RSS

Könyvesboltban

25 máj

😀 Ami igaz, az úgy van! 😀

 
8 hozzászólás

Szerző: be 2011. május 25. szerda hüvelyk Biblia, Humor

 

Címkék: , , , ,

8 responses to “Könyvesboltban

 1. Megadatott

  2011. május 27. péntek at 10:55

  Érdekelne szerinted mely részek igazak a Bibliából. Eddig csak azt olvastam tőled, hogy ez sem igaz, az sem stb. Szerinted az egész kamu? Ha pedig kamu, akkor ezt miért nem tudták az akkoriak? És te hogy hogy tudod?

   
  • ateistanaplo

   2011. május 27. péntek at 11:15

   Ha csak egy valami nem igaz belőle, már akkor dől az egész rendszer. Isten igéjének ugyanis nem illene hazugságokat, tévedéseket tartalmaznia. Mert ha csak egy is van benne, honnan tudjuk, hogy a többi igaz?

   Nagyon sok dologra, ami benne van nincs történelmi bizonyíték, vagy éppenséggel ellene szólnak történelmi bizonyítékok. Úgyhogy innentől kezdve nem az érdekes, hogy mi az, ami igaz benne. Bizonyos személyek léte, adott történelmi helyzetek valószínűleg igazak, mások nem. De így van ez a többi nép mondáival is. A leghatékonyabb hazugságokban mindig van valami igazság.

    
   • Xmes

    2011. szeptember 3. szombat at 10:11

    Így van. A biblia tényleg tartalmaz történelmi igazságokat is. De elhanyagolhatóan keveset.
    Pl az tény, hogy tényleg voltak Egyiptomnak zsidó rabszolgáik.
    De a bibliai Exodus mesével ellentétben, ezek a rabszolgák 90-95%-a a kis-ázsiai gyarmatokon éltek, nem Afrikában, és főleg nem Egyiptom központi régióiban, közel a fáraóhoz. Ha voltak is zsidó rabszolgák afrikai területeken, akkor azok is csak kis létszámban voltak jelen, a kontinens északi, észak-keleti területein. Ezek biztosan nem lehettek akkora létszámúak, hogy a bibliai kivonulás igaz lehessen.
    Arról nem is beszélve, hogy az egyiptomiak sosem hallottak a zsidók rabszolga felkeléséről, főleg nem olyanról, ami során vízbe fulladt volna a fél egyiptomi hadsereg (valszeg a fáraóval együtt, bár ezt a sztori nem írja, de mivel a fáraó vezette a sereget, evidens, hogy neki is meg kellett volna fulladnia, ha igaz lenne a sztori). Ha ez tényleg megtörtént volna, akkor ezt az egyiptomiak egészen biztos, hogy feljegyezték volna. Márpedig ők elég precízek voltak, mindig feljegyezték az elvesztett csatáikat, és a kisebb-nagyobb, ügyes-bajos dolgaikat. Akkor miért pont ezt hagyták volna ki? Hisz ennél sokkal kínosabb dolgokat is leírtak az utókornak.
    De ha esetleg ezt már túl nagy szégyennek tartották volna, és nem írták volna le, hogy lehet az, hogy a zsidókon kívül senki nem vette észre ezt a nagyszabású lázadást, és népvándorlást?
    Ugyanis még a környező népek sem vették észre, hogy több milliós létszámú zsidó rabszolga horda kóricált 40 éven át az ő területükön, soha senki nem írt erről, csak a zsidók. Ez kissé érdekes. 😀 Igy kell egy apró igazságból egetverő hazugságot csinálni. 😀
    És ez csak az egyik eset. Még írhattuk volna a bazi nagy zsidó birodalmat, amit a biblia úgy hangoztat, hogy csak na, pedig a régészeti bizonyítékok során a zsidó birodalom még fénykorában sem volt nagyobb egy kb 20×50 kilométeres kis földdarabnál valahol a mai Jeruzsálem területén. Izrael sosem volt akkora, mint ahogy a biblia írta, Sosem uralkodott, sem Saul, sem Dávid, sem Salamon. Épp ellenkezőleg. A történelmi tények azt mutatják, hogy a zsidó birodalom nem sokkal a babiloni megszállás előtt (kivételesen ez a megszállás tényleg igaz) alakult, és akkor választottak először királyt is. Saul, Dávid, és Salamon sosem léteztek. Nincs semmilyen történelmi adat ami ezt alátámasztaná. És a környékbeliek sem hallottak ezekről a királyokról, csak a zsidók. Márpedig a bibia leírásai alapján ezek eléggé feltűnőek voltak, elég nagy pusztításokat csináltak. Mégsem hallott róluk az égvilágon senki, csak a zsidók, azon a 20×50 km-es földdarabon.

     
 2. Megadatott

  2011. május 30. hétfő at 07:28

  Nekem egyébként életszerütlen, hogy egy egész nemzet évszázadokon keresztül olyan történeteket vesz komolyan amiről tudják hogy kamu. Márpedig azok az emberek akik abban a korban éltek igazán tudhatták (ellentétben pl veled) hogy ezek kitalált sztorik és emberek vagy nem.

  „Nagyon sok dologra, ami benne van nincs történelmi bizonyíték, vagy éppenséggel ellene szólnak történelmi bizonyítékok.”

  Kíváncsi vagyok szerinted mik azok a történetek/személyek amik (vagy akik) ellen konkrét történelmi bizonyíték van. Tényleg érdekel, hátha tanulok valamit.

  „Ha csak egy valami nem igaz belőle, már akkor dől az egész rendszer.”

  Ezt meg végképp nem értem. Miért dőlne bármi is Isten létére nézve, ha vannak a bibliában tévedések?
  Fura ezt kijelenteni. A Bibliát ugyanis nem Isten írta, hanem emberek. Az emberek pedig csak azt tudták leírni amit átéltek vagy megtapasztaltak Istenről. Ha esetleg valamit rosszul írtak le az nem Isten hibája.

  Fura az emberek hibáit Istenre hárítani. Nem tűnik valami logikus dolognak, pedig az ateisták szeretik magukat logikusnak láttatni. Egyébként ez teljesen tipikus. Ha úgy vesszük ez a blog is ugyanerre épül. Kiragadni hülyeségeket a kereszténység jelenéből és múltjából, és ez alapján következtetni arra hogy a kereszténység butaság és persze ezért Isten sincs. Aha értem. 🙂

   
 3. ateistanaplo

  2011. május 30. hétfő at 08:33

  “Nekem egyébként életszerütlen, hogy egy egész nemzet évszázadokon keresztül olyan történeteket vesz komolyan amiről tudják hogy kamu.”

  Más vallások, népek is komolyan veszik az írásaikat, legendáikat. Ettől azok már igazak? (Egyébként nem tudom a zsidók mennyire veszik komolyan a saját legendáikat. Épp a minap olvastam egy cikkben, hogy Izrael benne van a 20 legateistább országban. 😉 )

  “Márpedig azok az emberek akik abban a korban éltek igazán tudhatták (ellentétben pl veled) hogy ezek kitalált sztorik és emberek vagy nem.”

  Honnan tudhatták pl. egy ie. 500-600-ban megírt könyv szerzői, hogy mi volt Ádámmal, Évával, Jákobbal, Ábrahámmal, Mózessel néhány ezer évvel korábban? Honnan tudhatták 60-100 körül megírt könyvek szerzői, hogy Jézus története hogy volt pontosan? A legtöbb bibliai könyv nem kortárs, hanem a megíráshoz képest múltbeli eseményeket mesél el. És egyértelmű politikai, vallási céllal születtek a történetek.

  “Kíváncsi vagyok szerinted mik azok a történetek/személyek amik (vagy akik) ellen konkrét történelmi bizonyíték van. Tényleg érdekel, hátha tanulok valamit.”

  A téma elég nagy és átfogó. A jövőben majd foglalkozom bibliatörténettel is a blogon, az egyes bibliai könyvek keletkezésével, azokkal a karakterekkel, amelyek minden bizonnyal teljesen kitaláltak és azokkal is, amelyek létezhettek, de mások voltak, mint akinek a Biblia állítja őket.

  “Ezt meg végképp nem értem. Miért dőlne bármi is Isten létére nézve, ha vannak a bibliában tévedések?
  Fura ezt kijelenteni. A Bibliát ugyanis nem Isten írta, hanem emberek. Az emberek pedig csak azt tudták leírni amit átéltek vagy megtapasztaltak Istenről. Ha esetleg valamit rosszul írtak le az nem Isten hibája.”

  Esetleg ezek a tévedő emberek abban is tévedhettek, hogy van Isten. Vagy hogy az az Isten, akinek ők elképzelik, leírják és nem mondjuk Allah, valamelyik hindu isten, egy UFO vagy valaki teljesen más. 😉

  Fura az emberek hibáit Istenre hárítani. Nem tűnik valami logikus dolognak, pedig az ateisták szeretik magukat logikusnak láttatni. Egyébként ez teljesen tipikus. Ha úgy vesszük ez a blog is ugyanerre épül. Kiragadni hülyeségeket a kereszténység jelenéből és múltjából, és ez alapján következtetni arra hogy a kereszténység butaság és persze ezért Isten sincs. Aha értem.

  Én nem hárítom az emberek hibáit Istenre, mert nincs Isten. 😀 Azt mondom, hogy a kereszténység (az összes többi valláshoz hasonlóan) ember által kitalált rendszer. És mivel az emberek tévednek, egyáltalán nem meglepő, hogy tele van tévedésekkel. 🙂

   
 4. xingtao

  2011. szeptember 3. szombat at 03:45

  Készül az Ószövetség kritikai kiadása
  http://www.mult-kor.hu/20110902_keszul_az_oszovetseg_kritikai_kiadasa

   
  • ateistanaplo

   2011. szeptember 3. szombat at 09:16

   Köszi. Pont erről írtam a legutóbbi bejegyzést.

    
 5. elstirug

  2012. október 3. szerda at 02:47

  A biblia egy gyűjtemény.népmesék, hallucinációk ,látomások (hogy mi okból keletkeztek azt most hagyjuk,elég annyi hogy a sorozatgyilkosok többsége egy hangot követett)és szájról-szájra terjedő mondák gyűjteménye…Valóságtartalom mint a falusi hírláncnak(amit mindenki ismer)

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: