RSS

Tragédiába torkollt a floridai pásztor Korán égetése

03 ápr

Egy bolond százat csinál…

Nemrég beszámoltam Terry Jones keresztény pásztor Korán-égető akciójáról. Nos, sikerült tragédiába torkollnia az ügynek. Afganisztánban tüntetést szerveztek Jones ellen, amiben legalább 11 ember meghalt. Az ABC News szerint a demonstráció békésen kezdődött és akkor vett erőszakos fordulatot, amikor egy radikális muszlim vezető azt mondta az egybegyűlteknek, hogy több Koránt is elégettek. Ekkor a felhergelt tömeg egy közeli ENSZ épület ellen fordult. A rendőrség a tömegbe lőtt és ez legalább négy ember életébe került. De még nem volt vége. A tüntetők megszerezték a rendőrök fegyvereit, ők is tüzet nyitottak és négy ENSZ katonát, valamint még három ENSZ munkatársat megöltek.

Ezek után Terry Jones-nak még volt képe elítélő nyilatkozatot kiadni az incidensről: „Tragikusnak és kriminálisnak tartjuk, ami történt. Az Egyesült Államok kormányának és az ENSZ-nek azonnal cselekednie kell. Felelőssé kell tennünk ezeket az országokat és embereket és bármilyen olyan kifogást, amivel élhetnek ahhoz, hogy promótálják terrorista tevékenységüket.”

Van bőr a pofáján! Természetesen semmivel sem jobb az a muszlim vezető sem, aki felhergelte a tömeget és azok a vallási fanatikusok sem, akik képesek ölni egy könyvért.

Közben Gainesville város polgármestere, Pegeen Hanrahan igyekezett elhatárolódni Jones-tól. Ez az a floridai település, ahol a pásztor gyülekezete, a Dove World Outreach Center székel: ”Jones jelentéktelen figura. Minden Gainesville-ire, aki azt gondolja ez jó ötlet, jut ezer, aki szerint nevetséges.”

Egy helyi újságíró szerint: „A gyülekezete nagyon kicsi, talán 30-40 fő – 50 egy jó napon. Nem reprezentálja a közösséget, amiben él.”

Forrás: http://abcnews.go.com/Blotter/staffers-killed-terry-jones-stunt/story?id=13275234&page=2

Lehet, hogy kicsi a gyülekezete és jelentéktelen tényező, de ahhoz elég volt, hogy tömeggyilkosságot okozzon a világ másik felén. Csak a vallás képes ilyesmire.

Jones egyébként egyáltalán nem tanult az esetből. A Korán után most Mohamed prófétát is perbe akarja fogni: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8423603/Pastor-Terry-Jones-I-may-put-Mohammed-on-trial.html

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2011. április 3. vasárnap hüvelyk Fundik, Hírek, Iszlám, Karizmatikus, Korán, Vallásháború

 

Címkék: , , , , , , , , ,

One response to “Tragédiába torkollt a floridai pásztor Korán égetése

 1. www.szekularisfigyelo.blog.hu

  2011. április 3. vasárnap at 16:56

  Azért tegyük hozzá, hogy nyugati médiafigyelmet már nem kapott a dolog (gondolom, épp, mert őrült az illető) – az afgánok Karzai elnök csütörtöki beszédéből értesültek róla, és ez egyszer a tálibok követték Karzait….
  Az iszlamisták logikáját meg jellemzi, hogy máson torolják meg.
  Nameg: amikor a tálibok iskolákat rombolnak le, akkor eközben ők is megsemmisítenek Korán-példányokat….

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: