RSS

Jótanácsok az elragadtatáshoz

21 máj

Eljött hát a május 21., az elragadtatás napja. Én biztosan maradok még, hiszen nem vagyok keresztény, de néhány jótanács azoknak, akik elmennek ma Jézussal 😉 :

Ez persze csak poén, de vannak, akik komolyan osztogatják a jótanácsokat. Nekünk, itt maradottaknak :D: http://www.elragadtatas.hu/tanacsok.html

Amint látom a linkekből egy “hitgyülis” alkotta az oldalt. Nem, a Hit Gyülekezete nem hisz a május 21-ben, “csak” a standard fundi dogmában:

Kedves keresztény barátom!

Jézus Krisztus visszajövetele nagyon közel van és csak percek vannak hátra. Ezt honnan tudom, hát nézz körül mert az Ige egyértelműen meghatározza, hogy Jézus visszajövetelének mi a feltétele. Nagyon éles a helyzet. Ez arra kell, hogy ösztönözzön, hogy szedd rendbe magadat. Töltsd fel a lámpásodat olajjal és tegyél meg mindent a megtisztulásodért és a tisztán maradásodért. Mivel az Ige egyértelműen meghatározza, hogy mi a feltétele annak, hogy Jézus Krisztus elvigyen. Gondold át logikusan mi a feltétele?
rendezett élet ( Bibliai feltételek betöltése maradéktalanul)
hála
Végtelen

(…)

Tehát senki nem vádol azért ha eddig tétlenkedtél, vagy langymeleg voltál, aludtál, esetleg felületes keresztény voltál aki csak a külsőségeket követte. DE ÉBREDJ FEL MERT ITT MARADSZ!

Alázd meg magadat mert mit ér ha büszkén lemaradsz. Megéri?
Kit is visz el Jézus Krisztus?
A menyasszonyát a Biblia alapján:
Mi is jellemez egy menyasszonyt?
Várja a vőlegényt és igyekszik a kedvébe járni. Igyekszik tetszeni neki. Igyekszik megfelelni a vőlegény ízlésének. Időt és fáradságot nem kímélve azon van, hogy a vőlegénye elégedett legyen vele. Ugyan ez történik most mert Jézus Krisztus azokat viszi el akik várják és a kedvébe járnak, illetve megfelelnek azoknak a paramétereknek amiket az Igében meghatározott.

http://www.elragadtatas.hu/utpercek.html

Arra is rávilágít az oldal, hogy a hitgyüli hogyan tekint más felekezetekre:

Ma nem a keresztények azok akik elsősorban Istent imádják és szolgálják, hanem azok az ex prostituáltak, ex bűnözők, ex narkósok, ex alkoholisták, ex paráznák, stb.

Akiket látványosan szabadított meg az Úr. Ma Ők Krisztus népe, lehet, hogy ez egy vallásos ember szemébe egy szedett-vedett csapat, de ők mennek a menyegzőre nem a felakadt szemű vallásosak. [Megjegyzés: a hitgyüliben a “vallásos” szót negatív éllel használják, mert azt tartják a vallásosok látszat- vagy elkényelmesedett keresztények, akik szemben állnak velük, akik bezzeg “élő hittel” rendelkeznek.] Nem arról van szó, hogy a keresztények nem kapnak esélyt se, de igen és lesz aki alázatos és kész változni, csak, hogy a jelenlegi vallásos tömeg, bizonyos ős felekezetek vizet prédikálnak és bort isznak. Szeretetről és ökumenéről papolnak miközben a papjaik paráznaságokat követnek el, pedofilok, vagy homokosok. Feleségeik pedig, már akinek ez engedélyezett pedig más férfiakkal és nőkkel létesítenek kapcsolatot.

Mindent leural a pénz imádat, a látszat öröm és mosoly, csak, hogy mind ez ellentétes Isten igéjével. Isten nem vallásos tömegeket és látszat kereszténységet akart létrehozni, hanem Isten előtt alázatos és mégis határozott ha úgy tetszik fanatikus kereszténységet. [Lám-lám, a fanatizmus nem szégyen náluk. 🙂 ] Akik készek Őt minden akadály lemondás hiány ellenére követni. Még tart a kegyelem legalábbis amikor e sorokat írom. Ezért ne ellenállást váltsanak ki benned e sorok. Hanem az legyen előtted, hogy beismerem a hibáimat és megalázom magamat és megváltozok. Hidd el jobb lesz alázatosan ünnepelni mint büszkén elkárhozni.

Erről szól ez az oldal és nem az én személyemről. Nem ígérem, hogy kesztyűs kézzel fogok bánni azokkal a vallásos emberekkel akiknek a külcsín a fontos. Azt mondja az Ige “egyeseket még rettentéssel is ragadjatok ki” Ezt teszem nem alkuszom meg mert ezt kaptam és kötelességem tovább adni. Lehet, hogy e sorokért támadni fognak, de az se zavar mert tudom, hogy lesznek olyanok, akiket az itt olvasottak megtérésre ösztönöznek és ez a cél. Az a fontos, hogy az emberek megmeneküljenek.

A vallásosság teljesen tönkretette a világot, tudom Magyarország papír szerint ezer éve keresztény, de kérdezem milyen kereszténység az amelyikhez ártatlan emberek vére tapad, amelyik rombol, amelyik szegénységet, betegséget és csak nyomort tudott hozni. A Biblia szerint a kereszténység nem ilyen, hanem áldott, egészséges ad és nem elvesz és a tevékenységét jelek és csodák követik. Akkor mi történt. Az történt, hogy a látszat, Bibliát meghamisító egyház erőszakkal tett keresztényeké népeket. Ezek a népek soha nem ismerték meg az igazi Istent. Természetesen vannak felekezetek gyülekezetek, akik kitörtek és részigazságokat kiragadtak, csak sajnos miután az általuk megismert igazságokkal megelégedtek és nem törekedtek teljes megismerésre.

Ezért a részleges szellemi sötétség megmaradt. Viszont most könyörgöm vedd észre nem az számít mit ismertél és vallottál eddig, hanem vedd észre a jeleket és vedd észre, hogy JÉZUS JÖN VISZA! Lásd azt is, hogy nagy felelősség az, hogy kereszténynek vallod magadat és nem veszed észre a jeleket. Kereszténynek vallod magadat és nem mented a foglyokat., nem teszel meg mindent, hogy készen legyél. Ne feledd az Ige azt mondja A világ sóvárogva várja az Isten fiainak a megjelenését, de azt is mondja, hogy jelek és csodák fogják követni a bizonyságainkat. Ha viszont nem teszünk bizonyságot akkor Isten nem tud rajtunk keresztül jeleket és csodákat tenni, viszont ez azt is jelenti, hogy akkor a világ hiába vár mert nem látja kereszténységben lévő erőt és tovább keres és az okult erőkhöz fordul. Nagy felelősségünk van Akarj te is Isten fiaként a Szent Szellem erejétől duzzadva megjelenni, Isten ilyen harcosokat keres. Ez nem gőgöt hanem alázatos szolgaságot és engedelmességet jelent, jelekkel és csodákkal.

http://www.elragadtatas.hu/index.html

Ijesztő, mi? Azóta is a fejemet vakarom, hogy hogy a fenében tudtam én EBBEN benne lenni? Mentségemre szól talán, hogy gyerek voltam, amikor belekeveredtem és ha ilyen agymosásban nősz fel, akkor nem is olyan könnyű kilátni belőle.

Természetesen sok igazság van abban, ahogy jellemzi a kereszténység múltját és más felekezeteket, csak kár, hogy nem veszi észre, hogy a pünkösdi-karizmatikus mozgalom – és benne a Hit Gyülekezete – is tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba…

Ugyancsak az elragadtatas.hu-n találtam ezt a YouTube videót, ami bemutatja hogyan képzelik a fundik az elragadtatást:

 
10 hozzászólás

Szerző: be 2011. május 21. szombat hüvelyk Fundik, Humor, Karizmatikus, Magyarország, Protestáns, Szekták

 

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

10 responses to “Jótanácsok az elragadtatáshoz

 1. csakugy

  2011. május 21. szombat at 07:42

  Hülyeség az egész! nem értem hogy Harold Campingnek mért kell rémisztgetni a buta népet!

   
 2. krisztianerik

  2011. május 21. szombat at 17:34

  Amit én nagyon érdekesnek tartok az egészben az nem más mint , hogy már filmeket forgatnak az elragadtatásról , és ezzel ijeszgetik saját magukat a keresztények . Belegondolni is rossz , hogy az utolsó percekben min mentek végig azok a keresztények akik hittek a május 21- este 6 órai elragadtatásban. Sokan letérdelve , imádkozva keresgették magukban azokat a bűnöket amiket talán elkövettek, újabb és újabb nyomást gyakoroltak imában saját életükre .

   
  • ateistanaplo

   2011. május 21. szombat at 21:08

   Nekem mindig az a kislány jár a fejemben, akiről ebben a cikkben írtam:

   “Mindeddig ártatlan bolondériának is felfoghatjuk ezt az egészet, ami majd elmúlik, ahogy jött. Azonban amikor a 7 éves Arianna Ramrajie-ről olvasok, akkor felelevenedik bennem, hogy a vallás egyáltalán nem ártalmatlan! Arianna és 8 éves nővére, Breana természetesen szüleik révén tartanak a csoporttal. Arianna elmagyarázza a riporternek, hogy mi fog történni május 21-én: „A Nap vörössé fog válni, mint a vér, a Föld megnyílik, mindenfelé testek fognak heverni és néhány ember örökre meghal.” – mondja.

   „Egy kicsit félek, mert néhány ember meg fog halni és úgy gondolom én is köztük leszek.” – teszi hozzá. „Próbálok jó dolgokat tenni, de félek, hogy valami rosszat teszek.”

   Mindeközben Arianna apja helyeslően bólogat…”

   https://ateistanaplo.wordpress.com/2011/03/13/a-majus-21-orulet/

   Szegénynek milyen stresszesen telhettek az elmúlt hetek-hónapok. Meg a mai nap :(.
   És mi lesz holnaptól? Mit mesélnek majd be nekik? Itt maradtak, mert nem voltak méltók?

    
 3. Ricsi

  2011. május 21. szombat at 18:33

  Szia ateistanaplo,

  Mar jo ideje olvaslak es terveztem megirni az elso hozzaszolasomat. Eloszor is szeretnek gratulalni az oldalhoz (sedith blogjarol talaltam ide), nagyon igenyes munka, szuper irasokkal. Reggelente altalaban az az elso dolgom meg munka elott, hogy gyorsan megnezzem, van-e uj bejegyzes. Hihetetlen lelki erorol tettel tanubizonysagot a kitoreseddel, tobbszor elolvastam az errol szolo bejegyzesed, fantasztikus a torteneted. Pozitiv pelda vagy mindenkinek, aki hasonlo lelki-szellemi megprobaltatasokat el at hivo keresztenykent.

  En magam amiota az eszemet tudom, (eros) ateista voltam es vagyok is. A szuleim is azok, de sosem probaltak a szellemi lenyomatukka formalni. Nem volt semmilyen irodalom vagy vallasos munka elerhetetlen. Nagy a csaladi konyvtar, apamek fontosnak ereztek, hogy a testveremmel mindenrol tudjunk olvasni, ami erdekel vagy valaszok utan kutatnank. Ennek megfeleloen megvolt a Biblia (melyet apam meggyozodeses ateistakent is a nyugati vilag irodalmi alapjanak tart, melyet ismerni kell, de szigoruan szepirodalmi mukent kezelni) a polcon, ugyanugy, ahogy a Talmud es a Koran, valamint hasonlo teologiaval foglalkozo muvek is. Emlekszem, 7-8 eves lehettem, a Bibliat es a Korant bongeszve nem ertettem, milyen jogon hirdetik az egyes vallasuak a sajat igazsagukat felsobbrendunek a tobbinel? Kulonben is, a Bibliaban szemezgetned kell a horrorisztikus tortenetek, kovezesek, nepirtasok, kinzasok, fajtalankodasok (Lot es lanyai a barlangban, uh …) kozott es amikor ratalalsz egy ma is moralis erteket kepviselo gondolatra, raboksz, hogy lam-lam, a Jo Konyv erkolcsunk alapja. Szoval merem allitani, hogy jobban ismerem a Bibliat, mint sok fundamentalista hivo – talan eppen ezert tartom nem masnak, mint bronzkori mitoszok laza gyujtemenyenek.

  Ez a majus 21. orulet pedig egyszeruen elkepeszto – fel nem foghatom, hogy allithatnak a jovovel kapcsolatban ilyen meggyozodeses fantazmagoriakat ekkora tomegek. Tenyleg nagyon remelem, hogy a legrosszabb, ami tortenik ezekkel a szerencsetlen agymosottakkal, hogy baromi nagy csalodast elnek at – es talan lesz egy csomo ujkeletu ateista 😀

  Ez utobbi persze csak vicc, valojaban biztos vagyok benne, hogy folytatodik a lelki sanyargatas “nem voltunk ra meltok, bunosok vagyunk, nem hiszunk elegge” cimu tortenettel. Camping 1994-ben mar ugyis bukott egy vilagvege-joslatot, 89 eves, sok baja nem lesz ebbol a masodik baklovesebol sem.

  Akarhogy is, remelem, hogy folytatod a megkezdett munkat, tovabbra is magas szinvonalon, erdekes es ertekes irasokkal, videokkal. Fontos uzenete van a blogodnak es csak jelezni akartam, hogy nagyon jol csinalod, amit csinalsz. A menyasszonyom, aki kereszteny nevelest kapott (bar nem olyan durva a hattere, mint a Tied), egeszen sokaig hitt a Biblia teremtestorteneteben, a hatezer eves Foldben, satobbiben. Tobbek kozott a Te kivalo blogod hatasara mar o is kitort (bar ujra mondom, az O eseteben ez sokkal-sokkal kisebb volumenu folyamat volt, mint a Tied), batran alkalmazza a kritikai gondolkodast es O is orommel szokta olvasni az uj bejegyzeseidet. Remelem, hogy inspiralo hatassal lesz a tovabbi munkadra, hogy tudsz az O kis sikertorteneterol.

  Minden jot kivanok, udvozlet Gibraltarrol 🙂

  Ricsi

   
  • ateistanaplo

   2011. május 21. szombat at 21:18

   Köszönöm!

   Jólesik, hogy vannak ilyen visszajelzések is, nemcsak az, hogy “az a bajod, hogy nem jó gyülekezetbe jártál”, “nem az igazi kereszténységet ismerted meg (és persze mindenki a saját ágát tartja igazi kereszténységnek)”, “nem hittél igazán” stb.

   És örülök, ha segíthetek máson is! Nekem is nagy erőt adott, amikor rájöttem, hogy nem vagyok egyedül, mások is úgy gondolják, mint én és nem bennem van a hiba.

    
 4. Xmes

  2011. május 21. szombat at 18:44

  A világvége és az isteni ellopódás érdeklődés hiányában elmaradt. 😀

   
  • ateistanaplo

   2011. május 21. szombat at 21:19

   Várom már mi lesz a magyarázat holnap. 😀

    
   • Ricsi

    2011. május 21. szombat at 22:03

    Elmult az izraeli ido szerinti ejfel elotti par perc … Becsapos, mert ha nem tudnam Harold bacsitol, hogy vilagvege van es elragadtatas (belatni az egesz andaluz partvideket innen es mint tudjuk, nem gyengen radikalis kereszteny ez a del-spanyol terulet), mar-mar azt hihetnem, egy tok atlagos szombat este van … 😀

     
 5. STARKILLER

  2011. május 22. vasárnap at 00:37

  Már 1:30 van?? Akkor már vége a világnak!!! ÁÁÁÁÁ! Jah nem mégse. 🙂

  És íme a 176123. bizonyíték arra hogy nincs isten, és hogy minden fundi súlyos kezelésre szorul. 🙂

   
 6. STARKILLER

  2011. május 22. vasárnap at 00:53

  Jah, és a magyarázataikra én is kíváncsi vagyok, bár gondolom ilyen ,,isten útjai kifürkészhetetlenek” szövegekkel fognak jönni.

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: