RSS

Kis üvegcsében állítják ki II. János Pál vérét a boldoggá avatási ceremónián

27 ápr

Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20110427-kis-uvegcseben-allitjak-ki-ii-janos-pal-veret-a-boldogga.html

“2011. 04. 27., 13:08

Hat éven át őrizték speciális körülmények között a vatikáni kórházban II. János Pál pápa vérét az apácák. A vért a vasárnapi boldoggá avatási ceremónián értékes ereklyetartókban állítják majd ki a római Szent Péter téren.

A Vatikán közleményt adott ki arról, hogy kiállítják II. János Pál pápa vérét egy kis üvegben a vasárnapi boldoggá avatási ceremónián Rómában – írja a BBC brit közszolgálati médium. A vért még a vatikáni kórházában, a Gemelli Klinikán vették le a pápától orvosai a rajta végzett műtét során, közvetlenül a halála előtt.

János Pál halála után a véréből két ampullányit volt személyi titkárának, a jelenlegi krakkói érseknek, Stanislaw Dziwisz bíborosnak adtak. A másik két adag vért – amelyet lezárt üvegcsében fognak kiállítani a vasárnapi ceremónián – a vatikáni kórházban apácák őrizték mostanáig. Korábban olyan, úgynevezett antikoaguláns folyadékkal keverték össze, amely elősegítette, hogy folyékony maradjon. A Vatikán közleménye szerint az üvegcsét kifejezetten az alkalomra készített, értékes ereklyetartóba helyezi a Liturgikus Ünnepségek Pápai Hivatala.

Korábban nagy botrányt kavart Lengyelországban, hogy Stanislaw Dziwisz egy kristályampullába építené be egy lengyel templom oltárába II. János Pál vérét. (Erről itt olvashat bővebben.)

A lengyel származású II. János Pál pápa 2005. április 2-án halt meg, miután sokáig küzdött a Parkinson-kórral. Boldoggá avatási szertartására – amelyet a jelenlegi pápa, XVI. Benedek celebrál – több mint ötven állami vezetőt, és több százezer hívőt várnak a Szent Péter térre.”

Tudja valaki mire jók ezek a bizarr és perverz katolikus szokások?

 
Kis üvegcsében állítják ki II. János Pál vérét a boldoggá avatási ceremónián bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szerző: be 2011. április 27. szerda hüvelyk Hírek, Katolikus

 

Címkék: , , ,

Hozzászólások lezárva.

 
%d blogger ezt kedveli: