RSS

“Vallásszabadság” az amerikai tengerészgyalogságnál

20 ápr

Az Ex-Christian.net fórumán írta egy amerikai tengerészgyalogos, hogy a minap böngészgetett az Interneten a tengerészgyalogság gépén. Beírta a keresőbe, hogy „ateista”, mire a gép kidobta, hogy a www.atheists.org weboldal központilag blokkolva van a tengerészgyalogság gépein. Oknak az volt megadva, hogy „okkult”. Emberünk bármilyen vallási oldalt – legyen az keresztény, muszlim, hindu, buddhista – gond nélkül megtalált, csak az ateista volt blokkolva.

Azon túl, hogy aki blokkolta az ateista weboldalt, vagy az ateista vagy az okkult szó jelentésével nincs tisztában, ez ismét rávilágít, hogy az amerikai ateistáknak még mindig milyen előítéletekkel és helyenként diszkriminációval kell szembenézniük. Egy nemrég született felmérés is azt tanúsítja, hogy az amerikaiak bárkit megválasztanának inkább elnöknek, mintsem egy ateistát.

Az USA-ban az ateizmus mibenlétét egyébként is elég nagy tudatlanság övezi, amint az a fenti „okkult” jelzőből is látható. Vannak, akik a sátánizmus és az ateizmus közé tesznek egyenlőségjelet. Valójában az ateizmus csupán az istenhit hiányát jelenti.

A fenti tengerészgyalogosnak egyébként az volt az elmélete a történtekre, hogy valószínűleg azért engedik be a vallási oldalakat, míg az ateistát nem, mert a vallásos katonákat könnyebb felbuzdítani arra, hogy kockáztassák az életüket a háborúkban…

 
3 hozzászólás

Szerző: be 2011. április 20. szerda hüvelyk Ateizmus/Agnoszticizmus

 

Címkék: , , ,

3 responses to ““Vallásszabadság” az amerikai tengerészgyalogságnál

 1. sablasd

  2011. április 25. hétfő at 10:10

  “Egy nemrég született felmérés is azt tanúsítja, hogy az amerikaiak bárkit megválasztanának inkább elnöknek, mintsem egy ateistát.” – Erről tudnál linkelni valami forrást? Nem igazán találtam sehol..

   
 2. sablasd

  2011. április 27. szerda at 21:15

  köszi!

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: