RSS

Fokozódik a vallástalanság a világon

22 Már

A BBC egy mai cikke szerint egy nemrégiben megjelent tanulmány azt állítja, hogy a vizsgálatba bevont kilenc országban hamarosan kihalhat a vallás. Az országok: Ausztrália, Ausztria, Kanada, a Cseh Köztársaság (itt volt a legmagasabb a vallástalanok aránya – 60 %), Finnország, Írország, Hollandia, Új-Zéland és Svájc. A következtetést matematikai számításokból vonták le – figyelembe véve a vallástalanság már jelenleg is meglévő magas arányát ezekben az országokban,  valamint a trendeket.

A CNN-en egy március 9-i cikke pedig arról ad hírt, hogy egy felmérés szerint az Egyesült Államok ma kevésbé keresztény nemzet, mint 20 évvel ezelőtt volt. A kereszténység nem más vallások rovására veszít pozíciójából, hanem a vallástalanság javára.

Persze az USA még így is a világ vallásosabb nemzetei közé tartozik. Még most is az amerikaiak 75 százaléka vallja magát kereszténynek – 1990-ben ez az arány 86 százalék volt. A Katolikus Liga elnöke, William Donohue a növekvő individualizmust okolja a tendenciáért (én a józan észt).

Ja, egyébként ezen a héten van az Ateista Hét, úgyhogy kellemes Ateista Hetet kívánok mindenkinek, aki nem hisz semmilyen istenségben!

 
Hozzászólás

Szerző: be 2011. március 22. kedd hüvelyk Ateizmus/Agnoszticizmus, Hírek, Szekularizáció

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: