RSS

Idén is húsvéti borzalmak a Fülöp-szigeteken

23 ápr

Vártam már ezt a “hírt”. Minden húsvétkor mutogatják a híradóban is ezeket a szerencsétlen bolondokat. Arról a fülöp-szigeteki katolikusok körében elterjedt szokásról van szó, hogy minden húsvét Nagypéntekén önként vállalkozók keresztre feszíttetik magukat. Természetesen ebben az esetben nem várják meg, hogy a keresztrefeszítettek meg is haljanak, “csupán” néhány percet töltenek el a kereszten mielőtt leszedik őket. A kezük átszegezése azonban nagyon is valóságos.

Idén 24 őrült remélte ettől a barbár rituálétól, hogy így közelebb kerülhet Istenhez. Az 50 éves Ruben Enaje-nek ez már a 25. keresztrefeszítése volt. Azt mondja Isten iránti háláját és köszönetét kívánja így kifejezni, amiért 1985-ben sértetlenül túlélt egy zuhanást egy háromemeletes épületről.

“Amikor ott fent vagyok a kereszten nagyon közel érzem magamat Istenhez. Ezzel a hagyománnyal nőttünk fel és semmi nem állíthat meg bennünket.” – mondta.

Pedig maga a Római Katolikus egyház is helyteleníti a gyakorlatot. Angel Lagdameo helyi érsek azt mondta, hogy ez “egy tökéletlen imitáció kétes teológiai és társadalmi jelentőséggel”.

Közben néhány mérfölddel arrébb mások a vezeklés egy más módját választották: felvonulás közben ostorral véresre verték saját hátukat.

A fülöp-szigeteki húsvéti borzalmak mára túristalátványossággá nőtték ki magukat. Most is 30 000 ember (köztük három európai nagykövet) nézte végig az őrületet.

Forrás: http://www.newser.com/article/d9molkt80/penitent-filipinos-nailed-to-crosses-in-good-friday-rite-rejected-by-catholic-church-leaders.html

 
Hozzászólás

Szerző: be 2011. április 23. szombat hüvelyk Hírek, Katolikus, Szekták

 

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: