RSS

Manny Pacquiao új ellenfele az óvszer

30 máj

Manny Pacquiao kiváló boxoló, csak politikával nem kellene foglalkoznia! A fülöp-szigeteki sportolót hazájában nemrég képviselővé választották, s ilyen minőségében legutóbb az ellen szállt síkra, hogy a kormány óvszereket osztogasson azoknak, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak. Szerinte ugyanis a biztonságos szex erkölcstelen… Természetesen ezt a véleményét vallására, a katolikus hitre alapozza.

„Isten azt mondta: ’szaporodjatok és sokasodjatok’. Nem azt mondta, hogy csak két vagy három gyereketek legyen. Bűn óvszert használni és bűn az abortusz.” – mondta miután katolikus püspökökkel találkozott. Hozzátette: „Az én szüleim is szegények voltak… négy gyerekük volt. Nagyon nehéz volt, de fennmaradtunk.”

Aha. Szóval, ha az ő családja ezt az utat választotta, akkor mindenki másnak is ezt kell és nem dönthet valaki úgy, hogy ő inkább szülne egy vagy két gyereket, de magasabb életszínvonalat biztosítana nekik?

Mindazonáltal politikai ellenfelei képmutatással vádolják Pacquiaót, miután beismerte, hogy felesége korábban szedett fogamzásgátló tablettát…

A Fülöp-szigetek népességének 80 százaléka katolikus – a spanyol gyarmatosítók hagyatéka. Az egyház olyan erős ott, hogy hatására mind az abortusz, mind a válás illegális. (A szintén erősen katolikus Málta épp most szavazott arról, hogy legális legyen-e a válás. Még nem sikerült megtalálnom a szavazás eredményét. Ha Málta megszavazza, hogy lehessen válni, akkor a Fülöp-szigetek marad az egyetlen ország, ahol nem lehet.) Ha Pacquiaóék kampánya sikeres lesz, akkor hamarosan a kormány óvszer-osztogatása is megszűnhet.

Egyébként egy 7 milliárd embert számláló és gyors ütemben növekvő globális népesség mellett tényleg minden oka megvan az egyházaknak arra, hogy a népesedésért aggódjanak. Röhej. Valójában csak az amúgy is szegény emberek nyomorát fokozzák a fogamzásgátlás tiltásával.

Forrás: http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5glbhrlgNgdpkkN8-LT15mEVDhTag?docId=CNG.477403fb22cbf6f9627f77ef6427bad2.3d1

 
Hozzászólás

Szerző: be 2011. május 30. hétfő hüvelyk Hírek, Katolikus

 

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: