RSS

Kirk Cameron vs. Stephen Hawking

23 máj

Kirk Cameron

Amint arra számítani lehetett Stephen Hawking nyilatkozata, amelyben azon véleményének ad hangot, hogy nincs Mennyország, kiverte a biztosítékot a keresztényeknél (akárcsak Hawking azon korábbi nyilatkozata, amiben azt mondta nincs szükség Istent feltételezni ahhoz, hogy megmagyarázzuk a világot és eredetét).

Facebook-ján, Kirk Cameron keresztény színész és evangélista azt írta Hawking nyilatkozatáról: „Bármi negatívat mondani Stephen Hawkingról olyan, mint kigúnyolni egy vak embert. Tisztességtelen előnye van és ez szabad utat ad neki az abszurd ötleteihez. Hawking professzort ’Nagy-Britannia zsenijeként’ ünneplik, mégis hisz abban a tudományos lehetetlenségben, hogy a semmi teremtett mindent és hogy az élet az élettelenből ugrott elő.”

Cameron bírálta továbbá John Lennont is az Imagine c. szám miatt: „Hawking azt mondja tudja, hogy nincs Mennyország. John Lennon nem volt biztos benne. Ő azt mondta, hogy tegyünk úgy, mintha nem lenne Mennyország. Hogy ez könnyű, ha megpróbálod. Aztán remélte, hogy egy napon csatlakozunk hozzá. Az ilyen kívánságok John és Stephen vallásos hitét mutatják, nem pedig jó tudományt.”

http://www.washingtonpost.com/blogs/celebritology/post/kirk-cameron-criticizes-stephen-hawkings-there-is-no-heaven-comment/2011/05/19/AFSp266G_blog.html?wprss=celebritology

Először is Hawking testi fogyatékossága nem jelenti azt, hogy ne lehetne kihívást intézni a véleménye ellen. Intellektuális téren valószínűleg inkább Cameron a vak ember Hawkingoz képest, úgyhogy ez a leereszkedő stílus talán nem kellene, kedves Kirk…

Az, hogy a betegsége „tisztességtelen előnyt” jelent, remélem csak egy szerencsétlen megfogalmazás volt. Az abszurd ötletekről meg annyit, hogy nincs semmi abszurdabb annál, mint bizonyítékok nélküli több ezer éves dogmákra építeni az életünket és megpróbálni másokat is erre kényszeríteni!

Hogy mi volt az Ősrobbanás előtt és hogy az élettelenből hogyan lett élő arra még valóban nincs egyértelmű válaszunk, de azt mondani, hogy ez automatikusan azt jelenti, hogy Isten műve, enyhén szólva is nagy logikai bakugrás, s ezt a hibát számtalanszor elkövették már a történelem során. Ezt hívják a „rések Istene” érvelésnek: ha valamit még nem ért, nem tisztázott a tudomány, akkor jönnek a vallásosok és deklarálják, hogy ott Istennek kell lennie. Persze aztán fejlődik a tudomány és kiderül, hogy köze nem volt semmiféle istennek a dologhoz. Ne feledjük, volt idő, amikor az emberek azt hitték Isten egy hegyen lakik, majd az égben, majd mikor már repülni tudtunk és kiderült, hogy nem, akkor kihelyezték a világűrbe és így tovább. Ma ott tartunk, hogy a vallásosok kihelyezik Istent téren és időn kívülre, az Ősrobbanás előttre, csak mert ott még nem tudjuk mi van/volt. Ha egyszer esetleg ezt is felfedezzük, akkor is lesz majd mód rá, hogy valahová még kijjebb tolják, efelől nincs kétségem…

A rossz hírem Cameronnak az, hogy noha azt nehéz bizonyítani, hogy nem egy „isten” (legyen az bárki/bármi) indította el az Ősrobbanást, az ma már biztos, hogy ez nem a Biblia istene volt, hiszen a Biblia teremtésmítosza tudományosan tarthatatlan, még akkor is, ha ezt a kreacionisták/intelligens dizájn hívei szeretnék nem tudomásul venni.

Ami pedig John Lennont illeti. Igaza volt!

Egyébként úgy hallottam, hogy amikor az USA-ban játszák a dalt, sokszor kihagyják belőle a vallást kritizáló részeket vagy megváltoztatják azokat. Pl. “and no religion too” helyett “and one religion too”, meg ilyenek (welcome to fundy-land!). Nem tudom mi marad akkor a dalból. 😀

 

Címkék: , , , , , , , , ,

9 responses to “Kirk Cameron vs. Stephen Hawking

 1. Ricsi

  2011. május 23. hétfő at 08:19

  Nem tudom, kinek kepzeli magat Cameron, bar annyira nem meglepo, ahogy velekedik. En szemely szerint ketszer is megfontolnam, hogy ki akarom-e magam rohogtetni a vilag gondolkodo emberei altal – mert ugy gondolom, a vilag egyik legragyogobb elmejet biralni nem tul okos huzas. Valoszinuleg Hawking professzor tud annyit a vallasrol, mint Cameron (gyerekek millioinak agyat megfertozik vele, mig elmeleti fizikus meg ezzel szemben igen keves van – lehet, hogy kicsit komplexebb a tema, minthogy barki beleugasson, kedves keresztenyek?), a masik oldalon a szinesz urrol viszont ketlem, hogy ugyananugy jartas az elmeleti fizikaban, megis ugral.

  Valoban ugy van, ahogy irtad, ateistanaplo – Hawking betegsegenek semmi koze ahhoz, hogy az elmeletei mennyire helytalloak vagy sem. Ettol o meg nem “szent tehen”. A keresztenyek szamara azonban rossz hir, hogy jelenleg a vilagegyetem keletkezeserol alkotott hipotezisei nyujtjak a legjobb, legkomplexebb magyarazatot arra, miert vagyunk itt.

   
 2. STARKILLER

  2011. május 25. szerda at 17:26

  Egy beképzelt kis senki ez a Cameron. Ezzel hogy tisztességtelen előnynek tekinti Hawking betegségért, csak megint a fundikat minősíti, mert ezzel azt mondja, hogy ha Hawking egészséges lenne, tettlegesen lépnének föl az ,,abszurd” kijelentései ellen. Hawking csak kifejtette a véleményét (SZ(nélkül)VSZ.: az igazságot) és nem szidta és kritizálta a keresztényeket.

  Amúgy lehet már nem egyszer írtam itt is, de egyszerűen alig bírom nézni hogy fejlett 21. századi okos(nak látszó?) emberek természetesnek veszik hogy létezik egy isten, és hogy a sex-re azt mondják hogy bűn,meg stb. Az egész logikátlan!!! Még azon is csodálkozom hogy a keresztény/iszlám/zsidó(stb) vallás(ok) kialakulásakor élő emberek bevették ezt. Én azt gyanítom hogy egy embercsoport találta ki ezt az egészet(akár köztük volt jézus akár nem) Hogy befolyásolják és korlátozzák, irányítsák az embereket, és hogy ők nem hittek abba amiket mondtak.. (ez egy kicsit őrülten hangzik, mondjuk de mind1) Sajnos a tervük rézben sikerült.(ha így van) Hiszen ma már sokan természetesnek veszik ezt a ,,pórázt” még ha lazítottak is rajta. Azt sem értem, hogy a fent felsorolt 3 vallás mért háborúzik(zott) egymással?? Kb. Mindegyik ugyan olyan. Legfeljebb a keresztény valamivel enyhébb mint az iszlám, (bár nem vagyok benne biztos) a zsidót nem nagyon ismerem, de ha köze van a másik kettőhöz, az se lehet valami jó. Meg hogy a keresztényen belül külön egyházakat alapítanak. Azok már tényleg alig különböznek!!(max ez a hitgyüli meg az evagélium meg az ortodox, mert ezek még ma is szigorúbbak tudtommal) Meg persze egy ateistát nyugodtan leszólhatnak a hitetlensége miatt, de a vallásosokat meg védelmezik.

  Jah és tiszteletem Hawkingnak. Ha minden századik ember olyan okos lenne mint ő, nem itt tartanánk az biztos.

  (remélem már végre engedi elküldeni ezt a HSZ-t)

   
 3. hajni

  2011. június 28. kedd at 16:42

  Kedves STARKILLER!

  Egyetértek veled, és igazad van. Sajnálom hogy ebben a világban vannak még ilyen ostoba, fanatikus emberek akik nem tudják elfogadni a tényeket. Vagyis hogy sok dolgot már bebizonyítottak tudománnyal. De még sok dolog van hátra amit meg kell ismernünk.

  Erről a cikkről egyébként nagybátyám egyik mondása jutott eszembe:
  -Hogyan lett a kereszténység?
  -A hülyék és a csalók találkoztak.

   
 4. Fuxi

  2011. szeptember 21. szerda at 07:50

  1.Hogy egy kicsit megnyugtassuk a szkeptikusokat, vakokkal végeztünk felmérést, s ebben azt a feltételt állítottuk, hogy csak olyan vakokat veszünk figyelembe, akik legalább tíz éve egyáltalán nem érzékelik a fényt. És ezek a vakok, akik testen kívüli élményben részesültek, s aztán visszatértek, részletesen el tudták mondani, hogy milyen színű volt annak a ruhája, aki jelen volt mellettük, vagy milyen ékszert viselt, milyen mintája volt a pulóverének vagy a nyakkendőjének.Ugye értjük, hogy itt nem olyasmiről van szó, amiről fantáziálni lehet? Ezeket a tényeket egészen jól bizonyíthatja az, aki nem fél a választól. Ha valaki mégis fél, akkor szíveskedjék hozzám jönni, mint azok a szkeptikusok, akik azt mondták, hogy a testen kívüli élményeket oxigénhiány eredményének kell tekinteni. Igen, ha itt csak oxigénhiányról lenne szó, akkor minden vak betegemnek oxigénhiányt írnék fel. Elisabeth Kübler-Ross beszámolója arról, mit tanult évtizedeken keresztül a haldoklók ágyánál, és milyen következtetéseket vont le közel 20 000, tudományosan kiértékelt halálközeli élményből.

   
 5. Fuxi

  2011. szeptember 21. szerda at 07:55

  A svájci születésű orvosnő és tudós kutatta elsőként rendszeresen a halál tabutémáját. 23 díszdoktori címmel tüntették és számos könyvet írt, melyek közül legismertebb a sok nyelvre lefordított Interjúk haldoklókkal (1969).Most csak összegzésszerűen szeretném megvilágítani, hogy mit él majd át minden ember a halál pillanatában. Ez az élmény általános, tehát nem függ attól, hogy az illető Ausztrália őslakója, hindu vagy muzulmán, keresztény vagy hitetlen, s ugyanígy Független annak korától vagy gazdasági helyzetétől. Itt ugyanis egy egészen emberi eseményről van szó, mint ahogyan a normális születési folyamat is általános emberi esemény.A halálélmény majdnem ugyanolyan, mint a születésé.” A halál megszületés egy másik létre, amit egészen egyszerűen lehet bebizonyítani. A kereszténység kétezer éven át azt kérte az emberektől, hogy „higgyenek” a túlvilági dolgokban. Számomra ez már nem hitbeli ügy, hanem tudom, hogy így van. ” Dr Elisabeth Kübler Ross Orvos, tudományos kutató.lelkünk kilépett a testünkből, mindenekelőtt észre fogjuk venni, hogy az ember mindent érzékel, ami a halál helyén, a betegszobában, a baleset helyszínén vagy bárhol történik, ahol elhagytuk a testet. De nem földi öntudattal fogja fel ezeket a folyamatokat, hanem egy újfajta érzékeléssel. Bár az ember mindent regisztrál, de egy olyan időben, amikor már nincs vérnyomása, nincs pulzusa és légzése, sőt néhány esetben még mérhető agyhullámai sincsenek, Pontosan tudja, hogy ki mit mond és gondol, és ki hogyan viselkedik. És később egészen tisztán el tudja majd mondani, hogy például három lángvágóval szabadították ki a testét egy autóroncsból. Sőt voltak olyan emberek is, akik megnevezték annak a kocsinak a rendszámát, amelyik elütötte őket, majd egyszerűen továbbhajtott. Tudományosan tehát nem lehet megmagyarázni, hogy valaki, akinek már nincsenek agyhullámai, még képes egy rendszámot leolvasni.”

   
 6. Fuxi

  2011. szeptember 21. szerda at 07:58

  “Tőlünk, tudósoktól alázatot várnak. Alázatosan el kell fogadnunk, hogy sok millió dolog van, amit még nem vagyunk képesek megérteni. De ez nem jelenti azt, hogy ezek a dolgok, mivel nem értjük őket, nem is léteznek és nem lehetnek valóságosak.”

   
 7. Fuxi

  2011. szeptember 21. szerda at 08:04

  Érdekes.

   
 8. Xmes

  2011. szeptember 21. szerda at 11:21

  Ez van, ha valaki mindent elhisz….

   
 9. pr1M

  2012. október 7. vasárnap at 15:48

  Rég nem olvastam ennél értelmesebb irományt.
  Örülök ,hogy ide keveredem.

  Köszönöm.

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: