RSS

Elmaradt az elragadtatás :(

22 máj

A francba, pedig azt hittem lesz egy jó fél évünk keresztények nélkül, mielőtt megkezdődne az örökkévaló buli a pokolban. 😉

Mindenesetre David Silverman, az Amerikai Ateisták elnöke írt egy jó cikket a CNN-en: http://religion.blogs.cnn.com/2011/05/19/my-take-doomsdayers-show-what’s-wrong-with-all-religion/

Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy a vallás sérüléseket okoz embereknek. Jó, intelligens, gondoskodó emberek szenvednek minden nap és mindenhol a vallástól – a boldog hazugságtól.

A vallás azoknak a nem őszinte embereknek az eszköze, akik azt állítják, hogy tudják az utat ahhoz, amit az emberek a legjobban akarnak: a halhatatlansághoz. A haláltól való félelmük leküzdése érdekében a vallásos emberek figyelmen kívül hagyják az intellektusukat, elhiszik a hazugságot és követik a prédikátorukat – általában vakon és néha az őrültségig.

Ennek egy nagyon jó példájának vagyunk tanúi éppen most, amikor egy csoport, amelyet a keresztény szolgálatvezető, Harold Camping irányít felkészül a világ végére ezen a szombaton, május 21-én.

Természetesen a hétvége incidens nélkül fog elmúlni és Camping követőinek ezrei – miután óriási pénzösszegeket költöttek vagy adományoztak a részére – roppant csalódottak lesznek. Az áldozatok meg fognak törni. Családok szenvednek kárt. Életek mennek tönkre. Mindez csak azért, mert valaki csinált egy jó bulit és a követői elhitték.

Nem tudom, hogy Camping hazug-e, de szerintem igen. Rájött, hogy a vallás jó módszer adómentes pénz szerzésére jóhiszemű emberek hátán, a szolgálatához befolyó adományok révén, mindezt anélkül, hogy félnie kellene az örök kárhozattól. Látják, az a gyanúm, hogy ő és sok hozzá hasonló egyáltalán nem hisz Istenben.

Lehet, hogy furcsa, hogy ezt az embert azzal vádolom, hogy hozzám hasonlóan ateista, de ettől eltekintve semmiben sem hasonlít hozzám.

A legtöbb ateistához hasonlóan én elég kedves ember vagyok és sosem forgatnék ki senkit a megtakarításaiból vagy győzném meg, hogy hagyja ott az állását csak, hogy az én zsebemet tömje. A valóság az, hogy a vallás és az etika két egymástól teljesen független dolog.

Emlékezzünk, hogy Newt Gingrich hogyan kampányolt Bill Clinton elnök házasságtörése ellen mint a Vallásos Jobboldal kedvence, miközben ő maga is házasságtörő volt. Emlékezzünk, hogy Ted Haggard pásztor hogyan prédikált a homoszexualitás ellen, Isten nevében, miközben egy meleg szeretőt rejtegetett. És emlékezzünk Campingre, aki adományozóktól Isten nevében fel tud hajtani egy csomó pénzt, miközben tönkreteszi a követői földi életét.

Ezek nem olyan emberek, akik félik Istent vagy a poklot. Véleményem szerint nagyon jól tudják, hogy az istenek mítoszok. Ezek egyszerűen csak rossz emberek. Az ateisták között is vannak rossz emberek, a legrosszabbak azok, akik vallásosnak tettetik magukat személyes nyereségük érdekében.

A jövő héten Camping áldozatai megbocsátásért fognak esedezni, amiért ennyire bolondok voltak és mi meg fogunk nekik bocsátani, mert mind csináltunk már hülyeségeket. Pénzt fognak kérni és mi segíteni fogunk nekik, mert az emberek adakozóak.

És aztán Camping követői arra fognak bennünket kérni, hogy felejtsük el ezt a csúnya átverést. Ez azonban olyan dolog, amit sosem szabad tennünk.

Emlékeznünk kell arra, hogy Camping – akár ateista, akár nem – semmiben sem különbözik bármelyik másik prédikátortól. A vallás az emberek félelmét használja ki – a „bármelyik pillanatban” Ítélet Napja párosul a pokol örök büntetésével azok számára, akik nem elég erősen hisznek.

Mivel a racionális elmék megkérdőjelezik az irracionális dolgokat, a hívők állandó kétségekkel küzdenek és ezért attól félnek, hogy nincs elég hitük ahhoz, hogy átmenjenek a rostán ha az elragadtatás valóban megtörténik, amikor az igazak megmenekülnek és a hamisak elkárhoznak. A pokoltól való félelem miatt a hívők kétségbeesetten keresik ezeknek a kételyeknek az enyhítését, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a mennybe mennek. Ez a receptje a félelmen alapuló engedelmességnek, s a vallás pontosan erre épít.

Ez Camping módszere és a kereszténység többi részéé is.

Ha elfeledkezünk Campingről, akkor ez az apokaliptikus őrület ismét meg fog történni. Jövőre 2012 és amint úgy volt, hogy a világ véget ér 2011-ben, 2004-ben, 2001-ben, 2000-ben, 1999-ben, 1997-ben, 1994-ben és más években, egyik-másik vallás szerint ez a jó dátum.

Mit fogunk tenni 2012-ben? Csendben ülünk miközben prédikátorok ismét kihasználják a hiszékenyeket? Tartózkodni fogunk attól, hogy konfrontálódjunk a bolondokkal és továbbra is tisztelni fogjuk a vallást? Vagy pedig társadalomként követeljük, hogy az emberek használják az intellektusukat, figyeljék meg a prédikátoraikat, papjaikat, rabbijaikat és mullahjaikat és lássák meg micsoda csalók is valójában?

Ezen a hétvégén egyik parttól a másikig prédikátorok fognak arról beszélni, hogy nekik miért van igazuk és Campingnek miért nincs és én arra kérem önöket, hogy nagyon figyeljenek. Azt fogják próbálni igazolni, hogy a Biblia egyik interpretációja (az övék) miért igaz, míg a többieké miért nem. Végeredményben „Isten tökéletes szavát” mind a saját tökéletlen útjukon interpretálják, úgy, hogy Isten egyetértsen a saját elképzeléseikkel. Nyilvánvaló, ha megnézik, hogy soha egyetlen prédikátor sem fogja azt mondani: „Isten nem ért velem egyet.”

Igen, ezen a hétvégén nevetni fogunk a bolondokon, akik követik azokat a prédikátorokat, akik azzal keresik a kenyerüket, hogy boldog hazugságokat terjesztenek. A vallás ismét hamisnak bizonyul.

De nem szabad elfeledkeznünk azokról az emberekről, akik megbántódtak ezen a hétvégén. Reméljük, hogy az idei világvége láz áldozatai ismét fel tudnak majd kelni, leporolják magukat és jobb, kevésbé hiszékeny emberekként kerülnek ki ebből az egészből. Remélhetőleg a tapasztalataikat arra fogják használni, hogy segítsenek másoknak elkerülni a jövőbeni csalásokat azzal, hogy hangosan rákiabálnak a holnap áldozataira, anélkül, hogy attól félnének tiszteletlenek lesznek valamivel szemben, ami egyáltalán nem érdemel tiszteletet.

Ui.: Ezt meg muszáj vagyok betenni: elragadtatás után – videó 😀 :

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2011. május 22. vasárnap hüvelyk Ateizmus/Agnoszticizmus, Fundik, Hírek, Szekták

 

Címkék: , , , , , , , , , ,

One response to “Elmaradt az elragadtatás :(

 1. krisztianerik

  2011. május 22. vasárnap at 16:00

  Megint volt egy jó kis ijeszgetés a keresztények részéről, gondolom sokan bűnbánatot tartottak , és megvallották vallásos büneiket .
  Most azzal takaróznak , megint mint lassan 2000 éve, hogy a napot az órát senki sem tudja.Vagy mert isten hosszan tür az emberek miatt. HÁÁt mit is mondjak , az ószövetségben nem éppen a hosszútűréséröl volt híres a világ teremtője , hanem ellenkezőleg . Lemészároltak ártatlan embereket , asszonyokat sőt gyermeket, most mitöl lett ennyire hosszantűrőőő???
  A napot és az órát senki nem tudja , csak az atya? de ők ketten ill hárman nem eggyek?? vagy mégis vannak titkaik egymás előtt????::)))) nevetséges

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: