RSS

Keresztény pásztor: az ateisták tehetnek a japán földrengésről

16 Már

Csak idő kérdése volt mikor varrják a keresztények valaki nyakába a japán földrengést. Már vártam valami hasonló hírt, nem is kellett csalatkoznom:

„A világ legnagyobb keresztény gyülekezetének, a Yoido Teljesevangéliumi Gyülekezet vezető pásztora Cho Yong-gi számos nyilvános kritikát kapott, amikor ’Isten figyelmeztetésének’ nevezte a katasztrofális japán földrengéseket.

’Attól tartok ez a katasztrófa Isten figyelmeztetése lehet a japán emberek ateizmusa és materializmusa miatt’ – idézte egy online keresztény lap az idős vallási vezetőt szombaton. ‘Remélem ezek az eseménysorozatok Isten felé fogják fordítani a japánok szemeit.’

Az interjú nagy nyilvános felháborodást váltott ki, bár a vitatott részeket hamarosan eltávolították a cikkből.Az internetezők vak önigazultsággal vádolták a pásztort és azzal, hogy hiányoznak belőle egy vallási vezetőtől megkövetelhető jótékonysági erények.

Jin Joong-gwon, egy vezető társadalomkritikus, aki közismert lényegre törő megjegyzéseiről a Twitterén keresztül vágott vissza Cho-nak, ’őrültnek’ nevezve a pásztort.

’Míg pásztorok hülyeségeket beszélnek, addig az igazi keresztény erények az egyházon kívül nyilvánulnak meg’ – mondta Jin, azokra az adományokra utalva, amelyek a világ minden részéről érkeznek Japánba.A gyülekezet azonban kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben azt állítják Cho szavait és szándékait kiforgatta és eltúlozta a média.” 

http://www.koreaherald.com/national/Detail.jsp?newsMLId=20110314001022

Legalább most nem a homoszexuálisok a hibásak (általában ők a kedvenc bűnbakjuk a keresztényeknek). Valaki egy fórumon már ezen hír megjelenése előtt levezette a keresztény logika képletét – ami lám, most pompásan bejött (eléggé kiszámítható a dolog):

Természetei katasztrófa Japánban – keresztény: Isten büntetése az ateisták miatt

Természeti katasztrófa az USA-ban (pl. Kathrina hurrikán) – keresztény: Isten büntetése a homoszexuálisok/liberálisok miatt

Természeti katasztrófa romba dönt keresztény templomokat, gyülekezeti házakat (pl. Christchurch, Új-Zéland) -: keresztény: a Sátán támadása

Okkéé….

Egy másik vallási fanatikus, a „Left Behind” („Ittmaradottak”) című utolsó idős, elragadtatásos, világvégés keresztény könyvsorozat szerzője, Tim LeHaye (egykori asztrológus, aki azóta megtért – vagy csak rájött, hogy nagyobb a felvevőpiaca a keresztény babonáknak…) egy másik szempontból próbálja kihasználni a tragédiát a maga javára. Szerinte amit most látunk az a Máté evangéliuma 24-ben megjósolt „szülési fájdalmak” egyike, amelyek megelőzik Krisztus visszajövetelét:

„A Biblia azt mondja nekünk a Máté 24-ben, hogy az utolsó idők egyik jele – az egyik szülési fájdalom – a földrengések aktivitásának és intenzitásának növekedése. Ezt látjuk itt történni. Nemcsak a földrengésekről van szó, hanem a hurrikánokról is és mindenféle természeti katasztrófáról.” – mondta a WND keresztény honlapnak.

http://www.rightwingwatch.org/content/lahaye-japan-earthquake-sign-end-times

(Halkan jegyzem meg, hogy ezekről a jelekről Jézus a Máté 24-ben azt is mondta tanítványainak, hogy “Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek”…)

Japán köztudottan földrengésveszélyes zónában fekszik, nagy kőzetlemezek találkozásánál (akárcsak Új-Zéland egyébiránt), így időről időre sajnos számítani lehet ilyesmire. És hogy a világvége várók vitorlájából is kifogjam a szelet: a földrengések száma nem lett gyakoribb az utóbbi évtizedekben, csupán a hírközlés fejlődése miatt ma már mindent megtudunk rövid időn belül a katasztrófák sokkoló képeivel kísérve – ez 50-100 évvel ezelőttig nem volt így; valamint a világ népességrobbanása miatt sok a zsúfolt település és nagyváros az ilyen veszélyes területeken is.

A Föld nagy tektonikus kőzetlemezei

A Föld nagy tektonikus kőzetlemezei

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2011. március 16. szerda hüvelyk Fundik, Hírek, Karizmatikus

 

Címkék: , , , , , , , , ,

4 responses to “Keresztény pásztor: az ateisták tehetnek a japán földrengésről

 1. STARKILLER

  2011. április 1. péntek at 23:40

  Sokat elárul ez a keresztényekről, hogy ha már ész érvekkel nem tudják megvédeni az igazukat az ateistákkal, az evolucionistákkal, és úgy általánosságban a világi kultúrával szemben akkor megpróbálnak a hülyébb rétegre hatni.(mondjuk ez a történelem folyamán sokszor kihúzta őket a sz*rból) Ennyi erővel a keresztények meg arról tehetnek hogy drágább lett a kenyér a boltban! Mehetünk lincselni meg égetni! xD

  Tényleg, amúgy Japánban mennyi az ateisták aránya?

   
 2. ateistanaplo

  2011. április 2. szombat at 13:10

  Nem tudom mennyi pontosan az arányuk, csak azt hallottam, hogy alapvetően ateista társadalom.

   
 3. 杏桃来春

  2011. május 29. vasárnap at 04:04

  Japánban kb naponta van földrengés, igaz, ezek nagy része elhanyagolható erősségű 🙂

  Próbáltam keresni valami megbízható forrást a vallásosak arányára Japánban, de egyelőre semmi- viszont az tény, hogy a buddhista templomokba, sintó szentélyekbe sokan járnak-kérdés persze az, hogy komolyan hisznek-e benne, vagy csak kulturálisan buddhisták-sintóisták / “turisták”.
  Egyébként tavaly volt Japánban népszámlálás, amin én is átestem, de a kérdőíven nem szerepelt vallással kapcsolatos kérdés.

  Jehovák és egyéb keresztény szekták sajnos itt is vannak, hallottam olyan történetet is, hogy a kisgyerekeket cukorkával próbálják a templomukba / gyülekezetükbe csábítani-vagy ott van a mormonok “tanuljunk angolul” trükkje is 😦

   
 4. 杏桃来春

  2011. május 29. vasárnap at 04:12

  Találtam egy 7 évvel ezelőtti statisztikát:

  keresztények: 2,161,707

  buddhisták: 93,485,017

  sintóisták: 108,580,457

  egyéb: 9,599,480

  http://www.mext.go.jp/b_menu/toukei/002/002b/19/169.pdf

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: