RSS

54 millió dollár Noé bárkájára

26 máj

Kentucky állam turisztikai fejlesztési hivatala a napokban szavazott meg 43 millió dollárt (plusz 11 milliót kapcsolódó utakra) egy Ken Ham nevű hírhedt fundi kereszténynek, aki évezredes mesékre szórja el az adófizetők pénzét. Jól megy.

Ken Ham az Answers in Genesis szervezet elnöke, hangos fiatal Föld kreacionista és arról vált hírhedté, hogy Petersburg (Kentucky) városában létrehozta a Kreacionista Múzeumot, amelyben a szokásos tudománytalan és hazug fundi állításokkal tömik a látogatók – köztük gyerekek – fejét a Föld és az ember eredetére vonatkozóan.

Ham legújabb projektje – amire most a csaknem 10 milliárd forintnyi összeget kapta – Noé bárkájának életnagyságú megépítése. Dinoszauruszokkal, meg minden (merthogy a fiatal Föld kreacionisták szerint a dinoszauruszok egy időben éltek az emberekkel…).

Idézzük majd fel magunkban ezt a történetet, amikor olyan panaszról olvasunk, hallunk amerikai keresztényektől, hogy üldözik őket…

Egy szempontból viszont érdekes lesz Ham vállalkozása: ha az emberek meglátják valójában mekkora is a bárka, amit Mózes 1. könyve leír, talán rádöbbennek arra, hogy mibe is kellene nekik tulajdonképpen beleképzelni a világ összes állatfajából kettőt! Persze nem biztos, hogy a fundik eljutnak odáig a gondolkodásban, vagy ezt is megideologizálják majd valahogy, szokás szerint. Az alábbi rajz nem egy ateista honlapról származik, hanem magáról az Answers in Genesis honlapjáról. Ezen látható, hogy mekkora is volt Noé bárkája más híres hajókhoz képest…

De ha ezt a képet az Answers in Genesis fel merte rakni, gondolom kész van már rá az ideológia, amivel megmagyarázzák hogy is fért ebbe bele minden állatból egy pár.

A hír forrása: http://barefootandprogressive.blogspot.com/2011/05/ark-encounter-gets-approval-for-43.html


DarkMatter2525-nek erre a témára is van egy rajzfilmje 😀

 
 

Címkék: , , , , , , , , , , ,

11 responses to “54 millió dollár Noé bárkájára

 1. STARKILLER

  2011. május 27. péntek at 18:50

  ,,merthogy a fiatal Föld kreacionisták szerint a dinoszauruszok egy időben éltek az emberekkel…).”

  *The faceplam of the year*

  Ez még egy funditól is sok. :O

   
 2. Warlord

  2011. május 30. hétfő at 12:20

  Ó,hát remekül meg tudnák magyarázni ezt a problémát is!A Titanic-on és a mai óriáshajókon rengeteg helyet elfoglalnak a gépészeti berendezések(motortér stb.),míg a bárkán ilyesmire nem volt szükség,lévén elegendő volt sodródnia az árral,így bőven lehetett elég hely az állatoknak és az élelemnek is.
  A másik magyarázat pedig az lenne,hogy természetesen akkoriban még nem volt ennyi faj,mivel a ma élő fajok nagy többsége csak az Özönvíz után, a földrészek feldarabolódását követően alakult ki a megváltozó viszonyoknak köszönhetően(aminek történetesen a bárkában megmentett dinoszauruszok kihalása köszönhető),így megint kihoznák,hogy mégiscsak elég nagy lehetett a bárka!

  A rajzfilm meg q…va jó!!! :)))

   
  • ateistanaplo

   2011. május 30. hétfő at 12:27

   “A másik magyarázat pedig az lenne,hogy természetesen akkoriban még nem volt ennyi faj,mivel a ma élő fajok nagy többsége csak az Özönvíz után, a földrészek feldarabolódását követően alakult ki a megváltozó viszonyoknak köszönhetően”

   Ezzel viszont veszélyes vizekre eveznek fundi barátaink, mert ez már evolúció! 😀

   (Egyébként a rajzfilmben megjelölt számok a fajokra vonatkozóan megteszik ezt az engedményt is a fundiknak. Ha a tényleges ma élő fajokat vennénk, akkor még ennél is több fajt kellene bepréselni a bárkába!)

    
   • Warlord

    2011. május 30. hétfő at 13:04

    No ezt örömmel hallom,hogy az a szám az eredetileg teremtett fajok számát jelöli,így ki van véve a dolog egyik méregfoga.
    Viszont a problémára azt hoznák/hozzák fel,hogy a fajon belüli változások – értsd:alkalmazkodás megváltozó viszonyokhoz,körülményekhez – az még nem evolúció,hanem csupán a fajok változásra való képességét jelenti – amit természetesen Ittenke teremtett bele az egyes fajokba.
    Más megközelítésben: a fundik szerint az egyes fajok képesek bizonyos változékonyságra,de csak egy bizonyos határon belül,tehát egyrészt szerintük pl. a kúszógéb nem lenne képes az uszonya helyett végtagot növeszteni,avagy másrészt az,hogy a zsiráf nyaka meghosszabbodik,az nem evolúciós folyamat.
    Ezt az egészet egyébként szeretik a faj/fajta fogalmakkal körülírni – ami persze a Bibliában is benne van.

     
 3. ateistanaplo

  2011. május 30. hétfő at 13:13

  “a fundik szerint az egyes fajok képesek bizonyos változékonyságra,de csak egy bizonyos határon belül”

  Ha a fundik azt mondják, biztos úgy van. 😀

  Nem látom be miért kellene ennek így lennie. Ha valami képes apró lépésenként változni, akkor miért kellene ennek korlátainak lennie? Nyilván vannak a természetes szelekcióból, hasznosságból, használhatóságból stb. eredő korlátok, de ők nem erről beszélnek, hanem természetfölötti beavatkozásról. 😀

  Egyébként van ebben valami irónia, hogy a Noé bárkája dilemma feloldásához kénytelenek a fundik Darwinhoz nyúlni. 😀 De Darwin csak addig kell, amíg megoldja az ő problémájukat, majd jön Isten és korlátokat szab. Aha! Félútig elfogadjuk Darwint, utána nem. 😀
  Persze a dilemmát még így sem fogják tudni igazán feloldani. 😉

   
 4. Warlord

  2011. május 31. kedd at 21:04

  Sajnos az angol nem az erősségem,esetleg a némettel elboldogulnék valahogy,természetesen azért köszönöm!

   
 5. Papírkutya

  2011. június 18. szombat at 23:01

  Óóóó, besírtam ezen a rajzfilmen! 😀 “Magiiic!”
  Mondjuk én korábban mindig “metaforaként” értelmeztem Noé bárkáját, csak itt jön a kérdés, hogy mit értelmezhetünk metaforaként és mit nem. Mert tulajdonképpen a saját józan eszünkre támaszkodva határozzuk ezt el, holott a Bibliában ez áll: “”Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!” Péld. 3:5 😉

   
 6. Caenorhabditis elegans

  2011. június 19. vasárnap at 19:35

   
 7. krisztianerik

  2011. június 20. hétfő at 05:06

  kedves Caenorhabditis elegans !
  Nekem nagyon tetszett ez az irás , köszike , hogy belinkelted :)))) Sajnos hülyére nevettem magam :))))
  5 évvel ezelőtt még én is hűen ragaszkodtam ezekhez a mesékhez.

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: