RSS

Látogatóban a Westboro Baptist Church-nél

05 ápr

Alább egy dokumentumfilmet láthattok (angolul) a Westboro Baptist Church-ről, amely arról híresült el Amerikában, hogy tagjai előszeretettel zavarnak meg temetéseket és egyéb rendezvényeket “tüntetésekkel”, amelyeken leginkább melegellenes és antiszemita jelszavakat kiabálnak. “Isten gyűlöli a buzikat”, “Isten gyűlöli a zsidókat”, “Isten gyűlöli az USA-t”, “Hála Istennek a halott katonákért”, “Hála Istennek a rákért” – ilyen és ehhez hasonló feliratokat lehet látni tábláikon. Véleményük szerint Barack Obama az Antikrisztus, és saját bevallásuk szerint örülnek a nagy tömegkatasztrófáknak, tragédiáknak, mert azok Isten ítéletének a hordozói. Úgy vélik az ő gyülekezetük tagjain kívül mindenki pokolra fog jutni.

Amint a filmben látszik a tagok a családtagjaikat – a saját gyermekeiket – is kitagadják, ha azok elfordulnak Istentől. Mindezt Jézus szavaival igazolják, aki Máté evangéliumának 19:28-29 részében azt mondja: “Bizony mondom néktek, hogy ti, a kik követtetek engem, az újjá születéskor, a mikor az embernek Fia beül az ő dicsőségének királyi székébe, ti is beültök majd tizenkét királyi székbe, és ítélitek az Izráel tizenkét nemzetségét. És a ki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet.

A tisztesség úgy kívánja, hogy megjegyezzem: fröcsögő gyűlölködésével a Westboro Baptist Church nem számít fővonalas keresztény gyülekezetnek. Nevében ugyan baptista, de a többi baptista gyülekezet elhatárolódik tőlük. De ez is egy keresztény szekta, ez az irányzat is a Bibliára hivatkozik, amikor alátámasztja nézeteit. És ők is meg vannak győződve arról, hogy náluk az igazság és mindenki más elkárhozik.

A vezető pásztor Fred Phelps. A Wikipedia szerint a gyülekezetnek 2007-ben 71 tagja volt, többségében Phelps családtagjai.

Most akkor jöjjön Louis Theroux dokumentumfilmje erről a szélsőséges keresztény szektáról.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2011. április 5. kedd hüvelyk Szekták

 

Címkék: , , , ,

4 responses to “Látogatóban a Westboro Baptist Church-nél

 1. Csaba Sághegyi

  2012. február 15. szerda at 23:52

  Hülye viselkedés, amit a keresztények, és a Biblia is elítélnek nem igazolják Isten nem létezését. Ez a bejegyzés bélyeget igyekszik sütni a komplett kereszténységre, de hála Istennek, hogy ezt csak a komplett marhák veszik be. Ez annyit bizonyít, hogy vannak magukat kereszténynek mondó gonoszok. A bejegyzés célja pedig azt, hogy egyesek istengyűlölete az ésszerűséget is félreteszi. Valószínűleg ezzel nem értesz egyet, ám tény, hogy míg a szavak hazudnak, a tettek beszélnek. Becsapni nem tudsz.

   
  • Warlord

   2012. július 4. szerda at 14:07

   A gond ott van,hogy a Bibliabol akar mindez is levezethetö es megigazolhato!
   Azt senki nem is allitotta,hogy az ilyen viselkedes igazolna Isten nem letezeset,viszont az mar eleg erdekes,hogy az allitolag Isten altal,utmutatoul elkeszitett Szentiras reven a követöi akar meg az akarataval ellentetes magatartasformakat is kialakithatnak!
   Az Isten ezek szerint vagy nem gondolt ra,hogy ilyen következmenye is lehet,ha az altala ihletett könyveken keresztül akarja követöi eletet igazgatni,vagy egyszerüen nem is erdekli,hogy nemelyek ilyeten modon eltevelyedhetnek!

    
   • Lolar

    2015. május 29. péntek at 20:04

    A magyarázatot, amit te keresel, “szabad akaratnak” hívják. Aki gyűlölködni szeretne, az a Norbi termékek leírásában is okot talál arra, hogy kiirthassa a kövéreket. Nem kell ahhoz vallás, nem kell ahhoz Szentírás. A probléma ott kezdődik, hogy amíg egyértelműen nem ítélnék el Norbit azért, mert valaki okot talált a termékei leírásában a gyűlölködésre, a vallás esetében ez valahogy nem automatikus reakció az emberek részéről. Mellesleg megjegyzem, érdemes lenne publikálni vagy olvasni olyan embereket is, mint Szent Tamás, aki szerint a vallás ész nélkül vak hit, hit nélkül pedig már nem vallás. Ész és hit is kell ahhoz, hogy valaki normálisan tudja követni a vallását, és ne essen egyik túlzó kategóriába se.

     
 2. xingtao

  2012. február 16. csütörtök at 02:49

  “fröcsögő gyűlölködésével a Westboro Baptist Church nem számít fővonalas keresztény gyülekezetnek. Nevében ugyan baptista, de a többi baptista gyülekezet elhatárolódik tőlük.”

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: