szívem genyóskodni. Ilyenkor megkérném őket, hogy érveljék le dióhéjban, hogy miért pont abba a gyülibe járnak, miért nem mondjuk mormonok, vagy hitgyülisek… És miért olyan biztos, hogy az ő felekezetük a “JÓ”…? (bár ezek felesleges kérdések, mert úgyis olyat mondanának, amitől ott helyben kiég pármillió agysejtem)

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: